ucapan raya 2010

September 09, 2010




Okay tak kad raya aku? Darth Vader versi makwe sebab pakai baju kebaya..hehehe ;p Anyway, aku nak amik kesempatan untuk ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri 1431 Hijrah kepada semua rakan-rakan yang berada di perantauan dan juga di Malaysia, para followers, bloggers dan silent readers yang sudi singgah di blog aku yang tak seberapa ni. Paling spesel buat Pn. Nini dan suami En. Zaid, juga pada En. Hanes, sila jangan menangis dipagi raya nanti. 

Tak lengkap rasanya ucapan ni kalau tak berpantun,


Cik Abang segak berbaju Melayu
Cik Adik manis berbaju kebaya
Ramadhan telah pun berlalu
Syawal pula menjelang tiba

Pelangi senja diufuk menanti
Gagak dirimba terbang sendiri
Kampung halaman setia menanti
Kepulangan perantau di Aidilfitri

Riuh rendah pasang pelita
Pelita dipasang berganti-ganti
Tangan dihulur maaf dipinta
Dari tangan turun kehati


Andai kata ada tersalah dan silap sepanjang aku mengenali kalian semua haraplah dimaafkan. Semoga Aidilfitri tahun ini membawa seribu erti buat kita semua. Wassalam

3 comments:

Ninie Hanis September 10, 2010 at 4:35 AM  

Selamat Hari Raya kat ko gak Fatt.Maaf zahir batin dan halalkan makan minum aku sepanjang persahabatan kita.thanx sgt2 atas ucapan spesel ko utk aku tu.nanti aku wat ucapan spesel utk ko gak kt blog k.luv luv...

rara September 10, 2010 at 3:48 PM  

selamat hari raya fatt!

fatt September 11, 2010 at 2:37 AM  

ninie,
selamat hari raya juga..no problem..we're sisters :)
balik nti roger aku yuk!

rara,
selamat hari raya juga :)

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP