Cheap perfumes in Hong Kong

November 29, 2010


(amik dari gugel map)


Sesape yang biasa pegi ke Hong Kong mesti tau katne Tsim Sha Tsui so senang skit nak paham map ni. Tapi sape yang tak penah pegi or bercadang nak pegi jadi aku kena explain detail supaya paham. Bleh print map ni kalau takut sesat. Yang aku letak bintang tu adalah kedai-kedai perfume.

Landmark kat sini ada 3, (1) Masjid Kowloon, (2) MTR Stesen Tsim Sha Tsui dan (3) Hotel Benito (yang belon warna merah berhuruf A). Kalau naik MTR, keluar kat Exit B1 dan automatik korang akan berada kat Cameron Road. Make sure arah berjalan tu opposite Masjid Kowloon sampaila bertemu Hotel Benito di sebelah kiri (tengok map ada jalan kecik sebelah kiri, hotel tu facing jalan kecik tu). Just opposite junction hotel tu terletak kedai pertama iaitu Goodyear Perfume. Dari luar tak nampak macam kedai perfume pun sebab dia campur dengan farmasi dalam 1 kedai, tapi kat sini boleh dapat perfume Buy 1 Free 1. Kalau pandai pilih boleh dapat combination yang murah (sori gambar kedai aku takde).

Second, kene jalan atas sikit dari Goodyear Perfume sampaila ke hujung jalan, ada simpang empat kat sini (tengok map), dari simpang ni bleh nampak kedai jam Swatch. Kedai perfume ni still di Cameron Road dan terletak sebelah dengan kedai jam Swatch. Nama kedai aku tatau sebab tulisan Cina, tapi aku ada gambar untuk tunjukkan yang mana satu kedainya.




By the way, kat Hong Kong barang mekap dan perfume sangatlah murah so boleh la borong banyak-banyak bawak balik sini. Cuma aku tak pasti kalau beli lebih dari 10 kotak tu kene cukai ke tak. Semua barang mekap dan perfume kat sini original, kadang-kadang dia jual tester. Tapi tester ke tak tester ke both still original. Sometimes aku beli tester sebab sometimes tester ni sengaja dibuat extra power dari yang normal/untuk dijual sebab nak tarik orang beli (extra nisbah campuran perfume dari air). Kat sini aku tak penah lagi jumpa barang ciplak, lagipun watpe nak buat ciplak sebab yang original pun dah murah (kat sini barang Esprit pun murah).
a

13 comments:

h a n i e November 29, 2010 at 12:23 PM  

aku suka Hugo dengan Armani..:P dan org lelaki yg pakai perfume Hugo Boss..adelah sgt kacak! ekekekeke

Solihin Zubir November 29, 2010 at 1:55 PM  

sy pakai perfume murah je.. :D

Opie November 29, 2010 at 2:11 PM  

huh...sket aku tak percaya dgn ke'drop'an harga barang kat mesia nih...rase same je walaupon dikatakan turun ataupon leh jadik makin mahal..hahahha

ape pon tq for the info...aku dah siap buat buku kecik untuk perjalan ke HK yg lame lagi...waaaaaaaaaaaa..cepat la bln 5

Ninie Hanis November 29, 2010 at 6:20 PM  

ehh..aku ke yg hasut?haha..teruk betul perangai aku kan.kekeke..tapi tommy ko tu mmg wangi n berbaloi2 beli time tu.aku dulu time belajar tak gile parfume,tapi habiskan duit beli baju,bag,kasut.:D tapi still ada fav parfume.

1)Jadore Dior Original(taktau kenapa aku masih postpone hadiah besday ni,sbb mahal kot)

2)Nina Ricci (i currently use)

3)CK Euphoria (hantaran kawen)

dan yes,aku pun suka Hugo Boss utk lelaki and aku belikan kat zaid until now parfume and deodorant pun Hugo Boss.Very mmm..wallahhh! ;)

iina November 29, 2010 at 6:34 PM  

Kat sini perfume pun murah giler.. tiap thn mmg beli apatah lagik nak xmas nie.. masa nielah nak rembat perfume yg branded giler cam gucci.. d&g.. ysl.. nina ricci.. hahaha aku dah rembat masa xmas thn lepas.. thn nie aku belum decide lagik mau beli yg mana..

Oh ya kat sini kalau brand elizabeth arden tuh leh dlm dalam harga rm50 jek.. utk 100ml murah giler.. aku suspek brand nie cam murah jek.. sebab byk yg jual murah2 jek.. CK pun kalau boxing day.. leh dpt dlm harga rm60-70 dan penah thn lepas aku beli ck obsession dgn harga GBP8 jek.. lebih kurg 40inggit jek.. murah giler kan??? sebab tuh kalau nak beli perfume masa xmas nie leh ler pulun betul2..

Aku byk koleksi perfume.. ada yg xguna lagik pun byk.. rasanya bakal aku bg adik beradik aku bila balik mesia sok.. hahaha.. seng xyah susah2 aku nak fikir nk beli apa..

Perfume fav aku.. D&G the one.. gucci floral dan kenzo flower.. (ada lagik.. 3 jek mana cukup hahaha)tiap2 hari tukar perfume sebab dh byk sgt.. dan setiap tuh aku pakai ikut mood dan occasion ;)

Ju Asu Ra November 29, 2010 at 10:58 PM  

errrkk..perfume?? minyak atar buleh? kehkehkeh..

Ms AiReEn MoHd November 29, 2010 at 11:10 PM  

beli kan aku seketoi nok...minyak yu yee caplimau pun tak apo

cuna November 29, 2010 at 11:51 PM  

Wowwww....sukenye tgk collection perfume fatt.cuna pun suker ngan perfume2 ni. dkny b delicious tu mmg
best. Tp kuat sket la bau die. Ada night of fancy ngn incanto bliss jgk.

Perfume paling best so far JLo Live Luxe kot. Bau fruity2 gitu. Burberry Beat ngn Miss Sixty Summer pun best. Kalo rajin2 singgah la tengok2 entry under label perfumes kat blog cuna =)

http://cuna2002.blogspot.com/search/label/perfumes

Leez M. Saaid November 30, 2010 at 10:51 AM  

i like anything about perfume.
Tidak lengkap hidupku tanpa perfume.Huhuhu.
Ohh.. kat HK pun murah perfume eh? Kena masuk dalam dairy ni.

cheq eem November 30, 2010 at 3:29 PM  

i penah pakai hugo boss woman, f ferragamo, armani aqua,bvlgari, incanto, nina ricci apple... latest yg aku pakai CK euphoria dan issey miyaki.... both terbaeekk....!! :DD

fatt December 1, 2010 at 1:49 AM  

wah..lama gila baru aku sempat balas..ampun!

hanie,
aku kenal sorg lelaki yg pakai hugo boss..tp masalahnya dia tak kacak tapi kachak! T___T


solihin,
perfume murah pun kalau bau sedap takpe..janji wangi :)


opie,
aku pun tak caye dgn "berita" itu. pelesu yg pastinya! wah ko bersemangat tu dah siap buat buku kecik..info psl macau dah dapat lum? ko nk pinjam lonli plenet aku dok?


ninie,
ingt lagi ek? hihi...tp klu ko tak suh rasa smpai skrg aku tak beli kot..but once, i love it till now :)

wah sume suke hugo boss nih..cuba ko test bau bvlgari aqua..sedap gak..agak maskulin..bleh hadiah kat zaid :)


iina,
wah..ko mesti peminat perfume tegar ni..hihi..aku ada beli gak elizabeth arden 5th avenue, dlm plestik lagi tak bukak..habiskan yg 3 botol ni dulu..letih weh..hahaha

kenzo ni ramai je org suka kan..tp aku lum penah test lagi..pasni aku nak cuba..aku gila perfume! nak buat lemari khas letak sume koleksi aku..ngee~ :P


koq,
minyak senyoyong pun boleh...hahahaha~


eryn,
ko sungguh ni? aku supply kang ko pengsan nanti..weh bila ko nak hapdet blog ko haaa??


cuna,
thanx singgah blog ni :)
j-lo tu best ye? nk kene terai ni..ai suke kumpul botol perfume sbnrnya, sbb cantik2 botol dia kan..tp botol perfume jlo sume sepesen...mcm shape bdn dia gak le..beso kat bontot...hihihi :P


leez,
haritu kat melben u beli sikit rugi tau..nti turun HK singgah kedai yg i cakap ni..borong habis2 sbb murah giler... :)


cheq eem,
hai..tq visit blog ni :)
setelah diteliti, ramai suka hugo boss & nina ricci..i think i nak try la pasni..i suka bau yg woody skit..not too flowery.. :)

Traveller's Anatomy December 2, 2010 at 6:25 PM  

dulu adelah peminat tegar Clinique Happy smpai semua dah boleh kenal tp lame2 bosan and change to other brands.

My fav are:
1) Doir Miss Cherie
2) CK Euphoria
3) Chanel Mademoiselle

Thanks for the tips! Sure will visit tapi klau xpon slalu pon beli kat Lucky Plaza Spore.

Kami.Geng.Meja.Bulat. February 2, 2012 at 7:43 PM  

nak tny u stay mana ek masa kt HK & Macau?

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP