Cara alternatif untuk membunuh diri

December 21, 2010


Semalam aku pegi Kawarau Bridge untuk amik sprit bungy jumping..amik spirit je okeh sebab belum berani lagi. Aku tengok ramai gila orang bunuh diri...hahahah.. Macam-macam pesen ada, jenis solo dan berpasangan. Kalau yang berpasangan tu jenis kekasih sejati yang bunuh diri bersama-sama, jenis "You jump, I jump!".

Macam-macam perangai ada, tak kira laki pompuan ke sume sama je, boleh nampak le ketakutan memasing waktu dah berdiri kat hujung pelantar tu. Tapi yang ni tak tinggi mana, dalam 43 meter aje....aje! Tapi kalau nak rasa yang lagi thrill, pegi lompat kat Nevis Bungy, yang tu 143 meter...ada berani??

Untuk 1 lompatan harga dia NZD180, lebih kurang 8 saat je azab melompat ni, pastu abis. Nanti leh dapat certificate, gambar berkeping-keping dengan poskad gambar melompat tu. Nak video copy pun boleh...ikut kata poket la mampu ke tak sebab gambar+video NZD80, gambar aje NZD45.

Apapun, jom layan gambar orang bunuh diri kat Kawarau Bridge semalam.


aku sengih-sengih pun aku dah...ko ade??


kalau dah bayau tu lompat jela, backout takleh refund weh!


kalau takut sensorang, bleh together-gather


hah, akak ni memang menghiburkan sungguh semalam sampai brader ni pun surrender.
tapi at last dia lompat jugak sebab sume orang tepuk tangan kasik full support..cayalah!


ada boat datang kutip lepas lompat


view dari tempat lompat...cantik kan?


gua eksen je...heh!


Pesanan aku, dari nak bunuh diri tak tentu hala kat bangunan tinggi ke, kondomaniam tak kondomaniam ke, baikla melompat kat sini. Guarantee anda masih hidup lagi selepas melompat. Paling tua dah lompat kat sini umur 94 tahun yang termuda umur 10 tahun. Hah tunggu apa lagi? Hahahaha~ (aku gelak je boleh la sekarang, tapi nanti aku akan lompat gak sebelum aku balik..tunggu!!)


p/s : kat sini la aku jumpa 3 orang student Malaysia baru lepas melompat, stylo gile dorang melompat...cayalah!!

8 comments:

Rara Nasiha December 21, 2010 at 4:43 PM  

woahh, bestnya. kan bagus kalau kat malaysia ada menda alah ni.

Mimie.Candy Cane December 21, 2010 at 6:38 PM  

MATI IDUP BALIK PUN AKU TAKKAN BUAT BUNGY JUMP NI SEBAB AKU SEORANG YANG TERSANGAT2 GAYAT...


APEHAL AKU PAKAI URUP BESOR NI?

NK POSKAD *BATOK*

iina December 21, 2010 at 8:53 PM  

Kalu aku pun tak sanggup lompat.. biarlah aku lompat atas katil jek.. hehehe ;) jgn lupa buat entri perasaan ko masa melompat ok hehehe ;)

Traveller's Anatomy December 21, 2010 at 11:24 PM  

huish, xbley bayang cmne nak lompat huhu...TIDAKKK!!! tp mcm best pulak kan hehe...

Cik Kentang December 22, 2010 at 9:19 AM  

lompat..jangan tak lompat!!! Gud luck..

fatt December 22, 2010 at 11:43 AM  

rara,
ada...kat kl tower klu tak silap..or mebi sunway lagoon rasanya..tp tak mcm ni la..but same company.



ryma,
yup! yup! must do!



mimie,
motip ko taip hurup beso? aku pun gayat gak weh..tp siyes aku nak buat jgk benda alah ni..tak kire!!



iina,
180nzd tu nak lompat...kopak aku..klu aku tak lompat skrg aku akan lompat time winter 2011 nanti..insya allah :)



byya,
lompat si katak lompat je...haha..43m je..tak tinggi sgt. boleh!! :D



cik kentang,
kene prektis lompat tmpt2 rendah dulu...amik spirit...hahaha :)

rara December 23, 2010 at 10:53 PM  

just do it. hehehe..

one day datang NZ i'll make sure to do this too. dulu ingat nak buat kat macau. tapi takut. dah tu mahal gila rm1000++

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP