hail from town of queen

December 14, 2010


Okay, aku rasa aku bleh close dah contest ni. Sape yang licik mesti akan dapat clue dari blog ni jugak, contoh paling senang tengok aje traffic feed ni dan masa aku update blog untuk matching dengan traffic feed. Aku pun tak reti nak buat contest so ni kira percubaan pertama and thanks untuk kengkawan yang sporting..aku akan buat lagi contest camni dari masa ke semasa.


overlooking the beautiful Wakatipu Lake


I'm currently in Queenstown!

Dat's the answer...dan aku umumkan pemenang untuk contest tahape-hape ni adalah Opie (walaupun ko mengelat sebenarnya tapi sebab first attempt ko betul so aku accept)..bwahahaha~ Ko bleh pilih sekarang sama ada nak hadiah T-Shirt (sertakan saiznya), Fridge Magnet atau Luggage Tag sebagai hadiah. Email aku pilihan itu dan jugak alamat umah.

Pada yang kecundang, len kali bleh cuba lagi dan insya Allah, ada masa dan kelapangan, aku akan snail postcard (untuk yang berminat). Buat masa ni ada few address kat aku, tapi tak sure adakah sume nak poskad dari NZ, so aku mintak korang just tinggalkan komen kat link entry ni untuk aku confirm sape yang berminat okeh!

By the way, summer kat sini taklah worse sangat sebab masih sejuk ala-ala Genting Highland. Matahari menjengah seawal pukul 5pg dan terbenam pukul 10mlm! Pukul 10mlm tu weh...aku dah gila dengan situasi terbit/terbenam matahari ni sebab tak sama macam kat Mesia. Sekarang dah pukul 7ptg tapi masih panas macam kul 3ptg. Bleh imagine tak? Solat subuh kat sini pukul 3.40pg (dah macam waktu Qiamulail kalau kat Mesia) dan Isyak pulak selewat jam 11.30mlm. Fuh nasib baik ni bukan bulan posa, kalau tak mati la aku.

Buat masa ni aku belum rindukan masakan Mesia, tapi ada Asian Mart kat sini. Satgi aku nak pegi jenguk sekejap ada jual apa dalam tu. Ada CC kat sini yang mana aku bleh on9 pakai laptop sendiri dan sejam dia caj $3 which is paling murah kat Queenstown.

Aku rasa tu je update buat masa ni dan lain kali aku pegi CC aku update lagi blog ni. Cau cin cau~

7 comments:

Opie December 14, 2010 at 3:40 PM  

yeyyyyy...aku yg gila kuasa bg jawapan akhirnya berjaya...waka waka eyy eyy...hehehehhe...ok..sepantas kilat aku email ko....

Ju Asu Ra December 14, 2010 at 6:22 PM  

nak poskad NZ plak..kehkehkeh..tamaknye aku..

iina December 14, 2010 at 10:25 PM  

Hehehe.. biasalah summer time.. mas atuhlah best nak p jejelan.. sebab siang pg.. klu kena time winter.. nak jln pun xde mood.. siang dah ler 8lbih... kul 3 lebih dah malap jek hahaha..

Selamat tenang2kan fikiran ye.. kirim FM boleh?? nnti kita exchange ngan FM glasgow nak? hehehe ;)

fatt December 15, 2010 at 12:16 PM  

opie,
email aku dah reply!



koq,
bereh..nti aku send kat hang poskad



iina,
harini panas gile..ramai omputih bersidai separa bogel kat tepi tasik...adoi...nasib baik aku tak selera tgk sbb sejenis..hahaha...

ah boleh je kirim...nanti aku up gmbr2 fm yg ada kat sini..pastu pilih nanti aku belikan.. :)

Traveller's Anatomy December 15, 2010 at 4:01 PM  

mmm...salah tekaan i rupanye huhu...

a postcard from NZ would be a perfect and lovely gift for me. I sent one to u from KK, hope u like it :)

fatt December 16, 2010 at 8:46 AM  

byya,
i would send you a postcard from here :)
thanx for the postcard from kk, will check that out when im back..tq! tq! :D

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP