Tido di airport?

June 09, 2010

Sila rujuk website berikut untuk panduan jika perlu tido di airport kalau kena amik flight di awal pagi, flight tiba lewat, delay dan sebagainya.

The Guide to Sleeping in Airports ada list airport yang worst dan OK untuk tido serta review setiap airport berdasarkan pengalaman traveller itu sendiri.

How to Sleep at an Airport untuk tips dan panduan kepada traveller yang terpaksa tido di airport.

Pengalaman aku? Baru 3 kali kot. Dekat LCCT, KLIA dan Auckland International Airport. Kat LCCT memang tak selesa sebab terang benderang, pastu takde port yang sesuai untuk menebeng. Aku terpaksa tido situ sebab nak kejar flight awal pagi. Di Auckland International Airport pulak agak selesa sebab aku dapat kongker 1 kerusi panjang dekat wing atas tak jauh dari viewing point, terpaksa tido situ sebab flight aku yang last sekali tiba, takde shuttle bus dah nak ke town. Kat KLIA pun selesa, tido tak jauh dari restoran KFC, kat kerusi yang panjang tu, tu pun sebab flight aku tiba lewat. 


Sebenarnya taklah teruk sangat kalau kena tido di airport, cuma kena alert dengan barang-barang yang valuable, itu saja. Aku tido-tido ayam je kalau di airport, tak penahnya tido lena. Sebab aku risau kot-kot kena pau. Apa-apa pun tawakkal sajork. Sekian.
a

Read more...

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP