Hard Rock Cafe Sydney

January 09, 2011


Finally, HRC Sydney reopens back! Selepas ditutup pada tahun 2007 kini dibuka semula pada December 2010. Currently hanya Rock Shop saja yang dibuka dan Cafe masih lagi dalam proses dan dijangka akan dibuka dalam tahun ni jugak.

Lokasi HRC Sydney terletak di Darling Harbour, bersebelahan Harbourside Shopping Centre dan Sydney Convention Centre (please refer attached maps).


(click to enlarge)
warna biru route jauh, merah route dekat


another map


Untuk ke sini kene naik train sampai stesen Town Hall kemudian jalan kaki melalui Druitt St sampai jumpa small bridge ke Darling Harbour. Kalau ikut Druitt St ni lebih dekat, tapi kalau nak jauh skit, dari Town Hall tu jalan sampai QVB (Queen Victoria Building) hingga jumpa Market St. Dari Market St ni akan lalu Pyramont Bridge. Walaupun jauh skit tapi view dari atas bridge ni cantik. 


Pyrmont Bridge melalui Market St


atas Pyrmont Bridge, agak panjang gak bridge ni tapi layankan aje


view dari Harbourside across Darling Harbour


Harbourside


landmark ni sila hafal


pintu masuk dari luar Harbourside


Sebelum ni hanya ada 1 HRC dalam Oz, iaitu di Surfers Paradise kat Gold Coast, tapi sekarang dah ada 2 and the lattest addition di Sydney. To HRC fans, make sure jangan terlepas ke sini jika berkunjung ke Sydney. Share skit interior photos dalam kedai untuk tatapan sume, overall lebih kurang je dengan HRC lain.


pintu masuk dari dalam Harbourside


jenis ni paling murah, dalam AUD27.50


fridge magnets, ada 2 jenis je, metal & rubber


more shirts


and more from ladies


bunch of sweaters


bling! bling!


teddies


Dan bersempena dengan pembukaan outlet ni, ada promosi Hard Rock Souvenir dengan setiap pembelian AUD30, tapi dengan syarat kene bawak kad di bawah untuk redeem. Aku ada amik a few dari Information Center aritu, so sape nak sila email address kat aku. Be hurry sebab aku tak amik voucher ni banyak, just limited! Promosi complimentary gift akan berakhir pada 30 June 2011, valid untuk per person per visit, hanya di HRC Sydney. 



ada bar code untuk setiap kad


luggage tag (above) as complimentary gift for puchase over AUD30


Aku beli sikit souvenir untuk redeem complimentary gift dan kebetulan beli extra fridge magnet (seperti di atas). Extra magnet ni aku belum decide nak jual atau tukar. If anyone ada extra magnet dari HRC dan berminat nak exchange, please email for details. Aku nak cari magnet dari Europe or US. Kalau nak beli boleh jugak email, harganya aku belum decide, just put your price, reasonable one of course.

Till then!

10 comments:

Madam Sooyaree January 9, 2011 at 2:32 PM  

Nak tukar! Saya ada dari Las Vegas :D Ada gitar (plastik), ada HRC logo (metal)

Inah January 9, 2011 at 2:38 PM  

awesome fatt!! masa aku g sydney last year x bukak lagi..sigh :(..

kitorg cuma panjat harbour bridge jek :D

Balmain tu dlm Sydney jugek..aku punye wish list kalo dah submit tesis aku adalah pegi kedai pastri kat situ :P..harap tercapai :D

Solihin Zubir January 9, 2011 at 4:31 PM  

nmpk skit2 cam KL pon ade suasana sesetgh pix tu.. hehehe...

❀aRaBeLLa❀ January 9, 2011 at 7:39 PM  

aku ada extra FM London tapi bukan ar HRC ..huhu..ala menarik la FM dgn luggage tag HRC tuu..

Ju Asu Ra January 9, 2011 at 8:47 PM  

haha..aku xpernah pegi mana2 HRC..

iina January 9, 2011 at 11:00 PM  

I br nk start collect hahaha.. dulu p jejeln xteringat nak beli.. maybe sebab i jrg pki t shirt kat sini.. but will do in future ;)

tasekM January 10, 2011 at 11:14 AM  

pi sydney? alahai... bahagianya..




.

Traveller's Anatomy January 10, 2011 at 2:48 PM  

suke luggage tag tuuuuuu...
tapi xpenah jumpe pulak sblm ni :(
nak pi carik kat Beijing nnt.

fatt January 10, 2011 at 7:37 PM  

narif,
email kan gambaunye..nak tgk! :)


inah,
takpe yu dkt je dgn sydney..awesome la dah bukak...aku dgr citer pasni nak bukak yg kat melben punye balik..rugi aku terlepas pasal kedai pastri kat balmain tu...nti ko tulis pasal ni tau! :)


solihin,
i know which one..yg ada monorail tu kan? :P



arabella,
ko ada xtra fm london..nak jual ke? aku nak tgk..ke ko nak trade? sbb aku ada byk fm oz dgn nz.. :)



koq,
nti ada rezeki kita pi hrc kat korea :)



iina,
i slalu beli t-shirt je..now baru terhegeh2 nk collect fm...nyesal...waaaa T____T



kak tas,
pegi mekah paling bahagia kak...tah bila agaknya nk jd tetamu rumah allah ni...insya allah..amin! :)



byya,
this one complimentary. ada yg plastic punye..rugi i tak beli haritu T____T dah balik baru rasa nyesal...huhu

Fatt September 14, 2012 at 1:19 PM  

farahnas,
selamat berborong di HRC Sydney! rasanya dah ada new collection

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP