miscommunication

January 21, 2011


Tiba-tiba pemikiran merapik aku pun datang.... 



Aku : Ko ni asik makan! makan! makan! 
Ape nak jadi dengan ko ni Moss.
Aku cakap dengan ko ni, tengok la sini.

Moss : ...?? ...?? ...?? ...??



Aku : *bersiul memanggil kucing* (mintak perhatian)

Moss : Are you talking to me???


Aku rasa aku dengan Moss memang ada masalah communication. Setelah sekian lama baru hari ni aku sedar yang dia paham bahasa omputih, bukan bahasa Melayu. Patutla dia buat bodo je tiap kali aku cakap dengan dia. Agak-agak logik tak hipotesis aku?


notakakiayam : aku rasa bunyi "cit..cit..cit" adalah bahasa kebangsaan kucing, diterima pakai dan difahami oleh persatuan kucing di seluruh dunia

9 comments:

cikceriacorner January 21, 2011 at 6:04 PM  

salam..
hehehe..hanya kucing ngan kucing aje faham bahasa diaorg..heheheh

Ju Asu Ra January 21, 2011 at 6:07 PM  

moss nih bangsa mende? british? hahaha..

fatt January 21, 2011 at 6:37 PM  

ceriakorner,
betul la tu..tp kdg2 bila bagi command dlm english dia ni paham. ckp melayu je jadi blur..



koq,
dia ni kucing kiwi :)

iina January 21, 2011 at 7:34 PM  

Hahaha.. yelah aku panggil kucing pun guna cit cit cit tuh hahaha mmg bahasa standard kucing seluruh dunia.. Aku penah try dgn kucing kat Istanbul dan Glasgow.. dua2 ekor tuh siap manja2 gik hahaha..

Solihin Zubir January 21, 2011 at 11:38 PM  

ahahha.. sengal jugak fatt ni.. ehehhe...
tp pose tu mmg mengena..
moss jeling mcm btol2 marah.. heheh..

fatt January 22, 2011 at 12:01 AM  

iina,
selain cit cit cit...shushh pun mujarab jugak..mcm paham je ek dorg ni..hehe. kucing sana gemok2 tak? ada bela kucing tak kat sana?



solihin,
hahaha..tula, dgn telinga tegak je mcm hangin kan? :P

azieazah January 22, 2011 at 12:21 AM  

Hahahah kalu Kak Azie lebih popular gunakan “syohhh syohhh” sebab tak tahan kucing datang dekat kaki. Geli geman...:)

Ikah January 22, 2011 at 5:42 AM  

ajar aje dier ckp base melayu cik fatt, biarlah si moss tahu byk bahasa sket..heheh

Syima Syaz January 23, 2011 at 2:01 PM  

eh...kucing aku paham bahasa melayu, english dan jawa... cakap dgn dia je sure dia bagi feedback...

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP