Terracotta Army Exhibition

January 07, 2011


Biar gambar yang berkata-kata kali ni, ceritanya aku simpan untuk next entry.




Exhibition ni berlangsung sekarang hingga 13 March 2011 di Sydney. 
Sebanyak 10 figure terracotta army telah dibawa dari Xian, China untuk exhibition ini.




Exhibition ni tersangatlah awesome dan lebih hebat dari Titanic Exhibition 
yang aku tengok di Melbourne bulan June tahun lepas.


sumber : pictureyourselfthere.net


Nak tau lebih lanjut pasal terracotta army dan misteri di sebaliknya, sila google.

3 comments:

iina January 7, 2011 at 10:40 PM  

Teringat entri sorg kwn aku massa p tgk terracota army nie masa dia kena duk china 3 bulan.. dah lama teringin nak tgk.. maybe oneday leh p china.. ;)

fatt January 8, 2011 at 9:12 PM  

untungnya dia!! jeles arr..sbb jauh gila tmpt ni dari beijing, kene detour jauh naik ketapi. hope next time bleh tgk tempat ni.. :)

Traveller's Anatomy January 9, 2011 at 12:54 AM  

i nak sgt tgk terracota ni tp Xi'an tu jauh sgt from Beijing. Xsmpt nak cover ler :(

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP