Debar...

March 19, 2011


Wah!! Tak lama lagi rupanya. Penantian akhirnya berpenghujung jugak...insya Allah minggu depan! Rasa macam dah lama sangat tak backpack pegi mana-mana, walhal baru 2 bulan je gantung beg.

Kali ni rasa berdebar sikit sebab gunung yang bakal kami hadap baru je meletup minggu lepas...selang beberapa hari selepas tragedi tsunami di Jepun. But since semua ahli jemaah cakap nak proceed maka proceed jelah...regardless to some opinion yang cakap rugi pegi time ni sebab view tak berapa nak menangkap. Tapi kitaorang pikir the other way round....bukan senang nak tengok percikan lava gunung berapi melompat-lompat keluar dari kawahnya. Kat Malaysia mana ada, kannnn?

Teringatkan aku 1 ayat yang dibaca masa blogwalking ke 1 travelblog ni...katanya gini...

"Worrying gets you nowhere"

Betul tak? Kadang-kadang risau kita ni tak bersebab. Contoh risau ada ke makanan halal kat tempat tu? Tido dalam dorm yang share tu confirm ke selamat? Pendek kata sume asik negatif dari awal sampai ke hujung. Sume benda mesti dulukan negatif sebelum positif. Selalu skeptical pasal orang lain. Pendapat aku kalau risau 24jam duduk jela rumah tengok tibi. Orang-orang camni sebenarnya bukan traveler pun, tapi tourist. Dan honestly aku rimas sebenarnya bila berhadapan dengan orang-orang camni  =____=

Amende aku membebel ni kan? Baik layan gambar bawah lagi bagus....


ini waktu normal


waktu tak normal


pooooffff!!


Hopefully semua yang dirancang berjalan dengan lancar dan paling diharapkan cuaca nanti baik-baik saja. Amin~

25 comments:

Solihin Zubir March 19, 2011 at 9:48 PM  

gmbr waktu normal dan x normal, dua2 cantik..
ehh.. nnt hati2 taw..
jgn lupa bwk payung sbb takut trkena lava.. ;-p

fatt March 19, 2011 at 9:59 PM  

solihin,
betul...dua2 cantik sbb lain2 fenomanyanya...err..lava kene payung lubang le...hehehe :P

Tukang cuci cute March 19, 2011 at 10:18 PM  

Pergi jek.. InsyAllah doakan yang baik2 saja.. selamat berjalan2 ;)

❀aRaBeLLa❀ March 19, 2011 at 10:52 PM  

kat ner tu fatt..aku setuju sangat dgn quote tu..payah kalo dengan orang yg riso tak tentu hala nih...dok la dalam tempurung sampai bebile pon..

Mimie.Candy Cane March 19, 2011 at 11:52 PM  

wahhh..berjalan lagi ko eh..semoga semua ok2 je time ko kt sana nnti...

fatt March 20, 2011 at 1:33 AM  

tukang cuci cute,
bulatkan nekad! terima kasih..amin~ :)



arabella,
aku nk gi Bromo! betul tu beb, sedangkan dlm tido pun leh meninggal..eh jap..twitter tu camne function dia? aku tak faham la benda tu. ajar bleh? :P



mimie,
makacih! baideway...ko tak jadi folo kami ke kuria ke?

nenekebayan,  March 20, 2011 at 10:53 AM  

bromo mmg cantik. baru pegi sana januari haritu. waktu tu anak bromo still keluar debu2 putih. bole amik gamba kat bwh je. nak tgk kawah mmg tak bole. make sure bwk baju sejuk. selamat menempuh perjalanan yg agak mencabar!

Fizah Mohamed Tan March 20, 2011 at 11:11 AM  

wahh fatt nak hiking gunung berapi ke, cayalah...nanti share gambor ek..hehe

JHaZKiTaRo March 20, 2011 at 11:20 AM  

waaah.. bestnye dpt gi bromo.. aku dulu tak sempat singgah.. nyesal lak.. btw, kerap gile ko jalan2.. aku nak dpt cuti pun susah.. rindu zaman2 student dulu.. huhuhu

fatt March 20, 2011 at 11:35 AM  

xplorer,
pegi Mt Bromo! :D



nenekebayan,
bln januari haritu yg meletup dahsyat kan? aduh tak sabar rasanya tau feedback cam gini..jadi lagi teruja. terima kasih atas tips! :D



fizah,
tgk dari Gng Penajakan sbb tak selamat nak daki Bromo ni..kang terbako kene lava dia yg meletup2 tu..balik nti aku up gambo :)



jhazkitaro,
org ckp nak gi tgh2 tahun baru cun view dia..aku tak plan nak pegi asalnya, sudden plan ni. kerap jln tu takla..tp rembat je tiket murah, pastu baru pikir camne nak selesaikan pasal cuti+expenditure..hehe :)

MasZuber March 20, 2011 at 12:14 PM  

salam ziarah,

no worries, bromo ok aje. kawan i masa pegi sebelum nie siap tengah meletus lagi mase tue. cumanya berdebu la. debu hitam dan sgt sejuk di atas sana.

moga selamat pergi dan pulang!

kalo dok riso2, tak ke mana kita. :)

fatt March 20, 2011 at 12:31 PM  

maszuber,
hi! salam perkenalan.

debu dia hitam ke? ingtkan putih. tp nanti konfem melekat bau belerang..tp takpelah..bukan selalu. terima kasih atas tips! and yes..worrying gets u nowhere..hidup tanpa cabaran tak best, kan? :)

h a n i e March 20, 2011 at 1:25 PM  

enjoy beb..alahh..x menarik la idup kl xde cabaran oii..yg penting hati2..









nak poskad!! hehehehe :P

❀aRaBeLLa❀ March 20, 2011 at 6:44 PM  

ko sign up je la..leh la kalo nak borak2 kat sana..pas dah sign up kalo ko nak tweet orang ko kena letak @userid depa. Senang je..

fatt March 20, 2011 at 10:53 PM  

hanie,
betoi! betoi! betoi!
baekk...poskad roger & out!



arabella,
done!

tasyha3 March 21, 2011 at 1:09 AM  

yey!!! bromo.. i'm coming... hehhe

fatt March 21, 2011 at 1:51 AM  

tasya,
itu gambar ekau samo boipren yo?

Traveller's Anatomy March 21, 2011 at 10:15 AM  

fatt,

safe journey! hope u dpt tgk bromo n i pon akan menyusul lps tu, agak berdebar jugak cz status bromo yg agak kurang stabil skarang ni. Cnfirm2 xleh smpai crater punye :( Ape2 pon, semoga dipermudahkan segalanya, amin...
p/s: i might come from Malang-Tumpang-Ngadas kot. Yg hostel tu area proboliggo kan.

gadisBunga March 21, 2011 at 12:24 PM  

semoga selamat semuanya.

think negative and u'll get what u think, ye dak? aku pon tak suke org cemtu~

anyway, aku tak nak mintak apa2 la macam poskad atau fridge magnet kat ko, tapi kalau ko nak bagi, aku tak boleh le menolak ye dak? kihkihkih!!!

makdara TERdiva March 21, 2011 at 2:53 PM  

1st time terjah belog ni..seronok baca kisah backpackers mcamni..walaupun tak dpt nak join xtvt2 cenggini lagi..dpt baca kisah org dan tengok gambar pun jadilah!

semoga urusan kalian dipermudahkan.caiyok! caiyok!

aiyeen March 21, 2011 at 3:44 PM  

Ding dong dengzz...

Have a safe trip yer..
Semoga anda sentiasa berada dalam keadaan sihat & selamat sentiasa. amin~

nak poskad jugak bules?
hik3x gurau jer.

iina March 21, 2011 at 8:07 PM  

Selamat berjalan ye.. ambik gbr byk2.. jgn ko terjun dlm tuh udah ok hehehe ;)

fatt March 22, 2011 at 12:47 AM  

byya,
thanks a lot dear! i ke sana esok tp Bromo insya Allah hari Isnin. hopefully waktu tu cuaca elok..really hope dpt smpai ke crater but almost impossible kan..haha..no big deal anyway. yg penting pegi!

yup Yoschi dkt Probolinggo..owh i see, u pegi ikut Malang ye..so our route a bit different. anyway, good luck to you to..coz as soon as im back it will be ur turn..haha :D


gB,
yup..ajal maut di tangan tuhan..tp klu ajal tiba waktu sedang travel pun mcm menarik jgk..ada kelainan...
send me ur address klu nak poskad. before 12noon tomoro okeh!



MDT,
terima kasih singgah blog sy :)
ala, takde apa sgt sis, traveller marhaen saja..bajet ciput, janji sampai sudah..hehehe :P



aiyeen,
terima kasih sis! doakan kami selamat pegi & balik. sms me address for postcard..no worries! :)



iina,
terima kasih sis! ahaks..takde arr trjun dlm tu...ai kuat iman..hehe..insya Allah will snap as much photos as possible utk tatapan readers. tq :)

tasyha3 April 2, 2011 at 9:51 PM  

itu gambo aku ngn member aku la.. mane la pulak boipren aku pakai tudung?? kkekee..

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP