Cinta, poskad, farewell

April 11, 2011


Sementara aku update travelog Trans Java rasanya better aku bersihkan blog yang mula bersawang ni.

Terima kasih atas respon yang diberikan dalam entries Bandung. Aku tau ramai Msian yang pernah ke Bandung, tempat ni memang popular di kalangan kita dan mostly apa yang di ceritakan dalam tu kebanyakan orang dah lalui cuma bezanya pengalaman kita. Tapi gasaklah aku nak cerita jugak..saja nak abadikan pengalaman aku dalam blog ni.

Setiap orang ada sebab tersendiri untuk sukakan sesuatu tempat contohnya scenery, local foods, cultural dan mungkin local people itself.

Cakap pasal local people ni, macam-macam cerita yang ada. Kali ni kitaorang cuba cari lelaki yang sesedap mata memandang untuk dijadikan bahan bergosip di sepanjang trip tapi tulah...tak jumpa pulak masalahnya..sume ke laut. But there were few gentlemen out there, walaupun tak hensem, tapi soft spoken dan berjaya membuatkan hati sorang kawan aku cair...hahaha..matilah aku kene pukul pasni. Aku tak mention nama sesiapa so identiti ko selamat (kecuali ko yang bocorkan identiti sendiri, pis no war!) ^__^

Mamat yang aku borak masa sunrise kat Bromo tu hensem jugak kan? Tapi dorang travel 7 orang, 3 lelaki 4 pompuan and sure lah dalam 4 orang tu mesti salah sorang tu makwe dia. Dem!

Tapi okla tu kan, at least ada jugakla modal untuk dijadikan bahan mengusik masa trip ni...haha...Ooops!

Love is in the air....poooofff! pooooff! pooooff!

I guess love don't need a language to translate. Kan?

But, all of us were dreaming of finding our Mr. Right while travelling. Someone who share the same passion...a pure traveller. Ah berangan lebih...dalam mimpi la kot! But who knows...maybe!

*

Alhamdulillah semua poskad masa travel haritu dah sampai ke mailbox minggu lepas. Ada 5 keping kesemuanya termasuklah self-written postcard dan dari ahli jemaah yang backpacking sekali.


thanks Tasyha, Zilla and Adik!


Sebenarnya waktu korang tulis poskad tu aku tak tengok sebab nak leave it surprise. Memang surprise pun sebab ia berjaya buat aku tergelak besar masa baca. Well, thanks for noticing and highlighting it. Honestly aku tak reti nak senyum nampak gg waktu bergambar, macam not-so-me. Small grin ok ape, barulah misteri.

**

Aku jugak nak ucapkan Terima Kasih kat Byya yang hantar poskad dari Beijing dan kengkawan forum yang travel ke India baru-baru ni (Nenek, Arwien, Gep, Saza dan Bell).


thanks people. love it very much!


Byya,
Last time masa di Beijing I tak sempat ke Summer Palace. But judging from the postcard you sent I bet the place must be dem beautiful. I googled and found out the bridge is located in Summer Palace. Next time I will include this place during my revisit, Insya Allah.


Nenek, Arwien, Saza, Gep & Bell,
Korang berjaya buat aku jeles tahap maksima dengan poskad ni. Taj Mahal okeh! Jeles gila. Aku sahut cabaran itu tahun depan. My wish, tunggu!

***

Sebelum aku wrap up this entry, might as well nak say farewell to someone I know who passed away in a tragic hit & run accident last week. Al-Fatihah to Allahyarhamah Kim...though I met you once, but I still remember you my dear. May justice rest your soul in peace. Amin~

14 comments:

iina April 11, 2011 at 5:30 PM  

Napelah ko xjatuh cinta fatt.. idak senang aku lak nak bergosip.. ;)

Ninie Hanis April 11, 2011 at 6:29 PM  

sedihnya hit & run..al fatihah :(

beb,aku lupa nak bgtau ko,next time put this mission in one of your travelling activities.sila tangkap gambo lelaki hensem yang bekerja sebagai buruh kasar.bahan gak tu :D


p/s member ko yg gi india tu ok tak?member aku baru blk travel india kena cirit birit :p

❀aRaBeLLa❀ April 11, 2011 at 6:36 PM  

"But, all of us were dreaming of finding our Mr. Right while travelling"

nal like sejuta kali okeh!hahaha


p/s:al-fatihah utk kawan ko tu..

azieazah April 11, 2011 at 10:18 PM  

Wahhh kalu jumpa Mr Right semasa tengah travel, sungguh indahnyaaaaa...

shahjiehan April 11, 2011 at 10:43 PM  

wah... bestnya.. suka tol klo dpt travel merata2!!

klo dapat poskad lagi syok

jom baca dan komen Batu Hidup - Batu Nisan itu hidup

fatt April 12, 2011 at 1:53 AM  

iina,
haha..susahla sis. ai susah nak suka org lelagi skrg ni..im happy like this, much better :)


ninie,
indeed. tp rasanya dah kantoi dgn cctv kat plaza tol. dorg dpt capture no. plat keta tu. let's pray for her justice.

yo! pesal buruh binaan ni beb? aku tak fhm, what's the connection? btw kwn2 aku yg balik tu ok rasanya. cuma ada sorg yg sakit masa trip..tp tak sure psl mknan or apa. but klu ko gi Indonesia pun sama, klu perut ala2 manja ni, jgn test la mkn lain selain KFC, mekdi..betoi!


arabella,
TQ! nasib baik takde button like kat blog aku. cane ek nak letak button like? ajar sat!


kak azie,
doakan utk sy kak! haha..kalau dpt sy wat kenduri ajak sume blogger tmsuk akak :)


shahjiehan,
masih belum terlambat nk mula sekarang. pegi yg dekat2 dulu baru yg jauh. get the experience :)

GreenAppleKu.com April 12, 2011 at 11:04 AM  

Salam perkenalan dari saya untuk tuan blog yg suke merantau.

Ninie Hanis April 12, 2011 at 4:38 PM  

adeh..slow lak ko.camni,everytime kita pi mana2,make sure perati muka pekerja2 seperti driver bas ke,konduktor ke,penge'check' tiket ke,dan segala jenis balaci lah kiranya.kalau hensem dan tak sepdan dengan pekerjaan beliau,haruslah snap dan tag di fb atau belog.

p/s aku dh dapat sorang masa kat venice.ko ingat dak ko comment kat fb mamat konduktor water taxi yg hensem tu? :D

Oh sorry,panjang lak komen.Happy Birthday my BFF! ;)

zilla,  April 12, 2011 at 4:41 PM  

fatt, aku ada pic ko ngan mamat tu..nak pic tu,ada pengerasnya tau heheehe

*jahat x aku?

fatt April 13, 2011 at 2:43 AM  

greenappleku,
salam perkenalan..terima kasih singgah :)



ninie,
owh barula aku paham..aku selow gear sangkut..haha..nanti kalau ketemu sama itu cowok yg genteng tp ngak cocok dgn kerjanya aku ambilin foto.

cni pun ko wish ye..thanks BFF..ailebiu <3!



zilla,
kah kah kah...ugutan!!!
chop! ni gmbr dgn mamat Poland ke Msian? sbb aku kan sembang dgn 2 org..so aku konpius mana 1. tp gasakla mana 1 pun aku tarak ape beb sebab aku tak feeling pun kat dorang..hahaha :P

eleh..ko siap la..aku buat entry ngamen abis la ko...hahaha (ugutan!)

h a n i e April 13, 2011 at 9:45 AM  

poskad dah dapat semalam. mekaseyyyyy! [mcm biasa..posmen tempat aku pemalas thp gaban]




*al-fatihah. org yg buat salah tu tak kemana. mesti dapat punye!

gadisBunga April 13, 2011 at 1:02 PM  

kompom ko tunggu org yg ganteng2 aje ek? *giggle

neway, mmg enjoy gile baca entri travel ko. kalau org lain dah citer tu bior le, yg penting cara cerita tu tak sama.

fatt April 14, 2011 at 2:37 AM  

hanie,
ko kene tarbiah posmen tu...baru dia menurut. degil bebeno!

*yup, dah kene tgkap dgn polis pun. follow up news aku tak dpt lg. tp hrp2 setimpal la



gB,
makacih jd penunggu kat blog ni. aku penulis marhean sajo..haha.

woh genteng pun susah...rasa insecure. zmn la ni susah dah nk cari lelaki stok abah2 kita sbb sume takleh pakai! kannnn?

Traveller's Anatomy April 15, 2011 at 9:26 AM  

fatt,
i agree kalau time travel kene ade 'bahan usikan' barulah syok and release penat2 berjalan tu hehe...n yg bestnye, org xkenal kita so boleh la buat keje yg gila sket hehe..

gambar kat poskad tu mmg cantik, Summer Palace in winter :) I like the place more than Forbidden City sbb dia byk garden. Best gile klau jadi empress ;p

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP