Hail from Ayutthaya

May 24, 2011


Well well well...

Aku sekarang di Ayutthaya, somewhere up north Bangkok. Takde proper plan pun untuk ke sini. Semalam lewat petang aku sampai Bangkok dari Siem Reap dan terus naik keretapi ke sini. I just crashed this place. Rasanya sekarang aku lebih suka idea travel crashing places without plannning...sebab ia lebih adventure. 

So me and the guy went on the different ways, dia ke Phnom Penh dan aku ke Bangkok. At first aku nak ke Phnom Penh (it was the initial plan before we met). Tapi sebab aku dah stuck kat Siem Reap lama haritu, so aku kena balik ke Bangkok awal coz train aku ke Malaysia esok. It was sad but somehow we plan to see each other again for sure, samada dia turun ke Msia atau aku ke German, either way is fine.

Sekarang aku plan nak pusing-pusing Ayutthaya. Nak tengok satu benda ni, benda ape tu nanti aku tunjuk gambar kemudian. Sekarang nak haplod gambar susah sebab aku tak bawak laptop untuk travel kali ni, ni pun kompiter public kat tempat aku menginap. 

We'll catch up again later. 

Bye.

14 comments:

gadisBunga May 24, 2011 at 1:39 PM  

wah wah wah....dah plan2 nak jumpa balik ni....ada sesuatu ni.....eceh....

iina May 24, 2011 at 5:24 PM  

Ada ambik gbr berdua tak?? hehehehe jgn lupa tepek tau ;)

Traveller's Anatomy May 24, 2011 at 6:10 PM  

Awww, I missed Ayutthaya haritu :( mmg nak g sane!

fatt May 24, 2011 at 10:05 PM  

gb,
ada sesuatu...mungkin! ngeee :P



iina,
mestila amik...ngeee~ :p



byya,
rugi u tak pegi sis, kat cni temples dia pun cantik2 mcm kat Angkor Wat. pusing naik basikal je dah cukup sbb Ayutthaya ni kecik



ciela,
bukan aaawww la...tp aummmm! hahaha :P

anne May 24, 2011 at 10:51 PM  

ecehceh.. macam dalam hati ada taman bunga plak.. tak sabar nak baca kesinambungan ni.. u update lah cepat2... hehe

kemang~ May 25, 2011 at 8:58 AM  

fuyooo bez nye travel..btw dah follow blog n ltak blog ni dlm blog list..care to share blog list?
sy pon suke travel, heh

fatt May 25, 2011 at 9:37 AM  

anne,
huhu...ape salahnye dua2 solo. update tunggu balik dulu..byk nak share ni. hahaha...



kemang,
boleh boleh..nti sy letak awk punya jgk. thanks

Nieda May 25, 2011 at 12:49 PM  

Gambar 2x, nak tengok gambar..

Dlm hati ada bunga.

Nieda May 25, 2011 at 12:51 PM  

Gambar 3x , nak tengok gambar.

en_me May 26, 2011 at 10:13 AM  

bestnyerr jalan2 kanns.. ehehe

fatt May 26, 2011 at 4:52 PM  

nieda,
gmbr takleh nak haplod lagi ni, laptop takde. soon!


en_me,
mmg best. tp bila kena back to reality tu yg sucks skit..i want to travel longer is possible

SisHoney May 27, 2011 at 11:51 PM  

yeahhhh.for sure we will pray for u.this will be happen.insyaAllah

wa May 31, 2011 at 8:29 PM  

wah, travelholic ehh? same to me.. :) btw dah follow..follow me back yee :)sy pon travelholic ni,,pergi japan this dec.. :)

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP