I'm back, safe & sound

May 26, 2011


Alhamdulillah aku dah selamat sampai ke Tanah Melayu petang tadi setelah menempuh perjalanan selama 24 jam dari Bangkok.

It's good to be home especially bila dapat makan masakan mak setelah hidup tunggang langgang dan makan cincai boncai selama 2 minggu. The first impression yang aku terima tadi ialah kenapa hitam bebeno? Untuk pengetahuan sume, kulit aku sekarang ni dah tahap rentung. Kalau ditonyoh dengan berus sabut sekalipun aku tak pasti ia boleh kembali ke warna asal dalam tempoh yang terdekat. So aku akan berkeadaan hangus begini untuk satu tempoh yang mungkin.... p a n j a n g ? Tapi aku tak kisah...layankan aje, baru rock katanya.

Ada banyak gambar, video dan journal yang aku tulis di sepanjang trip yang ingin aku kongsikan bersama tapi kena tunggu penat ni habis dulu barulah aku boleh start.

Overall aku sangat-sangat enjoy dengan trip ni. This is yet the best solo trip I ever had. Banyak pengalaman yang aku kutip di sepanjang trip ni, terlalu banyak! Aku dapat kenal ramai kawan-kawan baru dan kebetulan jugak dapat satu keluarga angkat dari Melbourne.

Somehow it's a bit sad sebab tempoh travel selama 2 minggu ni pada aku memang singkat jika dibandingkan dengan keseronokan menimba pengalaman di tempat orang. Aku jeles sebenarnya bila tengok European (especially) sebab dorang boleh travel berbulan-bulan lamanya. Nampaknya pasni aku kena kumpul lagi banyak duit untuk travel berbulan-bulan macam dorang. I'll make sure that it will happen one day, Insya Allah.

Till then.

5 comments:

Madam Sooyaree May 27, 2011 at 5:56 AM  

Hitam itu menawan noksss... :D

gadisBunga May 27, 2011 at 9:05 AM  

meh aku share cara mekap masa tgh tanned. hahah!

aku harap aku boleh survive macam ko bila travel solo nanti. kene polish kasi buang malu aku ni.

rehat puas2, pastu ceciter okeh! ko pun tau kan bab mana yg paling org nak tau....??? heheh~

norh May 27, 2011 at 11:25 AM  

kagum la dgn awak..bila entah mampu ikut jejak awak..

MasZuber May 28, 2011 at 2:34 PM  

hapdet hapdet,

alhamdulillah selamat pergi dan pulang!

iina May 28, 2011 at 5:20 PM  

Jangan lupa tepek ok.. aku nak tgk gbr ko ngan mamat german tuh jek ahaks..

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP