Chum Reap Sour from Siem Reap

May 21, 2011

Dah 3 malam aku kat sini dan Alhamdulillah perjalanan dari Bangkok ke sini lancar walaupun banyak gila dugaan di sepanjang jalan. Aku boleh conclude dugaan trip ni paling champion antara banyak-banyak trip yang penah aku buat sebelum ni.

Semalam aku kayuh beskal ke Angkor Wat. Jauh tu ada la dalam 30 minit sebab gaya mengayuh aku pesen santai, bukan pesen Le Tour De Langkawi. Tapi semalam cuaca tak berpihak pada aku sebab half day hujan asik turun, berenti, turun, berenti tapi overall sangat fun.

Fun tu sebab aku pusing-pusing dalam Angkor Wat dengan sorang mamat Germany yang iras-iras Josh Hartenet. Memang sebijik sebijun! Tapi pengalaman mengayuh beskal dengan dia tu memang memori daun pisang. Sipi-sipi macam pilem Sembilu yang Awie dengan Erra Pajira berlakon tu. Keh keh keh!

Oklah aku nak bersiap-siap sebab malam ni kami ada dinner. It's the second dinner anyway. *wink*

Till then!
.

18 comments:

gadisBunga May 21, 2011 at 11:25 PM  

OMG!!! alamak. cintakah? cintakah?

oh aku terujaa!!!

Pijah Pelangi May 21, 2011 at 11:46 PM  

ooo, kat thailand rupenye...amboi sempat lg dating ngan mamat German tu,haha.

Syima Syaz May 22, 2011 at 12:48 AM  

waahhh bangkok!
send my regards to my lovely ex-bos Mr Ong Kutikul... 'Hello hensem...krub!'
*hantar pakai angin pun boleh...dia dengar...hehehe*

MasZuber May 22, 2011 at 1:06 AM  

ahem ahem,

jgn control plak mase dinner tue. x kenyang nanti ;p

rara May 22, 2011 at 1:45 AM  

eh i thought dah cancel trip cambodia/vietnam ni? anyway, enjoy ur trip! n the dinner *wink*

xplorer May 22, 2011 at 7:33 AM  

Bro , wa salute sama lu , aku pun dulu hampir2 nak travel overland from bangkok to siam reap , naik train to aranyapratet tapi border tutup sebab bergaduh siam ngan cambodia.i was told by fellow traveller journey especially from cambodia side mmg tough sbab bnyk conman n jalan bumpy gile . Looking foward for your story

fatt May 22, 2011 at 12:04 PM  

gb,
haha...mana ada la gb...just fling maybe. aku tak put any hope sbb biasala time travel ni especially bila travel solo, akan rasa sikit lonely. yeah..aku masih stuck di SR sbb ni..lol! opss! :P



pijah,
kat Cambodia la cheq. haha takdelah, we're just frens..good ones! :)



syima,
im in Cambodia. tp esok mebi ke Bangkok..dunno yet, takde plan. your ex-bos reti Muay Thai tak? hehe :)



masz,
mmg tak kenyang. tiap kali mkn dgn dia nasik aku tak penah habis. huhuhu...



rara,
yg trip tu mmg kansel coz date clash. so i pegi awal skit tp bukan naik flight, tp naik train :)



siti,
thanks sister!



xplorer,
thanks bro! aáh aku naik train cross kat aranyaprathet dan poipet. it's a real though journey dan kat sini sume org mmg suka amik kesempatan and pushy. its a journey to remember anyway. will share about it of course! :)

❀aRaBeLLa❀ May 22, 2011 at 2:07 PM  

pehhh mat saleh!! salute! ekekek

fatt May 22, 2011 at 8:01 PM  

ciela,
sekali sekala tukau selera. hahaha

Traveller's Anatomy May 23, 2011 at 10:21 AM  

fatt,
hope everything is going well there. Enjoy while u can :D

p/s: ade postcard x?

en_me May 23, 2011 at 3:15 PM  

sonoknyerr gi angkor wat tewww.. ehehe

VFN May 23, 2011 at 6:19 PM  

snap ar pic dia weih!!!!

iina May 23, 2011 at 6:36 PM  

jgn lupa ambik email ok.. leh emailing heheheh.. nanti balik leh story mory pasal trip kali nie ;)

fatt May 24, 2011 at 12:11 AM  

byya,
enjoyed SR very much! sorry but postcard mahal. stamp itself USD1. sorry dear :(

but i hv one yg takde stamp..if u want i can give u :)



en_me,
seronok sgt. regret beli 1 day pass *sigh*



vfn,
of cos!! berkeping2 :P



iina,
email tu semestinya. will update but after cite trip indo abis..haha :)

Katak Ijau May 25, 2011 at 12:31 PM  

weh fatt?? mamat German iras2 Josh Hartnet?? gosh....i like!!! ape lagi?? bagi la mak ko can merasa bermenantukan mat saleh..hehe :p

fatt May 26, 2011 at 9:39 PM  

naim,
ada la skit2 iras Josh Hartenet + Ashton Kutcher. nanti aku kene tabligh dulu pasal Islam baru sng skit. who knows kalau hati dia terbuka nanti :)

kemang~ May 31, 2011 at 7:24 PM  

wah jelez nye pegi travel...

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP