Kia Ora!

July 24, 2011


Melaporkan dari Christchurch Airport. Cuaca di luar -1 ke -2 celsius dan snow tengah turun sekarang ni. Tadi aku test duduk kat luar tanpa baju sejuk, fuh, macam dok dalam peti ais, cakap pun keluar asap.

Alhamdulillah flight yang aku naik selamat landing tapi lepas tu runway terpaksa ditutup sebab tak safe untuk flight landing/depart. Tadi flight dari Brisbane pun takleh landing so dorang kena landing kat Welly (Wellington). Flight ke Queenstown pun kansel sebab airport tutup due to heavy snow tapi dorang sediakan bas untuk transfer passanger dari Christchuch ke sana esok pagi.




It's good to be back and maybe this will be my last visit for the next 2-3 years. Dah 3 tahun aku berulang alik ke sini so cukup la tu dan Insya Allah kalau panjang umur, murah rezeki aku nak explore Europe pulak. 

Actually ada 30 mins free internet wifi kat dalam Christchurch Airport dan kebetulan aku bawak lappy so tu pasal aku boleh update blog ni. Cuma sekarang ni aku takleh nak tido sebab tadi dalam flight aku bantai tido 7jam. Flight tak penuh, so aku conquer semua 3 kerusi, memang best!

Esok aku tak plan lagi apa nak buat, maybe pusing-pusing Queenstown, pastu jumpa kengkawan lama kat sini dan yang penting sekali aku nak jumpa Moss sebab nak cubit perut dia, hahaha. Luas maybe pegi skifield, nak main snowboard. Hopefully cuaca elok la, tu je. Bila musim sejuk ni susah sebenarnya nak predict apa akan jadi sebab semua aktiviti bergantung pada cuaca. Kalau tak ok dorang akan kansel buta camtu je, so aku harap semuanya smooth untuk aku. Tolong doakan ok!
a

20 comments:

Janggel July 25, 2011 at 12:59 AM  

Fuh tetibe dah ada kat Queenstown! Terkojot berok den..anyway selamat bergumbira. Semoga slamat semuanya. Amin.

kemang~ July 25, 2011 at 6:58 AM  

fatt, jeles nye ko da smpai nz...wondering bila la aku nk pegi sane...

Cik Kentang July 25, 2011 at 8:32 AM  

Selamat pergi selamat balik. Mood: Jeles!!

Biqque July 25, 2011 at 9:08 AM  

ya Allahhhhhhhhhhhh u plak gi NZ keeeeeeeeeeeee??? bdk2 baru balik, dah macam acara lumba lari berganti2 plak hahahaha!

yes! kenikmatan cerita NZ akan disambung kat sini plak :D

hanie July 25, 2011 at 9:43 AM  

mcm biasa..poskad utk wa di lupa jangan. kehkehkeh!

bdk2 July 25, 2011 at 10:00 AM  

have fun fatt!!! bestnyaaa dapat tengok slow lebat kat queenstown.... hopefully, everything will be safe for u. InsyaALLAH.

dzuchan July 25, 2011 at 2:34 PM  

enjoy ur trip fatt..
x saba nak baca sambungan kisah romentik siem reap tu..:-)

tiey July 25, 2011 at 2:46 PM  

fatttt!!! u kat nz pulakkkkk...mcm chipsmore dah hahaha..jeles ok u asik jalan makan angin..

shah_rule July 25, 2011 at 7:12 PM  

Alhamdulillah selamat sampai~ cium kan kambing2 tuh ekh~ haha
travel save okies~

Ely Hasrul July 25, 2011 at 7:12 PM  

aah kejam nye cite bersambung! cpt update!! haha

iina July 25, 2011 at 8:00 PM  

Selamat pergi dan balik.. mainlah snow puas2 ;) kalau jatuh tergolek sila bgn sendirik ok ;)

alifah@along July 25, 2011 at 8:09 PM  

wah... NZ plak ye fatt...alaaaaaaa....nak tahu sambungan love story tuuuuu..hehehheee...take care!!jgn lupa update cite NZ jugak...bgtau kos2 skalik ek...teringin la nak g NZ...hehehee

SisHoney July 25, 2011 at 8:47 PM  

perghhhh!!! terlepas ke sana dah..have a safe journey :-)

kemang~ July 25, 2011 at 9:22 PM  

fatt , jgn lupe poskad for me gakk ye :)

uMi aishah July 26, 2011 at 1:46 AM  

kasik gua 1 bideo ucapan weh smbil lu n kenteng men ski!

Ninie Hanis July 26, 2011 at 2:23 AM  

NZ pulokk..hehe..mcm dh tak heran eh.kikiki..ha,pasni jom explore europe pulak.. :)have fun k!

fatt July 26, 2011 at 5:54 AM  

janggel,
zuppp! thanks..insya allah i will :)



kemang,
jgn jeles sbb aku rasa p mekah lagi best. nz takde apa weh..insya allah poskad tu ada.



cik kentang,
terima kaseyyy! :)



biqque,
aah...thats the plan for 2011. last visit maybe.



hanie,
poskad nz dah kasik aritu...? mesti dah buang la tu...sentap!



bdk2,
tengok slow? apatu? hahaha..ok i know uure taling about snow :)

thanks a lot!



dzuchan,
hehe...nti balik i sambung taip. klu jumpa pakwe lain kat sini nanti i cerita ye..kalau. ahaha~



tiey,
tahun ni je sis, thn depan duduk diam2...jadi budak baik :P



shah,
thanks! kalau jumpa aku cium..tp klu tak jumpa aku cium Moss jelah. haha :)


ely,
balik nanti sambung, insya allah :)



iina,
makasih sis! i hrp ada pakwe hensem tlg i kalau i jatuh...bleh cerita kat sini nanti..hoho~ :P



alifah,
speku la! hahaha..
insya allah ada peluang nti i share psl nz



sishoney,
thanks sis! :)



umi,
orait..bisa di atur!! :D



ninie,
balik kampung kejap. nak bagi makan kambing dgn alpaca. okeh, thn dpn insya allah..klu ada promo maybe boleh :)

hanie July 26, 2011 at 8:39 AM  

wa simpan dlm album woi! hahahahaha ko punye s'pore poskad-yang-tak-pos-sebab-tak-jumpa-celah-mana-nak-pos masih ada dlm simpanan. aku bg by hand jek nt. hahahaha aci dok? kekeke

gadisBunga July 26, 2011 at 6:49 PM  

dah ke sana rupanya ko fatt. take care bebeh!

pasal entry mmt germany tu, aku tak kisah lambat janji sambung. huhu~

fatt July 26, 2011 at 7:45 PM  

hanie,
amboi! poskad-lupa-nak-anta-bg-by-hand-kenala-ada-fm-sebijik....hah amacam? hahaha.... :P



gb,
alhamdulillah...safely landed...syukran. nti aku smbung ye pas balik..huhu~ :)

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP