Wishlist : Bungy Jumping

July 15, 2011


I'm officially counting days. Aku harap dengan izin Allah SWT perancangan aku ke NZ untuk kali yang terakhir akan berjalan dengan lancar, Insya Allah (tapi jangan marah ye kalau tetiba aku pegi lagi tahun depan). Hehehe

Apart from snowboarding & skiing, aku nak buat bungy jumping. Tapi masalahnya aku ada sindrom acrophobia atau dengan bahasa lainnya, gayat. Inilah fear yang masih belum berjaya aku ubat setakat ni dan tujuan aku nak buat bungy sebab seronok jugak buat kerja gila sekali-sekala, kan? Oh tak, sebab aku nak self-proof that fear is not a factor.

Sekarang aku tengah consider antara 2 jenis bungy yang ada dalam website AJ Hackett dan setiap jenis bungy ni ada kelainan yang tersendiri :

(1) Ledge Bungy 
- bebas/free style (karate kid, back flip, The Matrix atau apa-apa yang sesuai)
- harness pada badan sahaja dan kaki free
- 400m above Queenstown (kena naik gondola ke sini)
- boleh nampak view satu pekan Queenstown dari atas

(2) Kawarau Bridge Bungy
- takleh free style sebab kedua-dua kaki terikat
- boleh pilih sama ada nak sentuh air, rendam habis atau just acah-acah atas air
- 43m above Kawarau River
- view kat sini cun sebab Kawarau River tu cantik

Selamat ke benda ni?
Aku tau sume orang curious tapi AJ Hackett dah involve dalam scene bungy selama lebih 22 tahun dengan rekod lebih dari 1 juta bungy. AJ Hackett jugak pegang rekod world safety with exceptional assurance. In record, the tallest bungy (kat Macau) dipegang oleh company yang sama.

Masih tak confident?
Kat bawah ni ada video camne dorang buat safety checking dan pasang harness pada jumpers.





Sekarang layan dulu video bungy kat bawah (jap je tak sampai 3 minit) dan aku nak korang vote 1 jump yang patut aku try (bukan 2, bukan 3). Segala opinion akan ditimbang tara dan disukat sama rata sebelum aku bagi keputusan. Errr, kena bagi hadiah ke? Well, kalau cadangan tu adalah cadangan yang terpilih berserta pendapat yang boleh meyakinkan aku dan kata-kata semangat yang honest & genuine, maybe aku akan consider bagi ole-ole dari NZ.

It could be anything but for sure it will be a momento from NZ.

Keutamaan diberikan kepada followers yang sedia ada dan aku tak suruh sesiapa follow aku untuk join contest ni (don't follow me for the sake of the prize ok coz i will know somehow). Erm..apa lagi ye...ok, pemenang dari contest terdahulu pun boleh vote tapi aku likely takkan select orang yang sama sebagai pemenang. Just to be fair with others, ok? Jangan amik ati ye  v(^__^)v

Contest tutup bila aku rasa nak tutup, subject pada mood aku dan keputusan akan diumumkan selepas aku balik. Entry ni aku akan diletak untuk beberapa ketika sampai aku rasa puas hati.


Now watch the videos closely & vote!!


(1) Ledge Bungy







(2) Kawarau Bridge Bungy




Dan kat bawah ni adalah gambar yang aku amik masa Summer 2010 (bulan December). Walaupun nampak mudah (berdiri tepi platform pastu lompat), tapi aku dah saksikan beberapa scene kecut perut dan scene takut terjun di kalangan jumper. Time ni aku tak buat sebab aku tak confident so just pegi tengok sebab nak amik feel. Gap di antara jump yang seterusnya memang cepat, so jangan berangan nak amik napas, hembus napas lelama kat atas platform tu, kalau tak memang kena tolak.


style la akak! peewitt!


SO VOTE!!!

42 comments:

bdk2 July 15, 2011 at 8:49 AM  

fatt!!!

aku vote ko bwt kat Ledge Bungy kat skyline Gondola tu. Mmg syiokkkk woooo sbb mmg free style. aku pn aritu terasa nak bwt gk tp dh abes bajet. huhuh. AKU VOTE THIS!!!

hanie July 15, 2011 at 8:53 AM  

hahahah sebabkan aku tak leh tgk yutiub dan dua2 pilihan tu tempting yummylicious gila..maka aku vote yg no. 1 utk ko..

sebab..ko ade acrophobia dan ini pengalaman ko yg fes. sb tu kena ohsem! lgpun ko kan wanita gagah perkasa dan hati kering mcm serunding. mesti buleh beres la hal2 gini.

bila lg beb nk buat kuak lentang di udara..kihkihkih

Anonymous,  July 15, 2011 at 9:11 AM  

Aku pilih Ledge Bungy kat Skyline sebab freestyle tuhh beb ... Lagipun keadaan dia lebih mencabar dari yang Kuwarau Bridge ..

Masa lalu Kawarau Bridge aritu, aku siap tanya, ada ke orang nak wat Bungy kat sini? Sebab kalau aku, orang bagi NZD1000 baru aku buat kot ... hehehe ...

For someone yang nak pegi NZ buat last time, aku rasa Skyline lagi sesuai ... aku nak buat arituhh... tapi sebab member2 yang pegi sumer x adventerous ... uisykk ... rugi rasanya lak ... yang paling sadis Skyline tuhh leh plak tutup masa aku pegi ... saja sabotaj abis ... x merasa aku naik gondola dan tengok haka dance... terubat bila gi Christchurch tengok Haka Dance kat Maori Channel :(

p/s kim salam kat Moss ... hug him for me :)
`Hana`

fatt July 15, 2011 at 9:19 AM  

bdk2,
ko tau, sbnrnya aku terkilan sbb tak sempat nak grab skydive punye voucher...arghhh! (tarik2 rambut). hahaha :))

ok, your vote counted! thanks :)




hanie,
balik kang hang p tgk! skrg aku tgh kucar-kacik nak pilih style karate kid ke matrix...arghhh!! (tarik rambut lagi) sebab aku takmo gambar jadi cacat. penting tu. gaya kena markah penuh. hahaha...ok, your vote counted! :)

ps : siot la kata hati aku mcm serunding..tp serunding sedap juge..yummy~ :)




hana,
rasanya ni yg komen guide raft ensem tu ek? hehehe...ok glad u introduce urself, thanks :)

thanks for voting. yup aku akan konsider & pikir style apa yg sesuai nnti. sudahnya ko tgk maori dance dlm tv? adeh...takpela janji ko tgk. aku mmg tak minat nk tgk tp masa krismas thn lepas dorg buat free show depan cathedral square, tp itu jam cathedral masih wujud la..skrg ape? padang jarak padang tekukurrrrr....

ps : ko dok hippo lodge ke aritu?

Mie July 15, 2011 at 9:27 AM  

fatt, as a beginner saya cadangkan amik yg no 1, boleh buat freestyle dan jatuhannya tidaklah sampai ke bawah sangat. Yg no 2 tu takut di sambar buaya pulak, sbb saya pernah tengok videonya...

fatt July 15, 2011 at 9:35 AM  

en.mie,
takde buaya la kat sungai nz...hehe..yg tu kat tmpt lain kot. apapun vote en.mie telah diterima. terima kaseyyy! :)

Pijah Pelangi July 15, 2011 at 9:50 AM  

haha, nak vote jugak la! since tgk gaya ko ni mcm excited nk buat gaya bebas kan, so ak vote LEDGE BUNGY la, tp dgn syarat ko kena buat style yg super duper rare n macho,haha.[nak tgk gambor nanti as bukti,haha]. Tapi pape pun bungy jump yg ko pilih fatt, yg penting ko dah berjaya atasi acrophobia tu, hoyeayy,hehe.so selamat berbungy jumping ye, bila ko g NZ ni?

ps: pergh cun giler Kawarau River tu, hijau air nye. Kalo bungy jumping kat situ pun best gak,haha.

~mrs azmi~ July 15, 2011 at 10:40 AM  

OMG! tengok dorang lompat2 tu pun dah pening sebab gayat! huhu

teringin nak buat tapi takde cukup keberanian!

but i vote for the ledge bungy!

Anonymous,  July 15, 2011 at 11:07 AM  

Fatt,

First time aku komen sebenarnya ... hehehe ... tulah .. i planned to visit NZ again. Hopefully, it'll be very soon ... Plan to go again during spring plak ...

Hahaha... memang aku tengok kat tv je Haka Dance tu ... Christchurch was very disappointing during my last visit .. x dapat gi mana2 .. cuma last day singgah Westfield @ Riccarton Road untuk beli souvenir last minute ....

nope, i stayed at Amber Lodge Motel sebenarnya... masa pegi dulu aku duk motel kat semua tempat :)Somehow Moss tu dah jadi terkenal sebab I've been ur silent reader all this while ;)

p/s : i takde blog, so i have to be anonymous to comment :)

~Hana~

bdk2 July 15, 2011 at 11:27 AM  

bukan ko sorang je terkilan psl skydive tu. aku pun terkilan...kalo laaa aku bukak email aku time kat sana. xdela aku byr mahal time nk bwt skydive tu. NZD199 kupon tu mmg murahhhhhhhhh!!!!

cik gold July 15, 2011 at 11:31 AM  

fatt..amik la yang 1st tu sebab nampak lagi selamat sebab tali dia tu cam sangkut kat badan kita cam pkai beg sekolah kan..yang no 2 tu cam sampai pinggang ja

hahaha..tapi kalu nak best leh men2 ayaq amik la no 2

-nad-,  July 15, 2011 at 11:32 AM  

Fatt,

Aku dh buat kawarau and aku byr mahal yer sb masalah teknikal. (tak beli offer voucher for autumn) Personal comment, kawarau yg paling rendah antara semua (aku tgk tinggi jugak) mmg xde style sb kaki terikat... but for beginner aku rasa better yg ni kot sb yg freestyle tu kalo ko dh kt atas platform... ketaq lutut beb... nak xnak... ko terjun jerr... takot nanti ntah hape2 style. ;) anyhow, its up to you la nk pilih mana satu.

Btw, thanks yer sb kongsi info on NZ Intan and me had a great time kt sana and please send me regards to fiona (ko stay bumbles la kannn)

-nad kwn Intan-

kemang~ July 15, 2011 at 12:44 PM  

LEDGE BUNGYYYYY, sis buat ah style ape pon sure best ( kot) , x best ah kaki terikat menjunam ke bwh je,.... takot jantung terkeluar je ikot mulut :D


btw boleh kah nak kirim poskad NZ ? huhuhu

kemang~ July 15, 2011 at 12:47 PM  

*ledge bungy kat gondola, seems awesome :D btw kat nz among the cheapest ke dari ngara2 lain ?

Opie July 15, 2011 at 1:03 PM  

alaaa...nnt mesti ko pegi lagi...kompom punye...hahhahhawehhh...mane warung setarbak ko..susah nk chat la...

gadisBunga July 15, 2011 at 2:05 PM  

nanti aku vote. aku belum tgk lagi vids so takleh bagi sebab lagi. papepun, best gile jadi ko babe! :D

Anonymous,  July 15, 2011 at 4:00 PM  

vote #1 Ledge Bungy. so, in case terserlah ke'gayat'an tahap maksima. at least bleh cover line cakap tu bukan gayat tapi tgh bukak langkah silat gayung. lagipun since ko ni gayat takde maknanya ko ada masa nak menghayati keindahan kawarau river tu.

bagi mengatasi rasa takut, gayat, loya, nak pitam dan sebagainya. sebelum terjun selain dari membaca ayat2 suci yg sesuai. bolehlah kiranya mempersembahkan barang 2-3 lagu sebagai pembakar semangat. calon-calon lagu adalah seperti 'i believe i can fly', 'jika kau fikirkan kau boleh' dan lagu-lagu lain yg difikirkan sesuai. tapi aku cadangkan lagu 'mentera semerah padi'. sbb kalau dah nak bersilat gayung bagai macam tak kena pulak nak nyanyi 'i believe i can fly'.

untuk effect yg lebih canggih lagi lompatan hendaklah disertakan dengan jeritan "backpackerbusuk BOLEHHH". walaupun dalam hati sebenarnya nak menjerit "aaaAAAAAaaaHhhhHHHHHH tidddDDDAaaaAaaKkkkKK". dalam usaha menyakinkan lagi siapa2 yang bakal melihat video terjunan tu yg konfem ko memang tak gayat masa tu. selepas kepala celup dalam air tu, bolehla buat aksi2 kibas rambut macam iklan rejoice.

akhir kata, sebelum lompat jangan lupa pandang kamera dan senyum sekonfiden dan semacho mungkin.

pembaca senyap aka bukan pengikut aka kali pertama komen aka dah penah lompat 2x,
trojan melayu

whatever it is, avoid looking down. please take extra precautions and i'm sure you'll end up having a great time making your first bungy jump. just have fun and enjoy the incredible feeling falling through the air at that speed.

Biqque July 15, 2011 at 5:32 PM  

*pengsan*

i lebih rela naik rollercoaster kot :D

*mode penakut*

fatt July 15, 2011 at 6:42 PM  

okay byknye komen, baru aku tinggal blog ni 7 jam..jap aku balas satu2..


pijah,
one week to go! weehoo! debor giler mcm nak heart attack ni. ko mcm tau je kecenderungan aku ke mana, hahaha. aku dah siap melompat dari penjuru kerusi oke konon nak buat karate kid. hahaha..ada gak aku terpikir nak pakai snowboard jek sbb mcm lagi kool..aku rasa gaya karate kid & gaya snowboard yg paling hensem & macho...err, nanti aku jadi perempuan macho..habislahh kredebiliti aku sbg pmpuan ayu. camno? err gambar tunjuk muka aku tu susah skit sbb aku taknak dikenali. nanti aku buat tanda soal kat muka aku ek. hihihi. sis, tq for voting! :)



mrs.azmi,
tau takpe. berkali2 aku ripit bideo ni aku still rasa debor dup dap dup dap...tp paling cuak rasanya yg ledge swing sbb sendiri yg lepaskan diri...oke..itu lagi gile! ok i count your vote. thanks :)

fatt July 15, 2011 at 6:56 PM  

hana,
err, now i wonder sape yg drop komen pasal rafting tu...huhu..i think i know who, probably my fren.

anyway, susah sbnrnya nak suggest season apa paling best sbb aku suka semua season esp winter sbb aku nak main snow. i was there during spring...nice, bunga cantik2, suhu pun sedap, cuaca pun cun. tapi kalau diberi pilihan antara spring & autumn, aku pilih autumn sbb aku suka tgk golden leaves.

actually aku pun tak brp suka chch sbb city, aku prefer rural area. tp singgah tak Dress Smart kat Hornby (dlm chch)? sana okla nak borong baju & oakley.

bestnya dok motel, tapi tak penah merasa T___T hahaha.... nanti aku tolong cubitkan lemak kat perut Moss utk ko. hahaha. aku mmg pesen suka dera kucing, mmg Moss tu selalu la jadi mangsa. cant wait to see him, i'll update his photos then. thanks for sharing ur stories, it's ok u takde blog, doesnt matter, nice to know u :)



bdk2,
takpe la jgn nanges..takpe yg penting ko dah atasi fear ko ok & yg penting aku envy. hahaha~

btw brp ko bayau utk dive & gmbr/video?

brp tinggi ko terjun, speed per min or second? aku nak tau feel dia camne...maybe if aku pegi nz lagi next time aku round north island & buat kat taupo. who knows :)

fatt July 15, 2011 at 7:06 PM  

cik gold,
aku tergelak bila ko ckp mcm pakai beg skola..haha, aku pun tak terpikir sblm ni. ko jgn memain cik gold nak main air kat sungai tu sbb skrg tengah winter, air dia sejuk mcm kat icebox. even time summer pun air paip kat sinki tu sejuk. aku penah 3 hari straight tak mandi masa winter tau. hahaha..ops pecah lobang :P




nad,
hi nad! long time no see. aku dah tak de kat "situ" (u know where...shusshh, haha). ntahla nad, aku ada gak terpikir bukan main aku dok plan nak lompat pesen ape, sekali masa kat situ lembik lutut...sia2 je. hehehe..tp tula, aku nak buat jgk tak kire! ko nak tau, ada kwn aku tak ready lagi dah kena tolak masa kat kawarau. so style dia jatuh agak lawak sebab kaki pegi dulu, bukan kepala. hehehe :P

aku tak duduk bumbles sbb aku dpt cheaper accommodation nearby for $15 per nite. mmg nice catch. but somehow aku akan visit fiona & the rest of my frens yg still ada kat sana. aku akan send regards ko nanti :)

nti kita lepak lagi dgn intan, aritu dia roger ajak lepak tp aku masa tu nak gi umrah. btw pasni ke mana? nak ripit nz lagi tak? :)

fatt July 15, 2011 at 7:16 PM  

kemang,
boleh, email me ur address oke.

aku rasa mmg nanti aku muntah terkeluar jantung, regardless apa jgk jenis bungy aku buat. aku rasa yg legde bungy tu lagi gayat kot sbb tinggi gile. nanti aku buat solat hajat mintak petunjuk. hehehe :)

aku tak pasti la ni paling murah ke apa sbb ko convert ke RM nak dekat RM500++ jugak tu, setengah drpd 1000 oke. big investment. so kalau lompat kantoi mmg sia2 la jwbnye.




opie,
mmg aku sengaja buang chatbox sebab aku rasa benda tu bidaah. ramai yg salah guna letak "hi gua datang blogwalking". agree kan? aku saja biarkan comment box sbb aku nak communicate dengan readers. aku nak feedback, bukan greeting blogwalking yg annoying. ah byk bebel pule aku ni...ko taip je sini aku reply, kalau nak private, ko email je aku okeh

fatt July 15, 2011 at 7:29 PM  

gb,
tgk cpt gb..mana tau nak try nanti. hehehe...beb ko jgn jadi cam aku, nanti susah sbb bila dah kena travel bug ni ubat dia takde :)



biqque,
i lagi tak confident naik roller coaster sbb tu lagi lama hazabnya, jap naik jap turun, jap terpusing...wohoohohoo~

fatt July 15, 2011 at 7:40 PM  

anon pukul 4 @ trojan melayu,
pelik arr nama ko. wlpun ko kata ni pes taim ko buh komen tp dari gaya ko mengulas aku rasa mcm familiar sgt. hehehe

terima kasih atas "panduan untuk dummies dalam menangani masalah gugup ketika melompat". aku rasa paling kuat aku tunjuk sign "pis" kat kamera nanti. entahlah weh, apapun kita tunggu kesudahan yg bakal berlaku nanti. hoho~

baideway, since ko kata dah 2x ko lompat, bleh aku tau ko buat lompatan jenis apa itu jam? kat sini jgk ke tmpt lain?

terima kaseyyy! :)

bdk2 July 16, 2011 at 12:56 AM  

aku byr dive shj nzd329 plus video, pics dlm nzd219....mahal gilos. pejam mata jela. aku amek 12000 kaki. free fall dlm 45 saat. nk touch down amek masa dlm 5-10min....tp sumpahhh beb...gayattttt!!!

fatt July 16, 2011 at 2:31 AM  

bdk2,
holy tooootttt! gile mahal over Rm1k. mmg patut ko tensen. takpela weh, bkn rezeki ko. tp yg penting klu ada org komplen ko ckp gini, "sekurang2nya aku dah, ko ade??", hahaha :D

with that speed, aku rasa aku mgkin muntah or pening2 lalat kot, i dont know. sblm buat tu ko makan atau biarkan perut kosong? yelah kan, altitude sickness ke mana tau. ko sorg ke buat, member2 lain buat tak?

nti ko upload la bideo ko skydive oke, kasi aku terbako. hahaha :D

bdk2 July 16, 2011 at 9:23 AM  

hahaha....mgg bengang sbbnya, aku mmg tunggu2 Grabone bwt kupon utk skydive nih. mmg boleh ckp mcm ko ckp tu. "ko hado?" hahah

mmg speed laju yg amat, x sempat nk ready, tgk2 dh terawang-awang dh kat udara. mmg semua mulut, hidung, tgn jadik kebas bila free fall tu sbb adrenalin rush. time tu laaa nk senyum ke ape sbb dorang amek pics. hahah

nnt aku upload video skali. arini aku try update entry baru. ko fly bila ni fatt? miss nz sooo much!

Anonymous,  July 16, 2011 at 9:48 AM  

first time buat kat bali. ketinggian lebih kurang kawarau bridge. unplanned sebab tak tau pun aj hackett ada bukak bungy jumping kat bali. aku tau pun lepas ternampak brochure dia orang kat hotel. memang betul-betul bidan terjun la and totally unprepared. masa buat kat bali ni buat tandem jump sebab salah sorang member gatai nak lompat jugak tapi takut nak lompat sorang-sorang. kaki kena ikat dan harness tu pakai kat pinggang. lompat dalam keadaan berpelukan dan berpegangan tangan macam pasangan bercinta. memang tak macho and tak feel.

memandangkan first try tu i didn't get the chance to test my adrenaline level sbb buat tandem jump. tak puas hati then masa business trip to brisbane. gigih drive all the way to cairns untuk buat bungy kat situ. tinggi sket dari bali. kali ni aku buat freestyle takde ikat-ikat kaki dan harness memang kena pakai kat badan. kat cairns ni kalau nak buat freestyle kena lompat dari atas bumbung. dia panggil roof jump. bukan lompat dari atas platform tu. roof jump ni di kira level 2 la. insyaAllah lain kali nak try level 3 pulak. bar drop ke nak buat flip ke.

pastu masa trip ke macau hati ni rasa gatai-gatai nak try macau tower bungy. aku observe je dulu amik feel tapi tak proceed. dalam kepala dok imagine kesian kat mak aku kalau tengok badan aku berkecai organ badan bersepah-sepah. memang keje giler la kalau aku jadik buat masa tu. tapi macau tower bungy ni memang masuk dlm list 'things to do before u die' aku. insyaAllah in the future.

aku kalau nak buat bungy jumping lagi aku hanya akan buat yg aj hackett punya je. operator lain aku tak nak. sbb other than their 100% safety record, aj hackett ni memang take safety measures seriously. you'll feel safe and confident. bila bro tu suruh ko lompat. do it right away. kalau ko dok berdiri situ pikir macam-macam. memang akan kecut and tak jadik buat. lompat bila disuruh kalau tak dia akan tolak ko. bila ko kena tolak. komfem memang akan nampak macam jatuh longkang. sebab tak prepare. take your time tapi jangan la lama sangat takut nanti berubah fikiran.

all the best,
trojan melayu

gadisBunga July 16, 2011 at 11:54 AM  

ok, dah tgk clips.

muke memasing sebelum dan selepas - jauh beza! hahaha!!

*

disebabkan aku gayat, aku taktau nak yang mana utk ko cuba. sua-dua sama. tapi aku bagi point kat benda lain. kawarau river tu lawalah. disebabkan lawak, maka aku cadangkan ko buat bungee kat sini. heheh~

JunAina July 16, 2011 at 1:20 PM  

fattt...

kak aina org bagi upah pon tobat tak buat...tak confident langsung.

fatt July 16, 2011 at 3:44 PM  

bdk2,
aku pasti gambar skydive tu akan jadi profile pic ko utk satu tempoh yg pjg..ekeke~ berbaloi tu, kiranya ko dah buat salah 1 daripada benda patut buat sblm "pulang", if u know what i mean. huhu~

insya allah lg seminggu, aku hrp tak kansel la. tp this time aku tak rasa excited nak pegi, tak taula nape.



trojan melayu,
ok, first jump tu mmg mcm sadis sikit, tp klu buat dgn couple okla. tp klu pastu break ke boleh jadi sadis jgk bila tgk gmbr jump sama2. aku pun tak brp prefer tandem jump sbb aku pnh tgk ada 1 couple ni (kat kawarau), yg pmpuan tu berani, yg lelaki penakut. funny tul. last2 pmpuan tu yg bg laki tu konfiden. mksdnya di sini, fear tak kenal gender dan kdg2 org bdn besar lagi penakut dr org badan kecik.

yg macau tu aku pun tak berani, tu kalau aku rasa dah cukup amalan, doktor pun cek kata aku takde masalah jantung, baru aku berani proceed. tp tulah..kalau aku dah bosan dgn hidup mgkin la aku buat. huhu..

it's true, bila kta ada 2nd thought ni susah, so do it right away. ada 1 lgi bungy yg paling tinggi kat nz, tak silap aku nevis bungy, 200m++ dkt canyon tak silap aku. aku rasa org kiwi/maori ni bosan kot dgn life dorg psltu dorg cipta bungy.

tm, thanks a lot for sharing ur experience & tips. i hope it can overcome this fear of heights :)



gb,
tu le, bkn pmpuan je cuak, laki pun sama. aku pun suka yg dkt kawarau tu sbb view cantik tp tula, klu dah panik tak sempatnya nak enjoy the view..hahaha :)



kak junaina,
akak upah sy la kak..sbb sekali lompat kena bayau $180 dollar, belum masuk gmbr lagi tu. mahal tu kak, bole bocor poket! hehehe :)

Ninie Hanis July 16, 2011 at 10:33 PM  

beb,nampak tak ramai yang support ko nih.hehe..so teruskan ok.aku bukan nak hadiah dr ko,aku nak tumpang komen gak.Lepas tgk dua2 video,aku rasa Legde Bungy lebih best,sebab ko bleh wat action mcm2.And aku vote ko buat aksi Gainer/front flip mcm dak baju pink tu buat.berapa kali boleh jump eh?Kalau 2,3 kali ko leh wat byk style. :)

Go Fatt..don't forget to smile on camera!

fatt July 16, 2011 at 11:20 PM  

ninie,
boleh tahan le, yg bernama dgn tak bernama pun keluar dari persembunyian..huhu~

lompatnya sekali aja bu', takleh 2-3 kali. itu pasal gue pusing pikirin lompatan apa yg patut gue pilih. front flip itu menarik, tp gue kena prektis kasi cantekkk..klu boleh bikin 2-3 style harus semua gue kebasss..

ps : aku tak tau senyuman jenis apa yg aku nak buat depan kamera. senyuman kecut mungkin. haha

tiey July 17, 2011 at 10:04 PM  

one of my wishes nak buat bungy jumping..haha sbb dok tgk amazing race. haha berangan lebih, bila dapat buat ntah ler..btw have fun!! :)

fatt July 18, 2011 at 5:01 AM  

tiey,
tula, pas amazing race tu ramai org msia gi nz buat benda ni, pandai tul dorg marketing. haha. insya allah mana tau next year u pegi sini boleh buat. btw thanks a lot for dropping by :)

-nad-,  July 18, 2011 at 9:07 AM  

laa.. ye ker? dh xde kt situ? :( xperla.. nanti2 kita jumpa yer?
repeat ANZAC... sudah semestinya... macam kene curse weii... kawarau tu, idak ler aku kena tolak pon masa nk terjun tu... hati nekad la... dh bayor mahal2 xkan ko xjadi nk terjun..tp disebabkan xde pengalaman aku pon terjun kaki dulu... wakakakaka.. TAPI... aku TERJUN!! janji dh lepas.. xperla, next time aku tau la.. kena terjun kepala dulu. hihihi.. Lagipon, before aku nk terjun tu ada drama sket ar.. ada one girl nih dok berpaut pada org yg jaga bungee tuh! Dah puas kena tarbiah, baru dia terjun.. Delay lama la jugak. Even masa time aku nk terjun, ada mamat nih xmau terjun.. Psycho kuat betol.. discuss depan2 aku. Menakutkan jerr. Cuak dah masa tuh, tapi Intan bagi sokongan ckp aku boleh buat. Ok, nanti bebila free dh abih jet leg sume... infm la yer?

take care fatt.. (YOU CAN DO IT BEBEH!!)

-nad-

lydiarahayumahmod July 18, 2011 at 9:50 AM  

member kiter dah buat yg kat jambatan tuh..ehehehe... die buat tour kat NZ naik RV (^_^)

kemang~ July 18, 2011 at 4:47 PM  

fatt, sekali lompat je????? haiya ingatkan leh lompat byk2 kali.....

fatt July 18, 2011 at 7:30 PM  

nad,
kaki dulu pun kaki la weh...kwn aku pun kaki dulu..tp mmg lawak gmbr dia..muka takut. hahaha. aku ni tak taula camne, tp hrp2 shot aku cantik la nanti. dorg ckp kat qtown sejuk gila, -4 to -5. kwn aku dah pesan bwk baju tebal2 sbb katanya sejuk gile. aku pun tak sure aku bleh tahan ke tak nanti. tp siyesla, bungy dlm winter mmg gile..aku hrp view superb la so bleh nampak qtown penuh dgn salji..woohoo~

drama tu mmg ada weh, aritu pun aku tgk drama gak...tp drama hindustan..haha. naik merah muka brader tu, tp last2 dia lompat gak sbb sume org cheer bagi semangat. aku search ko kat fb intan oke! :)

TQ Nad! keep in touch :)



lydia,
wow mesti kaya tour naik RV..sy berangan gak tp nantila 2-3 thn lagi..nanti ada rezeki ke sini cuba tau bungy! :)



kemang,
yela..mmg sekali la pun bro. kat bali pun sama. klu boleh 2-3 kali aku pun suka...

dakS,  July 18, 2011 at 9:50 PM  

fatt,
lama dah x follow blog hang ni...anyway aku nak rompak skit suggestion from ur readers...aku pun cam kau gak tgh kompius nak pilih bungy yg mn satu...aku nak gi nz tengok rugby world cup ni lps raya so, ada la pasang hajat nak terjun tiruk.. haritu aku tengok bedio ni dah debor2 dah, la ni tengok kau tepek kat sini, datang lagi debor aku... one more thing aku takut lps bungy nti bila org dtg kutip aku xleh nak diri, pasai kepala lutut dah longgar abis...huhu...well aku nak vote jugak even though lom terai..aku vote no 2 sbb nak main acah2 atas air and of course the view...aku rasa kalau aku kat atas tu musti aku nangis bcoz of the scenic view, bukan ketaq nak lompat... :)

fatt July 19, 2011 at 4:24 AM  

dakS,
hg mmg camtu...tau dah. hahaha.
hg nak buat terjun tiruk gak ke? syabas...wlpun belum buat lg tp niat tu penting oke! pas dia kutip hg nak pengsan pun takpe sbb dah setel. jgn pengsan masa atas platform sudeh...apapun, gudluck nooo! :)

azim~ June 12, 2012 at 10:15 AM  

agak2 kalau ak vote skarang leh dpt ole-ole lagi x..haha..ko dah balik nz pun..amacam syok x?

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP