Wishlist : Diving license

July 10, 2011


Oke sebenarnya aku agak jem nak menyambung travelogue.

So harini aku nak share satu gambar yang bila aku tengok, aku rasa...ah rindu....gitew..

Boleh paham tak? Takleh? Takleh sudeh!


 i miss the smell of the ocean and memory of this trip
(abaikan dugong yang bergolek kat belakang)


Tahun ni aku takde langsung aktiviti yang berasaskan laut...so pity! Tapi Insya Allah tahun depan aku nak buat dan salah satunya ialah amik lesen diving. Benda ni sebenarnya dah lama aku rancang tapi asik postpone. So next year aku aim nak amik dan pegi dive sebanyak yang boleh. Hopefully tercapai, Insya Allah.

Anyway, aku tak plan lagi nak buat katne tapi menurut satu sumber katanya di Koh Tao (Thailand) murah (less than RM600). But of course la tungtang tungtang campur transportation sume akan jadi mahal. Tapi oke apa buat kat sana? (boleh holiday terus...ya, itulah motip sebenarnya! hahaha). Andai kata ada sesiapa yang tau tempat lagi bagus with reasonable price, fun experience, reliable instructor dan pakej yang menarik silalah share, jangan lokek oke! 

Thanks!


ps : aku rasa aritu ada 2-3 orang bloggers yang berminat nak join tapi ingat-ingat lupe siapa

29 comments:

Chibi Maruko July 10, 2011 at 6:30 AM  

ko tao, my honeymoon place tu.. cantik sangat, 7 tahun lalu, peaceful aje tempatnya.. my husband buat padi pun kat sana....

fatt July 10, 2011 at 9:37 AM  

chibi,
yup, that what i was thinking! :)
sbb my fren pegi dive kat sini & dia pun ckp gitu...i nak carila info psl ni..tq

Hairi Tahir July 10, 2011 at 11:37 AM  

gambar gua baring-baring takde. sentap.

fatt July 10, 2011 at 11:39 AM  

ciela,
aku tak phm sbnrnya apa ko cuba smpaikan..hehe. ni bukan phuket ma, ni kat perhentian ma.



hairi,
ini jam kan lu pegi jenjalan dgn abe mus hak ptuih itu...takpe nti gua potosyop gmbr lu sebelah abam el..ngahahaha~

Hairi Tahir July 10, 2011 at 11:59 AM  

masa tu korang seme tinggalkan i dengan hiyak ptuih. double scoop sentap.

tak payah la photoshop, anggap je la i tgh menyelam scuba kat blakang tu (tibe)

fatt July 10, 2011 at 12:10 PM  

hairi,
kan uols kawan baik...bwahaha~
boleh ke gua anggap lu dugong yg kat belakang tu? ekekeke~ :P

bdk2 July 10, 2011 at 12:35 PM  

fatt!!! saje nk bgtau, AKU DAH BALIKKK!!! hahahaha had fun in NZ!

fatt July 10, 2011 at 12:40 PM  

bdk2,
sweet as~
now u know why i kept coming back..haha :)
sempat tak main ski/snowboard?

Madam Sooyaree July 10, 2011 at 1:04 PM  

Amik jangan tak amik! Best tau, nanti ketagih! :D

fatt July 10, 2011 at 1:36 PM  

ciela,
OK. skrg baru aku paham (slowmo sikit arini almaklumla hari ahad kan).
yay kita ada trip phuket!! (motip tetiba baru perasan...kah kah kah)



narif,
kann...jeles tgk ur profile photo. i will! i will! hoyeh!! :D

bdk2 July 10, 2011 at 2:01 PM  

x main pun. tp aku naik smpai coronet peak. tgk snow fall 1st time in nz for this yearrr!!!

Opie July 10, 2011 at 3:20 PM  

aku ngan asben aku mmg nk amek...tp wat mase skrg nih takde kelapangan la....:(

rara July 10, 2011 at 3:32 PM  

i buat open water license baru ni kat tioman.. the price bawah rm1000 so i rasa quite cheap sebab i survey perhentian and redang mostly rm1000++.
anyway, i suggest u tunggu MIDE next year.. last week i tengok kat MIDE tu banyak package yang murah2. ada yang i jumpa.. rm650 je for open water.

Mimie.Candy Cane July 10, 2011 at 5:18 PM  

aku dah tau dalam gambar ni ko yang mane satu fatt...ngeh ngeh ngeehhhh....


*kalo cakap yg tergolek kt belakang tu ko sentap tak? hehe

fatt July 10, 2011 at 5:35 PM  

bdk2,
aiyoh tak try ka? ruginya...
im going to hit the slope real soon. ngeh ngeh ngeh~ :D



opie,
kena carik masa le..klu tak smpai bebila takkan berpeluang. nanti aku dah amik aku tayang kat ko kasik terbako...ekeke~ :P



rara,
dear..pls share dgn i nama kompeni & ctc num dia bleh? i nak gather as much info as possible before making the right choice. yup, im going t wait for MIDE..hopefully i'll find what im looking for. thanks :)



mimie,
kannnn...sbnrnya akula yg kat belakang tu. tapi, aku yg pakai baju pepel layan angin laut...ekekeke :)

Opie July 10, 2011 at 7:39 PM  

cessss....ko nk join ngan ucop wilcha ke..kite bako..kite baki...tp siyes tahun nih tak dapat la nk buat...nk carik waktu terluang tuh payah sbb la nih aku dok ulang alik KL-Kuantan...nk pi hanimun pon tak dapek..sedeyyyy

uMi aishah July 10, 2011 at 9:32 PM  

keh keh keh!
ailioke dis pic bebeh...miss yu guys a lot

fatt July 11, 2011 at 3:05 AM  

opie,
thn ni pun aku tak sempat, aku plan thn depan. nk tunggu MIDE. kot2 ada pakej yg menarik ke baru la sambar. hehehe



umi,
sob sob sob....andai dapat ku undur masa...

Hairi Tahir July 11, 2011 at 11:53 AM  

andai dapat kau undur masa, mahukah kao comolot dengan hiyak ptuih itew?

Katak Ijau July 11, 2011 at 12:08 PM  

fatt,

sile ambik license...so nanti leh kite gi dive trip togather2... :) aku pn tgh usha mana2 tmpat yg buat license murah sbb aku nak paksa laki aku suh gi ambik lesen gak nih...baru la senang sket aku nak ajak die pi trip mane2 pasnih :)

fatt July 11, 2011 at 2:31 PM  

hairi,
mulut dia bau budu le..busok!!



naim,
beb, klu ko dah usha tmpt yg murah utk hubby ko sila inform aku ek katne. nti bila aku dah ada lesen bleh arr kita terjah sume port diving kat msia ni :)

❀aRaBeLLa❀ July 13, 2011 at 11:29 AM  

ko kate kan tahun ni x de aktiviti berasaskan laut..so phuket kan kat laut..

fatt July 13, 2011 at 11:33 AM  

ciela,
sbb benda tu belum terjadi maka aku tak amik kira...hehehe

Pijah Pelangi July 14, 2011 at 8:27 AM  

Fatt count me in ye...hehe

fatt July 14, 2011 at 9:22 AM  

pijah,
ok, counted! :)
keep in touch

YanTie AhMad November 6, 2011 at 11:00 PM  

fatt,

g amik diving lesen..pas tu ko rasa cam rinnnnduu jekk kalo tak minum air masin..hehe...

nnt ko leh sunburn cam aku!..:)
mau amik lesen, roger2 aku tau..kalo kat tioman and aku ada waktu, leh join ko lepak sana..

fatt November 8, 2011 at 5:22 AM  

yantie,
aku ni jenis senang sgt sunburn..kulit aku ni tataula nape. plak tu kalau dah burn sikit punya lambat nak balik ke asal..sampai 6bln pun ada..ko ada tips or krim apa2 yg bleh direkemen? aku balik dr bali ni hitam tak hilang lagi..walhal org lain sume elok...

dulu ko byr brp utk amik lesen? aku masih mencari2 ni...kwn2 aku nak buat bln 3.aku rasa tak sempat nk kumpul duit..so mebi aku nak buat lambat skit..klu ko ada ctc halo2 aku eh..nti dah ada lesen bleh dive sama2 )

DaughterSez August 30, 2012 at 5:40 PM  

hi u dah buat ke diving license tuh? i would like to join jgak! hehe

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP