Goodbye NZ, Hello Msia!

August 02, 2011


Salam 2 Ramadhan untuk semua umat muslimin dan muslimat di seluruh dunia!

Alhamdulillah aku dah selamat sampai di tanah air terchenta semalam dan sempat merasa sahur dalam flight. Jet lag tak sangat cuma badan masih remuk penangan dari main snowboarding seharian...rasanya 2-3 hari lagi hilangla kot sengal-sengal ni. 

Sebenarnya aku rasa berat hati nak tinggalkan NZ or to be specifc, Queenstown, sebab pekan ni banyak tinggalkan kenangan dalam hidup aku dari Spring 2009, Summer 2010 dan terkini Winter 2011. Small town with heaps of memories...

As for Moss, dia semakin "sihat". Last time aku jumpa dia masa Summer 2010 dah sedia ada tambun, tapi kali ni makin tambun. Kerja dia time winter ni just tido depan heater, pastu makan. No wonder dia makin bulat bagai di pam-pam! Miss her already T___T

(Just found out that Moss is actually a female cat. Selama ni semua orang pikir dia kucing jantan, duh!)

Okay sekarang aku nak dobi baju sebab banyak gile yang nak dibasuh. Cerita pasal NZ nanti aku taip bila dah setelkan pasal Cambodia. Jangan marah ye, aku tau memang banyak entry yang pending. Hopefully aku sempat setelkan sebelum kemas beg semula, Insya Allah.

Till then!

18 comments:

cik gold August 2, 2011 at 10:53 AM  

selamat kembali ke malaysia!!

comey kucing tu...muka cam omputih.hehe

Anonymous,  August 2, 2011 at 12:00 PM  

Fatt, cepat ko balik? Aku ingat ko berpuasa kat NZ ... Selamat berpuasa to u too ;) Hmm sangat chomel itu Moss...nak geget2 dia... kucing aku pun betina gakks, dan gumuk jugak ;)

~Hana~

~mrs azmi~ August 2, 2011 at 12:11 PM  

si tembun yang gebu!!

cepat2 buat entry pasal bungy jumping!

fatt August 2, 2011 at 12:21 PM  

cik gold,
makacih! moss mmg comel...mebi sbb dia overweight. haha :D



hana,
seminggu ada dah kot hana...takde plan nak posa sana..mmg plan nak balik time posa. dugaan dok time winter ni 1 je..lapar! hahaha..nanti main snobod tgn laju je suap ais dlm mulut :P

selamat berpuasa jgk! ya itu moss mmg geram, rasa nak kidnap bwk balik tp apakan daya :)



mrs. azmi,
insya allah, pas habis psl cambodia :)

Janggel August 2, 2011 at 12:34 PM  

Selamat berpuasa Fatt....
sila gigih bercerita lepas ni ye.;0

MasZuber August 2, 2011 at 12:50 PM  

yay sila sambung pasal cambodia(mamat germany to be specific)

muahahahhaah ;p

fatt August 2, 2011 at 1:11 PM  

janggel,
selamat berpuasa jugak!
err...haha..okeh baik bos! :P



mas,
ko mmg taw....lol! :P

kemang~ August 2, 2011 at 4:15 PM  

fatt,, stylo lah gambo ledge bungy tuhhhhh :D

shah_rule August 2, 2011 at 6:27 PM  

its good to be home~
how was milford arituh? weather ok x?

xsabar nak dengar cite skiing~ hehe

fatt August 2, 2011 at 8:22 PM  

kemang,
style la sgt..mcm nak mati weh itu jam..hahaha :D



shah_rule,
avalanche all the way...so aku tak pegi. weather agak teruk masa aku kat sini, aku skip milford, fokus kat snobod je..

dzuchan August 2, 2011 at 9:29 PM  

selamat berpose fatt..
x sabar nak baca citer cambodia tu
(pasal mamat german tu sbnrnye)
:-)

anne August 2, 2011 at 10:43 PM  

i thought u lama kt nz.. pas ni nk ke mana plak? ohh.. sungguh jeles, haha...

bdk2 August 2, 2011 at 11:09 PM  

selamat berpuasa fatt!!!

welcome to Malaysia....i wont say welcome back! hahaha...i missed NZ already...like u, Queenstown...

fatt August 3, 2011 at 4:12 AM  

dzuchan,
selamat bpuasa gak dzuchan!
aaaaa...korang ni saja la...hahaha. jap aku tgh karang lagi belum abis :)



anne,
not this time, lgpun puasa so i nak balik terawih kat sini :)
pasni klu tade aral insya allah ke seoul :)



bdk2,
selamat berpuasa bdk2 (nama lain ko ada tak? haha). yup..queenstown baik2 aja..tp klu turun snow mmg cantek..bila nak ripit? :)

Biqque August 3, 2011 at 11:29 AM  

haah, susah benor nak cite kat orang bila cite pasal bdk2 ni..."budak-budak" ke "bdkdua" ke "budaktu"? hahahaha!

gadisBunga August 3, 2011 at 2:48 PM  

welcome back bebeh!

ko punye gaya rindu tu cam ada can nak pegi lagi je next year...heheheh~

fatt August 3, 2011 at 6:11 PM  

biqque,
tulah...nak kena tanya dia ni. takpun suh dia tukar username :)



gb,
makacih!
ikutkan hati mmg gitu la gb...tp aku rasa kena bekukan nz at least 1-2 thn, klu tak memang smpai ke sudah aku tak pegi tmpt baru :)

Time Traveler Boy February 23, 2013 at 12:09 AM  

bila plan nak pi NZ lagi.. buat lah trip untuk kumpulan :D

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP