How to train your cat

August 25, 2011

Happy Thursday everyone!

Malam semalam aku ingat nak taip something tapi ujung-ujung aku tertido depan laptop, sudahnya ape pun tak taip. Pagi ni aku korek album gambar dan terjumpa sesuatu yang menarik. 

Readers yang dah lama follow blog ni mesti penah baca cerita pasal makhluk yang satu ni. Pada yang tak kenal atau baru first time ke sini, aku nak introduce....MOSS!




Tak silap aku umur Moss dah lebih 10 tahun. Yup, she's indeed an old feline. Waktu first time jumpa Moss aku terkejut sebab besar sangat. Kalau nak compare saiz dia dengan kucing Msia memang jauh beza sebab saiz dia yang 2x ganda tu. Menurut orang yang dah lama duduk di sini, katanya Moss ni homeless cat dan waktu dia mula-mula datang dulu dia kurus sangat, tak macam sekarang. During my recent visit, aku jumpa Moss lagi sekali and I'm glad she still recognize, nampak je terus pegi kat aku. Yup, she's a friendly cat, senang get along dengan semua orang. Moss ni ada 1 perangai jugak, dia pantang kalau nampak kita duduk, melunjur atau baring sebab dengan tanpa rasa bersalah dia akan panjat dan parking. Such a spoilt cat!


rindu lama tak jumpa le tu!


Dan aku agak terkejut sebenarnya sebab dia semakin besar berbanding dengan waktu summer tahun lepas. Mungkin sebab winter so dia tak eksesais ke mana-mana, just lepak depan heater dan makan tido sepanjang hari. Some more dorang pun dah tukar diet dia dari dry food ke wet food so agaknya sebab tu dia semakin membesar bagaikan johan. 

Anyway, we did force her to do some exercise such as.....

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
patience!
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

ok tak? jangan aniaya haiwan begini ye, berdosa!

47 comments:

AKO @ retna August 25, 2011 at 11:04 AM  

erkkk seb baek ako x minat bela binatang hehe so ako x rasa pape sangat klu ko bagi exercise cenggitu kat dia hehee...

pape pun,
isskk moss tu jantan ko tino? hehe

bdk2 @ John August 25, 2011 at 11:20 AM  

Fatt,
Moss tu nak gagau amek apa tu? Pisau ke? tak brape nk nmpk sgt...

Travel&Food Lovers August 25, 2011 at 11:32 AM  

fatt...

mase aku g nz ari tu...aku jumpe kucing nama tizzy...umur 18 thn...sweet 18 giteww...tdo jek keje die...aku geram sgt dgn moss...klu aku dpt die..mmg ku picit2..awat gemuk sgt weh....

kucing kt sane, lame jgka hayat die...xmcm kucing tempatan nih..merayau tepi jalan tanpa tujuan...lps tu kene tabrak...adoi....

cik gold August 25, 2011 at 11:53 AM  

benda pa yag dia nak amik tu? x bapa jelas..kecik sgt?

Wadi AR August 25, 2011 at 12:08 PM  

fatt, kucin syg aku tau x?

Inah August 25, 2011 at 12:19 PM  

ok..kucing tu dah masuk size obese..bahaya2..kena train slalu!

moss sgt COMEL!

fatt August 25, 2011 at 12:33 PM  

ako @ retna,
tino la..aku ada tulis she tu ha



bdk @ john,
pisau? gulp..tak, kitaorg letak makanan kat hujung meja...ekekeke



sal,
umor 18thn? peh! nama kiut betul. tp kucing sini mana ada merayap2, stok dok umah je. nak lintas jalan pun takut. manja betul



cik gold,
kitaorg buh sifud seketul kat hujung meja..ekekeke :P



wadi ar,
ko pasti? kenapa kucing syg ko gamaknye? hehehe



inah,
memang, lemak dia berlipat2 tu...sbb tu kami paksa dia lompat. hahaha :P



fird,
aku hampir kidnap dia, tp nasib baik hewan takleh naik kapal tobang

~mrs azmi~ August 25, 2011 at 12:46 PM  

aiyoh gumuknya moss! dah kene diet tuh!

bdk2 @ John August 25, 2011 at 12:50 PM  

owhhh...aku baru nmpk yg mknn cinonet tu. hahaha....

lydiarahayumahmod August 25, 2011 at 12:55 PM  

adoiiii...cute gile!!
mintak pinjam seminggu nak buat tidur! ehehehe

fatt August 25, 2011 at 12:59 PM  

mrs.azmi,
mmg patut. kena buh dia atas threadmill...hehe



bdk2 @ john,
itu pun sbnrnya kesian, ikutkan takmo bagi sbb dia baru pas makan



lydia,
mmg cute...tp kuat makan. belanja makanan dia je dah brp...kopak...hehehe :)

Biqque August 25, 2011 at 1:04 PM  

owh no, aku mmg pencinta kucing!

guess what, kucing aku nama kiki, ingat dia tu manusia hahahaha! macam2 perangai dia yg buatkan aku kadang2 cam dia ni sedar tak dia binatang kahkahkah! patu dia gemuk jugak utk kucing biasa and sume orang yg dtg umah aku ckp dia besar gile (berat 5kg, tinggi budak 2 tahun if dia menegak). tapi aku sayang gile kat dia, cant imagine how can i live without "him" :)

sempena tajuk ko yg agak lebih kurang sama cam aku nyer dulu, nah post ni, ko baca :
http://biqque.blogspot.com/2010/10/train-your-cat-to-behave.html

ckucin August 25, 2011 at 1:13 PM  

Salam Fatt,

Dari nickname pun dah tau yang ckucin suka kucing. Kat rumah ada beberapa ekor. Macam-macam kerenah dorang tu.

Ada yang membebel pagi setiap pagi sebelum jam loceng berbunyi, dia akan ready kat depan pintu bilik. Once dah berbunyi dan kalau ckucin tak bangun lagi, dia akan membebel kat telinga.

Dulu ckucin ada feline named Abu. Dia ni rajin berborak. Ckucin selalu berbual dengan dia. Strange kekadang ckucin cam faham apa dia cakapkan. Ada sekali tu dia marahkan anak dia macam kita manusia marahkan budak2. seyes. dah RIP tahun 1988. Hingga skrg I still miss her so much..

fatt August 25, 2011 at 1:34 PM  

biqque,
aku rasa kucing ko dgn moss mmg leh kawan...ekekeke...aku dah baca entry ko, dan aku impress dia suruh ko amik kain batik buat alas dia duduk..bagusla tu dia tau bulu dia gugur nti ko marah..hehe...dlu aku ada sekor kucing jantan nama dia chot, mmg jenis dgr kata, ikut je arahan aku, klu aku marah ke tunduk je kepala mcm paham aku tgh marah dia. now dah takde..lama dah rip. syg gila aku kat dia Y___Y



ciela,
aku jarang jumpa org takut kucing. klu aku jumpa nti aku kasik ko sekor..ekekeke..saja menyakat



ckucin,
wsalam & slmt bpuasa :)

yg Abu tu jantan ye? ni ala2 bapak marah kat anak2 la ek..hehe..i penah tgk kucing jantan ni marah anak dia (kucing dewasa) pastu siap lempang lagi. betul tak tipu...hehehe...dia lempang sbb anak dia terjal lompat sana sini...sesungguhnya aku pun tatau apakah bapak kucing tu feeling jadi org agaknya lempang anak yg tak dgr kata :P

dottie August 25, 2011 at 1:36 PM  

comeyyynyee moss..geramm!~ hehe Hai fatt, ni first time aku post kat sini. Aku kenal ko melalui forum tp aku silent reader je kat forum, sgt jarang nak post..skrg pun silent reader blog ko. aku suka baca blog ko, byk info pasal travel. :)

aku penah msg ko kat forum tanya pasal HK-shenzhen..huhu

dottie~

Biqque August 25, 2011 at 2:36 PM  

family aku jenis bela kucing, since aku kecik. so kitorang tak penah putus bela kucing la sbb abang aku mmg gile sayang kucing. since sume dah kawin, kakak aku dua2 asthma, so diorang tak penah bela. abang aku bela dah brapa keturunan tah, sume kuningggggggggggg je kaler kahkahkah! aku so far 4 ekor. tapi skang kiki sorang je la, eh sorang plak, sekor hahaha!

dia akan ikut kitorang kemana jer! KEMANA JER OK! ko pegi la dapur ke, bilik ke, hall ke, kat situ la jugak dia akan ikut. penakut hantu cam aku kot. hahaha! dan dia ni dari kecik, tak penah kuar rumah (kecuali terlepas lari) dan dia tak penah makan benda lain selain cat food. ko hulur makanan dpn dia pun dia buat dek. tapi jangan kasi getah bodo tu! dia kunyah buat chewing gum ok! patu dia tak penah berak or kencing kat tempat lain kecuali litter box dia. even masa dia masih 3-4 bulan tau! (skang dia dah 4 tahun) sbb tu aku sayang dia. kadang2 kitorang kasi gak la rumput sehelai dua, buat dia muntah furball. dah cam kambing aku tgk! haih kalo cite pasal kiki ni, setahun tak abis! sumpah macam2 prangai dia. mmg dah mcm anak kecik!

kemang~ August 25, 2011 at 2:45 PM  

gemok nye!!! geram aku tengok!!

rase nak cubit jek perut die

Hana August 25, 2011 at 2:48 PM  

Rasa nak geget2 je Moss ni...tapi apakan daya...

Daddy Ziyyad August 25, 2011 at 2:59 PM  

hahaha...ni Garfield versi hitam putih. Saya teringin nak bela kucing yg gemok macam ni...cuma saya masih mencari cari kucing yang tak berak! ekekekeke

Travel&Food Lovers August 25, 2011 at 3:20 PM  

Daddy Ziyyad...

mane de kucing xberak...xnormal tuh...kucing ni kene train dr kecik...nnt lame2 die behave la...klu dh besar tu pyh skit la...

Fatt...

aku mmg sinonim dgn kucing...klu xcaya...dimana saja ku berada mesti ade kucing...mesti kucing mntk sedekah kt aku..tp aku mmg pemurah..mesti bg binatang2 ni mkn...smp ade member aku pggl aku ibu kucing...

uMi aishah August 25, 2011 at 3:49 PM  

buat lauk sedap ni sis! hahaha

zany August 25, 2011 at 4:07 PM  

kucing dah 10 tahun, kategori tua dah tu. bila dah tua tak larat kecuali makan dan tidoq, kalau kami kat rumah ni panggil kucing macam tu "pemalas" hehehe. manusia jangan dok buat perangai macam tu .

Janggel August 25, 2011 at 4:43 PM  

Hahahha gemok giler!!! Aku suka la ko train kucing tu macam tu..nak lagi best ko gantung makanan setoet tu pastu nanti dia lompat2 nak gagau makanan tu! amacam mesti comel!

ckucin August 25, 2011 at 5:36 PM  

Biqque, memamng kita boleh geng. Ckucin sejak time muder2 tau-tau dah bela kucing. Ckucin pun tak pernah panggil kucing tu ekor.. selalu panggil budak2/orang.

Fatt, Abu tu kucing betina. Ada sekali tu dia bawak anak dia balik. mula seekor kecik warna hitam. pastu mati. then dia bawak lagi seekor lagi warna hitam cuma besar sket dari yang mati tu. then yang 2nd ni mati. esoknya dia bawak lagi besar sket warna hitam.. kita orang siap ckp.. "wei Abu, ko curi anak orang yek.. " hahahahhaha.. mmg dia lawak.

Ada sekali tu laks dia beranak, dia gi gonggong anak dia kasi kat kucing betina ckucin yang lagi satu tu untuk susukan anak dia.. Dia lak datang tido kat ckucin cam tak ada anak gayanya.. Selagi ckucin tak bangun, dia pun tak bangun gaks..Sabar jer aku ngan si Abu tu.

fatt August 25, 2011 at 6:19 PM  

dottie,
hai! apakah nick ko dlm porum pun sama? aku pelik le sape tepek link blog aku kat porem ni..nak kena depa ni..hish!

aku tak cam la ko mana 1 sbb rmai gak msg aku tanya psl HK & Shenzhen. aku dah pencen dah dari forum, malas arr..baik aku hapdet blog, klu forum pinut tu bkn bleh watpe, tak syok.

keep coming yup! hope to see u again in next entry :)



biqque,
ok, aku rasa kelakar bila ko ckp kucing abg ko kaler kuninggggg jek. sah2 dia kena buat cross breading utk dptkan kaler2 yg berlainan pasni. tp mesti dia byk bela Puss in Boots ek :)

now aku paham kucing ko camne..dia mmg jenis yg tak tau dia tu kucing..hehehe...tp aku blum penah jumpa kucing kuat folo ni...aku rasa dia mmg penakut le..

mgkin ko bela dia sejak dari kecik sbb tu dia anggap ko cam mak dia. but good la sbb dia reti behave :)

ko try la bela persian sekor, pastu train dia elok2 :)




kemang,
berani ko, aritu aku kena gigit tau...hampehnye moss!




hana,
hai! sori hana i terpaksa disable komen utk anon...but thanks for coming back. yup..moss memang adorable, tp dia mmg pemalas =___=




dz,
erk..mana ada kucing yg tak berak? tp u bleh train dia poop dlm toilet, cousin sy penah train kucing2 dia & menjadi. petuanya dari kecik lagi lepas makan je kurung dlm toilet smpaila dia poop...pastu baru release. mmg dah jadi rutin kucing2 tu..even nak pee pun dia gi toilet, duduk kat bowl..mcm org :)




sal,
aku rasa kucing tu tgk muka ko pun mcm kucing agaknye...sbb tu ko kena jadi feveret mereka..ekekeke :P

fatt August 25, 2011 at 6:24 PM  

umi,
lauk kucingku masin? (versi laukku cukup masin). hahahaha




zany,
oyeke...i dono...mebi la. tp mgkin jgk sbb time winter dia tak aktif, yelah, kat luar umah suhu -ve, kdg2 tebal dgn snow..nti keras kejung dia kat situ..hehehe




janggel,
itu salah 1 dari bentuk training yg aku buat la tu..hahaha...tp dorg suka gak saiko goncang kotak makanan dia, tapi tak bagi....mmg jahat bdk2 tu..iskk >___<




ckucin,
ko mmg dah kamceng dgn Abu sbb tu dia asik nak kepit jek dgn ko. hehehe. tp kdg2 kucing ni tindakan dia kita takleh nak baca. aku penah baca 1 cerita dlm blog mana tah dia ckp kucing dia yg selamatkan abg dia yg jatuh dlm telaga sbb kucing tu mengiau sbb nak tarik perhatian org. kalau bkn kerana kucing tu, aku rasa abg dia dah arwah...sedih kan cerita tu? pastu owner tu jaga la kturunan kucing tu smpai skrg sbb trhutang budi :)

iina August 25, 2011 at 7:16 PM  

hahahaha.. lainkali letak tinggi2 lagik.. mmglah kena bagi lebih byk exercise kat dia.. gigih tuh..

kat umah mak aku byk kucing.. thn lepas aku balik.. ada sekor kucing tuh pun ikut aku masuk umah.. mak aku siap cakap.. uih.. "kucing nie aku dah halau suh duk luar.. tak berani nak masuk umah.. ko balik jek dia pun ikut ko masuk.." hahaha... nasiblah anak dia yg duk oversea balik.. kucing tuh cam tetau jek mak aku takkan marah dia dah hahaha...

ckucin August 25, 2011 at 11:40 PM  

Betul, betul, betul..

Tu sebab kucing ni jadi binatang kesayangan nabi.. Jiwa ku cair klu tgk kucing yg tak terurus ni. Lagi mencurah air mata biler pagi2 gi keje tgk ada kucing dah kena gelek kat jalan.. uwaaaaaa.... so sad..

Baru smlm my new kitten dah hilang ntah ke mana.. klu dia kat area2 rumah tentu dia akan mengiau kuat sbb dia tak leh tgk adik beradik dia tak ada.. klu mak tak ada, dia ok jerk.. masih terbayang-bayang kat mata ni tgk gelagat dia main.. ayooo.. air mata ku sudah mau leleh...

masMZ August 26, 2011 at 1:05 AM  

moss ni dah ala-ala garfield gitu... walaupun aku suka kucing, tapi tak dapek aku nak membelanya di dalam rumah... huuuu meoww

Dr. Ben August 26, 2011 at 1:21 AM  

kucing boleh train ke? Depa ni spesis penting diri sendiri.

langkah kaki.. August 26, 2011 at 2:03 AM  

kucing obess..haha. no hard feeling tgk kucing tu mcm tu. sbb saye bukan cat lover..:D.. tp..penakut kucing.. T_T.. slalu kene buli ngan classmate (sbb mostly classmate lelaki)..dorang angkat kucing letak kat sebelah la...oh maii...kerana kucing mampu buat saye nanges! x suke kucing! kalau kat kedai makan, pastikan tiada kucing bawah meja. or else, mau terbalik meja tu saye buat. memalukan.

tapi kan..skang ni berani sikit la..baby2 kucing dah brani pegang n main.. tp mak bapak kucing masih fobia..huk huk. sanggup lari kalau nampk kucing. :D

btwn..hari tu ade tanye pasal blog..ni blog saye..(jie-ja.blogspot.com)...blog biase2 je..nothing special mcm sis punye..:)

MasZuber August 26, 2011 at 9:16 AM  

hahahhahahaha

ko nie, nie betul torture hhhehehe

comel2. kena kasi exercise kucing2 yg macam nak obesiti neh. kalo tak later dia sakit...

tp kan, panjang umor moss neh!

Hana August 26, 2011 at 9:23 AM  

Fatt, xpe walaupun sebenornye aku kecik hati gakk ;)

Anyway, Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin

Travel&Food Lovers August 26, 2011 at 9:29 AM  

fatt...

mungkin betul kot..kucing tu tgk aku same jer spesis die...nasiblah bf aku pn sygkan binatang tuh..

sbb dimana kami p mkn pun, mesti ade kucing ngendeng tepi kaki meja mntk makan...tp kucing2 ni bgs sbb xpernah naik atas meja aku time mkn...klu mkn ayam goreng ke ape even lauk sedap2..mesti bg kt kucing skit...biarlah kt share rezeki dgn die...sbb makhluk ni insyaALLAH kan tlg kt kat padang mahsyar nnt...

aku pernah tgk org buang kucing dlm longkang mase lps berbuka puasa...aku mmg nyaris gaduh dgn org tu...sggp die campak kucing yg ala2 anak kucing dlm longkang sbb kucing tu dok kcu die n family die makan...sorry to say...bg aku die tu, bukan bapa yg baik..tunjuk contoh buruk pd anak2...

kucing tu pn puasa...time berbukalah baru die boleh makan...kesian kucing tu...sdgkan aku nampak family die syiok2 makan..makanan penuh meja pulak tu...ape salahnya bagi pada kucing skit...xluak pn makanan ko...kucing makan x byk mcm manusia lah...esok tua2 xmustahil anak ko pn boleh bt kt ko mcm ko bt kat kucing tu...

aku mmg emo isu ni...sbb aku syg kucing...biarlah kucing tu kurap pun...tp die tetap binatang kesygan nabi...n klu kt bg die makan di saat2 die betul2 kelaparan...die akan doakan ko sbb ko bg die makanan...

tp aku ni kdg jahat jugak...aku suka buli kucing...picit2 kucing sbb aku geram...kesian kucing hmate aku dulu..sbb kdg2 aku terpaksa tolak die dgn kaki sbb die nak kuar rumah ikut aku..kucing ni persian...pernah hilang...sbb tu aku tkt hlg lg..tolak dgn tgn xlarat weh..dh la besar...terpaksa tolak dgn kaki...if x, xberjalan kucing tu..kdg2 aku ade bebel2 n marah die...kdg2 aku pk, dosa x aku bt die mcm tu???????hehe...tp aku xpernah lupe bg die makan, minum n cepat2 bersihkan poo poo die if byk sgt...tkt die xselesa...

fatt August 26, 2011 at 11:17 AM  

iina,
mesti kucing tu jalan membelakangi ko sbb takut kena marah...hihihi...aku bulih byg cane



ckucin,
alaaa jgnla citer psl kucing kena langgar..aku pun cpt tersentuh tau. tp kdg2 dia lintas jalan main acah2..tu yg kena langgar. kucing kat nz kan (yg aku penah tgk le), nak lintas jalan takut, ko kena bwk dia lintas.

kucing kat umah aku kat kg ni share dgn jiran. eh bleh plak share2 ek..hehe..kitaorg gilir2 bagi makan...ikutla sape sempat sbb kdg2 takde org kat umah kan. tp kucing ni pun sama gakla nomad, jap pegi umah sblh, jap umah aku. skrg ni dia ada anak 5 ekor (kembang2 kaler kelabu), jap2 dia pindah anak umah tu, pagi tadi gi umah aku..haih...pening. aku tak kisah dia pi umah sblh tp klu dia bwk anak dia umah lain melalak le aku sbb anak dia yg kelabu tu comel..mata biru..



masMZ,
ni pun bkn aku bela mas..kucing hostel



dr.ben,
bulih, tak caye baca komen org2 di atas. ada kucing yg dgr kata. kucing cousin sy pun dgr kata..mmg la tak byk yg dgr kata tp ada

gadisBunga August 26, 2011 at 11:19 AM  

kucing yg gemuk menandakan negara tu best. err..betul ke? heheheh!!!

fatt August 26, 2011 at 11:28 AM  

langkah kaki,
ni pun sama takut kucing..dah ada 2 org..theee...heee...kok mesti takut sume haiwan berbulu la eh? ke mmg kucing aje?

tp akak penah dgr ada lelaki cam adik, dkt kedai makan terbalik meja makan bila ada kucing lompat atas peha dia...ekekeke....horror Y___Y

ok, akak nk jenguk satgi..macih :)



masZuber,
alhamdulillah...pjg umor sbb sume org syg dia kot...dia mmg manja sgt, spoilt cat. tp suka gak melayan dia sbb geram tgk dia bulat :)



hana,
aik nape ko nak kecik ati pulak..anon2 tu buat aku bengang camne? haaa...ko kena kaji gak side aku. fedap tau dpt anon yg cam aram J ni...aku kasik chan dorg salah guna. tu la masalahnya. so ko kenala paham ok

anyway, selamat hari raya!



sal,
wah pjg ko punya cerita. tp klu aku jadi ko pun aku marah dia letak kucing tu dlm longkang. pada aku jantan cam gitu takde te**. kucing tu bukan mkn byk mana pun, perut dia pun kecik nak compare dgn perut kita, byk mana la sgt pun dia makan. tul?

aku kalau jumpa kucing lapar ni aku kesian. dia pun cam kita gak ada rasa lapar, dahaga, letih, sakit...sama. cuma dia haiwan je. allah ni cipta dia ada sbbnya..kita yg khalifah ni kena pandai2 la kan. tu je...aku ada dgr ceramah dlm radio itu hari..ustaz tu ckp la psl dosa mengabaikan haiwan sbb dorg tu amanah. let say ada kucing sesat kat umah ko lapar mintak makan, kena la bagi wlpun sikit. ada la sbb tu allah kasik dia singgah umah kita..tu sume ujian wlpun kecik..nk tgk kita ni dah tunggang terbalik solat 5 waktu adakah kita mmg bebetul baik.



gb,
kucing negara ajib razak ni kurus sbb harga makanan tinggi...ekekeke...ok sarcasm...not funny :)

Biqque August 26, 2011 at 11:45 AM  

haah aku tatau la dia anggap aku mak dia or gepren dia. ko tau sbb pe? dia akan duk tengah2 if laki aku duk sebelah aku. patu aku gi toilet pun dia ikut! masak pun duk atas island! kahkahkah! tapi dia lebih suka main ngan laki aku sbb diorang main kasar...mmg mulut dia mcm keta F1 lalu kahkahkah! nasib baik time tido malam dia tak ikut masuk bilik, kira dia tau la kena tido kat luar bilik.

patu dia tido tak mcm kucing. dia akan tido telentang kangkang sentiasa. ye la, keje nyer asik makan, tido, folo, makan, tido, folo. skali2 ada gak suh dia exercise, tapiiiiiiiiiii tak sampai dua minit, dia kuis2 sambil baring jer...pemalas!

persian ni takut mengada sgt, kawan aku bela, nyamuk pun tak leh! panas pun tak leh. lempang kang. kiki ni ko kasi makan jer, pepandai la dia buat hal dia dlm umah tu. hahaha! kalo la dpt stray cat oversea, aku mmg nak sgt2! yg gemok2 tepi jalan tu kan?

Ely Hasrul August 26, 2011 at 6:40 PM  

aku suka kucing tapi BUKAN kucing sendiri. kalu kucing org ooohhh sungguh comelll.. tp kalu kucing sendiri.. ermm smpai aku tertanya la bila dorg nk terjun dari balkoni tuh huhhuhu

langkah kaki.. August 26, 2011 at 11:40 PM  

kucing je kot...rabbit ke..hamster ker..ok jer..:D...hahaha..penah jadik beterabur air atas meja makan..sbb tu la..kucing melompat atas peha..huk huk..:)..

fatt August 27, 2011 at 12:58 AM  

biqque,
local cats kat overseas sume obes ko tau. aku rasa mmg lemak dorg byk sbb sana 4 musim. agaknyelah..sbb semua yg aku jumpa mmg obes. jadi ko bygkan la persian kat sana..haih...geram gile. kat sana dorg siap bagi free lagi kucing klu ko nak, dia buh iklan dalam website..ikutkan hati aku nak adopt sekor tp memandangkan masa tu aku dok hostel, camne nak bela. lgpun ko tau, kat sini klu ko ada pet, ko kena full responsible. let say org bela anjing, dorg tanam chip dlm anjing tu tau, in case ilang ke, korek tongsam org ke, dorg akan repot dan owner kena saman. ilang tu dia leh detect pakai alat pgesan utk trace based on chip yg ditanam dlm badan..super awesome kan?

aku rasa kucing ko sbnrnya jeles..aku rasa la..sbb dia nak duduk in between uols..hahaha :))




ely,
ko mmg kejam. kesian kucing ko tu...tapi kan camne ko bela kucing kat apartment/condo? dorg tak duduk kat balcony ke? seriaunya aku @___@




langkah kaki,
hahaha..dah agak dah mesti ada pglmn ngeri yg camni..tp takpe..slowly la cuba build frenship dgn kucing. akak ada kwn dia tak suka kucing, kiranya klu kucing jumpa dia mesti kucing tu akan cakar atau gigit dia w/o reason..hehe...tp skrg dia tpksa redha & berbaik dgn kucing sbb osmet dia bela kucing...ekekeke :))

dakS,  September 9, 2011 at 1:00 AM  

fatt,

kau tlah membuatkan aku bekoba2 nak pi cubit perut si moss ni... geram nengok tgn dia masa pic no.4 tu...habaq mai sket hostel mana ni fatt...

fatt September 9, 2011 at 5:14 AM  

dakS,
hahaha...dia ni mmg obes...bergegar je lemak dia...geram aku. hostel ni namanya hippo lodge

dakS,  September 12, 2011 at 7:23 PM  

fatt,
tenkiu...aku jumpa dah...aku tgh kompius nak ambik hostel mn... bila aku merujuk blog kau seperti biasa, aku telah terpana melihat ketembaman si moss ni.. kau dok promote dia bagai, so y not aku pun nak rasa brapa kilo minah tu...haha

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP