Komen yang bikin perut aku terburai

August 27, 2011

Sepatutnya semalam aku up entry ni tapi tak sempat sebab sibuk. Sebenarnya 2-3 hari lepas aku terima satu komen yang paling kelakar selama aku bergelar seorang blogger. Actually ni bukan first time aku terima komen camni tapi disebabkan komen ni lain sikit so aku rasa nak share dan aku harap tukang komen tak marah. Demi menjaga identiti pengirim maka nama beliau aku padam.




"Nama blog ko buat aku ingat ko laki muka hot berambut panjang. gambar header ko berjaya meyakinkan aku yang ko adalah mamat kacak berambut panjang. ko buat aku sangat kuciwa ko tau -.- "

HAHAHAHA!!! Aku tergelak besar waktu baca komen ni sebab aku tak sangka sampai ke situ dia assume. Apapun aku berbangga sebab dia pikir aku adalah seorang lelaki hot berambut panjang. Haih..kalaulah aku ni lelaki memang confirm aku hensem. Hahahaha. Apapun, lu memang terbaik la wok!!!

Sebenarnya sebelum header ni wujud ramai gak yang pikir aku ni lelaki berdasarkan komen-komen yang penah aku terima. Aku wonder jugak kenapa dorang pikir camtu, kenapa ye?

"bro , kalaulah aku masih bujang . i will jump at this opportunity"

"hensem la awk.... hahaha~"

"btul tu bro , tak perlu kaya untuk travel yang penting kena ada passion . bila dah ada passion pasti akan ada jalan untuk travel"

"Hebat kembara saudara, amazing race pun belum pergi tempat macam tu.."

"Bro , wa salute sama lu , aku pun dulu hampir2 nak travel overland from bangkok to siam reap , naik train to aranyapratet tapi border tutup sebab bergaduh siam ngan cambodia.i was told by fellow traveller journey especially from cambodia side mmg tough sbab bnyk conman n jalan bumpy gile . Looking foward for your story"

First of all aku wonder kenapa dorang pikir aku ni lelaki. Adakah gaya writing aku seperti lelaki? Ke ada faktor lain selain header ni yang membuatkan orang pikir aku ni lelaki?

Ke sebab aku takde identiti?



Mungkin jugak sebab aku tak pernah tunjukkan identiti sebenar dalam blog, ada reason sebenarnya aku buat camtu. Aku percaya kekuatan sesebuah blog adalah bergantung pada penulisan dan gaya penyampaian. Secun atau sehensem mana pun tuan blog tapi kalau pengisian zero, still no point jugak. Kecuali kalau followers memang taksub pada tuan blog so itu dah lain cerita la kan. Kekadang aku wonder apa perasaan orang yang suka camwhore dan letak gambar peribadi dalam blog. Adakah dia nak bila pegi mana-mana ada orang mintak autograph? Atau dia nak orang acknowledge kat public? 

Aku pun tak tau tapi aku tak kisah pun korang nak wat blog camne sebab setiap manusia ni berbeza-beza.

Tujuan aku wujudkan blog ni adalah untuk share info pasal travel, so cerita aku memang takde kena mengena dengan kehidupan peribadi kecuali pengalaman peribadi di tempat orang. So kalau korang ada baca cerita yang melibatkan perasaan sedih, gembira, excited, love stuffs, itu semua adalah apa yang aku rasa waktu travel dan tak lebih dari itu.

But still, ada kengkawan yang saja nak mengusik. Aku tau dorang bergurau...aku pasti....!

takpe..jgn riso milk. nt aku snap byk2 muke fatt ni.. ko tatap lah siang malam..

fatt, aku ada pic ko ngan mamat tu..nak pic tu,ada pengerasnya tau heheehe *jahat x aku?

Ko nie suka ekk ambik gbr org tidur hahaha.. takpe sok2 ko lak kena kan kan

next trip bulan 10 ni...aku pulak snap gambar dak fatt tgh tido. kehkehkeh. post kat blog kompem jd entry of da month. ye dak? ekekekeke 

hai fatt :P *smbil belek lens camera*

Wakakakah.. aku tunggu photo mahal tuh.. Dia saje jek kan.. buat modal entri hahaha... aku suka.. aku suka

kalau aku gi travel dgn ko, ko nak pakai topeng muka tanda soal jugak ke? kuikuikui!


Sebelum aku bungkus entry ni, aku nak sampaikan salam takziah kepada Hanie sekeluarga kerana kehilangan ayahanda yang tercinta semalam. Aku harap beliau kuatkan semangat dan redha di atas ketentuan-Nya. 

Sebenarnya dalam kesibukan kita menyambut 1 Syawal, ada insan lain yang sedang berduka. Jadi sama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah ayahanda Hanie, semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. 

Al-Fatihah

33 comments:

tasekM August 27, 2011 at 4:49 PM  

alfatihah.

tak tau cerita pun ayah hanie dah tak de.




aku pun selalu org ingat jantan.
sbb blog aku main gua lu- gua lu kot.
haha.


selamat hari raya beb.
maaf zahir batin.



.

fatt August 27, 2011 at 4:56 PM  

kak tas,
itulah kak...sy pun tau dlm fb sbb dorg announce. sedihnya Hanie, harap2 dia tabah Y___Y


erk, akak tas mmg ganas. sy memula pun ingt akan ni errr...lelaki..ekekek :P

apapun, selamat hari raya kak! kosong-kosong kita! :)

langkah kaki.. August 27, 2011 at 6:27 PM  

first time menjadi org awal yg mengoment..hakhak..:D.

x terperasan di mana dtgnye laki tu..:D..kenal blog sis pon..mmg tau nei blog perempuan..:).. n u inspired me..:D

pasal blog..hehe..saye sndri blog becampor2..tp walau ape saye cerita, benci ke..syg ke.. happy ke. ape pon... x la plak tulis nama makhluk tu..sampai mmber kate..blog saye too mistery..haha..:D..

Wadi AR August 27, 2011 at 7:04 PM  

meh gua ganti spek kau dengan spek berenang tu. gua taktau sebut

fatt August 27, 2011 at 8:24 PM  

langkah kaki,
tahniah! hahaha...sbb org byk dah balik kg..sbb tu traffic lembap skit harini.

lately ni je sis entry mcm makwe skit, sbb ada cerita mat german tu..klu tak mmg takdenya nak jiwang..heheh...

tp siyes la, kdg2 jadi blur nak update ape..aiseh. apapun, keep blogging..sis lum b/walking lagi ni :)



wadi,
spek yg lu mksdkan itu ialah goggle, tp bkn google ok..dah lain. gua takmo la spek tu, kecik. klu spek besau gini jatuh tergolek pun sape tak kenal. nak pulak pakai buff..mmg tatau laki ke pompuan

Daddy Ziyyad August 27, 2011 at 8:28 PM  

Jujurnya, first time saya baca nama "FATT" ni ialah di forum CARI: Travel board. Masa baca post2 dalam forum tu, mmg mati mati bayangkan u ni lelaki. Bila terjumpa blog u ni(2-3 weeks ago rasanya sebab nak search pasal WA/Perth), mula mula pun igt u lelaki! I just imagine "eh, slim nya mamat ni"--rujuk gambar header!

Haha..
Then...then only I did realised that oh God, u're a girl..sebab baca bab 'telekung'..keh keh keh...

dzuchan August 27, 2011 at 8:34 PM  

fatt..masa housemate aku introduce blog ko ni..aku pon ingat laki punya blog..da baca2 baru tau wanita upenye..wanita yg taf gitu..aw...

fatt August 27, 2011 at 9:08 PM  

dz,
tula, dlm forum pun dorg pkir camtu gak, tula nak tanya..cara menulis ni kasar ke? tp mmg pun ayat sy tak mcm makwe yg suwit2 tu..hehehe..tp kalau sy guna ayat ganti "gua","lu" mesti lagi org keliru..hehe :)



dzuchan,
nape ko ingt aku lelaki?? ekekeke...gaya penulisan aku mcm lelaki ker? huhuhu... Y__Y
tp cam pompuan macho ada la kot ek? :P

iina August 27, 2011 at 9:44 PM  

Takziah untuk hanie..

Tergelak aku baca balik komen2 tuh... terutama komen sendirik hehehe

Tapi yelah fatt.. suara ko pun ada alah2 macho gak masa ko rekod video hahaha.. Suara ayu pompuan ilang sat.. Takpe janji H suka kan kan kan ahaks..

Yo're beautiful Fatt whatever.. ahaks.. ternyiang2 kata2 H ...

fatt August 27, 2011 at 10:36 PM  

iina,
siot jek! heh abe H tu bute..mata dia kero.

beb, klu dikumpulkan komen2 korang ni mmg terburai isi perut sbb kelakar. ekceli i dah compile sume komen2 lawak nti ada masa i buat spesel entry tp pas raya la.

hah, part suara tu emas ok. tak sume pompuan ada suara macho spt i..ekekeke..but wait, klu u dgr suara i time sakit tekak i bet u pun takleh kenal sbb mmg mcm suara lelaki..hahaha..time ni seronok la klu i nak buat prank call kat kengkawan. slalu la dorg terkena..ekekeke :P

nub August 27, 2011 at 10:39 PM  

dem. ingat jantan. oi buktikan.

haha


*al-fatihah

Janggel August 27, 2011 at 11:30 PM  

Memula aku nak ucap takziah pada haney.. Semoga dia tabah.

Fatt aku pon tataula macamana dia bleh pikir ko laki, aku pestime tengok header tu pon dah tau ko pompuan. Hahahaha.

Tapi mungkin sebab gaya penulisan ko tu ada menjurus kearah kelaian kot? Tapi bg aku ok je, sbb lately ko semakin feminin dengan cerita2 telenovela ko. Heheee.

Apa² pon just be who u r. Yang penting ilmu yg dikongsi tu.

zany August 27, 2011 at 11:37 PM  

Aku follow blog kau lepas berporum,gigih ku cari sampai dpt sebab info kau bagi bagus sgt. Tu yg tak terbayang pun kau lelaki hot berambut pjg. Dah kenal sikit2.

FaMY August 27, 2011 at 11:43 PM  

err........ terima kasih...? -.-
bro, hensem ar awok. terkedu sekejap.
jadi silent reader je ah lepas ni.(:

btw, fatt: fattah. bhahhaaahh

er.oktujerbai.lari.

FaMY August 27, 2011 at 11:46 PM  

oh, takziah untuk keluarga kawan awok, cik hanie. sabar and doakan arwah banyak-banyak. AlFatihah.

fatt August 27, 2011 at 11:50 PM  

nub,
ko pompuan kah ko ingt aku jantan? aku ingt ko pompuan...ler...ekekeke :P

takyah susah2 bukti bagai, ko tgk kad raya aku, lelaki kah? hahaha.



janggel,
tula janggel...aku pun sedih dgr berita tu. lagi brp hari nak raya ni.. Y___Y

erk aku tataula wei nape..apakah aku gagah perkasa? ekekeke...tp ok je aku layan je klu org nak bro2 dgn aku. tp ni jap je ko tgk aku telenovela..kang dtg time aku nak jadi rambo mmg siap le. hehehe :)



zany,
ceciter ko jumpa aku dlm tread mana? aku dulu rajinla handle 2-3 tred, pastu aku ingt nak apply jadi momod, tp pastu aku malas sbb punya byk benda nak commit. sudahnya aku abaikan dah porem tu..hapdet blog lagi sedap katanya.

thanks sbb acknowledge work aku..yup aku tau tak byk blog travel yg bebetul cerita detail psl sstu journey so sbb tu aku create blog travel yg betul2 ada isi. tp lately ni isi byk ke laut..cinta tak cinta sume aku sumbat. hahaha



famy,
opsss!! ko jgnle majok pule..aku compliment ko ni tau smpai buat entry. aku ingt ko tak cek entry ni tapi hahaha..ops...siyes aku suke komen ko tu v(^__^)v

yup...sma2 kita doakan arwah tenang di sana..

dtg lagi ye famy, ko jgn serik :P

zany August 28, 2011 at 12:03 AM  

Benang apa lagi kalau bukan kiwiland, kau yg buka kan? Lepas tu pakat2 gaduh ngan abgbikers, haha, aku tukang baca je la.

fatt August 28, 2011 at 12:12 AM  

zany,
bwahahaha...lol!
tp dia mmg cam laha*** pun..alah kami bebudak nz taula dia camne masa kat sana. mmg ckp besar byk dia tu. aku malas nak bukak cerita dia sbb klu aku bukak nti dia yg malu. tp mmg dia pun ingt aku lelaki, yelah, keras habis bahasa aku..nasibla kan, buku btemu ruas katanya. dia pungpang pungpang dlm tu ada dia kasik info? haram takde, buat kecoh je ada, gmbr sekeping pun takde masalahnya. ah malas aku nak cerita apa yg aku tau, biarlah jadi rahsia kami bebudak nz..apapun mmg epic la tred tu...hehehehe :))

tp skrg aku dah pass baton kat bdk2 & porumer lain since skrg pun dah ramai org gi nz. klu dulu mmg tak ramai bleh kasik info psl nz kecuali aku & kak saliza..sbb masa tu AA blum bukak route & takde org bleh bagi info yg diperlukan.

but now AA dah bukak route aku rasa ramai bleh advise so thats the reason aku tinggalkan tread nz :)

still, until now org pm aku tanya psl nz. aku dah malas nak balas...bkn apa, kdg2 dorg treat aku mcm aku ni kaunter pertanyaan. takde salam apa, hai pun tidak, terus pap..nah tgk itin aku...boleh?

kurang2 build la rapport dgn aku even niat ko nak mintak ilmu...tu antara sbb la aku berdiam diri dr porem

FaMY August 28, 2011 at 12:18 AM  

InsyaAllah tarak serik. Aku.... peminat telenovela ko. Macam telenovela bertajuk Salmonella dalam Ah-Ha dulu.
tu pasal ada terima kasih. tarak majok aih. chek sukaa. slamat lagi dua hari puasa. selamat hari raya (:

masMZ August 28, 2011 at 12:43 AM  

salam takziah buat hanie...

Fatt, jap nak ingat aku penah konpius ke dak???? urmmmm.... aaaaa..... errrrrr.... ndakk mungkin kok, kamu ini lelaki.... ndakk mungkin!!! hahahaha....

Masa nengok header ngan gambo profile memula dulu, kenai dah ni bukan hero...

fatt August 28, 2011 at 6:10 AM  

famy,
terima kasih. aku dah tergelak bila ko mention psl telenovela Salmonella tu...yg mulut menguit lain suara yg keluar lain tu kan? hahaha...tak senonoh afdlin :)

yup, selamat berpuasa lagi 2 hari! :)



masMZ,
tak hero ke? alaaaa...aku ingt dah hero habis dah header aku tu..bwahahaha~

nti aku try buat header yg lagi hero..amacam? :)

Janggel August 28, 2011 at 7:26 AM  

Hahahaha saje je ko nak bagi org keliru identiti kan? Aku faham dah maksud ko tu... Ahhhahaha.

fatt August 28, 2011 at 11:53 AM  

janggel,
ahahahaa...kan..sekali tetiba mmg aku sbrnya lelaki...ko x cuak ke? hehehehehe

Solihin Zubir August 28, 2011 at 6:13 PM  

aku dlu pun ingat ko lelaki.. haha.. maybe sbb nama ko kot.. n ko x pnah dedahkan muka..

Biqque August 28, 2011 at 9:20 PM  

ok, serius tak bleh blah! hahahahahahaha! kacak ok! kat kolej dulu aku slalu disalahanggap sebagai sorang tomboy...bleh??? siap ada yg nak buat abg angkat...zzzzzz...last2 aku lari ckp aku pompuannnn! aku ada boipren dikkkkkk! hahahaha! (stok rambut jamal abdillah tapi dada kempes kahkahkah!)

aku suka letak gambar aku jalan2 sekaligus share gambar2 tu dgn readers aku, perasaan tgk muka aku yg cam tak bleh blah tu kadang2 buat orang tau camne aku travel...tapi mcm ko ckp la, lain orang lain cara blogging. pape pun, aku mmg suka cara penulisan ko sbb ada sentimen lawak intelligent disitu (drama bukan tahap budak myspace amik gambar mata bulat kahkahkahkah! ko tau kan?)

ms a August 28, 2011 at 10:03 PM  

i didnt think you were a guy. in fact, even with your writing style, i knew u must be a woman since only women write in detail. ke tak? oh well, at least that's what i think.

ps: selamat hari raya, fatt! me raya in johor too, yayy!

Lily Riani August 29, 2011 at 1:09 AM  

salam takziah tuk hanie sekeluarga even i dont know her.

i too tot that you were a guys up until i read this entry....... fail ler i sebagai hecule poirot. but ada gak doubt doubt of few facts but i was keeping my option open. ahhahah.....

Niza Zainal August 30, 2011 at 8:34 PM  

fatt,

I rasa it is more of our typical thinking... benda yg lasak mesti org assume lelaki sahaja mampu buat..

mcm cerita 3 org dlm lif, sorang doktor, sorang engineer dan seorang pramugari.. lampu terpadam dan pramugari tu kena raba.. bila lampu terbuka pramugari tu terus tampar muka doktor... kenapa? sbb doktor tu sorang sahaja lelaki disitu. Tapi otak kita mesti assume engineer tu jugak lelaki kan.. :)

VFN August 30, 2011 at 9:50 PM  

btw beb..masa mula2 baca blog kau..aku pun bajet ko laki rambut panjang yg suka travel...takpun dah dreadlock :D wah...gile berangan aku kan...ekekeke...

skali masa ko ada dtg komen blog aku,tak ingat entry yg mana..ko mention ko pompuan...kuciwa kejap hatiku... ekekeke..

aku rasa ramai anggap ko laki sbb jarang ada pompuan travel sorang2..

p/s: amacam raya? aku skang lagi comot dari bibik melayan org dtg dari pagi sampai ke ptg...

kemang~ September 1, 2011 at 5:22 AM  

fatt hensem



HAHA

boleh x saye nak kenal2 dgn awak?

auwwww

fatt September 2, 2011 at 2:58 AM  

solihin,
fatt nama lelaki yew? ko mesti terpengaruh dgn nama kedai motor ah fatt kan? hahahaha



biqque,
hahaha...gmbr kat maispes tu mmg takleh blah..stok mulut cam ikan...tak koser.

aku ni dr zmn skola smpaila kat U ada je peminat misteri..kot lelaki syokla jgk kan..klu pompuan nak watpe..bkn bleh buat bini pon...haih! tp tulah..zmn dulu kala..byk tul nostalgia




ms.a,
hahaha..agree..lelaki tak tulis detail..cincai boncai jek..but lately my identity blown...all bcoz of telenovela..hahaha...

nway, slmat hari raya :)




lily,
omg lily...tot u know im a ehem....a woman? a girl? bleh la..in between :)




niza,
i tak penah dgr story ni but nice one :)

yup, org slalu sgt pikir camtu..mgkin dlm kepala dorg dah set org pompuan ni kaum yg lemah...sob sob sob...tp takpelah, kurang2 pasni dorg tau dah org pompuan pun power juga...hihihi




vfn,
laaaa...ko pun sama kah??? lol! aku rasa kalaulah aku ni lelaki alamatnya cerah la peluang aku nak mencari calon isteri...ekeke...tp haih, apakan daya..salah channel...

aku raya thn ni jadi bos...tunjuk2 je sbb byk dayang kat kg..tp sok lusa aku la kena sinsing lengan sbb dah balik umah sendiri..huwaaa Y____Y




kemang,
ok, aku meragui ko skrg.

ko straight ke bengkang-bengkok ni kemang????

lol! :D

ZaiZai September 5, 2011 at 11:47 AM  

kacak pun kacak la fatt.. yg penting aku suka baca blog ko ni.. penuh ngan isi..segala isi ada.. kekadang sampai nak terkeluar isi perut aku baca tang lawak2 ko tu.. hehe anywal al-fatihah tuk ahli keluarga hanie yg telah pergi..

fatt September 5, 2011 at 7:49 PM  

zaizai,
hehehe...makasih zai. selagi angin puting beliau tak mai insya allah aku boleh taip benda2 yg kelakar...tp siyes la zai..pening kdg2 tu nak cari idea...asik buntu jek.

ko takde blog ke?

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP