On short hiatus

August 06, 2011

First of all aku mintak maaf sebab belum keluarkan entry baru telenovela. Ok aku tau semalam aku ada mention nak publish entry tu pagi ni tapi masalahnya dari tadi mood aku melayang tah ke mana-mana. So sementara mood aku nak datang balik korang layan gambar ni dulu. Gambar ni aku amik masa pi Puzzling World kat Wanaka aritu. 



Sape teka betul dia dapat hadiah berbuka puasa petang ni di rumah sendiri. Kalau dok umah bujang kira aci la jugak

32 comments:

Liana,  August 6, 2011 at 3:23 PM  

Jenuh refresh hehehe

Fatt.. Normally brpe $$ flight tix u dpt utk ke NZ? Planning nk g next yr insyallah

Mrs D August 6, 2011 at 3:36 PM  

Salam Fatt...

Yang obvious nampak cam 6.. elephant, gorilla, horse, dog, cat and mouse. Ada lagi yang hidden? :)

masMZ August 6, 2011 at 3:38 PM  

hah???? tak pe. tak pe... pose kena sabo..... Fatt, tabur larr janji lain.... hehehehe
Untuk soklan entri ni, nak jawab 7 larrrr

alifah@along August 6, 2011 at 3:46 PM  

six..betul?hehe...hadiah?hehe

Ninie Hanis August 6, 2011 at 4:18 PM  

beb tiket dr istanbul ke birm/manchester mungkin dlm RM1k.kalau ko nak check,boleh check kt travel supermarket n choose section flights.You can compare all the airlines prices.

p/s sorry komen takde kena mngena gambar.err,gajah & kucen tu comel.

F bukan huruf sebenar,  August 6, 2011 at 5:10 PM  

6 animals! :P

fatt August 6, 2011 at 5:50 PM  

liana,
errrk...refresh ek? sabau ye! huhu...bebaru ni dpt rm424 utk return..mmg bukan market price sbnrnya sbb grab waktu launching route dulu. klu normal i rasa 1-way almost 5-6ratus jgk..depends!



june,
itupun tekaan sy aritu



kemang,
betul ke 6? ceciter?



mrs.D,
wsalam mrs.D. sy pun rasa 6..tp ada org teka 7...nak tanya jgk nape dia ckp 7..



masMZ,
marah nampak..kurang pahala ko!
haaa..sume org jwb 6, so ceciter nape ko jwb 7



alifah,
pasti? hadiah dia ialah berbuka posa ptg ni di umah sendiri/umah bujang! bwahaha~



farihah,
i think so! :)



ninie,
peh! rm1k??? kansel la p istanbul lagu ni...cam tak baloi jah...eurailpass ada lalu istanbul dak? baik amik eurailpass kalau cenggitu



F,
hoyeh! errr...pasti? aku dah musykil ni sbb ada org jwb 7 :P

kemang~ August 6, 2011 at 6:07 PM  

elephant, ape, horse, dog, cat (MOSS) hihihi ngan mouse..err aku ade tertinggal ape2 makhluk lagi ke? rase nyer takde dah..ke camne fatt?

masMZ August 7, 2011 at 12:12 AM  

wahahaha..... fatt, bulan pose ni aku bersabar tahap luar biasa... hehehe...

jadi 7 sebab aku leh kira ulat sutera sekali dalam gambo ni. ce cari ce cari ada kat mana :p

Tukang cuci cute August 7, 2011 at 12:14 AM  

6 jek.. selamat bersahur sat gik ye

masMZ August 7, 2011 at 12:16 AM  

opsssss agak2 leh tukar jadi sepuluh tak???? wahahahahahaha.... cepat cepat.... saper leh bagi tau naperrr.... hahahahahahahaahahahhahaa [opsssss tergelak panjang laksssss!]

kemang~ August 7, 2011 at 1:32 AM  

aneway fatt..cube tgok kat 25 fakta rambang kat blog aku.. cube cek no 30.. ko agak2 tercapai ke tidok hasrat aku tu? :)

i hope yes :)

Anonymous,  August 7, 2011 at 4:15 AM  

six seis sechs roku sitta liu hok.

aci kerat kuku la memang enam. jadinya untuk berbuka sila deliver mangkuk tingkat 4 tingkat atau dalam bahasa saintifiknya sia’ berisi makanan yang ko masak kat aku. address nanti aku bagi. tingkat paling atas masak asam pedas ikan pari, tingkat #2 sambal tumis sotong, tingkat #3 sayur campur (at least 13 jenis sayur) dan tingkat paling bawah sekali dessert puding cempaka rembulan sastrowardoyo (tolong jangan tanya aku recipe nak buat macamana, if tanya google pun dia tak tau so sila guna imaginasi tahap tertinggi ko untuk buat puding ni). nasik tak payah aku boleh masak sendiri. air aku nak air 'episod cinta dari siem reap'. letak dalam botol mineral je.

kalau bukak je mangkuk tingkat tu aku nampak tingkat atas sekali kari, tingkat #2 tomyam, tingkat #3 veggie lasagna dengan tingkat bawah sekali ulat sutera rebus, sah ko silap alamat ni. takpun mangkuk tingkat aku tertukar dengan delivery mangkuk tingkat brader deutschland tu. so please make sure such thing won’t happen.

peminat mangkuk tingkat tegar,
trojan melayu

fatt August 7, 2011 at 6:56 AM  

kemang,
moss gemuk lagi weiii....kucing tu kuruih! hahaha. satgi aku cek blog ko. sorila aku tido awal malam td, atas kelopak mata aku ada peti ais lebih muatan sbb tu aku tak dpt taip blog ni...sat naaa aku tgk



masMZ,
ko jgn weii aku kirim ulat sutera karang...hahaha...ni kalau ada janggel mebi dia bleh bagiT eksplenesyen mana dtg 10 ekor tu. mentibang laut barangkali :P



t.c.c,
arini sahur gile ekspress sbb ingt dah makan rupanya dlm mimpi, pastu bangun mula gelabah habis T____T



trojan melayu,
sentap! tetiba dpt oder mangkuk tingkat! uit ko pegi mana eh lama tak nampak? tetiba dtg demand mangkuk tingkat!! hahaha...wah ko punye listing lauk mangkuk tingkat kemain lagi ye...puding sastrowardoyo paling takleh blah oke! cuba ko demo jap puding tu camne nanti leh aku teka ape ingredient ko taruk dlm tu, amacam? ko jgn oder pelik2 nanti aku repot kat abe deutschland tau...siap ko kena rejam dgn hitler! kah kah kah :D

MasZuber August 7, 2011 at 2:53 PM  

ade eman ekar binatang aku nampak dalam pix tue
;p

masMZ August 7, 2011 at 4:39 PM  

tu aaaa partner balik kampung aaaaa, bermain tepung, ceri bagai....
caner? caner? nak bagi jawapan ke nak tunggu enchek Janggel cuba jawab dulu?? wahahaha

Janggel August 7, 2011 at 11:46 PM  

ha tetibe namaku diseru disini eh?
Fatttttt tq la kerana memahami diriku..ko tak pablish lagi citer telenovela tu ....suka aku bile tgok takde. alhamdulillah...so ko dah boleh pablish da sebb aku dah balik! hahahahah.. sepajang kat kampg tak keruan tau aku asyik pikir plan mcamana nak baca blog ko hehehe.

aku jawab 3 je kot sebb yg lain dah kene telan dek gajah..bleh tak camtu? hahahaha

fatt August 8, 2011 at 12:27 AM  

mas,
ko pelat ek mas? ekekeke...eman! :P



masMZ,
ko jgn seru tgk dia dah muncul!



janggel,
ko nak tau...elok je ko komen ni aku publish post..cam tau2 je ko eh..tak taula ko bc ke belum lagi new post ni. aku punya mood slow sgt wiken ni tu pasal aku tak publish apa2...hahaha.

amboi...sejak bila gajah jadi karnivor ni? hahaha

masMZ August 8, 2011 at 1:31 AM  

hahaha..... biasa larrrrr.... janggel tinga cam gajah gak! dengo jerr nama diseru...... caner leh jadi 7 pastu leh jadi sepuluh???

kat belalai yg garis2 tu memula nk sebut ada ulat sutera je *pengsan~, pastu upgrade geli lagi yang panjang sekali tu cik lint*h, pastu datang gongg*k, pastu yang lagi dua leh lar letak apa2 yang seangkatan dengannyerrr (sebab aku dah pengsan sekali lagi! fiuuuuuuuu) *pengsan~

VFN August 8, 2011 at 8:58 AM  

aku dapat 7 weih...

1)gajah
2)kuda
3)monyet/gorila/adik bradik cimpanzi
4)anjing
5)kucing
6)tikus
7)ikan

Janggel August 8, 2011 at 9:14 AM  

bab bab seru menyeru ni memang aku sensitip sket..ada jer suara2 terngiang dalam pale orang menyeru terus takleh tido.

Lintah2 jangan sebut yer, saya phobia.

alifah@along August 8, 2011 at 10:10 AM  

so, apa jwpnnya?pleaseeee...nak tahu nih

alifah@along August 8, 2011 at 10:11 AM  

nak menyibuk ..
"bebaru ni dpt rm424 utk return"
NZ ke ni?flight pe?nak tau blh?hehheee

fatt August 8, 2011 at 10:25 AM  

masMZ,
ko ni byk sgt tgk citer kartun tu yg jadi camni...hahaha.. :D




vfn,
aku tertarik bila ko sebut ikan...sbb aku tak jumpa itu ikan!!! argh....cer bgtau katne ikan tu? lama dah aku kelebek tp tak jumpa..apakah mata aku dah kero? @__@




janggel,
ko fobia lintah ke? cane tuh? tak silap aku ko slalu janggel trekking..mesti biasa dgn lintah..ceciter? ceciter?




alifah,
kita tunggu pengesahan camne dorg jumpa ikan sbb aku pun masih cari kat mana ikan tu sembunyik. oh..yg pasal flight tu ye...aku naik AA. waktu tu aku dpt promo masa AA launch route ke Chch aritu. klu skrg mmg tak dpt..1-way boleh la, itupun belum masuk fuel surcharge & epot tax. aritu tak sempat grab ke? aaaa...rugi tau! :P

alifah@along August 8, 2011 at 12:15 PM  

ikan tu yg musykil tu...celah mana ntah..hehehee...hebat la...mcm cacing ada la...hehhee..
ooo...AA la ek? fatt dpt brp total nyer? nk survey utk travel thn depan lepas JUNE la nmpknya..sbb AA belum launch lagik..hehheee

alifah@along August 8, 2011 at 12:51 PM  

fatt, saya jumpa ikan...kat kaki anjing tu..hehheee...tu, mcm ikan ke tak ntah?

fatt August 8, 2011 at 1:11 PM  

alifah,
hahaha ko gigih kan cari mana ikan...mcm ikan ke? aku tgk pelik je bentuk dia...hehehe..

psl tiket tu mmg aku dpat rm424 untuk total return...w/o luggage. time ni takde lagi fuel surcharge...yg ada just epot tax..epot tax ni mmg wajib la kan takleh watpe..

ko nak pegi lepas june ye? aku sajes ko pegi time spring ke atas..meaning bln 10 ke atas. bln 12 dah summer..lagi la bagus sbb siang lg pjg dr mlm. aku suka gak summer...sbb ok je..takla panas mana tp puas la jln sbb siang pjg. so far rasanya blum ada promo AA tp ko keep watching la kot2 ada alert..all the best! :)

VFN August 9, 2011 at 10:13 AM  

betul la alifah ckp...
aku jumpa ikan kat kaki anjing..
apsal ko rasa pelik?
tu ikan masin...


hahaahaha

fatt August 10, 2011 at 10:57 AM  

vfn,
siot!!!

hahahahah

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP