Pendapat : Nama blog yang pelik

August 08, 2011

Oke, aku tak tau la kenapa tapi sekali sekala aku rasa janggal gak dengan nama blog ni. Err, korang tau ke sejarah nama blog ni? Tak tau? Ah, malas aku nak ulang cerita yang sama berkali-kali macam Astro. Korang pegilah korek entry lama kalau nak tau.

So masalahnya sekarang ialah ada perkataan "busuk" kat hujung backpacker. Selalu orang mesti bubuh nama yang bajet comel takpun yang manja kan tapi aku buh nama yang tak semenggah. Mesti ada yang pikir aku ni busuk tak mandi bertahun-tahun kan? Ah, jangan nak pikir bebukan, aku mandi tetiap hari oke, without fail even masa winter.

Ni aku nak tanya, korang ada rasa pelik tak masa pes taim dengar nama blog ni? Ke aku sorang je yang rasa pelik?!

Sekian, selamat berbuka. Malam ni jangan lupa pi terawih!

72 comments:

F bukan huruf sebenar,  August 8, 2011 at 7:13 PM  

First time i dapat tau pasal blog u from my friend. She actually did some searching about Bromo and found out u did blogging about it. I gelak tak hengat masa dia mention nama blog u. But personally i think it's a catchy name that someone can easily remember. Kalau u nak tukar, u tuka jadi backpackerBUCUK. comel sket kedengaran. ahaks!

kemang~ August 8, 2011 at 7:15 PM  

Mula2 aku dengor blog ni, rase pelik dah...however name blog je yg pelik, tp novel cinta ngan mat germany aku lyn..hihi..btw ngape ade name busuk blkg tu?ak ade 1 lg blog, budakbackpacker.blogspot tp x aktif pon...mebi aku buat photoblog mase pi travel kOt..btw slmt bbuke fatt!!

Janggel August 8, 2011 at 8:29 PM  

masa aku pestaim masuk sini...mmg aku terbayangkan lumrah seorang backpaker yng salu /kebiasaanya susah nak mandi. (mat/minah saleh la). Tu simbolik kepada empunya blog yang hardcore berbackpaker.
Tapi aku yakin ko mmg mandi tetiap hari.

fatt August 8, 2011 at 8:30 PM  

F,
hahaha...aku pulak tergelak besar sbb cerita Bromo tak habis. mmg jadi habis suka wat keja separuh jln. oke habis citer cambodia ni aku habiskan, chaiyok!!
takpe aku tk kecik ati ko gelak...ramai gak yg gelak pas dgr nama blog ni. tulah..nak tukar nama blog ni kerja renyah jgk sbb kena regis new name sume..syg jgk kat url skrg...wuwuwuwu~



kemang,
haip ko p stadi!
aku sajes ko buat photoblogkemang ke...baru selari dgn nama blog ko...sekadar cdgn. neway, pasni takdek dah citer jiwang ni, benda ni mgkin pglmn sekali dlm hidup aku..tp kalau pasni jumpa mamat lain aku share punya. ahaha~

Mimie.Candy Cane August 8, 2011 at 8:31 PM  

backpackercomel?? arghh....tamaw..tamaw..nak busuk jugak..hehehe

si Bulat August 8, 2011 at 8:42 PM  

aku rasa nama blog ni cute..

F bukan huruf sebenar,  August 8, 2011 at 8:45 PM  

Silalah sambung Bromo yer, we are going there end of this year hehe.

Anash August 8, 2011 at 8:46 PM  

Fatt,
nama unik..senang org ingat...

zura aini August 8, 2011 at 8:56 PM  

ada gak terpikir apasal letak busuk, tapi terfikir balik, berpeluh berjalan angkat beg besar2 mesti lah busuk, hehehe.

apa2lah, janji happy senyum2 baca cerita kau.

Nieda August 8, 2011 at 8:59 PM  

Nama pelik buat orang tertarik.

AKO @ retna August 8, 2011 at 9:20 PM  

to be honest masa klik link blog fatt ni, i tak pasan pun nama dia hehee...

i men klik2 je pastu i save in my link list..

even i nak g blog u pun, i just pasan 'backpak' je heheheh so now baru i notice yg busuk tu heheh..

ermm x pelik cuma biasa la musti owner ada sebab tersendiri letak nama2 link blog derang kan? ;)

masMZ August 8, 2011 at 9:21 PM  

Fatt,

aku rasa chumil je nama backpackerbusuk ni walao ko rasa tak semengah.... orangnya wangi, tapi beg nyerrr pas bertravel, achhommmmmmmmm sebab letak merata... 'busuk'nya standard lar kan???? Weeeeee....
owh owHHh ach acH-acHoOOOOOMMMMMMMMMM..... [alhamdulillah]

norh August 8, 2011 at 9:45 PM  

tak pelik pun...
dan sangat best baca cerita perjalanan awak.. :)

langkah kaki.. August 8, 2011 at 9:51 PM  

x gelak..tp terfikir macam sis ni selalu main redah ker?? normally la kan..yg saye tau..if plan busuk..mesti main redah..cenggitu la..:D.

Pijah Pelangi August 8, 2011 at 9:52 PM  

Fatt, jgn tukar nama....dah ok da backpackerbusuk ni, da jd trademark ko and its UNIK and RARE,hehe.

Tukang cuci cute August 8, 2011 at 10:00 PM  

biasalah itu nama unik yang sedap leh pilih nak letak.. pada aku backpacker nie sinonim ngan busuk kan sebab bwk ari2 berpeluh bau masam.. kalau yang wangi tuh aku rasa bkn bwk backpackers tapi beg tangan ala-ala gaya datin tuh hehehehe

Aku rasa ok jek..

Leez M. Saaid August 8, 2011 at 10:09 PM  

first time aku masuk blog ko...aku terpikir mcm ni...bila org kata backpackers..mesti busuk kan..hehehe...sebab tu ko letak busuk kat belakang tu. Tul tak? tp bukan maksud aku ko yg busuk tau...hehehe.

Aku pernha bgtau member aku suh masuk blog ko..sebab masa tu kami nak pi melbourne...member aku siap tanya kenapa nama dia busuk?..hahaha....tak reti aku nak jawb beb...ngeh3.

kemang~ August 8, 2011 at 10:34 PM  

hihi aku dah free..bln 11 plak final...td last paper..hah, ok gak tuh..mekasehh bg cdgn :) ehh haha,, takpe la mane tau pegi sri lanka jumpe mamat sri lanka plak, boleh smbung buat novel jiwang plak..ahakssss :)

anne August 8, 2011 at 10:48 PM  

i xdelah tergelak masa pestaim jumpa blog u atas ehsan cik gugel. as for me, nama backpackerbusuk tu cam uniklah. i rasa u patut kekalkan je busuk kt blkg tu.. my 2 cents...

fatt August 9, 2011 at 12:09 AM  

janggel,
bab tu aku setuju...haha. tp aku penah rasa 1hari tak mandi masa p indon...ya rabbi...rimas dia jgn cerita la..aku thn je. tp memandangkan geng lain pun sama so aku takla rasa terpinggir sgt :P
tp biasala backpacker tak mandi ni...byk kali gakla..tp bkn tak mandi lgsung, cuma mandi lmbt sebab seharian atas transport



mimie,
comel ke mslhnya? backpackerbrutal sesuai kot...hehehe



si bulat,
org pompuan dgn definisi comel mmg sukar dimengertikan...tp aku terima! :)



F,
insya allah. tp aku kena korek mana aku save gmbr sbb aritu laptop lama aku rosak...nti aku cari dulu. ko amik dgn yoschi ke? kim salam sama adi...smpai la ni dok email aku. malas aku nak layan..huhu~



anash,
rasa camtu gak..btw nti i tepek u punye link kat blog lagi 1. tenet ni cam cipan jap ada jap idle

fatt August 9, 2011 at 12:16 AM  

zura aini,
join porem kan? kenal tak ashna/senah? haaaa...dia punya mulut laser la kuar nama ni..wakakaka~



nieda,
dan kebetulan mmg tak suka nama yg girly sbb tak sesuai dgn jiwa...so rasanya nama ni cocok la ya



ako @ retna,
aaaa...sedih T___T smpai ati tak tgk nama blog ai. ni blog ke-3 tau i cipta...lagi 2 sblm ni sume dah kambus sbb tak brp suka dgn nama tu



masMZ,
camne ko tau ek beg aku balik dari NZ aritu tak punggah lagi? hahaha..mmg achooommm pun! tu dia masih tersandar tepi penjuru bilik, aku bleh nampak time taip blog ni...ekekeke..nampaknya esok aku kena kemas. klu tak nanti berkulat sume brg dlm tu. hahaha :P



norh,
fuh lega takde sape rasa pelik..sbb kdg2 rasa cam terlintas gak pehal nama blog cam selebet gile...hehehe :)

fatt August 9, 2011 at 12:32 AM  

langkah kaki,
aha, lebih kurang gitu la sis. ai kureng suka planning ni sbb slalu kalau planning ni byk yg ke laut. kalau tak jadi rasa tensen pulak. so ai suka buat spontan sume benda, pegi bila rasa nak pegi, kalau takmo pi takyah pi. yg penting ada tiket pegi balik. in between nak buat apa, buatlah. tp mana tmpt nak tuju dgn attraction sume dah mark, tp takde fixed plan :)



pijah,
tengkiu pijah...aku hrp blog ni kekal la smpai aku dah jadi moyang. hahahaha :P



t.c.c,
pesen beg AF ye? seingt ai 2x je ai bwk beg AF. 1st masa trip kompeni, yg tu dr awal takmo tp mak paksa katanya jgn wat malu muka. ke-2 time p umrah, klu ikutkan semangat backpacker ni mmg nak je usung beg 60L tp lagi sekali mak bebel katanya jgn wat perangai bebukan nak p umrah. huduh benor pakai telekung bwk beg 60L...terus down..hahaha :)



leez,
aku pun taktau nape aku pilih nama ni tp aku rasa cam catchy. dan sbb nama ni la aku rasa aku takleh nak tulis benda lain selain travel sbb kompem tak kena dgn nature blog aku. although pd awalnya aku rasa susah nak maintain tulis psl travel aje but later aku try fokus dan smpai skrg aku hrp fokus aku tak lari...hopefully smpai bebila la, insya allah :)



kemang,
ko jgn bebukan..mamat sri lanka aku tamo..klu org yg travel ke sri lanka bleh aku pertimbangkan sbb dia bukan native sana. aku doa ko jodoh org sri lanka nanti...hahahaha...amacam ko berani? lalala :P



anne,
makasih anne. i appreciate ur opinion. i pun rasa better i stick dgn nama ni. although sometimes i rasa weird tp mebi kekadang la sbb sumetimes i dpt keyword org search "busuk blog" rasa cam nak tergelak. haha



john,
tengkiu john. itin perth ko oke?

AKO @ retna August 9, 2011 at 12:35 AM  

alamak fatt hehee jgn marah haa..
siyes mmg x tgk link blog u ni..

btw my fren selongkar2 den jumpa blog u lagi satu nama 'wangi' hehehe penuh ngan gambar ek :p

fatt August 9, 2011 at 12:42 AM  

masMZ,
ye cik mas? aku mmg pemalas skit..kdg2 aku biar je brg2 tu smpai nxt trip bru aku kemas. lol! jgn diikut pe'el aku ni...



ako @ retna,
gurau2 je retna...no worries :)
aah..blog tu kira bru gak buat, saja buat nm yg opposite, mcm trademark la...busuk vs wangi. dh lama x update gmbr baru...xde masa. klu rajin nti i upload :)

kemang~ August 9, 2011 at 1:34 AM  

ish fatt...tamau... aku nak awek germanyyyy :)

Liana,  August 9, 2011 at 5:40 AM  

1st time masuk blog ni cari info pasal Melbourne last yr since then mmg jd silent reader je.. X pelik Nama dgn Nama blog for me it your creativity utk menamakan blog u.. Hehhe betul ke apa yg i ckp ni ...

fatt August 9, 2011 at 7:20 AM  

kemang,
demand! kemain ko ye!



liana,
betul, betul...oh i rasa cam penah dpt komen u psl melben...rasanya la. so how do u find melben? interesting ke boring?

Farihah August 9, 2011 at 7:59 AM  

nama ok je..sebab ada "busuk" yg buat orang senang igt...unik actually.

Sebab masa jumpa blog ni opis mate kasi tau...so bila balik rmh dah tak berapa igt ejaan backpack ke backpackers ke..tapi sebab ada "busuk" dan senang diingat terus google dan dapat cari dengan jayanya...yeay!!

cik gold August 9, 2011 at 8:54 AM  

x..x pelik, nama cam ni yang senang nak ingat.hehehe

hanie August 9, 2011 at 9:13 AM  

hahahaha aku rasa ok jek..sebab senang aku nak taip in case aku malas nak bukak gudang link.

kl nama yg merepek2 panjang..nak mengeja pun merangkak2...mmg awal2 aku pangkah blog hang ni fatt.. hahhahaha...

fatt August 9, 2011 at 9:47 AM  

farihah,
nampak benor blog ni mmg busuk...ahaks~ thanks fariha! send my regards to your opismet! :)




cik gold,
kan..kalau bubuh sayajalanpusingsatudunia lagi haru biru...cam eksen pun ada...isk isk iskk...



hanie,
ko terai la pangkah blog aku..itu jam jgk aku pangkah blog ko. ekekeke :))

Ogy August 9, 2011 at 10:14 AM  

toksah tuka laa fatt. bior remain name tue jea. OK pe!!..xde yg pelik pun..lg bgus, laen dr yg lean. senang nk igt...

gadisBunga August 9, 2011 at 10:46 AM  

jgn tukar!

backpacker busuk sinonim dgn ko...dah mcm clique! heheh.

aku tak terbayangkan ko busuk tak mandi masa baca nama blog ko ni, tapi aku bayangkan ni mesti spesis backpacker tegar yang backpacknye dah worn sebab selalu travel.

amacam justification aku? :D

bdk2 a.k.a John August 9, 2011 at 11:02 AM  

so far ok kot...aku rse dh cukup solid dh iti perth aku tuh. mybe kat sana tau mana2 lg yg best mybe aku akan add on je. tp seriusly, mmg rsa kejap sgt kalo 5 days solid kat sana. lagi best kalo 7 days solid. kuikuikuik

fatt August 9, 2011 at 11:26 AM  

ogy,
baik! aku kekadang je rasa gitu tp klu korg kata ok so aku pun rasa oke :)



gb,
hai gb! justification ko terlalu tinggi utk aku...tp aku hrp one day aku mampu jadi setegar itu. maybe pas aku berjaya wat solo trip ke india..saja nak test aku punye ability camne, taff ke lembik :)



john,
mmg pd aku cukup pendek..paling kurang 1 minggu. tp tulah, ko pun baru balik dr nz mesti lari skit bajet ko...nasib baik ada kwn folo so bleh la tong2...apapun aku hrp ko berjaya achieve target yg ko dah buat utk trip ni :)



salleh kucing,
hai!
baca nama ni pulak rasa nak sengih sbb ada perkataan kucing. mgkin pencinta kucing agaknya :)

afja August 9, 2011 at 11:34 AM  

salam fatt

haku nk menjawab psl whittaker kat sini...

ada rasanya 250g/bar
RM9.90 kalau x silap harganya...

aku x boleh nak reply comment ko kat blog... ntah apa benda aku setting x tau lah. hahaha

ritu... boleh jek aku post comment. la ni x bley plak...

Biqque August 9, 2011 at 12:18 PM  

first impression...aku agak mmg ko jenis yang kaw2 nyer backpacker sejati la...kira tak hengat nyer sume redah, selamba, cam tak heran sangat la gempak2 ni...kan? kan?

ni kalo lepak ni harus sume layan cite kelakar kan hahahaha!

Farihah August 9, 2011 at 12:22 PM  

my opismate rajin komen kat blog awak ni.. si Ako @ anakomak tu...btw, i dah jumpa jawapan tuk soalan i tu. bagus la still keep in touch..hehehe

ZaiZai August 9, 2011 at 12:32 PM  

1st time aku tau pasal blog ni dari forum.. aku slallu gak melepak kat forum tu(walau pun kekadang jadi silent reader kekadang tak silent jugak..haha) memula aku rasa pelik gak, apa la nama blog ko ni.. tapi lama-lama, ok plak, unik.. tipa kali aku bau busuk, aku ingat ko.. hehe..kidding ok.. tapi pada aku nama blog ni unik, lain dari yang lain, dan yang penting sempoi.. so keep it.. :)

kemang~ August 9, 2011 at 12:55 PM  

ngahaha :) eh fatt bln 10 ni kan aku repeat pi sabah..5h4m..aku ingat nk tawan Mt Kinabalu lah... sbb x kan gi sane nak jalan2 ke area kk tu for the 5 days kan? ke ko rase camne?

Liana,  August 9, 2011 at 1:15 PM  

Hehe betul fatt. Tnya info pasal melb dulu. Ok best cuma x sempat nk explore byk tmpt sbb include skali gi tassie hehe.. Insyallah next yr Ada rezki nk ke NZ plak..

fatt August 9, 2011 at 1:22 PM  

afja,
cer cek kat setting..kot2 terdisable box tu.

wah murah jgk tu kalau rm9.90, kalau kat sini jual rm20++, tak munasabah, munasarawak apatah lagi. makasih for info :)



biqque,
tp aku suka style ko dgn hb ko travel..sempoi je..haih, aku hrp jumpa la org camtu senang. sama minat. klu tak susah dibuatnya.
weh, kompem kalau lepak kuar sume cerita..tp aku ni pesen suka dgr dulu sblm ckp..nti enjin dah panas korang lak takde peluang dgr aku ckp. hahaha



farihah,
owh...si ako tu member kome la ye! gitu kekdahnye...
tahniah krn jumpa jwpn tu..hehehe :)



ZaiZai,
ni sapa punye kerja pi heboh psl blog aku kat porem ni? cer ko petik username dia jap, thread mana? punya la aku takmo sape tau aku ada blog sbb aku tak suka populariti.dulu aku penah suh dorg padam nama blog aku, so kali ni sape yg buat aku tatau. aku dah malas nak masuk porem dah, aku rasa tak syok dah cam dulu. sbb tu la korang tgk dlm blog ni takde gmbr aku..sbb aku takmo dikenali..purposely

fatt August 9, 2011 at 1:27 PM  

kemang,
elok la tu 5hari, tak rushing. tp kurang2 2 hari dah habis turun naik kinabalu...brp ko dpt permit?



liana,
ure lucky gi tassie...i mmg teringin nak p sana tp tahla bila. tunggu duit oz turun kot.
ah, jemput2 ke nz..negara tu cantik, tp mgkin bosan skit compared to oz..aritu ms p nz tak nampak pun muka msia, mebi sbb nak puasa kot

dzuchan August 9, 2011 at 1:27 PM  

fatt...x pelik pon..
unik & sesuai ngan cerita2 dlm blog ni..

AKO @ retna August 9, 2011 at 3:57 PM  

heheheh jgn konpius ye fatt,

Ako ngan farihah orang berlainan..
hehehe kitorang ni opismet.. ;-)

suka share ur blog ngan dia.
senang nak bercerita, bergosip bergelak bila baca sesuatu yang menarik.. :-)

kemang~ August 9, 2011 at 4:15 PM  

ehh kena ade permit ahh? tp aku rase mcm x jd..aku baru je find out psl daki gunung nih..konfius aku nak pegi jalan kat mane lg sabah ni..haihhhh

fatt August 9, 2011 at 5:00 PM  

dzuchan,
dan dgn itu aku takleh melalut psl lain..huhu~



ako @ retna,
tak..aku tau korg individu yg berbeza. ni mesti korang bergosip psl citer siem reap kannnn? hahaha



kemang,
aah weh..mmg kena ada permit. oke since ko nak gi mabul, why not ko ke sipadan sekali...yg ni pun kena ada permit. so nti ko arrange la dgn tour operator ok..mind u permit ke sipadan dlm 150 permit saja sehari. klu tak silap aku la 150, takpun 120..in between dat la tapi. kat sabah ko dok KK je ke? byk lagi tmpt leh p..ko wat island hopping kat tmn tunku abd rahman..ada p.manukan, p.mamutik dll. pastu gi psr filipin, pi borneo tip....ape kata ko p cek bloglist aku, ada blog nama seceriawarnapelangi....dia baru taip psl sabah...ko tanya je dia direct lgi senang..takpun kat zilla...dia baru balik

Biqque August 9, 2011 at 6:32 PM  

aku ngan hb senang jer...apa saja yg murah, bedal...kitorang takde nak meriah2 kayas2 lavish2 gitew...but we'll make sure that our trip will be hell of fun la, no doubt!

haah betul, orang yg peramah ni kalo jumpa orang yg peramah gak, dia jadi lain. aku noticed sbb orang kata aku banyak ckp, tapi masa aku jumpa orang yg banyak ckp mcm aku, aku jadi diam :D then baru masuk skit2 hahaha! tapi serius, aku suka cara ko! aku slalu ckp ngan hb aku, aku nak tgk asian travel solo, NAH, ITU DIA! *TUNDING JARI KAT KO*

MasZuber August 9, 2011 at 6:38 PM  

wei, jgn tukar name nie. aku suke. sebab sangat SELAMBA. i like!

Inah August 9, 2011 at 9:03 PM  

fatt..ko dah sampai ke tasmania? belum kan..ko harus pegi beb!!

fatt August 9, 2011 at 10:55 PM  

biqque,
erk, ko tuding jari kat aku? huhu..akan ku galas tgjwb itew dgn sebaik mgkin. aku ni sbnrnya klu boleh nak cari 1 travel companian yg sehati sejiwa dgn aku. kengkawan tu mmg ada tp tak suma plan kitaorg sama. ada yg nak pi, ada yg takleh commit so aku malas nak pikir sbb klu asik tunggu org alamatnya mmg aku bertukun kat situ.

oke betul! aku agree. watpe buang duit kat tour & luxury sume tuh..kalau nak selesa je baik dok umah. pd aku amik tour ni rugi sbb tak belajar apa, aku pasti kalau buat pop kuiz kat org yg ikut tour ni dia blur...sbbnya sume dah tersedia, silap hbulan pi mana pun tatau. yg dia tau camwhore je kannn?



MasZuber,
tak jadi tukaq...tak jadi. haha :)



inah,
tassie blum smpai lagi, yg dah smpai cuma perth, melben & sydney. hopefully in future :)

kemang~ August 9, 2011 at 11:43 PM  

oh.. aah kk.. aku x bsemangat langsong nak repeat pi sabah ni..x tau ngape..

fatt August 10, 2011 at 6:47 AM  

kemang,
klu ko tak suka gi kk, ko naik flight g tawau...leh g mabul. lepak 1-2mlm balik le

ZaiZai August 10, 2011 at 9:01 AM  

rileks la fatt,dah lama dah aku tau blog ko ni.. dari mula-mula ko berbelog..baru2 ni x ada plak nama blog ni di petik..hehe apa pun fatt teruskan menawan asia...:) teringin aku nak join ko..

fatt August 10, 2011 at 11:23 AM  

ZaiZai,
lega aku klu dah takde. apecer kat forum pun aku dah tatau..mod masih sama ke? aku rasa sadis la bod travel dia punya mod malas...klu bod lain laju je, always alert.
aku ni nak kasik habis peta asia, byk lagi yg aku tak p cth filipin, india, etc..so hrp boleh la jejak sume2 tmpt tu. ko travel camne? takde geng ke?

Opie August 10, 2011 at 12:11 PM  

yg bebeno nye..pelik is unik...:))

Biqque August 10, 2011 at 2:55 PM  

sbb tu jugak la aku susah nak cari geng travelholic sbb kadang lain orang lain caranya...kang kita ni suka-suki tukar plan, agak tetiba nampak benda ni menarik, ha dah sudah nak gi situ plak kan...patu aku malas nak menunggu2 orang ni...orang nak beradventure, kang dia sibuk ngan itu ini plak kan...

camwhore? aku sukaaaaaaaaaa! hahahaha! *ehem* betul2, kalo kena tipu hidup2, baru namanya hidupppppp hahaha! tak rock la tak kena tipu, tak sesat...hahaha! (padan muka sendiri)

fatt August 10, 2011 at 5:44 PM  

opie,
cheq, nape hang katup blog lama? ceciter!



biqque,
ops alamak..sori ai tatau yu suka camwhore :P
tp ai mmg tak byk gmbr sorg..certain tmpt yg rasa cantik tu mgkin la nak amik gmbr.

betul la apa ko ckp tu, nk cari kwn travel yg sekepala ni susah. klu kena yg ok mmg ok. klu belum pape dah letak syarat cam dia ketua rombongan mmg aku takkan travel dgn dia sbb aku dpt rasa dia akan bagi aku masalah. pastu yg jenis cam pompuan ayu 24jam, susah sikit takleh, peluh sikit takleh, beg berat sikit takleh, lapo sikit takleh...aku kasi penampo je karang. takpun aku tinggalkan je dia tepi jalan...ngengada aih. nk travel dgn aku mesti bleh sabar dan tolerate...klu benda2 tu takde alamatnya dlm mimpi kau jelah.

Biqque August 10, 2011 at 8:11 PM  

ala biasa la camwhore DEMI gambar utk blog aku dgn "wall of frame" kat dinding tangga rumah aku hahaha!

haah, aku rela lagi orang ckp aku gile kuasa nak jadi ketua rombongan utk diri sendri daripada orang lain jadi ketua rombongan patu asik tuju tempat shopping jer kan. patu tanak panas2 jalan kaki jauh2 patu nak minum kopibin dgn stabak je, jgn kata tangan ngan kaki, molot pun aku tuju2kan hahahaha!

tak sabar ni nak tunggu cite travel ko lagi! rasa cam nak suh ko gi malam ni jugak! syoh! syoh! *batuk*

fatt August 10, 2011 at 9:22 PM  

biqque,
aku ni pelik skit, gmbr byk gile tp 1 pun aku tak develop...aku tunggu smpai 1 pcs jadi 3sen baru aku buat. hehehe..

gi mlm ni jgk ke? baru balik je ni beg pun tak kemas lagi. huhu..nti aku p sebulan aku tak hapdet blog baru korang tau. hehehe

Biqque August 11, 2011 at 10:18 PM  

ko tak hapdet, ko siap! aku gulai kawahkan ko! hahahaha!

fatt August 12, 2011 at 3:43 PM  

biqque,
nanti ai suruh tentera german ai dtg tgkap yu! haahaha :P

by.ya @ Traveller's Anatomy August 12, 2011 at 4:59 PM  

korea la tempat first i pegi backpacking (literally) n got bitten by travel bug. So, tmpat tu mmg sentiasa jadi tempat yg paling best dlm dunia hehe...

byk sebenarnya bende nak buat kt korea tu and i really enjoyed myself there. korea agak mahal jugak la tapi there was this one night i accidently jumpa satu tempat jual everything murah gile n seriously xingt ape nama kedai tu tapi kat area namdeamun sana.

everyone yg pegi korea mesti i akan suggest gi DMZ n Jeju selain tmpt2 lain yg biasa org pegi tu la. For me, DMZ tu mmg tempat yg wajib pegi just so i can understand the country better n tak tengok bende2 luaran negara tu je. Well, i kinda like history and benda2 yg agak serius mcm tu so i mmg xnak lepaskan peluang pegi sana. U should go there seriously tapi mmg rules dia kene pegi ngan agent cz tempat tu sensitive. army yg akan check passport u nnt.

Jeju Island tu mmg cantiknya SubhanaAllah. I xsmpt nak smbung entry pasal korea dulu, dh jadi rojak2 dh cerita dlm blog tu. Try spend few days kat sana. boleh naik flight or ferry tapi masa i pegi dulu ferry punya harga mcm sama ngan flight so i naik flight je. worth it!

Silalah ber-couchsurfing kat sana. if u want, i know this guy yg stay kat sane if u nak surf his place. He's teaching in university and perhaps can help u finding some stuff to do there.

Ala, cite2 psl Korea ni mmg teringat kisah2 silam la. Isk, rase nak pegi lagi.

fatt August 12, 2011 at 9:55 PM  

byya,
memula i baca komen u i confuse sbb ni rasanya entry psl nama blog i..hehe, takpelah. anyway, i'm still thinking about way to kill time sbb i pegi lama. probably i buat wwoofing. sambil2 tu i bleh kenal local dan cara hidup dorg...i think tu lebih menarik.

i'm most probably tk gi DMZ bcoz the price yg ridiculous. there is another option, cheaper, but i haven't figure out yet.

jeju is on my list but after i make some calculation and time (since i plan to wwoof here), so maybe i just skipped. i tak taula nape i tak interest nak explore Korea...*sigh* unlike Japan, Korea never even on my wishlist but duno how i beli jgk tiket. gila.

about cs, sounds good since i haven't find someone yet. nti u email i dia punya detail oke...i nak tgk profile dia dulu.

thanks a lot byya for such infos. i hope i will enjoy Korea as much as you did :)

by.ya @ Traveller's Anatomy August 13, 2011 at 12:54 AM  

haha...i pon xtau mcm mane boleh tersalah comment cz actually it was meant for bab u tny psl korea tu. Ntah, tersalah tekan kot.

Actually dulu i pegi korea mmg xtau ape2 pon, redah je. pegi pon cz kalau nak pegi japan mahal. asal2 tu mmg SANGAT nak g japan.

buat wwoofing pon ok gak cz u stay lama kan. Tapi i still recommend pegi DMZ hehe...neway, diff ppl have diff experience so just proceed with whatever in your mind dear.

nnt i email u link profile dia for u to check. kalau ok, then i bgtau dia u r my fren. then u guys work from there nnt. btw, bila pi Korea ni?

fatt August 13, 2011 at 7:37 AM  

byya,
im looking forward to it. btw aritu u surf kat tmpt dia or hangout for coffee? thanks a lot byya... Insya Allah i pegi 1st week of Oct..tarikh ingt2 lupa, kena cek tiket nti. kalau happen that i jadi jumpa ur fren, i akan jumpa after my fren balik coz kitaorg punya timetable agak pack nti.

i'll think about DMZ, but the alternative way as suggested in LP and another source a friend of mine suggested.

btw i nak tanya psl phone kat sana...mmg our cellphone takleh guna ye kat sana? kalau i beli calling card is it ok? coz i think it's unreasonable for me to rent a phone since i'll not going to cling on it 24hrs..what do u think? any suggestion?

FaMY August 25, 2011 at 2:40 PM  

nama blog ko buat aku ingat ko laki muka hot berambut panjang. gambar header ko berjaya meyakinkan aku yang ko adalah mamat kacak berambut panjang. ko buat aku sangat kuciwa ko tau -.-

fatt August 27, 2011 at 10:17 PM  

famy,
ko punye komen mmg kelakar tau. aku wonder gak nape ko ckp aku ni lelaki. apakah gaya menaip aku spt lelaki? ceciter....

FaMY August 28, 2011 at 12:42 AM  

Ntah aku terjumpa ko kat page member aku, kemang. Macam geng je aku ingat ko laki. Tengok gambar profile.
*Peh, member ko hot la kemang woi*
tu monolog dalaman. so aku salahkan kemang sebenarnya. and salah aku baca ikut suka hati tak ikut turutan. Sampai part ko gi Mekkah mak kau ada masalah visa tu aku ada monolog dalaman lagi,
*Peh, gila bapak prihatin caring mamat nih. Pehal.. Keless kau*
ehem. and dah panjang aku baca aku takde rasa kau tulis macam perempuan. even ko tulis ko nangis pun aku boleh fikir
*Peh, OMGeh. Aww. Kemang. Member ko hot lagi beriltizam waja. i like sungguh ini macam punya mamat *
erk.tersasul.okdah. ah, tu lah kenapa aku rasa ko lelaki hot berambut panjang.lari..

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP