Confuse!?

September 03, 2011

Ingat raya je ke boleh tukar langsir? Blog pun kekadang kena jugak, kasik spirit berblogging tu mari sikit.

Masuk ni dah 2x aku tukar header, tak pasti ada kali ke-3 dan seterusnya sebab aku masih lagi mencari chemistry dengan header baru.



Header dengan template lama yang bagi aku pengalaman sebagai lelaki kacak dah babai!


Header 24 jam tadi, bajet musafir di Aidil Fitri tepi tasik. Tak taula kacak ke tak


Semalam aku up sekejap header ni sebelum tukar dengan header di atas, tapi katanya header di atas tak cukup maskulin so aku letak balik. Amacam, kacak kah?


Anyway aku masih belum finalize mana header yang sesuai dengan template yang baru, maybe korang boleh advise?

66 comments:

kemang~ September 3, 2011 at 10:56 PM  

2nd.. tak pon ko buat je header kelip2 lip lap macam syahiddan tu...kih kih... gune photoscape pon boleh beb, sume header buleh gune..

my 20 cents :)

fatt September 3, 2011 at 11:09 PM  

header lip lap lip lap? wah cam kak ramlah ram dah weh...hahaha...nti klu dtg rajin aku wat header lip lap lip lap...tp kena spend masa lebih la sbb nak buh byk gmbr..tp nti berat plak blog. ko load blog aku slow ke lembap?

chop, yg no.2 tu mksd ko yg middle ke last?

dzuchan September 3, 2011 at 11:16 PM  

yang last tu kacak...
ala2 cik jiwang gitu hahaha...

kemang~ September 3, 2011 at 11:53 PM  

hahaha..lek la beb, syahiddan ade geng lip lap la nanti...keh keh keh

yg tgah2 tu... yang aku kate makan biskut raye tepi tasik time beraya kat obersi... hihi

bunburry burn September 3, 2011 at 11:53 PM  

buh header gambar ko ngan mamat german tu la..

kemang~ September 3, 2011 at 11:54 PM  

middle, means..tapi aku tengok semua cung-cung belaka lahh! ko buat je liplap tu, sejuk sikit mate memandang..

wakaka

fatt September 4, 2011 at 12:08 AM  

dzuchan,
jiwang? hahahaha...ko nmpk jiwang celah mana tu? ceciter... :D



kemang,
ko sebut la nama dia, kang dia masuk habis la..haha..geng kak melah la nih. lol! :P

aku pun suka lagi yg tengah tu sbb gmbr tu mcm ada cerita.




burn,
gmbr dgn mamat tu private. hahaha...alamak tak habis lagi ek stori tu...(alasan buat2 lupa) lol! :P

kemang~ September 4, 2011 at 12:20 AM  

haah mcm ade cite... eh chop.. ko pakai panorama ke hape ni? awat wide beno aku nampok gambo ko tu?

stylo siot

Fird September 4, 2011 at 12:23 AM  

ai suka yang latest. yang tgh tu mcm poster pilem romantik-air mata murahan je. ops! haha

fatt September 4, 2011 at 12:45 AM  

kemang,
ko tgk ape si fird kutuk kita...hampeh! jom kita jentik budak ni. hahahaha

aku guna landscape punye gmbr, pastu aku crop. then aku resize ikut size header..cam yg template ni size header aku 970...klu gmbr ko potrait tak sesuai la nak wat saiz ni sbb nti dia kena tarik jd lonjong. so the best ko guna landscape. tp ko kena tau gak pjg header ko brp, baru senang



fird,
siot!!!! aku punya la nak wujudkan cerita dalam banner sekali kena kutuk...hahahaha..ah takpe, aku suka jgk klu sekali sekala dpt pendapat camni...makasih :)

dzuchan September 4, 2011 at 12:58 AM  

fatt..temenung tepi tasik..mesti la layan blues @ jiwang..
cube ko taruk header ko tgh lompat bintang...mesti ala2 kanak2 ribena..
kalo letak gambar selca ala2 gediksuolls...
begitulah pengertian posing dari kacamataku hahaha...
aku afundi no 3..peaceee....

kemang~ September 4, 2011 at 1:04 AM  

jom..kena jentik pakai lastik ni,,,hihi

ohh paham2.... keh keh..ingat ko pakai wide angle lens ke ape...

:D

fatt September 4, 2011 at 1:19 AM  

dzuchan,
gmbr melompat zmn muda remaja ada la...tp lompat berjemaah time tu..sorg2 takde.

nti la aku try buat gmbar gedik 1..tp masalahnya nak gedik pun aku tak reti. aku posing statik pandaila..hahaha



kemang,
tak..bkn wide lens. tp klu canon ixus ni mmg ada function wide angle..okla klu nak amik gmbr scenery & panorama.

ko pakai kamera ape? aku tgh usha2 dslr ni...tp tulah..split between canon & nikon...aku siyes tak tau nak angkat mana 1. nak beli dua2 takleh la kan..mati la aku

dzuchan September 4, 2011 at 1:25 AM  

fatt...amik canon, berbaloi2..skg tgh gila2 sale, 30% off uuu...gambar dia clean..
tapi aku guna DSLR sony haha.. biasa la minimalist...

Biqque September 4, 2011 at 1:28 AM  

sah2 la no.1 dgn no.3 tu kacakkkkk! since ko dah guna yg 1st tu agak lama, ko guna la yg 3rd tu barang sebulan dua :D i loikkkkeeeee! mintak otograp bang!

dslr? ko pro apa? aku canon, chawana nikon :D gaduh camne pun kalo dah hati kata setia pada yg tu, yg tuuuuu gak la :D sejak dslr dulu orang curi, aku tetap angkat dslr canon gak...ala biasa la, sbb dah biasa dgn function2 dia kan...takat lens ni, ko sediakan duit jer, beraturrrrrrrrrrr lah lens ko nanti...harap2 gambar nz aku, secun gambar ko lah ye!

kemang~ September 4, 2011 at 1:49 AM  

ngeh2... aku pakai kamera x10 je beb,, aku tgh usha gak nih... aku vote kenen...ntah, aku kurang ah nikon.. ko camane? insyaAllah aku nak beli balik dslr..syg woooo!!!

fatt September 4, 2011 at 2:14 AM  

dzuchan,
aku mmg nak sgt2 amik tp aku kena hold dulu sbb nak lepaskan trip korea...haih...aku sbnrnya takde spirit nak gi korea ni..cane ah? klu aku sorg senang je aku kansel tp sbb ada org folo ni yg susah skit..haih...klu kansel meaning kali ke-2 aku burn tiket..mmg tak interest la..aku pun pelik



biqque,
hahaha..kacak...satgi kang ada yg bajet aku lelaki hensem berambut panjang, cane? hahahaha lol!

aku pakai ixus je biqque, sume gmbr aku bukan dslr..ko caye tak? edit tu mmg la kan, tipu la sape tak penah edit. but kalau takde bakat amik gmbr edit la cam gile pun mmg takkan cun..ada betoi?

aku rasa cinta aku pd canon mmg sejak azali la...aku rasa aku beli canon gak nanti...paling lewat awal tahun...ah, jap je skrg masa grak..skrg dah bln 9..tarak lama sudah. thn ni aku takleh nak beli sbb asik jalan je..gile ah. thn depan aku slow skit rasanya...rasanya! :P



kemang,
kamera apa tu x10? kamera henpon? ko jgn bergurau kemang...aku jentik ko nanti. hahaha.

tula ko, sape la bagi idea suh tolak dlsr...aih, takpelah dah jual pun. tp ko nak start better pakai basic dulu, jg terus terjah yg pro punya..ekceli ko pakai kamera cap ayam pun klu skil amik gmbr ada, mmg menjadi je. sbb aku byk je tgk org pakai dslr tp gmbr sadis ko tau. apapun, dlsr ni bagus klu tau guna. some more kualiti gmbr lebih bagus sbb pixel besar

aku akan angkat canon...maybe 1100D or 1000D as starting. belajar betul2 baru upgrade

AKO @ retna September 4, 2011 at 2:18 AM  

setuju!
eh pes ako setuju suka gmbr tepi tasik tu..
kedua ako setuju, x sumer org pakai dslr gmbr cantek, klu x terror sma gak mcm pakai yg biasa punya.

ako ada member sorg pakai dslr, compare ngan kamera ako, ha lagi cantek gmbr ako.. heheh walau sempoi je pun ako snap..

betul2 yg penting kena tahu cara dan tekjnik bergambar...

adehh ako kena belajar lagi ni

Biqque September 4, 2011 at 2:24 AM  

yg tu aku sokong...ko guna camera gempak lens serombong kapal pun, kalo tak creative, tak cantik jugak gambar ko...sia2 je...aku dulu guna ricoh r8 je, dok lawan ngan laki aku yg dslr tu, hasilnye, gambar aku lebih kreatip! (wah puji diri sendri tuh!) tapi lama2 dia paham gambar camne yg aku nak, so skang bleh la tahan cun (kadang2 gegar, buat aku baran jer...)

rasanya ye...RASANYA YEEEEEEE...tu sume tu cakap2 orang gile travel tu...biasa...biasa...

angkat 1100D la, aku dah test, ok :) kaler pun menariks! sesuai utk beginner. ko amik kit, skang kit dah murah, dlm dua bulan dah turun 100-200. tadi aku gi loyat, skang 1700++ camtu, dpt beg, tripod, memory card. untung2 ko sambar la wide lens ke 50mm ke, perghhhhhh! harus la ko jalan jauh lagiiiii hahaha!

kemang~ September 4, 2011 at 2:27 AM  

aah..xperia x10..tu ler nadi aku skrg..uhuhu

aku pon plan angkat 1100d .. x nak dah 1000d, sbb 1100d ade bideo..1000d xde bideo..rugi! ehee..rege pon lebih kurang nk same je..

tau xpe...yg penting man behind the camera :)

Biqque September 4, 2011 at 2:30 AM  

kalo dgn ixus ko leh hasilkan gambar secun semua gambar travel ko (plus editing), mmg aku salute la...cun tu wehhhhhh! langit biru gile gempak cam pakai polarizer! landscape macam pakai wide lens! aku bet la, if ko guna dslr, lagi vogidevas gambar2 ko nyahhhhhh!

fatt September 4, 2011 at 2:48 AM  

ako,
skrg ni ako, ramai org jadikan dslr ni fesyen..janji kat leher ada gantung satu. gambar ke laut ke apedehal? kazen aku skolah pun pakai...sentap mak tetiba budak skola junjung nikon seketul Y___Y

beb, tu takpe lagi..aku ada kenal sorg manusia ni berani buat pakej milk-a-deal ko...tp gmbr dia amik sume hazab wlpun dah edit. dahla amik gmbr manusia, kan mcm2 face expression, tp sume out. even aku bukan sorg photog tp aku tgk pun aku bleh kata gmbr tu cacat. pd aku nak amik gmbr manusia la paling susah sbb kita kena pandai amik gmbr mimik muka..susah. tp tulah..berani ko...

patutla ada sekali tu smpai photographers wedding sume ngamuk sbb poser2 camni la buat linkup reputasi photograpers kat Msia sbb dorg ni dahla tak reti amik gmbr, pastu berani buat pakej kawin, letak harga mcm pro...sadis kan?

tu la masalahnya bila sume org bajet dia bleh amik gmbr. walhal storyboard takde...caca marba. aku jerut jgk leher dorg dgn tali gantung kat leher tu...hahahaha




biqque,
ko tunggu ye...nanti aku dah kuar sebijik bleh kita p outing main kamera. tp aku tak berangan la nak amik gmbr org kawin ke ape ke, klu hasil tahape2 kesian org je byr memahal utk gmbr yg takde cerita.

tp mmg murah la klu ko ckp 1100D leh dpt 1700 siap eksesori tambahan. aku rasa nak usha gak sale canon ni...mana lah tau sok lusa terpijak 2000 ke aku angkat jek :)




kemang,
agreed...not bcoz of an overpriced camera, but the man behind the lens :)

ko taknak maik lomo?

kemang~ September 4, 2011 at 2:53 AM  

aku mmg plan nak beli lomo..yg waterproof punye rm40 hinggit..senang nak snap mase snorkeling.. hahaa...ish dari ritu lg aku nak beli, aku tgok jual on9 rm40 jek, pi kedai rm80! siot jekkk! so better aku deal ngan org yg jual on9 tu, COD siap2,, ke guane?


lomo cun..

especially HOLGA .. kalo diana F out of bajet la wei... aku bace kat international punye porum dieorg suggest holga than diana..

siap ade flash siot! pastu buleh tuka2 warne lens ke amenda ntah..die punye hasil tu lawo sebab bermain ngan kaler2..canggih sunggoh

eh kejap dslr, kejap lomo, guane citer ni?

kemang~ September 4, 2011 at 2:56 AM  

biqque & fatt

nanti nak outing jgn lupe ajak aku skali


aku pon nak shoot gak weh!

shoot gambo fatt then taruk sini, buleh? kihkihkih

guro fatt, aku tau ko faceless :D

Biqque September 4, 2011 at 3:12 AM  

ah mmg, bebudak skang aku tatau la korek duit kat mana sampai bleh beli dslr riban2! patu yg cas bagus konon photog orang kawin tu mmg tak leh blah...mcm cendawan tumbuh kowt...

ha, main2 kamera ni mmg aku stuju sesangat. ko tak yah amik gambar orang kawin, kita coti-coti mesia je, amik scenic pictures and gambar sesama sendri, tapi kita ikut standard ko, muka tak leh tunjuk! haaaaaaaaaaa! aku rasa kita sama size, biar orang teka, yg mana satu lagi kacak! ewahhhhhh! ko jangannnnnnnn, aku pun penah kacak suatu ketika duluuuuu hahahahaha!

tu la, bebila aku nak ajak kita sume2 ni lepak yamcha teh tarik potong kaki bak kata ko kan...meluaskan jajahan kroni travelholic yg kronik ni hahaha!

dzuchan September 4, 2011 at 3:28 AM  

fatt..ko kena semangat..

ko layan muvi korea marathon 24 jam..terus ko semangat..
pilih yang hero dia kachak2..
kalo ko dekat bleh amik kat aku haha..banyak gak la hasil tuaian drama korea ..

kalo aku ada tiket p sana, malam ni aku da stat kemas baju (kononn)...

jangan la cancel..rugi kottt..:-)

Mrs D September 4, 2011 at 6:15 AM  

Salam fatt... no 3 lah fatt, seriyes terkesan di hati :D

Ely Hasrul September 4, 2011 at 8:35 AM  

yang 2nd sbb aku nih suka kaler2.. kalu xpakai sock shocking pink kasut kaler hijau tu bukan aku.. so lagik byk warna lagik ceria tp yg second tuh mmg nmpak la ko pompan ayu. kalau aku nih laki.. pompan pilihan aku mesti lah yg slim & slender.. nmpak dari blkg gitu seksi wehh..

ok weird.. zzz

fatt September 4, 2011 at 10:37 AM  

kemang,
hahahaha...aku saje tanya kot2 ko main lomo. aku takde lomo tp kwn aku ada...dia ada 5 tak silap aku, segala jenis. yg flash tak flash sume ada. aku rasa better ko COD je, tgk pd mana yg murah. watpe byr dabel utk benda yg harga dia kita dah tau.

tp klu lomo amik gmbr underwater ok ke? lighting tak ok nti cane? nape ko tak beli underwater casing je? takyah beli casing mahal2 tu, yg jenis mcm sampul pun ok.

nti aku, ko dah angkat dslr bleh la kita outing. tapi kene sume pakai canon la senang nak belajar. tp cikgu dia aku tatau la sape, biqque bleh ke? hehehe.

ko tepek la muka aku dlm blog, nti blog ko berantu...hahaha




biqque,
klu ko gheti bleh la ajar kitaorg ni. tp kene sabar lebih la sbb kami bdk baru belajar...klu salah tolong tunjukkan...ekekeke.

haha, itulah weh..yamcha ke kampai ke bebila. tp nak jumpa aku kena wat appointment sbb aku tak duduk kl...tu yg mslh skit



dzuchan,
tpi dzu, aku geram jek tgk currency dorg sama level dgn ostolia..over tau



mrs.d,
wassalam. yeke...terima kasih :)



ely,
klu byk2 kaler nti dah jadi colors of ranggoli...hahaha...camnila, aku rotate2 gmbr header ni, setiap sbln dua kasik tukau langsir...hehehe

Biqque September 4, 2011 at 11:10 AM  

Xpe,aku pun budak baru blajar,ajar byk kali pun duk gaduh kata xingat,laki aku lagi byk tau function2 ni,slamba je kita paksa dia ajar. Agak2 benak,kita point n shoot dulu. Oo ko tak duk kl ke..ko kt area mana? Jauh tak if nk datang? Adakah sampai kena backpacking tido hostel? Kalo ye,ko tido umah aku je. Weeknd mmg terbaek la utk lepak,weekday aku keje bak zombie. Xpayah tggu ada dslr,kita lepak minum duluuuu..

scrlettfr September 4, 2011 at 11:21 AM  

salam aidilfitri, sis.. header yang ke-3 tu dah banyak dah kat blog2 ni... yg no 2 tu cam ok... but up to you... hik hik hik...

Anjang Damia September 4, 2011 at 11:50 AM  

i luv t'last n t'recent one :)

dzuchan September 4, 2011 at 12:45 PM  

yeke...ingt diorg punye currency rendah tp living cost tinggi..dok tgk drama sepit rambut pon 3000won..

mcm jepun kot ek..kena bajet sungguh la..tp thn ni rmai org2 yg aku knal p korea, ade ape ntah...

Inah September 4, 2011 at 1:01 PM  

vote utk yg kedua! aku dr pakai dslr dah pakai compact balik..muahahaha..aku rasa bulky nak bawak merata2..dah la aku ni jenis naik flight amik yg x de luggage..cheapskate :P

bergantung pd kegunaan..aku rasa..dslr dah kembali senyap balik..skrg depa dah cipta compact camera with dslr function..not bad gak!

ohh..slamat ari raya fatt! malam ni aku balik edeled..yehooooo!! :D

Fantabulous Mommy September 4, 2011 at 2:28 PM  

I vote yg ke 3 tu nmpk cun... Slmt hari raya!

kemang~ September 4, 2011 at 2:56 PM  

ngehngeh..aku start tgok lomo ni cun bile kwn aku promote.. die mmg gila lomo, siap tawaf lg 1 kl cari kt kdai lomo..tp harga nye mmg buat pengsan! baik cod kan

aku tgok die punye gambo, cun jugak weh.. nanti aku bg link kat ko..stakat nak amek gmbr simple2 buleh la... oleh sebab xde dslr lg, so x leh nk beli casing lagi..wakaka..aku bajet awal taun 2012 kena ade dah dslr sbb rugi kalo main ski x bwk! tp kna ade waterproof punye casing la kan? tp entah ler, angan2 byk sgt weh...duit pon maken susut ni..



haa dulu aku penah outing ngan otai photog tau..sume canon... err terkial2 aku blaja, tp nasib bek dieorg sgt la sporting, ajor aku camane teknik nk amek gmbr, ape function2 die, siap ade model lg,..tp aku ni bknnye suke sgt amek gmbor model2, aku more to nature..karang rosak pulak dslr aku kalo byk gambo model sexy dlm kamera...kuikui

biqque ler yg ajor, FOC je kan?

kih kih kih.. aku hack blog ko nanti kalo ko antu kan blog aku..kih kih..aku ni hackers tau, tak caye tanyer janggel.. hihihihhii

fatt September 4, 2011 at 3:59 PM  

biqque,
kalau bwk keta mau 3jam lebih gakla..takpe, nti klu aku turun kl aku inform. kat kl aku dah ada base, dont worry, but thanks for inviting :)




scrlettfr,
selamat hari raya!
ntahla sis, nti dah boring i tukar lain..my fave pun no.2 tu, hehe




dzuchan,
sbb skrg ni tiket gi korea murah. aku sbnrnya tak penah masukkan korea dlm list visit aku, haritu beli sbb murah..klu tak, koser aku nak beli. tp pas beli barula aku perasan duit dia besar...konon nak sama level dgn jepun...tp nak booking hostel byr pakai kredit kad pun takbleh...so kuno. i mean, kalau maju mestila byk payment method kan? ini tak...nyampah tul.




inah,
tulah...dah byk kamera digital yg semi-dslr, cth mcm G series canon...harga dia ko tgk sama je mcm 1100D.

mlm ni ko balik adelaide ke? safe journey okeh!




f.mommy,
thanks for vote & selamat hari raya!

norh September 4, 2011 at 5:50 PM  

saya suka yg last tu..cantik

Janggel September 4, 2011 at 7:13 PM  

Hi fatt!!! I'm back!
cecantik semua blog header ko! aku kagum!

*mode baru kuar hutan dan terkinja2 dapat internet! hehehe

fatt September 4, 2011 at 8:29 PM  

norh,
TQ! nmpknya ramai prefer yg last. huhuhu



janggel,
laaaa...baru kuar utan ghupenye..patot le. ekekeke...

sakan benor ko beraya? hehehe

dzuchan September 4, 2011 at 9:38 PM  

ye ke...smpai gitu sekali..

xpe la..kalo ko p bley ko citer experience ko lak..
ada masa lagi kot nak pkir panjang2...

fatt September 4, 2011 at 10:10 PM  

dzuchan,
aah...tgkla nti camne aku lum wat kptsn lagi. woofing pun aku tak confirm lagi sbb time aku gi nti musim luruh...mcm tak pasti apa je tanaman yg ada utk farming

Janggel September 4, 2011 at 10:32 PM  

ala ko tau la kan...kg aku mana ada tenet huhuhuh harapkan hanpon je hehehe

fatt September 4, 2011 at 11:28 PM  

sama la weh...aku kiranya aritu tputus hbgn dgn dunia luar..tp once a while syok gak sbb tak distract sgt tumpuan dgn sedara mara

masMZ September 5, 2011 at 12:23 AM  

fatt, aku nyer vote tetap yang last sekali....

Biqque September 5, 2011 at 12:41 AM  

3 jam? Mmg diluar kawasan tu. Dh mcm aku blk ipoh. Xpe, pape ko roger je. Aku no hal. Sementelaah, kita di alam maya le nmpak gayanya. Haha.
Kemang, if aku ajar, ko kena terima la seadanya. If aku ke laut, ke laut la ko, kahkah.

kemang~ September 5, 2011 at 1:12 AM  

Haha.aku terima nikah nye....



Eh eh nikah pulak dah...

Aku terima seada nye, i ke laut, u pon ke laut jugok lah :D

fatt September 5, 2011 at 1:26 AM  

masMZ,
hahaha..iye, iye..aku dah guna as header tu ha



biqque,
lagi jauh dari ipoh cik kak..mmg jauh..hehe..nmpk gaya kita beryamcha dlm blog jela yek..no hal :)



kemang,
ko kene jentik dgn biqque nanti...hahaha..dia gangster ko tau...ekekeke

Biqque September 5, 2011 at 9:27 AM  

u mak ai! lagi jauh? mmg kalo ko turun KL ni harus berkompang kita! hahaha!

terima nikah ye...ko nikah ngan anak aku yg tatau bila lagi aku nak branak je la ye hahahaha!

fatt September 5, 2011 at 11:00 AM  

biqque,
hahaha...si kemang bleh la tu main kompang...elok benau. ekekeke

ZaiZai September 5, 2011 at 11:38 AM  

selamat hari raya fatt..
aku suka yg last tu.. gambar tu menceritakan 1001 cerita.. cewahh..
hehe tp mmg betul fatt last to paling kene ngan tag line ko..
anyway fatt go for lumix compact camera... yg bole tukar2 lens tu.. member aku pakai..gambar lagi cantik dari dslr..mmg bole menandingi dslr la.. aku tunggu gak kot2 canon nak hasilkan camera mcm tu..

kemang~ September 5, 2011 at 3:08 PM  

fatt, kena jentik takpe nanti aku buat harta die punye canon..wakakaka :p aku bab kompang ni blur sikit, tak pernah berkompang pon wehhh..hihi.. alah ketuk je bia ade bunyi sikit...


biqque :

kecewa !

*berlalu pergi*

Anash September 5, 2011 at 6:52 PM  

header lasttttt...
tema blog lu paling wa sukerr...teruja siot...
nanti wa story mory tentang nape wa tangkap suka dgn tema blog lu ...
(pehal tetiba munyik mcm mat rempit je ko???tetelan sekut raya kaa??)
ampun patik tuanku...

fatt September 5, 2011 at 7:43 PM  

zaizai,
selamat hari raya zai!
thanks for ur opinion..nampaknya aku kene rejek yg tengah..hehe :)

lumix siri ape tu bleh tukar2 lens? mahal tak? klu canon yg semi-dslr cuma G series la...currently G12 rasanya. tp lens takleh tukar...tp kualiti gmbr mmg bagus




kemang,
jom tgk sape angkat dlu dslr. hehehehe :)




anash,
tema tu mksd ko template ke header? aku baru jek tukar template sbb aku nak tulisan kaler itam...hehe...aku konpius la ko ni laki ke pompuan sbnrnya...nama anash ni mcm nama lelaki? ampunkan aku kalau salah...hihihi

niL,  September 5, 2011 at 11:07 PM  

prefer header 1st & 3rd...sgt macho!

-pernah gadoh2 manja ngan member duk pertahankan owner blog ini boboy or gigirl...

-selalu jln2 sini tp xpernah komen...tp hari ni rasa terpanggil nak vote sama..bleh kan??

kemang~ September 5, 2011 at 11:42 PM  

aku bet ko.. aku pokai dah ni beb.. uhu

Janggel September 6, 2011 at 12:56 AM  

Aku pon kompius nape tetiber anash cakap macam mat rempit hehehe> anash bile nak buat open house??

*tetibe lari bidang..

fatt September 6, 2011 at 2:04 AM  

nil,
buleh je letak la komen no problem :)

haha..gado2 manje abihtu sape yg menang? :)




kemang,
komen ko ni salah parking ke weh? ko nak bet ape ni? hahaha




janggel,
anash ni mek ke abe sbnrnya? ceciter?

ZaiZai September 6, 2011 at 10:13 AM  

fatt, kawan aku pakau lumix GF2, dia beli time tu harga 2.1k, tak silap aku dah keluar lumix GF3,tak tau la harga macam mana.. rasa dlm 2.5 kot..tapi kalau minat dslr, go for canon 600D,tak pun nikon D90.. huhuhu aku pun nak angkat satu, tengah berkira2 la ni.. budget..budget..nnt bole la kita menembak sesama.. hehe

Anash September 6, 2011 at 1:37 PM  

fatt,
hehe...
tagline tuh yang best...
ana + ash = anash ...hujung nama sendiri dan pangkal nama ayahanda beta...(beta??) so kompom pompuan aaa...janggel,ade betul,kan?..(mana masMZ??.. saksi kedua ...)

janggel,
rumah sentiasa terbuka utk tetamu cuma tuan rumah je sentiasa takde kat rumah...camneh tuh???

Pijah Pelangi September 6, 2011 at 10:48 PM  

header no 2 ade rare sket berbanding 2 lg header lain, sebab yg dua2 tu berdiri n tgh sunset. tp ak suka gak header lama ko yg no 1 yg kacak tu,haha.

fatt September 6, 2011 at 11:32 PM  

ZaiZai,
aku mebi go for dslr kot..tp aku nak start dari basic, nak belajar sume dia punye basic baru aku upgrade. yg canon 600D tu mesti 3-4k kan? uhuhu....



anash,
oh gitu..aku ingtkan nama ko camtuh..tagline tu aku jumpa masa baca blog sorg otai traveller, tp dia omputih tak silap aku, lupe dah..so dari situ la aku rasa tagline tu inspire aku :)



pijah,
header lama tu kacak kan? hehehe..aku pun suka. tp saja bagi fresh look kat blog ni..dgn template sume aku tukau :)

gadisBunga September 7, 2011 at 12:20 AM  

no 2 & 3 mcm best je aku tgk!

ZaiZai September 7, 2011 at 10:33 AM  

fatt,
dslr canon 600D tu tak silap aku yg terbaru dari canon..ini pun jatuh under entry level, harga bawah 3k fatt. 2.6k dah dapat rasanye.. kalau nikon ko nak yg basic D3100 tu kira untuk entry level la..

FaMY September 8, 2011 at 2:15 PM  

Taknak jejaka bokboks! (Mengada)
Itu nomor tiga bokboks la hang punya muka.
Gambar biru itu kasut manyak lawa :D sangat suka.
okedahbanyakcakappulakakukatsini. akusukayangtengahkalerbiru.
nampakkacakbolehtahanakustillrasanakngorat.
oktujerbaiselamathariraya

fatt September 9, 2011 at 5:11 AM  

ZaiZai,
yeke? klu bwh 3k bleh la aku pertimbangkan sbb rege canon 1100D pun lebih kurang dah tu...tp aku berat ke canon sbb compact pun pakai canon...aileb canon! hahaha



famy,
yg gmbr last tu nmpk bokbok sbb aku berdiri mengiring..itu pasal nmpk besau...hahaha...nti aku buh header lagi maskulin dari ni...hahaha

Post a Comment

Terima kasih!!

Cerita Lama

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP