Rooting for Xian

September 19, 2011

Esok malam (midnite) Air Asia akan launch Zero Fare atau Free Seats promotion so aku pasti website akan jam tapi takpe, aku kasik chance korang serbu sebab travel date tak sesuai dengan aku.

Sebenarnya jadual aku untuk tahun depan dah penuh sampai raya.

Tapi (ceh nak tapi tapi pulak)....tapi...kalau ada tiket murah ke Beijing mungkin aku akan pertimbangkan sebab aku berangan ke Xian dengan keretapi melalui Beijing. Another overland trip? Yup, definately!

Kenapa Xian?

Specialnya Xian sebab kat sini ada Terracotta Army. Awal tahun ni aku sempat pegi exhibition Terracotta Army di Art Gallery NSW, Sydney dan di sebabkan exhibition tu tersangatlah best, aku rasa macam kena pegi Xian untuk tengok dengan lebih dekat.

Terracotta Army is an epic findings in history and geology and it's one of a must visit attraction besides Great Wall.


Great Wall, Spring 2010


Art Gallery NSW, Sydney


aku dah lupa bayar berapa tapi yang pastinya exhibition ni memang best!


life-size army yang di pamerkan di dalam exhibiton ni 
(no camera allowed tapi aku kan degil)


Tapi seperti biasa, jangan menaruh harapan zaiton sameon yang teramat sangat dengan promo ni sebab free seat ni limited. Konsepnya sape cepat dia dapat, kalau tak dapat toksah hempuk kompiter yang tak berdosa tu.

Goodluck!

ps : for further clue on destinations and info about this promotion, visit facebook Air Asia.
.

52 comments:

kemang~ September 19, 2011 at 11:38 PM  

fatt ! aku pon rase x kena weh, timing die tu hodoh bebenor..nensen nensen!!

kalo ade bulan 12 mmg aku rembat ah..tu je cuti aku yg available..

well kite tengok ler dulu, whether kite due book ke tidok promo nih..hihhii

fatt September 20, 2011 at 1:32 AM  

kemang,
takpelah...kita pejam mata sudah. tp sblm ignore, aku nak intai jgk tiket ke beijing. lu dpt between 500-600 aku akan consider. btw mmg penah sekali dpt 500 ko tau..so aku hrpla ada...aku nak pi xian...pastu balik ikut guilin ke...ecece..berangan habis aku ni...tp aku plan nak buat 1-way la, taknak balik ikut laluan yg sama..mlm ni aku nak study map china...hehehe *berkobar-kobar*

kemang~ September 20, 2011 at 6:26 AM  

ehhh..try ler chengdu..nanti aku bg ko link..

dzuchan September 20, 2011 at 7:05 AM  

wahh..xian ni mmg nmpk best.ada rancangan yg farah jadi host tu..
member aku yg ko knal tu ada bgtau nak p beijing taun depan 9 hari..
kalau nak ikot maybe aku kena taram ngan bos sbb cuti lama2..

mtk2 la aku dpt tiket p HCM mlm ni huhuuu...

Ely Hasrul September 20, 2011 at 7:25 AM  

dulu time sami belum 2thn mmg kitorg back & forth dgn AA aje. tp bila sami dh kena tambang dewasa mmg dh lama la xnaik AA.

aku rasa kalu korg beli tak beli teket korg la antara anasir yg men-jam kan website AA karang haha..

bila takde extra baggage mmg senang main beli teket & plan later tp aku tokleh la gitu, niat nk bwk sami g stadium ultraman kena tunda la tahun dpn atau seterusnye hehe

fatt September 20, 2011 at 7:40 AM  

kemang,
link ape wei? aku baru terhengeh2 nak ngadap map china ni...ekeke...sambil2 tgk map ni ada yg lena satgi




dzuchan,
rancngan mkn2 tu eh? haritu aku ada tgk dia p hcm rasanya..bertuah kan jadi host bleh jalan2 pree...jeles!

hcm dont wori...mesti boleh punya. tp hcm slalu sgt wat promo, klu takde sale pun aku tgk murah...aku pun ada beli tiket gi hcm aritu, dpt sehala dlm seratus lebeh je..fly bln 6 thn dpn. beli sehala je..balik kot mana blom tau lagi..hehehe. kot blur sgt aku balik naik ketapi, tp makan 2 hari suntuk la baru smpai




ely,
lol! kan? stok saja refresh page tgk rege, belinya tak :P

tp aku bleh agak la mlm ni jem..sama je mcm dulu2..klu dia buat promo kul 7pagi mmg tak jem...sbb sume org tgh kelam kabut gi keje. tu stok saja jaki kan? ala2 ikhlas tapi jauh punye promo...lol!

aku slalu tak beli luggage sbb aku travel light. skrg aku tgh latih bwk beg kecik je, taknak travel beg 60L dah..bkn apa, penat nak usung..ujung2 aku yg sakit tulang. kot2 bleh kepak2 bunyik kruk krak sedap la jgk...ni klu patah mmg patah sungguh jawabnya.

eh jap, stadium ultraman tu katne? jepang ke? ko takmo mencuba nasib ke mlm ni?

Ely Hasrul September 20, 2011 at 8:07 AM  

fatt maksud aku extra baggage tu si sami kecik tu la haha.

aah jepon. aku slalu folo satu blog nih mmg dorg ulang alik jepon aje. anak beranak suka ultraman. bukan masalah cuba nasib fatt tp condition aku skang nih. normally tics by next yr tp aku nk tunggu deliver dulu la & baru decide nk pg bila. berjln bwk baby kecik shouldnt be a prob to us sbb sami lps pantang aje mmg polisi trip every mth xkesah la luar ke dalam.

cuma priority kitorg skang nk masuk umah by end of this yr & aku vote boxing day kat manchester lagik dari stadium ultra tuh hehe.. tgk camne.. kalu ade rezeki

fatt September 20, 2011 at 8:32 AM  

ely,
lahai...mati2 aku ingt ko mksdkan beg...adoyai.

eh share jap blog tu..nak usha..tp dasat tu ulang-alik jepun. bkn senang nak masuk tu. aku ni pun tgh pikir camne aku nak buat utk masuk..sbb ada byk bebeno requirement dia. klu byk cekadak aku kena pinjam doremon punye pintu suka hati la jawabnye. aku suka doremon..klu pegi sana mmg aku nak pegi muzium doremon (ada ke? memandai je aku ni)..lagi 1 klu pegi aku nak tgk konsert band glay atau l'arc en ciel...aku mmg minat band jepun..kesimpulan dia mmg aku minatla sume2 psl jepun..korea aku tak suka. iskk...klu dpt pakwe persis takuya kimura..mmg aku ajak menikah terus...hahaha...dulu ex aku muka cam jepun...ekeke..ckp jepun pun reti..tp dah takde jodoh..dia pun dah kawin org lain. aku skrg misi mencari.....ntah....takde misi mencari apa2 lagi. yg penting misi aku nak tawan dunia..tu je

AKO @ retna September 20, 2011 at 9:06 AM  

konpom trafic jam ni!!
tapi bak kata ko, tatap juga gigih nak usha usha kan :p

Ely Hasrul September 20, 2011 at 9:08 AM  

http://urutoranohihi.blogspot.com/

ha aku selalu bc blog nih. kenkadang aku komen gak la. byk useful info.

nak carik pakwe muka jepon. alamak. tarik napas. terpikir kan haris takagaki. dia dh ade makwe blum? dia muka jepon tp kaler kulit melayu hehe..

nnti la kalu aku tserempak ala2 muka jepon aku fwd kt ko hahahaa

Travel&Food Lovers September 20, 2011 at 9:15 AM  

dek non fatt...

aku rindu sama kamoo...

hanie September 20, 2011 at 9:23 AM  

kan.. aku pun bior lantak jek promo kali ni. pesen tak eklas. hahahaha
[konon]. padahal..plan dah bersusun sampai hujung tahun..haihh

oi..lame x on9. lama tak gosiping. hahahahah!

Liz Rohaizat September 20, 2011 at 9:49 AM  

aku penah dgr psl terracota army nie. penah tgk kat history channel kot. diorg jumpa banyak kan?

eleh AA nie. aku selalu nak booking tapi mmg tensen sebab jammed. malam ni tgk camne. tapi aku tak tau nak pergi mana daa.

uMi aishah September 20, 2011 at 12:00 PM  

takuya tu cite lamo sis...skg abe german kekdahnye.

nak itot sis!!!!

Daddy Ziyyad September 20, 2011 at 3:08 PM  

Semenjak terminat nak travel ni, saya pun dah susun2 jadual travel utk tahun 2012..hehehhee..

Cuma saya wonder, you kerja sendiri ke, mudah betul cuti panjang2 byk kali utk travel sana sini?

Pasal free ticket/promo AA ni, senang kalaui travel sorang dua..kalau berfamily like me, belum tentu dapat grab all the seats for our family.

kemang~ September 20, 2011 at 3:18 PM  

fatt ..

link backpacking pi tibet, die turun chengdu..

http://chingnengbin.blogspot.com/2008/12/backpacking-to-tibet-part-1.html

fatt September 20, 2011 at 3:51 PM  

ako,
usha! jgn tak usha! tak beli pun takpe, sja nak kasik line tenet jem! hahaha....

psst...ko nak pi mana? *mode joyah*



ely,
sabo jela.
aku terus gugel nama haris takagaki ni oke! tp keciwa...nampaknya tak hensem. abe takuya jgk jadi pojaan hatiku. takpun yutaka..pergh...longlai dibuatnya

takuya ni dari dulu smpai skrg muka menten jek..aku suka tgk dia berlakon wlpun kayu..lol! tp bini dia...adui...tah mana dia jumpa aku tatau. nmpk bebeno cinta tu buta @___@

ok blog tu karang aku cek..tq 4 sharing




sal,
ape yg ko rindukan? sebenier aku mana?




hanie,
pergh...plan dah bersusun. partner in crime ko si koq ke? sebat wei jgn tak sebat tiket mlm ni...aku pun nak sebat cadangnya ni..lalala....

aku jarang2 dah login sana. tp klu org msej aku kat ctu aku reply. jemu dah aku tgk fb tu..gosip mende yg hot tu? nti pm aku..hehehe

kemang~ September 20, 2011 at 3:51 PM  

fatt.. start booking pukul 12 mlm ni mlm esok ? aku konpius ler..

fatt September 20, 2011 at 4:00 PM  

liz,
haaa..betoi2, dulu penah kuar kat channel History. aku mmg suka bab sejarah2 & geology ni..bajet nak jadi geologist tp tak terpikir masa dulu. klu tak mesti aku skrg tgh gigih cari tulang dinosor..hahaha

ala usha jek..klu dpt tiket zero gi langkawi pun dah syok. bleh borong pinggan, takpun cekelat :)




umi,
takuya tu forever on my top 5 oke. tak penah tergugat lagi sbb dia mmg hensem. dah tua pun hensem lagi...pakai susuk agaknye. haha

nak ikut jom le. i nak pegi padam kesan kaki kat great wall...buat jejak baru.




dz,
sbnrnya dz, sejak AA wujud, sume org gigih buat jadual, perasan tak? hehehe...dulu time Mas, nak jalan pun pikir beratus2 kali sbb 1 seat je dah mahal wlpun flight domestik. tp mmg itula masalahnya, promo seat ni bkn byk pun...tp klu laju, dpt book awal, mebi boleh lepas klu utk 3 org

sy kerja sendiri sbb sy suka cuti. klu kerja biasa mmg terhad masa tu.




kemang,
TQ for link! rajin ko korek utk aku...terharu

yg promo tu mlm ni le..kan dia ckp 00:00 GMT+8. meaning sharp kul 12mlm kang dah boleh la book..suppose dia kena buat 00:01 tapi sbb konon nak bagitau zero fare itu sbb dia buh 00:00

err, betoi ka?

kemang~ September 20, 2011 at 4:05 PM  

ooo..kihkih

alah tapi aku pakai maybank, kan kol 12 service currently available.. die resume pukul 1 plak..aiyooo mesti ade org rembat dah free seats tu..huhuhu

wehh aku dah pikir masak2 ! aku nak buat lesen skuba instead of pi sri lanka..

sbb lesen tu, aku boleh pakai bile2 mase.. kalo sri lanka, skali pi jek.. so better aku buat diving dulu ler kan..... ;)

tq 4 da opinion fatt...

hehe

bdk2 @ John September 20, 2011 at 4:22 PM  

eh jap..komen aku x masuk ek?hurm..

fatt!!! xian mmg best! tu kan jalan sutera zaman dlu2...ramai org islam kat sana kan. tu 1 of my dream jugak nk pegi sana.

ko pegi dlu k...nnt aku ikut! hihih

fatt September 20, 2011 at 4:32 PM  

kemang,
willkommen!
tu pilihan yg tepat. bila ada lesen anytime ko bleh dive. let say ko travel tmpt yg ada diving spot mcm kat thailand, ko bleh dive..betoi tak? tp ko dah usha ke nak amik katne? brp rege ko dpt? under Naui ke Padi ke ape?

pray harder! tp aku rasa awal2 mmg jem. kul 1 ke atas lega skit. klu login kul 12 tp sakit hati memanjang tarak guna juga ma...eh tapi ko kata tak jadi nk p sri lanka, ni nak usha line ke mana plak? ceciter!




bdk2 @ john,
masuk...aku buat moderation dulu utk sng nak trekking

ya betul, jalan sutera! mmg ramai komuniti muslim kat sana...aku teringn gak nak explore lebih2 kat sana selain terracotta army. tp siyes aku suka masakan muslim china..sedap... :)

Ely Hasrul September 20, 2011 at 4:36 PM  

adoi fatt xtahan aku. terus google image tuh hahahahhahaha.. cuba ko google kohtaroh tanaka plak

kang ko tgk2 ah blog tuh, dia takde le cite details mcm korg2. tp kalu ditanya dia jawab la hehe

kemang~ September 20, 2011 at 4:40 PM  

keh keh kehh... betol betol... ramai org yang dah dive suggest cenggitu kat aku..btol ko ckp, kalo pi travel tmpat yg ade diving spot, buleh laa aku pi diving.. hihih...

aku plan pi mabul sajork.. aku harap tawau listed,, kalo tak aku hack web AA nanti..

aku dah cek dah, stakat ni paling murah ngan blue sea divers, semporna..rm900 all in w/out accommodation.. aku amek under padi... aku ajat nak amek scubajeff tapi takot x lepas je.. rm1400 all in.. kihkih..

aku tgh tunggu uncle chang bagi quotation.. ritu ade budak amek under uc, rege rm850.. kalo campur accomm + meals rm50 smlm.. aku rase uc ok kot.. sbb lagipon die punye homestay tu atas laut kan..bebile jek buleh lompat masuk air..kihkih


eh. ko bile nak wat lesen ? lame dah aku dengor ko nak buat..

fatt September 20, 2011 at 4:45 PM  

ely,
benda2 melibatkan hal2 serius mcm ni mmg aku laju pegi gugel...hahaha..cam aram...eh ni si tanaka futballer tu ke? tak hensem la. ko nih...cuba ko gugel takenouchi yutaka? pergh...muka cam ala2 gangster lorong tapi klu dpt pakwe gini ko tak rasa terancam? lol!

*aku laju gi gugel muka pakwe hensem, blog tu aku tak gugel lagi, bleh? kang free skit aku usha :P *




kemang,
aku ni klu bab planning mmg cemerlang. tp part nak laksanakan mmg hancur skit. aku mmg berangan nak amik lesen thn dpn. tp aku tak nak plan bila sbb skrg jadual aku dah padat...aku sedar masa smlm time aku taip entry ni...cek punye cek, bln 2,4,5,6,7,8 sume dah full...gile...aku rasa ada yg kena korban tu...nak buat sume tarik rapat2...fenin...ko amik lesen kat mabul ke? berani ko...nti sure dia suh ko terjun katak dlm laut tak pakai equipment, ko tgkla...masak la ko kena train dgn omputih. aku mmg tak berani wei...aku amik kat sini jela, tak kat perhentian, aku gi tioman

but rege yg ko dpt tu mmg murah...tp dia under apa? PADI? NAUI?

kemang~ September 20, 2011 at 4:59 PM  

haha..same ler aku .. nak pi nz la,bungy la, bla bla..tp due to time constraint n jugak cuti, tu yang melimit kan aku punye planning..dan jugak bajet !

gila ah, banyak nye ko punye travel trip.. kalo aku, aku berani booking bln 6 and 12 je, sbb tu jer cuti sem aku.. ko tau, 18/10 ni sepatut nye aku pi sabah..tapi ko tau tutor aku cakap ape?

'jangan mintak cuti dengan saya. i dont want to hear any excuse. nothing to do with me,kamu sendiri yang cari masalah '

bengang gilaa sehhhh !!!!! awal2 lagi die dah warning.. ni aku tensen gila ni...

tiap2 bulan aku kumpul rm150 tau , so duit tu la aku buat pakai gi travel.. kalo x, x tau la camane aku nak jalan2..

err ye ka wehhh? instructor main lepas je eh?? aiyak..tu aku akan consider balik ler..hua takut pulak ko cakap camtu..

tu under padi.. kalo SSI murah sikit..NAUI aku tak explore la pulak,. naui tu camane? beza die ngan padi camane?

Ely Hasrul September 20, 2011 at 5:15 PM  

fatt aku main sebut aje nama tuuu hahaha dulu aku penah ade consultant nama tu hahahhaa ko mmg laju bab2 nih..


aku sonok tunggu korg travel sbb xsabo nk tunggu cite haha.. aku kalu part air-berenang-ape2 yg berkaitan mmg tak la. aku takut air. kalu aku g pool or pulau tu semata2 sbb nk jadik bikini model aje hahaha

kemang~ September 20, 2011 at 5:27 PM  

@ely

hahaa.. try ler skuba..boleh tgok dunia dlm laut ;)

fatt September 20, 2011 at 5:33 PM  

kemang,
uit bila ko nak approve aku kat twitter..bleh sembang sana je senang.

aku ni silap sbnrnya. dah beli baru cek. ada tu yg selang 2 minggu.mmg ada ciri2 kena burn la tu. kita tgk pd priority..memula aku ingt nak buat bungy lagi sekali tp pastu aku pikir brp kali lagi aku nak pegi nz ni? so rs mcm skip la kot...aku pun dah gerun tgk sbb ada 2 trip yg cos besar tarikh rapat...*mengeluh*

tgkla, klu tetiba rezeki aku murah thn depan, aku pegi sume. aku ada gak buat funding travel, amaun tak menentu..tp tulah..byk betul benda aku nak buat, dgn nak amik lesen la, beli dslr la..mmg la menempah penyakit. tp berangan tu bagus, klu takde angan2 takde la achievement, kan? semua bermula dari angan2..pastu tpulang nak laksanakan atau buat dek atau postpone. pd aku better postpone dari tak buang lgsung.

psl diving kat mabul tu kan aku dah citer dlm emel aritu, ko mesti lupa ni. kwn aku swimming instructor buat lesen kat sana. dia okla, swimming instructor, campak la tgh laut china selatan pun aku rasa dia leh survive..kita? tu aku ckp klu ko tak confident, better ko amik kat PD yg aku ckp aritu..PD rasanya..ko cek balik email aku

sbnrnya lesen apa pun sama je, yg penting worldwide. tp yg paling lama SSI ke NAUI, aku dah lupe. PADI tu sbb glamer je

fatt September 20, 2011 at 5:38 PM  

ely,
hampeh ely kelentong aku. nasib baik aku tau si tanaka tu.

aku tau mksd ko, kalau kata aku jumpa candidate baru masa travel mesti lagi kencang dia punye cerita. hahaha...tu sbb syok travel solo, bleh kenal ramai org. aku ni nak kata terer berenang tu idak le, boleh la nak lepaskan diri. ni pun dah lama tak berenang, klu dulu zmn aku rajin pegi berenang...aku kurus gile, badan pun ringan sbb slalu swim. masa tu mula la org ckp aku lidi...tp betul, klu nak kurus, pegi la swim..mmg cepat

kemang~ September 20, 2011 at 5:49 PM  

oit soriii... aku baru nak bukak twitter..tapi aku tak pandai ah nak pakai..ce ajor aku sikit :D

haah betol , kalo x berangan , x de la achievement.. wishlist aku yg lain ialah columbia titanium ngan pants skali ski glove sume2 tu.. hihi aku kirim kat kawan aku kat jakarta,..hehe

gulp ! tapi aku tabik ko, memang kaki travel..hihhi.. takpe ler, len kali ade rezeki lg nak travel tmpt lain kan...

ko nak share ngan aku tak 2 trip beso tu? gi mane ? hihi.. mesti ko tak nak spill the beans lg ni...

ohhh haah.. ade2.. ko penah gitau..nanti aku cek balik emel.. sori, kan aku ni short term memory.. :D

beb jom tweet tweet jom!

WOBY September 20, 2011 at 8:43 PM  

fatt..

aku xtau nk rembat ape jap lagi..

patut tak aku g nz kah?
atau ke India kah?
atau ke beijing??

stress gak ni..tp aku ni xpernah g negara omputih so maybe nz dlu..
tp klu g india or beijing cam murah sket kot..

waduhhh..weh fatt tp kan btol la sejak keje sndiri ni mmg syok arr nk g mana2 tp aku kadang2 sangkut tang laki aku la..sbab die keje lagik

fatt September 20, 2011 at 11:47 PM  

kemang,
aku pun baru berjinak2..klu yg ada tanda # tu aku tak reti lagi nak guna..hentam sajo..janji bleh twit

haha..mestila takleh spill. thn depan punya blog aku tak reveal mana aku pi..sbb sume plan dlm kategori lampu kuning. klu aku tak bz dgn keja bleh aku pi...thn depan aku kena kerja keras sbb nak gi europe thn 2013..klu aku byk melancong nti duit aku melencong. alamatnya smpai ke sudah aku tak sampai europe

btw murah ke brg2 yg ko sebut tu kat jakarta? kwn ko beli katne jaket2 tu? black market eh? aku tgh cari kasut hiking ni...klu dpt columbia ke ok dah. kat gardens punya la mahal..sepasang rm500. gile ape




woby,
lama tak nampak ko...holiday ke?

aku tgk kat iklan tu mcm takde nz je..byk negara2 asia la..tp tatau la plak klu dia tak tulis sume negara. but all the best lah.

aku mmg nak usha tiket p china..klu murah mebi beli, klu tak aku tak beli. tp tula, kerja sendiri mmg best sbb kita bleh manage masa sendiri, cuma kdg2 klu dtg time ribut, sakit jgk nak korek duit cover itu ini. hrp2 tahun depan rezeki aku murah le..bleh simpan byk skit.

klu ko nak p nz elok la tu bln 10 sbb time tu spring. ko jgn dtg time winter nti ko sengsara..

Liz Rohaizat September 21, 2011 at 9:24 AM  

hoh, korang ni stok minat muka jepun kah? ekekeke.. aku pun sukaaaaa!!! tang2 jepun/korea tu, leh tahan lagi la.

fatt, ko nak pegi korea kan? kalau nampak won bin atau hyun bin atau paling koman pun kwang sang woo.. kirim salam kat diorg. ekekeke

Janggel September 21, 2011 at 9:44 AM  

Adoi fatt, aku cuma boleh berharap tempat tu muncul dalam mimpi je lah....huhuhu..bestnya kalo ada mak @ pak gule hikhik *tebiats.

fatt September 21, 2011 at 4:40 PM  

liz,
aku suka jepun lg dr korea. aku suka dgr bunyi pckpan dorg, klu korea bunyi cam mgada2 skit. tp mslhnya liz, dah brp org mat jepun aku jumpa tp sorg pun tak hensem. haih!




janggel,
aku pun rasa mcm kena cari pak gula sorg...hahaha..tp yg halal punya la..tp klu bole biar yg bujang, muda, hensem. agak2 ada ke?

Liz Rohaizat September 22, 2011 at 9:54 AM  

bahasa jepun lg sedap didengar dari bahasa korea. tu aku setuju. korea ni over sikit. haha.. tp korean guy hensem2 la. kalau ko nak cari lelaki jepun yg hensem, ia hanya ada dlm TV sahaja. yg hensem2 semuanya jadi pelakon.

fatt September 22, 2011 at 10:14 PM  

liz,
kan...bunyik dia mengada2 je aku rasa...cam meleret je hjg2 sebutan tu. hahaha..ape ko ckp mmg betul, selama aku jumpa lelaki jepun sume hancus...sume mata sepet, takde 1 pun mata bulat mcm takuya...iskk,kecewa

MasZuber September 24, 2011 at 12:11 PM  

aku hempuk kepala jea fatt.

aku memanjang dalam waiting room! adakah sebab aku dari luar malaysia? caittt!

Biqque September 25, 2011 at 8:56 AM  

kalo ko nak gi beijing, tlg la jgn pegi waktu summer, aku hempuk ko kang...cukup2 la aku berpeluh ketiak dgn busuk nyer kat sana...hahaha!

aku suka xian pun pasal terracota army...aku mmg nak peluk2 batu tu hahaha!

and yes, aku LEBIH suka jepun dari korea...so nanti la tgk camne aku gi sana nanti next year...

fatt September 25, 2011 at 9:40 AM  

masZuber,
hihihihi...ala tak best mana promo kali ni mas. tak rugi ko terlepas




biqque,
weh mmg aku tak suka nak jalan time summer. kat mesia ni spjg tahun summer..tak koser den!

uit, apakah ini bermakna ko nak pegi jepang thn depan? perghh!! pfftt! aku jeles

Travel&Food Lovers September 25, 2011 at 10:13 AM  

Summer mmg xsuggest utk pg china...sbb suhu blh mencecah 40°C..

Lps tu busuk gile..tmbh2 toilet dieorg tu...uwek...mesti xtahan...

Try to avoid public toilet especially in public area sbb mmg busuk gile...dieorg kencing sume xbasuh..lap dgn tisu jer...

Biqque September 25, 2011 at 11:40 AM  

iya dong...sbb tu aku tak sambar mana2 tiket lagi...nz dah cukup mengkopakkan aku, jepang apetah lagi mmg berlobang2 poket aku...sigh...jeles aku ko nak gi merata next year...arghhhhhhhh!

fatt September 25, 2011 at 12:34 PM  

sal,
aku penah masuk sekali toilet dorg, masa tu kat shanghai kat area "the bund". ko tau toilet dhle takde pintu, dia punya pintu mcm plastik yg lapis2 mcm kue teow (kat tmpt storage dlm supermarket tu)...apekah itu? gile? mmg aku rela kena batu karang dr pi toilet dorg ok...sanggup




biqque,
aku ni nama je byk tiket weh, tah pegi ke idak...sume tarikh rapat, tiap2 bln plak tu..bln posa je aku rehat...tak ke gila namanya tu. dgn nak amik lesen diving lagi. eh ko nak amik tak lesen diving thn depan? klu nak jom buat sekali

Biqque September 25, 2011 at 1:11 PM  

dulu aku buat selang 1 atau 2 atau 3 bulan...skang kalo trip besar2 mmg setahun dua kali la gamaknyer...sigh...nyesal plak beli rumah! (ewah...)

ada gak perasaan ingin menscuba diving...aku sukak laut! tapi mahal seh...dah la hatiku berdebar2 bila teringat ular air! cilakak tul...ko dpt brapa ringgit weh?

Travel&Food Lovers September 25, 2011 at 4:20 PM  

Seyes xblh blah kan?aku dulu sggp thn blk hotel or kt kedai mkn klu nak kucil...lps tu yg lawaknya stat atas flt aku dok p beri2..sbb keadaan kt sane perut aku jd sentap...

fatt September 25, 2011 at 5:18 PM  

biqque,
takpe weh..umah tu penting. klu keta ye tak penting. paling2 dah few years ko bleh refinance...

ko ni byk benor cuaknya..klu nak jomla. aku still mensurvey pakej..but the cheapest one aku dpt rm800, kat PD. tak kisahla mana janji dpt cert sudah. klu nak bleh kita team reramai..aku rasa so far yg nak buat ada la 3 org..




sal,
perut ko jenis tak tahan masakan dorg kot. aku tataula kan tp perut aku sume mknan alhamdulillah ok. makan kat tepi jalan kat indon pun aku ok, tepi jalan kat memana je ok...bagusla dia tak manja sgt. klu tak mati aku nak layan restoran mahal2 je...

Biqque September 25, 2011 at 5:24 PM  

aku suka laut, tapi aku cuak akan binatang di dalam nyer :D bleh? teringat2 je ada jaws hahaha! akan dipikirkan la sbb mahal sgttttttttt! kompem kena lari bogel ni...

fatt September 25, 2011 at 5:32 PM  

biqque,
jaws kat perairan kita tak attack org le. dorg pemalu...betul. aku bkn buat lawak weh tp mmg dorg pemalu. aku penah nmpk masa kat perhentian dulu...cantik sbnrnya. wlpun gigi dia menakutkan tp dia takkan attack.

Biqque September 25, 2011 at 6:21 PM  

kalo takat kat perairan kita aku tak kisah lagi...kecik2 jer dan takde la scary sgt...yg aku kisah tu kat perairan antarabangsa nun hahaha! ok, dah naik bintik kulit ayam dah aku...

fatt September 26, 2011 at 2:46 AM  

biqque,
mana je pun kita dive? paling2 kat indo, takpun belah2 thailand & sabah...tp klu ko tukar pikiran ke roger la ye. btw promo AA tak rembat ke?

Biqque September 26, 2011 at 6:31 PM  

ha kalo aku ada duit, bleh la amik lesen tu...

tak rembat! benci! *tendang bakul*

Post a Comment

Terima kasih!!

Cerita Lama

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP