Selamat Hari Raya Ke-4

September 02, 2011

Assalamualaikum semua!

Setelah berhari-hari tak dapat sumber internet akhirnya barulah dapat sebab aku dah selamat sampai ke rumah. Pagi tadi bila bukak blogger aku terkejut sebab dah lain interface-nya, but not so bad cuma kena take time nak berkenalan dengan new template ni.

So raya korang camne? Ada yang masih dapat duit raya walaupun dah ehem-ehem....t.u.a? Ada yang dah masuk opis ke harini? Memetik kata seorang kawan, "Ape barang kerja raya ke-4??" Kesian. Takpelah, dah cuti takde so kena la kerja. 

Pada aku raya tahun ni meriah sebab dapat berkumpul dengan saudara mara dan makan sedap. Tapi paling best rasanya sebab malam raya tu kami ramai-ramai layan citer Sivaji The Boss. Patutnya malam raya tengok cerita raya tapi kami layan movie Tamil. Tu first time aku tengok, itupun sebab kebetulan tayang kat Astro. Trademark hero baling cekelat getah melantun masuk dalam mulut dan trademark lambung duit syiling masuk poket paling terbaik setakat ni. Sebenarnya sume scene best dan aku berani bagi markah penuh 10 bintang sebab movie ni mampu buat aku gelak dengan ikhlas sebab lawak yang bermutu dan mesej yang cuba di sampaikan pun bagus.

Sebenarnya aku masih belum berjaya shoot sekeping pun gambar untuk contest yang Biqque anjurkan sebab sibuk sangat sampai terlupa. Apapun tengoklah hujung minggu ni kalau sempat aku shoot, kalau tak maknanya aku tak join, so cerahla peluang pencabar-pencabar lain.

Itu saja yang aku nak update buat masa ni dan sekarang aku tengah mencari mood nak menaip baki travel journal yang pending. Hopefully esok atau lusa dapat publish at least satu....fuh! fuh!


ps : amacam header baru, ok? ke header lama lagi elok?

31 comments:

AKO @ retna September 2, 2011 at 11:14 PM  

samat hari raya ke 4 fatt...
hahaha ako pun baru 4 gambar je dpt shoot challenge si biqque tu..tak tau sempat ke tak nak shoot yg lebih tu...

btw header dulu ngan skrg bagi ako sama je OK nyaa... :)

ckucin September 2, 2011 at 11:19 PM  

header baru lagi curlast pada mata hitam ai ler..

Wadi AR September 2, 2011 at 11:37 PM  

cantik doe










background kau tersebut.

aziahmk September 2, 2011 at 11:45 PM  

ok je header baru ni..cantekkk sbb mmg gambar dah cantekkk...slamat hari raya maaf zahir batin fatt...

errr....ko ckp apa barang raya ke 4 dah keje kan....akak la barang itu fatt..sedey2...hari ni dh kono kojo....sadissss

dzuchan September 2, 2011 at 11:58 PM  

selamat hari raya fatt...
kecik hati tau, aku pon keja hari ni..
tapi serius keja tak ikhlas la hahahaha
header baru lagi cun..sesuai ngan tagline gituu...

Ninie Hanis September 3, 2011 at 12:03 AM  

selamat hari raya! maaf zahir batin jugak,biasalah kita ni dah lama kawan ek..kalau ada salah silap maafkanlah.

Sivaji the Boss?macam best jek dr segi penceritaan ko tu.nak cari gaklah..hihi..

best je aku dengar makan sedap,kumpul ramai2.rasa mau T_T....

fatt September 3, 2011 at 12:07 AM  

ako,
selamat hari raya!
ok ek...klu oke lega la aku.
erk...ko masuk contest tu ke? alamak..rasa tercabar dah ni...takleh jadi ni...aku kena buat gak esok...hahaha :)



ckucin,
hehe...klu gitu aku menten



wadi,
background ajo eh? hehehe



kak azie,
ha sonang dah kalau cantek, takyah den pening2 nak memikior lagi..err..akak kojo eh raya ke-4? alamak...sori akak...tak sengajo :P

fatt September 3, 2011 at 1:08 AM  

dzuchan,
selamat hari raya dzu..
nape tak cuti smpai jumaat jek..bleh balik ahad..hehehe..jgn marah ye. aku rasa header ni jap jek..kang dah bosan aku tukau lain..ekekeke



ninie,
selamat hari raya org jauh...ala, kita kwn sudah lama maa...aku dah biasa sgt dgn hang tu...hehe.

ha, mmg aku recommend donlod citer ni...gerenti ko gelak smpai nangis..tp ko kena tahan la sbb part lagu je mau 5-10minit..ekekee...vanga! vanga! :P

tahun depan balik raya sini la beb! meriah skit dah bertiga :)

masMZ September 3, 2011 at 2:18 AM  

Fatt, cepat ko balik???? Apa? Keja??? Haishhhhh!!!!! Hahahaha.....

Header baru cung!!!!! aku suka gak :)

kemang~ September 3, 2011 at 5:59 AM  

uish tukar header lain pulak dah? tapi antara semua header2 tu, aku paling suka yang latest ni...

berangan, duduk kat tepi tasik macam ni sambil makan almond london time travel obersi mase hari raye.. keh keh keh... tiru ayat bdk2...

kemang~ September 3, 2011 at 6:03 AM  

ish tak boleh jadi nih.. nak komen skali lagi

header ni cung!

aku terpikat......................













dengan nz...


kih kih kih

guro fatt!

masMZ September 3, 2011 at 9:25 AM  

fatt, aku suka yang semalam nyer lagi

Ely Hasrul September 3, 2011 at 9:38 AM  

selamat hari raya. header baru cun. sejuk mata memandang. kalu photo challenge xcukup 10 pon takpa. boleh masuk. haha pandai ckp.. aku pon satu gambo aje dpt hahahha

fatt September 3, 2011 at 10:09 AM  

kemang,
peh, sekali 3 komen ko anto..sbnrnya aku tukar sume...dari header smpaila template..sbb aku dah bosan tgk template lama...ekeke..

aku rasa aku suka header ni sbb mcm ada cerita di sebalik gmbr..ini jam rasanya aku tgh isolate kan diri dari parti krimas. tahun lepas punya cerita. huhu...

ko mesti gi nz yek..tp tak lari mana nz ni...aku nak p china & india dulu ape2 hal...hehehe




masMZ,
hahaha...aku lum sempat balas komen smlm ko dah buh komen baru...aku saja tukar lagi sbb kaler header smlm tak setone dgn new template aku...




syanur,
trimas...hrp2 kekal la template & header ni smpai hjg thn. hihihi




ely,
selamat hari raya!
eh ko pasti ke tak cukup gmbr bleh masuk? klu cmtu orait lah....bleh la aku usahakan...hihihi.
psst, ko amik gmbr ape? :P

Lily Riani September 3, 2011 at 10:37 AM  

I prefers yg lama sbb nampak authentic lagi suci n murni ahhahhah

fatt September 3, 2011 at 2:07 PM  

lily,
hahaha....suci gitew ye..kelakar la komen u :)



norh,
selamat aidil fitri jgk :)

Ely Hasrul September 3, 2011 at 5:41 PM  

fatt, buleh aje. kalu xcukup syarat pon takat potong point aje. ala point2 sume tu bukan kite nmpak kalu juri nk berat sblh pun kite xtau kahkahkahkah

papi ajak abiskan challenge arinih. tp papi merangkap tukang amik gambo selalu rosakkn gambo menci. gambo aku amik ialah gambo superhero sbb tu la yg paling bongok skalik outfitnye hahahaha

Biqque September 3, 2011 at 10:10 PM  

header lama lebih kacak :D

weh, aku pun tak siap lagi dua gambar niiiiiii...hahahaha! takpe2, bleh lagi, bleh lagiiiiiii :D

btw, aku pun keje siut raya ke-4...tapi work from home kahkahkah! ngelat sial!

fatt September 3, 2011 at 11:31 PM  

ely,
aku baru cek rupanya tarikh tutup contest 7hb...aku ingt 12!! Y___Y

cane nih?? ko dah amik brp gambar dah? esok aku ingt nak panjat pokok pegang sudip. hahahaha.

aih gmbr superhero lagu mana tu wei? aku clueless la...ko jadik supermom ke? ala2 pegang sudip dgn crown eh?

hahahahaha :D




biqque,
peh jeles tul keja dari umah ni..haih!

aaaa...cane nih..wei apsal susah nau nak cari tmpt memancing ikan ni? aku dok kat tmpt takde sungai/laut/tasik ni...cane? guna baldi bleh ke?

Biqque September 4, 2011 at 1:00 AM  

company aku actually bleh work from home, cuma aku ni support user, so mmg susah gile la...tapi sejak aku tukar role ni, banyak kali gak la aku mintak work from home, berhasil gak la! hahaha!

kalo takde tasik/sungai/laut, pepandai la ko buat "macam"/"buatan" benda2 seantero dengannyerrrrrr :D janji hasilnyer macam tuuuuu. jgn sampai kantoi, udahhhhhh hahahaha! ye, jgn silap, 7hb tu dah kena post! gara2 nanti tak sempat kitorang nak bersiap ke NZ :D

aku tengah pikir superhero apa paling menarik niiiiiihhhhhh!

fatt September 4, 2011 at 1:07 AM  

biqque,
oh, patutla. lucky u! bkn sng nk dpt work from home ni :)

ko nak gi nz dah ke??? rasa mcm baru je aku bc ko ckp nk gi nz..anyway, enjoy nz! mcm passing baton plak ye kita ni gilir2 gi nz..ekekeke...

nti ko borong cekelat whittakers ye...pastu jgn lupa try kiwi gold, yg tu lagi sedap dari kiwi biasa. isi dia kaler kuning/gold, rasa lebih manis :)

chawana pecer? dh habis ke gmbr dia amik?

takleh bocor skit ke ape hadiah korg nak bagi? klue?

Biqque September 4, 2011 at 1:09 AM  

hoi! aku rasa tadi baru tgk header ko...ni dah lain plak? cekapppppp! sungguh cekap! hahahaha! yg ni pun kacak! :D

fatt September 4, 2011 at 1:13 AM  

biqque,
bwahahaha~
kan...gigih buat header walhal byk lagi benda tak buat...contohnya....tooottt (sila isi tmpt kosong) :P

satgi aku nak taip sambungan ceghita...dah nyampah bila nak habis sbnrnya...lol!

Biqque September 4, 2011 at 1:13 AM  

haah, rasa cam cepat gile plak dah sampai masa nak gi nz...sok kelam kabut la ni, tgk la...

ok, nanti aku try kiwi tu...kalo bleh, aku nak try ngan anak2 kambing bebiri tu skali hahahaha! sian siut, tapi nak gak makan! ko tau kat mana yg halal tak?

chawana dah berhari2 dok bakar aku ni...aku tatau brapa dia dah siapkan :D

hadiah bocor??? kahkahkahkahkahkah! tak bleh blah ok! insyaAllah...terpulang pada orang yg menang tu samada nak anggap ianya menarik ataupun tak :D (cam haram je jawapan)

Biqque September 4, 2011 at 1:15 AM  

APA??? SAMBUNGAN CEGHITE ISI TEMPAT KOSONG???
*teng teng teng*

PIAPPPPPPP!!!
*melibas pedati ke bontot ko supaya cepat menaip*

fatt September 4, 2011 at 1:27 AM  

ada directory halal meat kat nz..ko bleh refer sini

http://backpackerbusuk.blogspot.com/search/label/halal

kat Chch ada byk butcher halal..pastu kat Timaru ada, kat Dunedin ada...masa kat Queenstown aku beli daging kambing kat New World sbb yg tu halal. tp klu kat Four Square or Fresh Choice tak halal.

ape2 ko tgk dlm link tu.

one more thing, dont forget to try fish fillet ikan Dori tak silap aku...peh, sedap. dulu masa duduk Timaru aku slalu beli dlm Pak'n Save. bleh dikatakan seminggu aku mkn fish'n chips smpai 3kali.

*

hoi bleh plak gitu..sikret2 ye..aku rasa mesti best ni klu tak takkan korang pun masuk...ye? esok aku pastikan aku snap sekeping..etlis!

*

hahaha...you know which story im referring to...aku nak habiskan lah..letih dah..tp tulah, mood nak menaip tu slow skit lah..

Biqque September 4, 2011 at 1:33 AM  

ok, aku referkan ajer post ko itu :D tx weh...takat fish fillet tu, aku rasa mcm kat oz la kot kan...aku bleh blasah lagi la makanan tu...DARIPADA KEBAB! pffttt!

*

ala fatt, takde la gempak mana...tapi bg kitorang menarik la sebab bukan senang blogger cam kitorang ni nak lanting2kan tiket secara membabi buta kan hahahahaha! bukannyer glamer punnnnn...kira bayo duit zakat pelancongan la tu huhuhuhu!

*

aku kalo dah hook kat satu blog tu, mmg berkampung je la...

fatt September 4, 2011 at 1:52 AM  

ya allah...aku pun. tak leh blah makan kebab hari2..aku rela mkn fish n chips hari2 dari kebab...pfftt!

fuh, aku dpt rasa mcm tiket best je ni...akan ku usahakan jgk..aku hrp esok jadi la..fuh! fuh!

ape2 hal aku nak selamatkan gmbr yg kronik dulu cth polis, dgn tulisan raya tu sbb sok adik beradik aku nak balik dah..mmg aku kena paksa dorg amik bhgn..hahaha :)

Post a Comment

Terima kasih!!

Cerita Lama

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP