WW : Sebenarnya gua anti dengan WW, tapi harini gua ingkar. Ini yang pertama dan mungkin juga yang penghabisan!

September 07, 2011


48 comments:

Fird September 7, 2011 at 3:20 PM  

haha WW pun ada jugek words kat gambar tu :P

fatt September 7, 2011 at 3:23 PM  

ada....sbb takleh taip kan, so aku buat kotak dialog. hehe

Ely Hasrul September 7, 2011 at 3:23 PM  

wow! respek kat itik2 tu sbb xlari hehe

Pijah Pelangi September 7, 2011 at 3:30 PM  

haha, sapela yg buat teori WW ni, aku pun xsuka sebab akunye blog hari2 wordless,haha.

fatt September 7, 2011 at 3:44 PM  

ely,
tak jgk..time makan dekat la, pastu sume pakat lari



pijah,
ko punye blog forever wordless...ekeke..tahnya, aku anti jgk tp harini tpksa buat sbb blur+mood kelaut

Liz Rohaizat September 7, 2011 at 4:01 PM  

kalau tak silap, WW ni ideanya dtg dari blogger luar. jap aku cari.

ha. mula kat sini:

http://www.wordlesswednesday.com/newhome/

dah lama diorg buat menda ni. kita je baru nak kena tempias.

fatt September 7, 2011 at 4:35 PM  

liz,
oh yeke. tp mmg aku anti betul dgn WW ni sbb mcm pemalas. tp harini aku ingkar, bkn sbb aku malas nak hapdet blog, tp sbb aku blur

Biqque September 7, 2011 at 5:40 PM  

la aku punya la pikir ko ni declare world war ke...tapi takde plak no. nyer satu ke dua ke tiga...

rupanya wordless wednesdayyyyyyyyyyyy! hahhhhhhhhhhh! memangggggggggg! aku pun benci!

kemang~ September 7, 2011 at 6:13 PM  

memule aku blur gak ape die ww tu..


eh ko x join ek contest biqque tu?

fatt September 7, 2011 at 6:17 PM  

biqque,
declare world war? adoi...takdelah, aku blur je nak update ape, tu pasal buat Wordless Wednesday. ni last ok sbb aku pun benci!!!



kemang,
hai lemang! eh silap, kemang. janggel yg ajar ek, ko marah dia..hahaha

ww tu sbb aku malas nak taip abis. aci la tu...aku tak masuk sbb tak sempat nak amik gmbr time raya. dah balik cni mana aku nak cari nate2 sume lemang, tanglung, sungai bagai..umah kampung lagi la takde. aku cuba thn depan. kasik chan org lain menang tiket, biar depa lak jalan2...aci la tu...aci tak?

kemang~ September 7, 2011 at 6:36 PM  

oit haha! ade pulak lemang..nanti aku pukul pungkok janggel ngan rotan.. kuikuikui

same la beb..aku ari raye 3 da blik ostel dah...

takpe nest year buleh cube lg..

wei smart ko punye topeng! mane sebat?

Janggel September 7, 2011 at 7:24 PM  

Amboihhhh cantik la itik2 tu!!! I laike itik!

Wehhhh mana ada aku ajo sebut lemang! "̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ *purak2 x besalah.

Aku sebenarnya anti gak ngamn ww ni sebb tu aku x pnah ada entry ww. Hehehe.

Kemang ko marah kaaaa???? Hehhe.

fatt September 7, 2011 at 7:32 PM  

kemang,
nest year ek, nest year. hahahaha

ni helmet la bkn topeng, beli kat nz. kat sini ada kot tatau brp harga



janggel,
ecece...ko pasti? pasti? hahahaha..
itik ni mmg cantik, tp mcm jinak2 merpatitik (merpati+itik).

pasni aku takmo dah buat entry WW sbb mmg pemalas punye orang

Janggel September 7, 2011 at 7:37 PM  

Aku pasti! *sambil ngunyah cekedis.

Hahahha aku suka merpatitik!!! Bunyi nak dekat macam tettttttt. (Sensored)..

Kalo dah malas sangat tulis apa² tak payah la apdet, tunggu sampai ada isue. Tak payah nak ww ni bagai "̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮.

AKO @ retna September 7, 2011 at 7:41 PM  

hahahaa mati2 ako igt yg WWF maybe ko tertinggal F ghope nya WW yg lain hahaha..

sama sama ako pun x suker..
sana sini sket2 sket WW.. ntah pape jer.. klu nak WW baik x yah buat blog :p

fatt September 7, 2011 at 7:43 PM  

janggel,
pasti?? *sambil mengangkat kening*

ko suke kan melencong, kona2 kan...tp merpatitik mmg sesuatu la...hahahaha :P

aku hapdet la tu..ko tgk dlm belon caption tu aku dah warning jgn gertak aku bila nak sambung...kah kah kah...



ako,
kan...ni kira entry sarcasm sbnrnya. nasiblah sape yg suka benor buat WW tu...aku dah kasik sedas!

masMZ September 7, 2011 at 7:56 PM  

WW agak jugak larrr malas nyer mood, tapi errrr... kekadang aku hampir nk terbuat jugak (errr hampir je erkkk, last2 aku ketuk-ketuk jugak papan keyboard tu muahahaha)

*iklan jap....
agak2 lemang leh makan dengan mangga tak???? ahaksssss

kemang~ September 7, 2011 at 8:06 PM  

haha nest year? ayat baru tu...

okay, nest year, nest year... kih kih..

janggel : tak marah pon.. guro2 beb


ehh dan jugok, aku pon anti WW ni.. aku pelik kalo ari rabu je mesti akan ade entry pasai WW #(NO BERAPA) ...

Ely Hasrul September 7, 2011 at 8:09 PM  

*ahb* la aku xpasan ade list murai bulan ini. aku no 3? huh hahahha

Janggel September 7, 2011 at 8:15 PM  

pulut lemang mangga??? hmmm macam menarik...

Suh kemang cuba .

masMZ September 7, 2011 at 8:31 PM  

hahahahaha.... tu larrr Kemang, ce terai ce teraiiii.... takat2 ni lemang rendang dah biasa, memandangkan lemang tu sejenis pulut juga, harus aaaaa Kemang Lemang teraiiii... cam menarik kan???

fatt September 7, 2011 at 8:37 PM  

masMZ,
WW ni bidaah utk blogger yg malas nak hapdet blog. elok ketuk je tgn dia dgn kibod...haha.

kemang lemang mangga...synchronize tu weh...hebat2! :P




kemang,
aku kenakan ko la..ko yg tulis "nest" dulu...cer ko tgk ko taip apa sblm tu...hahaha. lol!

ko buatla entry WW...nanti aku pukoi ko dgn batang lemang...lol!




ely,
ahb tu nate pebende tu? jelaskan.
takpe, bln depan ko bleh jadi juara murai...kali ni kita bg laluan kat peserta lelaki...hahaha :D




janggel,
pening pale nti ko tibai lemang dgn mangga. lol!

kemang~ September 7, 2011 at 8:44 PM  

@janggel

aku rase sedap kalo makan

.. tapi pengsan la lepas tu :p

@masMZ

Kah kah lemang kemang? dah la kat kibod ni K ngan L sebeloh nyebeloh jek... alah abeh dah raye, tak pernah lak terpikir nak mkn lemang ngan mangga.. hehe

@fatt

ehh hahaha! aku baru pasan weiii! ish ish ish...

ehh apesal ayat lemang popular nih?

aku rase takkan.... kot


kalo skali due takpe la, kalo tiap2 ari rabu, buleh laa ko nak tibai aku ngan btg lemang..kihkih

KoQ September 7, 2011 at 8:50 PM  

ada bakat jadi penternak itik yg berjaya..syabas kawan..hahaha

Janggel September 7, 2011 at 9:03 PM  

kemang lemang terai...hahaha LOL menu minggu ini lemang mangga.:)

AKO @ retna September 7, 2011 at 9:09 PM  

itu hari RABU,
klu kamis, ada plak nama nya

"SPOTANEOUS THURSDAY"..

erkkk apa2 je la..

fatt September 7, 2011 at 9:13 PM  

lemang,
yes lah!

nampaknye sume org dah beralih tumpuan ke perkataan lemang dan melupakan perkataan "nate". fuh!




koq,
boleh...ko nak telur asin ke roger je aku...bekalan torbaik punya..wakakaka~




ako,
benarkah ada spontaneous thursday plak? macam2 hal daaaa.....!

aku baru tau.

Ely Hasrul September 7, 2011 at 9:41 PM  

*ahb* tu bahbi hahaha

ako, ko betol2 ke main2? dh spontaneous plak. kalu jumaat ape? friday prayer? erkk it's friday la kan? monday? monday blues? tuesday? saturday? sunday? sunday aku tau family day haha

masMZ September 7, 2011 at 9:43 PM  

Kemang eh Lemang,

sampai ati ko melupakan identiti ko lagi satu tuh....tinggal 2 minggu jer lagi untuk ko laksanakan assignment sama ada Kemang Lemang Mangga sedap ke tak..... ehehehe

Najah Izzati Suleman September 7, 2011 at 11:14 PM  

WW paling mantap pernah aku tengok haha...

dzuchan September 7, 2011 at 11:38 PM  

alamak fatt..aku terkomen guna akaun adik aku lak..komen yg nama najah izzati tu aku punye..wat kaco lak mlm2 ni..)..

MasZuber September 8, 2011 at 1:00 AM  

alamak, aku suke boot ko la!

AKO @ retna September 8, 2011 at 10:12 AM  

fatt & ely,

Betul mmg ada Spontaneous Thursday..
gamak nya klu rabu tempek gambar je tanpa kata2.

klu kamis tu kata2 yg sepatah dua kata je..

hari lelain erkk ako lom jumpa lagi ehehe

Farihah September 8, 2011 at 10:33 AM  

ok ok..faham...i tak penah tanya pun kan sekrang..i sabar je menunggu...hehehe

Anash September 8, 2011 at 11:26 AM  

WW...
dari dulu dok blog walking...
tak paham amende WW tuh..
so, tak ambik pot sangat...
lagipun megapixel otak nih agak kurang...(hehe)
btw, ada 23 ekor itik dalam gamba tuh..betul kaa???(tetiba terre mengira..ada fatt kesah??sikit pun tak..heheh...)

Biqque September 8, 2011 at 12:45 PM  

ok kemang, neSt yer ko masuk dgn fatt ok! hahaha! neSt time aku remind lagi korang :D

yg aku penah join watery wednesday, outdoor wednesday, skywatch friday...yg tu ok la ada gambar and description, khas utk orang2 yg suka travel...skang dah malas dah...hahaha! wordless ni mmg aku pangkah!

Inah September 8, 2011 at 1:00 PM  

kat mana lokasi penggambaran ni? mcm kat lake dlm Uni Otago kat Dunedin

Inah September 8, 2011 at 1:02 PM  

ohh..nama aku maybe x masuk lgsung dlm carta mulut murai..haha..walaupun aku x komen..tapi aku layan je your blurb! thanks for updating..ilang skit stress menulis tesis :)

busyyyyyyyyyyyyyy gile..weh, ko x minta bersukan kah? berlari ke..selain dr travel

gadisBunga September 8, 2011 at 3:22 PM  

padan betul helmet tu dgn ko.

miahahahaha!!!!

bdk2 @ John September 8, 2011 at 4:23 PM  

wahh wahh wahhh...rancak sungguh korang sume duk borak kat sini. kuikuikui.... ;p

fatt September 8, 2011 at 4:23 PM  

ely,
mana je ko cipta shortform gitu



dzuchan,
hahaha...takpe..no hal punye :)



mas,
murah je tu...tak sampai 20dollar



ako,
oooohhh...tp gatei ah nak wat sume2 tu..bek buat tumblr ke, kan



farihah,
lol! bagus2...



anash,
ko kire ke? gigih...tp byk lagi sbnrnya..kat belakang aku..yg stok terhegeh2 nak masuk kolam



biqque,
ko kasik dateline pjg skit arr pasni...bleh?
watery wednesday, natang alah pebende tu?



inah,
ni dkt Timaru. yg carta tu, dia ikut based on recent & highest comment...shuffle jgk list tu kdg2..by random. erm, aku tak buat sports sgt...takde stamina le



gb,
bleh la, aku bajet itik ni takut, tp tak

Daddy Ziyyad September 8, 2011 at 4:23 PM  

helmet darth vader ada? haha

fatt September 8, 2011 at 4:26 PM  

bdk2 @ john,
bleh tahan la dorg ni yamchaa dari smlm...hari2 yamchaaa. hahaha...uik kat perth lagi ke?



dz,
mestile ada...hehe..bkn tu je, helmet bumblebee dgn transformers lain2 pun ada...iskk... :D

Ely Hasrul September 8, 2011 at 7:35 PM  

fatt sbnrnye xpenah guna shortform pon. mmg type bahbi aje terus tp kang ko tkejut plak hehe.. tp carut2 nih aku gunakan dlm penulisan aka chatting aje. bila lisan takde le dok nk nyebutnye.. mcm xdek bende lain nk sebut dah.. bese kalu aku nk overst dgn sista aje. kalu dgn kengkawan lein xdek le kan.. bersopan santun la sket kan hahaha

fatt September 8, 2011 at 9:17 PM  

ely,
hahaha...nasib baik ko jelaskan..klu tak smpai ke sudah aku konpius ape *ahb* tu. aku pun sama la cam ko, kecuali dgn org2 yg kenal lama mmg in/out kenal aku mmg lain la skit, laju je maki itu ini...tp skrg dah cuba slowkan..mak aku bebel sbb aku cpt marah..iskk...

langkah kaki.. September 9, 2011 at 1:53 AM  

eh..asal comei sgt sis???:P.. cover muke tu yg penting tu. dah mcm robot dah ha..:D

fatt September 9, 2011 at 5:07 AM  

jie,
takdenye comel..itik tu lagi comel..haha..nasib baik tak tangkap, klu tak leh wat itik panggang. ini storm trooper dik, watak dlm citer star wars

Biqque September 9, 2011 at 9:38 AM  

ingat aritu mmg nak buat panjang skit fatt, tapi sbb nak gak buat before gi nz, tu yg pendek skit...takpe, neSt year kita tgk camne lak cuti rayanyer...

watery wed tu ko kena kasi gambar yg berkaitan dgn air...skywatch friday tu kena kasi gambar yg berkaitan dgn langit...best gak la...

contohnyer kat sini: http://biqque.blogspot.com/search/label/wednesday%20and%20friday

weh ko mmg kumpul helmet ke? bebila ko amik gambar tunjukkan koleksi ko k :D aku sukak!

Post a Comment

Terima kasih!!

Cerita Lama

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP