Hangugŭn dae danhan nara imnida

October 14, 2011

*Translated as "Korea is a wonderful country"

Alhamdulillah, aku dah selamat sampai ke tanah air semalam. Surprise? Hehehe. Kalau ikutkan rancangan asal sepatutnya waktu ni aku masih lagi di sana tapi muncul projek baekk punya so tempoh trip "terpaksa" dipendekkan. 


Anyway, I will blog about Korea......soon!!??


ps : terima kasih di atas komen-komen yang diberikan dalam entry sebelum ni, aku akan reply sekejap lagi
a

53 comments:

kemang~ October 14, 2011 at 11:39 PM  

ko byk pending cite weh !

nz pon belom start lg... guane tu?

eh thought ko duk sane sebulan..

kemang~ October 14, 2011 at 11:40 PM  

ce citer kat aku ape die projek baik punye tu..

buat lesen skuba , eh?

fatt October 14, 2011 at 11:43 PM  

kemang,
tula..byk nau pending ada hati nak kata soon...hahaha....aku kena hire tukang taip blog la sorang nmpk gayanya..senang skit..aku cakap, dia taip..setel.

mmg aku plan nak gi sbln tp aku ada projek lain. yg pastinya bkn lesen skuba le sbb dah monsun ni..ada la projeknye..takleh citer nti tak rahsia la namanya

WOBY October 15, 2011 at 12:00 AM  

fatt..

benci ahh !!!

benci ahh !!!

nak g jalan jugakk

kemang~ October 15, 2011 at 12:45 AM  

haha

eh. gua rindu sama lu





poskad korea tuk gua ado x?

:p

bdk2 @ John October 15, 2011 at 1:36 AM  

oiiiittt....ko pegi brape lame je ni?? pffttt....mesti ade sumthing spesel nih. nervous lak aku nih!

Chibi Maruko October 15, 2011 at 2:05 AM  

waduh tertanya tanyalah pulak napa balik awak, apa projeknya... his buat orang jadi busybody aje heheheh

kemang~ October 15, 2011 at 3:05 AM  

beb sori

wa punye template photoblog same dgn lu..

nanti wa edit eh blog wa tu..kang lu cakap wa tiru lu plak :D

dzuchan October 15, 2011 at 7:18 AM  

dah balik??? hebat la ko ni...neway blog jgn x blog..tapi aku masih curious about german guy ittew...(kerana cerita itu digantung x bertali)

tapi i'm getting excited nak tau citer korea ko...

MasZuber October 15, 2011 at 8:40 AM  

wahh, daun suda tuka kaler kuning..

nie mesti project ko nak gi german neh..;))) kan kan??

kemang~ October 15, 2011 at 9:17 AM  

beb , hihi

sori , aku dah tukar templet..

10 kali ko aku tukar.. last2 yg putih tu jugak aku suke..sbb simple

spatutnye lagi 3 ari gi sabah..tp sbb xleh cuti, so aku tpakse burn la..

ko xpe, bile2 je buleh cuti..aku ni ha..

aku nak keje jd kuli batak org 10 taon je, then aku nak keje sdiri..

x koser aku nak jd kuli lame2!

hihi

BlueEwoke October 15, 2011 at 9:23 AM  

Laaa balik dah...ingatnya duk sebulan kat sana..

Wah project baik?? emmm interesting nehh..

Ely Hasrul October 15, 2011 at 9:46 AM  

ekceli aku suka entry pending nih sbb aku tak terkejar. agak bz skang so byk yg dpt baca sekalik lalu aje..

welcome home

~uG0giRL~ October 15, 2011 at 10:02 AM  

erk! dah balik? xpuas lagi wei nak dengar cerita korea nih. nway, welkem back home

fatt October 15, 2011 at 12:29 PM  

woby,
jomla...petang ni tunggu aku kat tiang no. 5 kat tmn tasik..nti kita jalan2 pusing sampai lebam..kekeke...

woby, ko nanti klu dah start jalan susah nak stop, percaya la ckp aku...bahaya promo AA ni...mcm virus.




kemang,
patutnya bulu mata aku naik botak, rupanya ada org rindu. hahaha...

poskad ko mestila aku dah kirim..tunggu jela 1-2 minggu ni. aku tak sempat nak roger ko time aku balik sbb aku terus balik umah, demam punya pasal tak tahan aku nak stay kl lama2...nti ko bgtaula camne nak uruskan buku LP tu..nak bank in ke ape...klu nak bank in ko email aku akaun ko eh




john,
aku pi 8 hari...tapi siyes 1 hari aku rasa mcm 3 hari, punya slow masa berjalan. ada rezeki aku akan dtg balik, but not this soon...aku rasa time ko pegi nti daun dah merah..tp kan, aku ada return ticket bln Nov ni..klu aku gila ke aku beli je 1-way...tp rege dia rm500...tak baloi kan? baloi ke?

aku plan nak buat short trip ke tmpt lain sbnrnya..itu pasal aku balik, tunjuk muka skejap kat bos besau..nti dia bising aku asik gi jalan tak habis2




chibi,
projek travel jgk sbnrnya, nak ke tmpt lain tp negara Asia :)




kemang,
tiru jela...aku tak kisah le...asal gmbr tak sama sudah...hehe




dzuchan,
mcm biskut chipsmore, jap ada jap takde...hehe...aku tgh menimbang2 nak habiskan cerita mana dulu..byk sgt benda pending ni...




masZuber,
kalaulah bendar spt apa yg kau teka alangkah bahagianya hidup aku...wuwuuu~




kemang,
template kita lain le..aku tak pakai template lama tu..sbb takleh letak nuff...ekeke...duit nuff ni penting wei...bleh cover trip...
klu 3 hari lagi means wiken la kan? wiken pun takleh cuti ke? kejamnye cikgu ko...ni mesti cikgu pompuan kan? nak kena libas dia ni...mesti andartu ni..pesen moyan tak tentu hala..




blueEwoke,
tak..ada benda lagi best coming. korea tu bleh ripit lagi thn depan..time aku pegi ni daun blum fully merah, itu yg keciwa skit




ely,
thankyu...aku ni dah tak terkejar nak menaip mana satu. ikutkan sume aku nak taip...arghh *tarik-tarik rambut*




ugogirl,
nti aku sambung citer korea dlm journal...ko gi korea dulu thn bila? time musim apa? share la skit stori

~uG0giRL~ October 15, 2011 at 12:38 PM  

akakaka!!!sye nak cerita pasal melancong ni xreti la wei, kalo ko tengok blog sye tu kemetot2 je cerita2nya. da lama xde post. xmcm ko pandai cerita. nnt la kalo rajin sye tulis kat blog. tapi sye pegi ujung bulan 4 taun ni,musim bunga sempat la tengok sakura tapi dah banyak gak yg gugur. kat everland time tu ada tulip festival so scenery adalah maveles tiptop.

uMi aishah October 15, 2011 at 2:32 PM  

huhhh!!!
patut r fesbuk sunyi...menciiii ahhh
:p

bdk2 @ John October 15, 2011 at 2:36 PM  

erkkk....1 hari mcm 3hari? camne tu? takbest ke bagi ko? hurm...aku tggu excited jugak. nk tgk the real country itself.

hrp2 daun dah merah....kalo hijau lgk kuciwa jugakla. eh jap...ko beli return tix ke korea nov nnt rm500return? or rm500 1-way? kalo ko dpt return rm500 mmg murahhh! tpi kalo tak silap aku ade org dpt lagi murahh. tp lupa dah brape. tp kalo 1-way dah rm500 mmg mahal ler.

ish...ni mesti ngn zilla punye trip ni. ok. nervous. hahhaa

shah_rule October 15, 2011 at 2:53 PM  

wooo dah balek ke? aiseh burn je tiket tuh.. haha..cmne lak plan boleh datang ttbe~ meriah sungguh!!! haha

Anonymous,  October 15, 2011 at 3:40 PM  

''projek baek punya'? aku duk tggu kejutan apa plak hg nk buat nii....
xdak 'baeek punya' pun sedaq2 dh ada kat koya ....

fatt aku duk ttgu smbungan trans java nii......bila nk snmbung....

penjejak awan

fatt October 15, 2011 at 6:02 PM  

ugogirl,
aku ni by beno vitamin M nye..slalu bila nak taip blog mesti tersasar buat benda lain..tgk utiub le, blogwalking le...tulis blog sendiri maleh..hihihi...tgkla mlm ni aku cuba cari aura menaip memandangkan byk gile citer yg pending. aku mengarang ikut dan je sbnrnya..takde la pandai bercerita..tp syok gak tulis pjg2 ni..eh, mcm menarik tu cerita ko pegi time spring..siap ada tulip bagai..aku teringin gila nak tgk tulip..bln 4 tu dlm tarikh brp hb yg ada tulip festival? mau aku gigih ke sana kalau ada tiket murah...hihi



umi aishah,
haip!! eh u deactive fb ke? ngape sis? try search u tadi tp takde pun. i ada je kat fb cuma tak aktif..dah boring la nate fb tu..btw i kirim poskad utk u dari seoul, check ur mailbox ok! :)




john,
mksd aku rasa cam lama gila masa berjalan. bkn tak best tapi mgkin kitaorg punya hari yg padat. aku rasa time ko pegi nanti daun dah merah..time aku pegi daun dah kuning, time mas pegi masih hijau...so gradually dlm 2 minggu jgk dia takes time nk tukar colour...jeles arr dgn ko...mencik!!

sbnrnya aku ada tiket balik 3/11..yg balik awal ni pun aku beli tiket lain sbb nk retime mahal. pastu tadi aku usha2 tiket 1-way pegi utk hjg bln Oct dptla rm500 sehala...quite mahal tak ko rasa? eh tak silap aku ko retime tiket balik eh? aku mcm ada terbaca dlm blog ko aritu..aku rasa kali ni mcm rushing sgtla..so ada few things yg termiss...tu psl aku rasa cam nak pegi even utk 3hari..but again, not worth it ke pd pdpt ko?

mek zilla tu byk nau trip dia..kdg2 aku pun tau last min..skrg ni aku dah tak join forum so tatau apa latest news..ko masih ektip ke kat sana?




shahrul,
meriahouls mcm kak senduk..hahaha..aku burn tiket balik, beli lain. ntahla weh, klu dtg gila aku mmg gini. takpelah, korea tu pd aku so-so je..best lagi nz kot..camne trip SR, dah ok itin ko?




penjejak awan,
hahaha..aku ingt sume org dah lupa psl trans java..rupanya masih ada yg ingt. nanti aku sambung, ko nak pegi sana ke wei? klu aku tak setel lagi sblm ko pegi ko email jela aku senang, nti aku kasik tips yg patut. alaa, takdela baekk punya mana, projek runcit2 jek...hihihi

bdk2 @ John October 15, 2011 at 6:42 PM  

owhh...ko pegi 8 hari tu actually dah lama. kalo ko peminat drama korea yg tegar, mybe ko nk lawat sume shooting location die. hihi. pasal daun tukar kaler tu, aku bc kt porem laa smpai ter"racun" dgn daun2 dlm pic dia. merahhh giler beb. hrp2 time aku pegi tu bykkk yg cntik2. insyaALLAH.

tulaaa...aku pun ingtkn ko pegi sebulan. lama siottt! kalo aku dpt pegi sebulan, mmg 1 korea aku jelajah beb. busan lawa tau. plus seafood murah2! psl tix ko tu, since ko nk beli last minute, dh murah dah kalo rm500 sehala tu. even tix aku beli pn dlm rm1200 return. ni dah masuk meals, baggage sume.

eh jap, kiranya....ko nk beli tix utk pegi sahaja? balik ko guna tix yg still tak guna lg tu kan? owhhh...beli laa fatt! dah last minute nk beli, so mmg aku consider dh murah. at least, tix return ko yg 3/11 still boleh guna. takdelah hangus camtu je. tp nape 3hari je? atleast 1week....hihihi

psl forum...still ler active. hihih. teman pmbacaan aku tiap2 hari. kalo tak bukak tak sah!

~uG0giRL~ October 15, 2011 at 6:52 PM  

ko p tengok jadual kat cni. http://www.everland.com/MultiLanguage/english/everland/annual/annual.html. syok wei, ko akan rasa xmo balik mcm sye hahaha. tu yg nak repeat tuh

azieazah October 15, 2011 at 8:31 PM  

Bestnya dapat sampai ke Korea. Nanti cerita pasal currency sana eh?

Ely Hasrul October 15, 2011 at 8:31 PM  

tapii jangan lupe janji melayu ko.. siem reap..

ramai yg menuntut karanggg.. haiyokkk hahahhahaa

fatt October 15, 2011 at 8:41 PM  

john,
lama eh..masa kat sana aku rasa slow gila masa berjalan..bkn aku sorg je rasa, kwn2 aku pun sama. aku dah pegi Busan, tak lawa mana la wei..sana bdr pelabuhan..ikan byk le..aku ada cuba mkn masa pi Jagalchi market..peh sedap dia mmg terbaik la wok!

aku tak minat citer korea...klu jepun mmg aku sokak...tp zmn takuya le..zmn skrg slow skit. tp masa pi nami island ada org shooting...tapi aku tak kenal sape pelakon dia sbb aku bkn fan, tp kwn aku ckp popular gak mamat tuh...

ni aku tgh pikir le ni patut ke aku ripit..rasa cam rugi pun ada kalau pi sbb jap aje..aku takleh nak extend lagi awal dah weh sbb aku ada trip sblm tu...date dia bertindan...mcm rugi je kan? ah takpelah, let go jela...aku mebi dtg balik 2014, insya allah...ada projek lain..mebi woofing..haritu pi jenguk kawasan..so far so good..

yg tiket balik 3hb tu mmg tak usik lagi..sbb balik haritu aku beli baru..sbb klu retime rege dia tak masuk dek akal..klu ko nak tau tiket balik 3hb tu dah 2x aku retime..mmg sial agaknya tiket tu..huhuhu..

bagusla ko ektip lagi kat porem..aku dgr citer dari bdk2 ni, skrg ni dah byk watak2 baru yg kasik haru biru...pening aku dgr..aku rasa mod pun dah pening. kbykn dlm tu travel gaya OKB..tu yg letih, not much backpacking experience sbnrnya...dats y aku tumpu pd blog. ko takmo apply jadi mod ke?




ugogirl,
thanks weh! aku mgkin le (mungkin) ripit balik thn 2014...time tu mebi aku dtg waktu spring..bleh la aku tgk2 tulip segar kat sana...eh jap, tulip ada bau ke? *wondering*

fatt October 15, 2011 at 8:45 PM  

kak azie,
bulih2...tp kak, just some brief idea..duit dia lebih kurang ostolia..tak byk beza..tapi murah skit dlm berapa sen jek




ely,
cilakak..ingt lagi ghopanya..hahaha..ingtkan aku dah berjaya buat korg hilang ingatan...lol! :))

Liz Rohaizat October 15, 2011 at 8:52 PM  

ko ni, pegi korea mcm "balik kampung". senang2 je pegi korea, senang2 je ko blk. ni yg jealous ni. apa sgt project baik sampai sanggup blk awal nie?

AKO @ retna October 15, 2011 at 9:25 PM  

tak sabar nak tgk gamb2 ko.. x kisah la sket ke byk ke janji ada je gmbr kan ;)

Janggel October 15, 2011 at 9:30 PM  

Wah dah balik pulak tetibe??? Kompius plak rasanya ko pg korea sebulan. Anyway takpelah asal ko slamat pegi dan slamat kembali. Apalah agaknya plan baik ko tu eh. Makin berdebar2 pulak baca blog ko ni! Ni nak kene buat spotcek setiap jam ni memandangkan entry yg ni pon aku dah tewas di tangga keberapa tah.

Ahahhh entah² cik abe germ nak dtg kot tu yg sanggup balik tuh? Hehhhehee joking.

bdk2 @ John October 15, 2011 at 9:32 PM  

owhh yeke busan tak lawa mane? mybe lain org lain pendapat. it's ok. ^_^

hahhaa...kalo ade org shooting lagik nnt haruslah aku skodeng sape pelakon dia. boleh ler amek sekeping 2 keping gmbr pn jadik. hahaha.

hurm...pikir dlu fatt psl nk ripit trp tu. papepun aku tetap sokong ko. kalo takleh nk extend tu mcm takbest jugak sbb ko ckp pegi like 3hari je. dahla naik flight tu lama jugak. tp kalo ko rase rugi, let go jela. dah ko pun ckp dh re-time byk kali....hayohhhh...duit fatt. aku pn aritu re-time jugak. extend lg 2 hari. nasib baik tmbh rm140 je. woofing tu cambest. kene tggu aku resign dlu ler kalo nk bwt cuti lama2 ni. even nz pun ade woofing kan?

psl porem tu...perghh...bdk2 baru ni bikin aku panas je. bukak thread ntah pape. just setakat nk cite psl diri sendiri a.k.a syokk sendiri. makin ramai lak yg perangai camtu. psl travel OKB tu ade...tp still ade yg jenis DIY. apply jadik mod? takpelah dlu....aku pun takde masa sgt nk monitor ni. hihi...mybe lain tahun. tggu status aku tggi dlu.

fatt October 15, 2011 at 10:06 PM  

liz,
aku takmo kampung kat koria...aku nak kampung kat niu zilen..hihihi..takle liz, something came up, aku kena balik :)



retna,
satgi pas kul 12 tgh mlm aku start mengarang...kita tunggu cerita apa yg kuar..aku tgh split ni nak mula mana dulu...pening. ada idea?




janggel,
kan..mana tau tetiba minggu depan dia terpacak kat klia..mana la tau sbb aritu dia ada ckp nk dtg msia..hihihi..

takdela..mmg aku plan nak gi sbln tp tmpt woofing pun aku tak sempat nak prepare, pastu host pun aku tak cari camne aku nak proceed. so aku balik dulu la..mebi 2014 aku dtg balik sbb kwn2 aku pun nak buat woof...mebi kami pegi sama2 time tu. senang skit, klu kena pedajal dgn owner kami pukul beramai2 ala2 hindustan tu..hahaha




john,
busan ni 2nd largest city after seoul. tp tmpt menarik utk ditgk tak byk. aku just habiskan masa kat jagalchi market & kwsn nearby. memula ingt nak amik tour bus tp tgk tmpt2 yg dia bwk cam nothing jek..so kitaorg tak pegi. tp part sifud dia mmg terbaik la..smpai harini aku still bleh recall sedap ikan belut tu..err, ye, aku mkn belut..tp mmg nice. sblm dia potong mmg ko tak sanggup makan..so takyah tgk sbb ko akan imagine belut tu berenang2 dlm kerongkong ko..gulp!

silap le aku tak amik gmbr mamat tu, klu tak bleh buat gosip kat cni. nti aku tanya balik kwn aku pe nama mamat tu..tp kat sana mmg slalu pun org shooting...tah2 nti ko pegi bleh jumpa lagi

aku tunggu kengkawan aku debt-free baru kitaorg buat. so far aku takde komitmen ape, cuma kena buat saving la..klu woof kat koria ni 3bln jek..mmg pendek..kat nz pun aku rasa 3bln la kan sbb masuk atas visa visitor..tulah..kdg2 aku pikir gak apa yg aku nak achieve dlm life ni..aku tak aim benda2 hebat, just nak enjoy life aku to the max..enjoy di sini bkn mksdnya huha-huha itu ini, tp lebih kpd personal satisfaction. hidup ni singkat, fill it!

aku rasa aku let go jela kot tiket tu..no point jgk pegi utk 3 hari..flight pegi seoul slalu promo...insya allah ada rezeki smpaila tu..aku rasa better aku explore new place :)

psl porem tu aku ada gak dgr dr mulut zila (abisla klu zila baca ni..hehe). pasal nak komen kena specific, jwb lebih skit kena sound, yeke gitu? dahsyat tul..nubie2 ni mmg bengong kekadang tu. klu rasa nak self-obsession, buatla blog..obses la sorg2 diri kat situ..habis citer. tp skrg ni klu ko perasan la kan, ramai gila buat blog travel tp aku pun tatau la apa isi & intipati dlm blog dia tu...aku tak ckp cam aku ni bagus tp susah sbnrnya nak taip psl travel. klu setakat citer cam okeh gua pi sini, pap 100 keping gambar...setel 1 entry bek takyah. aku bleh gugel sendiri cari maklumat..kan? matilah aku kena aim pasni sbb buat statement berani mati. tp ko setuju tak?

bdk2 @ John October 15, 2011 at 10:27 PM  

psl tempat menarik tu...boleh digoogle kan. mmg kene take note psl Jagalchi Market ni. mmg kene pegi nnt try seafood dia. belut atau Jango dalam bahasa korea. sgt2 berkhasiat utk kesuburan. hihii. tp aku tak penah makan belut ni. rase liat tak fatt?

hahaha.....btol. kalo ko amek, post kat sini...jadik bahan bualan kat sini nnt. ;p

btol2...kalo nk travel lelama ni mmg kene debt-free. kalo hutang keliling pinggang, better pikir elok2. kalo 3 bln ni kan...selalunya ape dia kasik ek? mybe ko leh bwt entry psl woofing ni je. at least...berkembang jugaklak aku ni. life....have to fill it with satisfaction fatt, aku ni pun....still baru lagi dlm travel ni. mmg target aku sblom start keje lagi yg aku nk tengok dunia luar...i mean negara2 lain. nk camne sebenarnya keadaan kat sana. untuk huha tu pun bukan jenis aku laaa...aku ni perumah je. ;)

insyaALLAH...ade rezeki ko, ripit je nnt. ;)

psl porem tu..bab yg ko ckp takleh komen lebih2 tu kurang pasti lak terjadik ke tak. mmg ade yg self-obsession yg aku nmpk ramai...gigih register sbg member semata2 nk bukak umah baru..apekehel? yup ramai yg bwt blog travel mmg aku setuju. aku pun tak bagus mana pun....aku bwt blog ni pun bukan nk menunjuk sgt.hanya nk kongsi dgn org lain plus sbg jurnal utk diri aku sendiri. mmg susah woooo nk type psl travel. mesti berdasarkan fakta dgn bukti kalo boleh. bukan main suka2 type je..kang kene lahar ngn org lain. mmg pointless kalo namanya blog travel tp gmbr penuh muka sendiri...tp isi kureng. mmg aku hangin giler. better aku tnye pakcik google je. lagi baguih. tp aku still belajar. owhhh..statement berani mati takpe fatt. atleast....kalo dorang baca, mereka akan fikir balik,dgn ini...aku kata aku setuju!

kemang~ October 15, 2011 at 11:16 PM  

peh

betol expectation ko


pompuan tu mmg andartu.. and perangai gila ko!

ish sori terkutuk cikgu plak..ah tak kesah la, ego die tinggi, die rase die je betol , padahal sudah terang lagi bersuluh die tu mmg salah..

ko tau, die byk kali jerkah2 doktor n staff nurse n students dpn family, matron, sister bla bla,x ke gile name nye?

nak tegur pon agak2 ler..jgn la sampai jatuhkan air muka org..pffftt !


ha dah, tak baik plak aku kutuk2 die ni..


eh mekasih 4 da poskad..byk dah koleksi aku ni :D

eh...pasal lp tu..aku pon tatau camane...xpe la, aku keep dulu...

nanti ko roger la aku kot2 ko leh smpai kl lam skelip mata.. hihi

1st eye blink, perak - kl
2nd eye blink , kl - perak

buleh gitu?

ok aku merapu dah..

fatt October 16, 2011 at 1:53 AM  

john,
ko punya material ape je ni utk trip koria? ada LP Koria? klu nak pinjam aku leh poskan...certain benda cthnya map mmg aku rely dlm LP..wlpun nama jln dia tak bubuh tp aku kira based on lorong ke brp...

belut ni rasa dia cam ikan keli..lembut jek..tulang dia pun halus..ko telan je bleh, tak tercekik. aku telan je ikan tu...memula aku tatau tu belut..pastu aku nampak kepala dia..so aku tau itu belut..huhuhu...khasiat dia utk kesuburan yek. ah tibai jelah, sedap ok belut ni..pastu ada sejenis makhluk yg agak misteri jgk tp aku tatau nama apa, gmbr dia aku ada..tp nti ko pegi market tu mcm2 jenis makhluk dlm laut ko bleh tgk..takat sotong kurita kecik tu punya la banyak..tak silap aku klu ko oder sotong tu dia kasik hidup2 punya..ko telan le buta2 gitu sambil rasa dia punya tentakel dok melata dlm kerongkong ko...err...tak sanggup aku..kesian weh..aku klu dia dah mati aku bleh telan..klu hidup aku tak sanggup..kesian.

psl woofing tu ko bleh pilih nak woof kat mana, bleh pilih host mana ko berkenan tp baca review dulu takut terkena host yg from hell ni. woof ni maksudnya ko buat kerja utk dorg in exchange to accommodation+foods. sehari ko kerja dlm 4-5jam (bergantung) utk food+shelter...takde payment kat sini..kerja mcm2 jenis ada but mostly farming works. masa kat nz dulu aku penah buat woofing kat hostel..so kerja aku mcm cinderella le..tp jap je kerja, sehari 3jam je..seminggu kerja 5hari...fun experience :)

so aku nak cuba plak kat koria..insya allah tunggu kengkawan aku setel sume..sementara tu sempatla kot aku belajar basic hangul..tau sikit2 pun dah ok..tp kat sini dialect setiap daerah berbeza2. kdg2 ko dgr sebijik cam jepun ckp...aku pun kdg2 confuse. takleh nak beza sgt...tp org sini nice especially ahjuma & ahjushi :)

aku setuju part travel blog tu..info mmg kena accurate. klu salah kang jadi ajaran sesat pulak..hehe...teruskan berblogging weh...klu bleh menten blog ko smpai bebila..wlpun kita blogging dlm BM tapi lantaklah...AAK? hahaha




kemang,
sbb ape aku teka tepat sbb mmg itula ciri2 andartu yg pressure kerja tp takde pakwe...aku ni pandai je ckp org walhal aku pun sama..eh tak, aku tak sama...aku rilek..hidup kena ceria..takleh tensen2..biar muka garang tapi hati lembut...hehehe :)

Insya Allah aku akan turun kl lagi, itu dah pasti..nti aku roger la ko...tp klu ko nak advance dulu email or sms akaun ko..nanti aku bank-in.

kemang~ October 16, 2011 at 2:02 AM  

haha oh ye eh? mebi betol kot +_+

yer gua setuju ! idop kena ceria.. walopon single..

aku pon single

eh aku nmpk something new kat blog ko..


curlassss header ko,, i like !!!!


okay, nanti ler aku sms eh..

Janggel October 16, 2011 at 7:01 AM  

"̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ kalo terpacak la mamat Germ kat KLIA mgu depan mesti ada entry secreto de amor part 2 kan! Eh tapi part 1 pon blom habes nih, cane? Hahahaha takpe aki sabar menanti.

Janggel October 16, 2011 at 7:04 AM  

Fatt betol2 sotong kurita dia mmg hidop2! Aku pon penah tgok. Masa hidang atas pinggan siap begerak2 lagi walau dah kene potong! Geli pastu ada sos dia dah siap tuang, mesti pedih kene sotong tu kan..sian.aku tak makan pon sebb geli dan kesian hehehhe.

bdk2 @ John October 16, 2011 at 11:38 AM  

owhhh....aku tak penah ade pun LP ni. aku just guna internet plus porem je. sumber utama aku. aritu aku dh jmpe chimei dan yg lain2 tnye psl camne sume. dorang ade kasik pnjm buku2 sume tu. aku dh stdy most of it. tggl nk rangka subway line dia camne. so, senang bila smpai nnt. takdelah sesat barat. thanks for your offer! ^_^

aku slalu tgk belut tu dorang grill, nmpk mcm sedappp giler! tp sotong kurita yg kecik2 tu mmg tak sanggup ler aku nk makan. boleh duk imagine dia duk gerak2 dlm mulut aku. pfffttt.....pastu, dlm variety show dorang ade bwt games tangkap sotong ni dlm selut. dan dan tu jugak main telan jerk. ayarrk!

menarik.menarik woofing ni. nmpkny kene tggu bila aku dh abes n resign la kot. mybe nk try bnda mcm ni before start keje baru. insyaALLAH. mybe try ngn nz dlu la kot.

mmg kat koria dorang ade mcm2 dialek. mmg susah nk fhm...tmbh2 org tua yg still pekat ngn bahasa ibunda. hihihi. ko kat sana speaking koria tak? kamsamida...... ;p

insyaALLAH...aku akan terus berblogging. nk share dgn org berminat ngn travel. wlpn dalam BM. mmg AAK. hahaha

btw, camne nk bwt header jadik pnjg camtu ek? huhuhu

Biqque October 16, 2011 at 11:54 AM  

huish panjang gile comment! penat aku khatam...banyak benor aku nak reply tapi takpe kim salam hahaha!

since aku ni cheapskate, bila aku tgk rega bdk2 gi korea, harus aku pengsan hahaha! harus aku telentang kalo rega camtu...aku dpt aritu pun return 500. baru aku jalan...kalo takkkkk...makan sudu la jawabnyer hahaha! tapi korea tu bleh je ripit...aku ni, janji sampai je udah...takde duit dah...hahaha!

forum? mmg la, ada orang mesti rasa diri dia bagus la kot sbb tu cite pung pang pung pang nak2 yg baru travel ke kan, tapi ye la, kang dia jawab balik, duit aku, sukati aku la kan, harus makan cili kang hahahaha! sama la ngan blog, mesti jawab reta peribadi...tanak baca, sila pangkah! hahahaha! ikut rasa orang la kot...aku ada gak blog aku benci, tapi aku baca :D saje nak tau betapa obsesnyer dia ngan laki dia ke, anak dia ke, cam bagus sgt ke, ape ke kan...hahaha! biasa la, dunia...aku pun mcm la bagus punnnnnn...

aku suka baca blog travel BM nak2 yg ada lawak2 siap skrip cite pengalaman apa yg jadi kat tempat tu, sbb kita bleh imagine keadaan tu...aku dulu awal2 mmg ada skit2 campur tapi sbb ada orang asia yg request utk di englishkan, tu yg aku tukar tu sbb aku ada letak blog aku kat banyak tempat...grammar tolak tepi la, asian je pun nak baca (ada la jugak non-asians tapi mampos ko la janji paham hahaha!) tapi kadang tak tahan, nak gak ckp melayu sbb kelakarrrrrr hahaha!

for now, korang2 sume keep on blogging k? dah la aku malas layan fb sgt...hidupku mmg dgn alam maya jer skang...maka SILA la cite banyak2 ok?

weh, bdk2 ajak lepak, ko ada hajat dtg kl tak? ke ko pack sampai ujung tahun?

Biqque October 16, 2011 at 11:55 AM  

lupa! ko makan beluttttttttttttttt??? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa *pengsan*

aku tau sedap tapi aku takut...dulu penah la makan laksa belut, tapi aku tatau...mmg manis...if aku tau, aku luah balik hahaha!

fatt October 16, 2011 at 3:40 PM  

kemang,
hey, single means that the person is independent ok! ingt tuh...org yg kena rely kat org lain tu tak sekuat org yg single..*matilah aku buat statement berani mati lagi*

header ni season je ni..bosan kang tukar lagi..biasala..

nti ko sms ke email le..memana yg ko rasa selesa, aku tunggu je




janggel,
kan..ke sekali aku yg pegi sana mana la tau ehehe...tp takleh...jauh beno korang punye imagination...aku pegi dekat2 jek..insya allah kalau takde aral proceed la kot.

yg psl sotong tu kan, selain dari kerat idup2 ada jgk yg dorg belit kat hujug chopstik pastu terus sumbat dalam mulut...gulp! terasa benda tu merayap2 dlm kerongkong. nti sotong tu mati sbb asik dlm perut kita...kesian kan? cam terseksa binatang tu T___T



john,
ko dah jumpa dah bdk2 porem tu? ada gathering ke? klu info ko dah cukup bagusla...lagpun tak silap aku dorg tu sume master kitab korea kan? mesti dorg tolong ko sehabis mgkin punya. aku masa kat sana tak ckp korea pun, kdg2 je..sbb asik tersasul ckp Thank You je...dah terbiasa...tp dorg mmg English kelaut tau...ko tgk je pakai smart2 gaya exec bos sume tapi English dorg barai...aku rasa kesedaran English kat negara kita lagi bagus klu nak compare dgn dorg

ko muda lagi john...bleh try whv kat nz dgn oz..aku nak apply oz punya tp hari first opening je dah habis kuota...thn depan tahle sempat ke idak..pastu ate ngange je le..uhuk uhuk...

yg header ni dia ikut saiz lebar blog ko. slalu ko bleh tau width blog ko kat function advance. pastu masa ko edit gmbr ko buatla size dia camtu supaya dia sedang elok je bila ko upload. klu gmbr ko saiz kecik pun tak cantik sbb nti dia stretch...pastu bila upload ko pilih function "fit to...". tp better ko guna gambar landscape, klu potrait tak lawa sbb nti dia stretch jadi mcm kena tarik2, tak cantik..selamat cuba jaya!




biqque,
belut sedap le..isi dia lembut mcm ikan keli...manis jek...ko cuba le..try belut masak cili padi..peh!

aku pun dpt return with that range, cuma aku tpksa beli tiket baru utk balik sbb ada hal..tiket balik yg asal 3hb ni ada lagi. klu bleh tukar nama dah lama aku jual, dpt gak duit..huhu

aku pun anak tiri je fb tu..sume album aku dilit dh sbb aku malas nak buh gmbr. hapdet pun aku malas. aku layan blog je skrg ni, kdg2 twitter..lagi syok. fb tu aku bertahan sbb ada dgn close fren ada buat private group so dlm tu bleh la kami stori mcm2 w/o pengetahuan org lain. aku tak suka la function fb yg baru sbb ada ticker bodoh tu..so kitaorg ape2 hal sembang dlm private group..sume cerita tak masuk ticker..rahsia kerajaan...hehe...tu yg best tu :)

fb tu biasala ramai stalker, tu yg malas nak up status..nak cerita pasal upcoming trip pun malas sbb nti ada yg mencelah...so klu ko ada bff ke better ko buat private group so korang2 bleh ckp suka hati tanpa org luar tau..but in future klu fb pun nak publish info dlm private group, aku tak teragak2 nak deactivate fb...hate it already. pffft!

aku buat masa ni blum pasti bila nk turun kl lagi..tp klu korang nak organize gath inform jela..klu bleh dtg aku turun...sape lagi yg join..aku kenal tak?

Biqque October 16, 2011 at 3:59 PM  

haah fb skang dah macam sampah. aku dah la jenis tak add orang lain, sume yg aku approve jer. kitorang pun ada private group, senang skit.

ooo ko beli tiket lain mmg ar melampau akan kehargaan nyer...tu la satu AA ni, mmg tak leh tukar2, baik beli baru jer.

ha pasal gath tu, aku rasa bebudak travel yg kita dok beramas mesra je la so far...ko jgn tanya aku kenal ke tak, hahaha! mmg sume kenal dlm2 ni je la. yg aku rasa confirm nak ada pun, aku, chawana, lily, bdk2, kemang, zilla, ko, (sape lagi aku tinggal, sila bgtau, jgn marah aku ye) dan ko ajak la sapa2 lagi dibahagian cawangan ko sbb ko lagi tau sape yg patut ade...yg lain2 nak pun bleh, no hal...yg penting, kepala kena masuk la, kalo tak, dushum!

Janggel October 16, 2011 at 4:18 PM  

Fatt I like your phrase "single means independent!" Hahahhaa. Oh ada eh yang main lilit2 kat hujung chopstik? Yg tu aku tak penah nampak plak.

Tapi kan, aku suka sudungan garfu diorang, panjang je pemegang dia kan! Aku siap beli bedozen2 bawak balik dulu. Best pakai buat makan nasik hehehe.

Biqque October 16, 2011 at 4:43 PM  

janggel, yg lilit2 tu still idup tau, and ada cara nak makannyer... kalo tak, ko leh mati if dia lekat kat kerongkong (hasil tgk dining with death) eiii walaupun aku sungguh la suka sutun kurita tu, aku nak makan yg dah masak jer :D kat tepi2 jalan ada jual tentacles dia...aku try aritu, boleh la...tak sedap mana. tapi kalo ko makan hasil dari gadis cun baring atas meja mesti ko nak kan? kan? hahaha!

Janggel October 16, 2011 at 4:54 PM  

Biqque ;

Hahahha aku suka sotong goreng kunyit yg tak pakai tepung! Goreng ngan cili dan bawang fuhhhhh terbaek bak kata boboiboy! Kalo mementah cenggitu idakler aku nak makan, sedangkan sushi pun aku geli nak makan inikan pulak sotong kurita tak masak! "̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ walopon diatas gadis2 montok dihidangnya hahahaha. Tapi kalo dia goreng atas gegadis tu sure aku makan!

bdk2 @ John October 16, 2011 at 5:06 PM  

nanti aku sambung....aktif pulak korang petang2 nih! JELES!

Biqque October 16, 2011 at 5:15 PM  

goreng atas gadis??? cam harammmmmmmmmm! mengelupur la john tak leh join! hahaha! takpe, sambil2 kita tunggu fatt hupdate blog dia kan :D apesalahnyer kasi duit nuffnang kat dia kasi dia gi travel lagi, tak gitu :D aku sokong korang sume! (maklum la trip aku dah abis)

bdk2 @ John October 16, 2011 at 5:24 PM  

cammm harammm!!!

apekah maksud goreng atas gadis? ish3x....tula...aku tggu fatt update yg baru! mau baca!

aku sokong mak biqque! LOL

Janggel October 16, 2011 at 5:38 PM  

Hahahah aternya biqque kata kalo hidangan di atas gadis2 laju je nak makan kan, aku pon respon la yg aku tak makan kurita mentah...hehhe kalo yg disureng sedap le haha.
Kalo test guring atas gadis2 mesti lagi sodap ye tak?

Janggel October 16, 2011 at 5:40 PM  

Fatt tengah cari ilham sambil menaip tu... Kalo dia baca komeng2 kite ni mesti mencurah2 ilham dia dtg!

Adoi bilela nak sampai kl ni....

Ely Hasrul October 17, 2011 at 10:49 AM  

hahahha bangang ahh.. dh start dahhh aku bukan baca entry baca komennn.. siot la korg .. aku byk keje tau!!

Anonymous,  October 17, 2011 at 7:02 PM  

ha22 pelan2 laa hg tulis....aku tau hg sibuk mcm projek2....xpaa klau aku nk p aku email hg...

runcit2 kaaa taraf2 carrefour.....ha2222

tp apapun trans java 2 mmg mnarik btoi......

penjejak awan

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP