Lihatlah dengan mata hati

October 04, 2011

Masih lagi mode Love Song by Luna Sea dimainkan berulang-ulang kali tanpa jemu.

Harini aku lemau sikit so aku just post video yang diambil semasa dalam perjalanan dari Madinah ke Mekah dengan view padang pasir dan background bacaan talbiah.

Hopefully video ni akan mengubat rindu mereka yang pernah ke sini dan memberi semangat kepada mereka yang merancang ke sini, Insya Allah.





"Allah jadikan setiap perkara itu bersebab dan Allah tidak sekali-kali akan menduga hamba-Nya dengan sesuatu yang tak mampu ditanggungnya. Janganlah mengeluh dan janganlah pula bersedih hati bila sesuatu yang dihajatkan itu tidak dimakbulkan. Boleh jadi ia bukanlah yang terbaik, lalu Allah gantikan dengan sesuatu yang lebih baik daripada apa yang telah kita hajatkan" 

Wallahualam.


ps : selamat menunaikan ibadah haji buat blogger En_Me dan seluruh jemaah haji Malaysia yang menunaikan ibadah haji pada tahun ini. semoga mendapat haji yang mabrur, ameen~
a

17 comments:

Biqque October 4, 2011 at 9:15 AM  

omg! u listen to Luna Sea???
*buat2 terkejut walhal smlm dah tgk post lirik tu, drama!*

aku suka "i for u"!
*tengah nyanyi*

gadisBunga October 4, 2011 at 9:44 AM  

aku baca dalah mode syahdu....selamat pagi fatt!

fatt October 4, 2011 at 11:01 AM  

biqque,
ko mmg gitu. aku dgr je lagu jepun. aku tak suka lagu korea, takde kualiti. panas je telinga die hard fan korea baca statement aku ni..hahaha




gb,
morning gb. pagi2 lagi mood dah kelaut...acane?




masZuber,
leleh je aku ni..tahape2 tah




anjang damia,
rasanya tadi sy dah approve komen sbb dia masuk kat spam tp nape tak kuar. ye sila2 copy...yg baik kita pjg2 kan :)

Daddy Ziyyad October 4, 2011 at 11:51 AM  

Benar...

Setiap yg terjadi bukan kebetulan..tapi memang Allah dah rancang segalanya..duduk, dan renung kembali, semua yg terjadi allah susun sebab Dia sayang hambaNya..

AKO @ retna October 4, 2011 at 11:57 AM  

bila ye org start gi mekah tahun ni?

Biqque October 4, 2011 at 12:04 PM  

aku mmg hantu jepun dari dulu...bila orang gile korea, aku try la dgr skit2 lagu skit2 je la yg mana ala2 rnb hip hop...TAPIIII drama aku still tak layan ar...so aku tak kenal la nama2 song yee ke pak sung ke hahaha...

bg aku, nihongo lagi sedap dari bahasa korea :D titik! (bila nak sambung course ni...)

ala lain padang lain belalang, kita belalang ksatria baja itam! kawan kita gaban...hahahaha!

Janggel October 4, 2011 at 12:45 PM  

Tenang.... *walaupun ribut dalam hati.

hanie October 4, 2011 at 12:46 PM  

ohoiii..mode syahdu nampak. hahahaa




p/s: ade problemo sket weh

kemang~ October 4, 2011 at 3:14 PM  

aku bersemangat nak pegi..tunggu keje dulu la, baru lepas nak bayor kat agen tu ;)

iina October 4, 2011 at 5:23 PM  

Syahdu dgr talbiah tuh.. InsyAllah satu hari mesti sampai.. Amin

Aku suka yg slow mlow jek.. currently layan lagu2 mayumi itsuwa (penyanyi lama tapi suara dia mantap).. pastu aku jumpa lak lagu dari kumpulan dreams come true.. buat masa nie blum mau explorer gik lagu2 jepun lain hahaha... aku dah berthn layan lagu2 dr UK nie.. british artist mostly aku ye fav singer ;)

Inah October 4, 2011 at 8:18 PM  

ok..menitik air mata dgr talbiah..mmm..thanks fatt for sharing..sorry x komen kerap as usual..i'm still here..reading ur blurb :)

apapun yg terjadi, berjalanlah tanpa henti :)..u're stronger than what u think..

kemang~ October 4, 2011 at 8:25 PM  

beb. AA bukak route baru pi Da Nang.. rm69 promo launching

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150402903472387&set=a.126637407386.141139.18801397386&type=1&theater

start mlm ni, kol 12mlm

norh October 4, 2011 at 10:06 PM  

segala yang di langit mahupun bumi, semua atas ketentuanNya..

azmnor October 5, 2011 at 10:27 AM  

assalamualaikum fatt..,

memang excited kan bila dah niat dan solat sunat ihram kat miqat tu...

en_me October 5, 2011 at 12:34 PM  

thanks cik fatt yg jelitt itteww ..

salam dari me dari madinah almunawarah jer..

azmnor October 5, 2011 at 2:23 PM  

fatt..tumpang guna arena ini....nak ucapan dan doakan semuga en_me sihat dan dapat melaksanakan ibadat dan mendapat Haji yg mabrur...Insyaallah....aaminnn.

TQ fatt..

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP