New Zealand : Prelude

October 24, 2011

Lama jugak aku cuba mencari mood untuk mengupdate blog dan ini adalah percubaan ke berapa puluh kali dalam tempoh 4 hari. Sebenarnya sebelum aku come out dengan entry ni aku dah try menaip cerita Korea tapi asik sangkut di perenggan lapan (entry ni pun ada potensi nak jadi sekerat jalan...hehehe)

Pernah tengok runway yang penuh dengan salji?


tapi waktu ni dorang dah scrape sume salji


Trip kali ni agak berbeza sebab aku melalui pengalaman terkandas dalam airport disebabkan oleh ribut salji. Sume flights kansel, bas pun kansel, dengan laponya, dengan sejuk yang menggila, dengan semua orang tak boleh ke mana-mana. Bila recall trip ni aku teringat cerita The Terminal lakonan Tom Hanks, cuma different version. 

Oklah kita sambung esok sebab sekarang dah pukul 2.50am dan mata aku pun dah berat. Ok bai!


ps : terima kasih kepada semua yang mengomen dalam entry sebelum ni, juga dalam entry di photoblog. aku baca kesemua komen dan Insya Allah esok aku akan balas. TQ!
.

22 comments:

missbehave October 24, 2011 at 8:32 AM  

salam beb,
kewl pic u have there...suke seme ur entries esp for NZ trip u've done...
yet to be there..InsyaAllah one day

~mrs azmi~ October 24, 2011 at 9:27 AM  

walaupun salji dah scrape tetap nampak scary... terbayang kalau flight skid! huhu

Biqque October 24, 2011 at 9:43 AM  

ni je...? NI JE??? tak leh nak 'high' la beb...

KAHKAHKAH!

aku suka cite tom hanks tu...tapi kalo terkandas kat epot yg best takpe la jugak...cuma kalo epot kat doha...adehhhhh!

Janggel October 24, 2011 at 9:48 AM  

Hahahah tetiber dari kuria ke niyu Zilen!! Haish aku kene setting otak aku part by part nih heheheh. Teruskan bercerita, aku suka bace tau hahahha.

Ely Hasrul October 24, 2011 at 12:27 PM  

nih jek prelude? saja la tau!!.. saya tak puas!!

fatt October 24, 2011 at 3:08 PM  

missbehave,
wsalam...thanks a lot..im sure u'll enjoy NZ as much as i did :)



mrs.azmi,
mmg scary sbnrnya...kalau flight skid mmg tak ubah mcm kita tergolek time main ice skating..scary....



biqque,
aku dah tak reti blogging la..nape eh? spirit menaip menjunam-junam



ely,
nama pun prelude...menaip dgn keadaan mata separuh terbuka...hik hik hik...nti aku sambung :P



janggel,
ko baca ke bebelan aku ni? tahniah...aku ni bkn betul pun..ikut dan...mana yg rasa nak taip aku taip..hehe

Ely Hasrul October 24, 2011 at 3:55 PM  

menaip smbil mata separuh terbuka? wow seksi. baju pakai baju ape? baju tido seksi? okek dh ngarut. jgn layan hhahahahha

fatt October 24, 2011 at 4:47 PM  

ely,
bykla ko seksi...aku gigih hapdet sbb dah 4 hari blog ni bersawang...hahaha...

AKO @ retna October 24, 2011 at 4:47 PM  

takpe..
ako gigih juga sabar menanti citer seterus nyaa......

*baring sambel kunyah cikedis depan lappy

fatt October 24, 2011 at 5:14 PM  

ako,
awal ko balik umah...aku buat citer kuria dulu arr kot...kih kih kih

Biqque October 24, 2011 at 6:43 PM  

ko nak spirit?

spirit spirit of the coinnnnnnn...

(eiii ko ingat tak masa skolah menengah? main benda ni kat tandas?)

Biqque October 24, 2011 at 7:06 PM  

err...aku baru je nak comment kat blog zilla, refresh, DAH PRIVATE!

KENAPAKAH?

KENA MINTAK DI INVITEKAH?

fatt October 24, 2011 at 7:26 PM  

biqque,
*sekeh*

aku tak penah main la natang tu...ko main ke? isk isk iskkk...

aku dh tanya, dia kata nak betulkan kod css....nti le tu dia bukak balik.

Biqque October 24, 2011 at 8:25 PM  

tak la, tak main...tapi bebudak convent ada la buat dulu2...aku ni penakut tobat tanak tgk benda2 lagu tu!

ooooo...ingatkan pasal post baru dia tu...kalo ada orang komen jahat, aku nak masuk line! biasa la, backup geng bloggerrrrrrrrrrrrrr :D

fatt October 24, 2011 at 9:10 PM  

biqque,
tu sume bdk2 senior kelas VT punya kerja..aku dulu zmn skola baik..duduk kat depan papan hitam tuuuu!!!

walhal seat kena ubah sebab bising dalam kelas

eh takla...aku rasa post kat blog dia sume senonoh2 belaka...stok guna gantinama "saya", "kawan2" lagi...tp tunggu la time ko jumpa dia...hahaha...tp klu dlm geng aku mmg dia slalu kena buli..tp aku tak reti buli org, aku jadi tukang gelak je. ko tak caye aku baik ke biqque? kih kih kih >:))

AKO @ retna October 24, 2011 at 9:35 PM  

hahhhaa biqque,

ako main menatang spirit coin tu..
klakar je masa tu..ntah betul idak..
ako pun x sure.. tapi coin tu mmg la gerak cuma tu la ssh nk caya, sama ada betul gerak sendiri or kengkawan ako yg gerakkan haha :p

pssttt yg kitrg main tepi longkang kat blok palinggg belakang sekali hehehe...

Biqque October 24, 2011 at 11:25 PM  

aku ni hati baek. PERCAYALAH. *sambil hunus pisau*

ko duk depan papan hitam, aku duk...duk...*mata itam ke atas*

haah, gantinama dia sungguh bertatabahasa...dan aku percaya jugak kalo jumpa, aku jugak bleh terbuli dia...ehhhhh tidakkkk! ely yg slalu buli aku!

ako, tipu tuuuuuuuuuu! hahaha!

Ely Hasrul October 25, 2011 at 8:35 AM  

ako smbil kunyah cikedis? cisss

apesal nk main spirit2 tu kt toilet? haha. aku xpenah caya bende tuh, aku mesti ingat mmber sengaja gerak2kn.. ade skalik tu aku yg pegang. penah ler main time kt U dulu haha bongok

gadisBunga October 25, 2011 at 1:11 PM  

ahaha. kdg tu aku sengaja nak buat2 scene tido kat airport. tapi hampeh, tak penahnye dapat. hu~

nurul,  November 29, 2011 at 12:34 PM  

makin teruja nak pegi NZ 2minggu dari sekarang...atleast tau sikit2 sal negera orangkan..atleast ade jugak info sal sanekan...

eKa January 9, 2012 at 6:15 PM  

oh jgn la sekerat.nak tau ending trip nuzelen tu.kalu tak keberatan share la bape kos ke sana...teringin nak pegi, tp takut tak mampu.huhuuh

fatt January 9, 2012 at 8:11 PM  

gb,
mulakan dgn klia, pastu lcct. tapi org kata ada penunggu kat klia nun...yelah, sana kan sunyi skit banding dgn epot lcct




nurul,
mesti dah balik




eka,
blum mula lagi. nti ku tulis segala kos & itin. tapi nz ni mcm spore je duitnya. so roughly l/kurang je

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP