Wandering Seoul

October 10, 2011

Annyeong Haseyo!

Terima kasih di atas komen semua dalam entry sebelum ni. Don't worry aku safe, takde apa jadi sampai tido subway, cuma sesaja buat kerja gila sikit, cari experience. Malam tadi tido di Masjid Itaewon dan hari ni check-in di hostel area Hongik University.

Autumn kat sini masih baru, belum banyak daun yang bertukar warna tapi suhu sejuk sikit, but overall nice. Orang-orang kat sini, makanan pun sedap-sedap, transportation bagus, overall okay....will blog about it soon.

Oklah, aku nak sign-out dulu...nak bersihkan diri dan explore Seoul.

Till then!
a

27 comments:

~uG0giRL~ October 10, 2011 at 11:42 AM  

bijak ko, tido semejid, tido subway confirm xyah bayar. jimat2. hehehe. sye dah dok tebayang cita korea org tido kat subway alas kotak, selimut surat kabar...ko pun mcm tu ke?hehhe.... ada amik gambar x? xde ke org mabuk jln2 kat subway? hehehe.tapi ari tu pegi mmg rasa selamat je.

bdk2 @ John October 10, 2011 at 12:14 PM  

hahaha...aku tau ko mmg suke bwt keje gila. aku sokong ko dr tempat client nih!

daun tak tukar kaler lagi? hopefully...by the time aku smpai dah oren, merah sume dah.

~mrs azmi~ October 10, 2011 at 12:49 PM  

wa best nye time autumn!

**menung bila nak sampai korea....huu**

Pijah Pelangi October 10, 2011 at 12:51 PM  

have fun & take care Fatt =]

Zilla October 10, 2011 at 1:15 PM  

baru sebut2 nama ko semalam..alhamdulillah, semua ok..risau gak sebab ko senyap aje ne

Biqque October 10, 2011 at 1:16 PM  

yeszaaaaaaaaa...tolong kutip daun maples tu dan tebar2kan kat jalan ye hahaha!

MasZuber October 10, 2011 at 1:16 PM  

aku setuju makanan sane SEDAP!. aku suke!

kemang~ October 10, 2011 at 1:56 PM  

jeles

tamau kawan ah cenggini

*berlalu pergi*

june October 10, 2011 at 5:09 PM  

best la fatt, jeles i

iina October 10, 2011 at 5:30 PM  

selamat meng'explore' ok ;)

Azizan Zolkipli October 10, 2011 at 5:59 PM  

Selamat berkelana di Seoul, Fatt !! kami akan sabar & setia (chewahhh) menantikan setiap kisah2 kamu ( :

AKO @ retna October 10, 2011 at 7:04 PM  

Ko area Hongik U,,, area shooting drama Coffee Prince klu x silap..

ni yg x sabar nak tgu ko balik sini... dah rindu dah ni haha

Janggel October 10, 2011 at 8:58 PM  

Selamat berkorea Fatt! Aku pernah g Masjid Itaewon tu, kawasan org Muslim terbesar di Seoul. Gigil2 amek wuduk hehehe.

AKO @ retna October 10, 2011 at 10:34 PM  

ko makan apa je kt sana? senang cr makanan?

-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- October 10, 2011 at 11:49 PM  
This comment has been removed by the author.
fatt October 11, 2011 at 7:40 AM  

ugogirl,
ramai je org tido cam gitu kat subway rasanya homeless...tp aku tak alas kotak..sarung selimut je..takde org mabuk ganggu pun...alhamdulillah




john,
ko katne tu wei? tmpt client? travel lagi ke? daun blum 100% tukar...aku rasa time ko pegi nti kuning habis la kot..rezeki ko..hehe




mrs azmi,
best, tapi sejuk...brrrr...




pijah pelangi,
thanks pijah



zilla,
hehehe....sori guys aku tak sempat nak inform, but so far ok, cuma jarang dpt peluang dpn pc




biqque,
kang aku kena penyek le sbb org sini bwk keta cam haram




masZuber,
kan...segala bibimbap tu sume nice...

fatt October 11, 2011 at 7:42 AM  

kemang,
jgnla jeles...nti aku kirim poskad kat ko...ekekeke




june,
ok je june..takla best mana

Zie Noorzail October 11, 2011 at 8:16 AM  

Fatt...

Alamak best nye..menjenguk seoul musim autumn.Tak sabar ni nak tunggu post2 menarik..kat sana!

gadisbunga October 11, 2011 at 8:45 AM  

dah ke korea rupanya ko! tapi kalau ko nak tau....aku pun ada plan nak tido kat airport atau kat mesjid memana tau bile travel nanti. tak sangka ko dah buat dulu dan buktikan yg semuanya selamat aje. safe journey fatt!

Mami Illysha & Iris October 11, 2011 at 4:56 PM  

take a good care tau...
pastu, update sebanyak yang boleh yer..

bdk2 @ John October 11, 2011 at 7:00 PM  

aku kat msia lagik...tgh berbusy dgn files2 nih. haishhh...redha jela. camne seronokkah kat sana?

ckucin October 11, 2011 at 11:52 PM  

tido kat subway sorang2 ker?? biar betik ko ni Fatt.. hahahahha..

Ely Hasrul October 12, 2011 at 12:22 PM  

aku baru blk last week. mmg xsempat nk komen2.. dok baca blog sume org laju2 spy tak ttinggal ketapi

alifah@along October 13, 2011 at 7:23 PM  

weih..bila balik..?? aku pun nak ke sana hujung minggu depan...cuaca sejuk ek?> kena dressing camna ni? daun, tukar dah ke? tak sabar nye?

fatt October 15, 2011 at 6:43 PM  

kak zie,
okla seronok jgk seoul masa autumn..cuma sejuk dia lain mcm skit smpai demam dibuatnya




gb,
alhamdulillah..aku selamat. as long as nawaitu kita betul insya Allah akan dipermudahkan. but it's not that easy sbnrnya..nti aku share the story :)




zaira,
time travel aritu tak bwk lappy ni dah balik i cuba update psl this trip as much as possible, insya allah




john,
as always, aku akan ckp nothing beats nz..hehe..tp nz no.2 la lepas tanah haram...pd aku korea just fine...not too happy about the currency tp bila once dah tgk negara dia maju gila babas aku understood...sometimes aku rasa cam tgh ada kat jepun coz dorg sgt maju




ckucin,
taklah...aku kali ni trip dgn lagi 2 org kawan..masa memula aku ckp tido subway dorg mcm surprise..haha..tp alhamdulillah sume selamat..nothing happen





ely,
sakan ko senyap kan ely. aku pun baru terhegeh2 nak blogwalking & balas komen2...time travel masa dpn pc agak limited, almaklumla tido kat subway & mesjid segala..mana la ada tenet...huhuhu




alifah,
woiittt passing baton ke hape ni? hahaha..berderet2 org nak p korea..bagus2. cuaca buat masa ni agak sejuk sbb dah hujung2 autumn kan...angin dia sejuk lain mcm skit compared dgn nz...itu pd pendapat aku le..sbb sejuk nz aku rilek je tak demam, tp cni aku smpai bersin2 & demam...sekrg daun dah kaler kuning..aku rasa lagi 2 minggu baru merah. some parts dah merah, some part of korea masih kuning...just pray 4 ur luck. time aku pegi ada jgk dah merah tp bkn keseluruhan. baju ko pakai 2 layer dah ok..cuma dlm kena pakai long john la..pastu make sure pakai kasut. tido mlm pakai stokin tebal, klu tak tahan bwk glove...sbb klu sakit susah...aku yg dah fully prepared pun sakit, tp sakit kejap jela..antibodi aku agak kuat skit, alhamdulillah..oh jgn lupa bwk medicine, in case.

safe journey!

Biqque October 16, 2011 at 12:18 PM  

haah makin menjadi2 orang pi korea ek? seb beik aku dah pegi, kalo tak, harus jumpa ramai orang kat sana hahaha!

nothing beats nz tu sangat aku agree! and yes, tanah haram tiada bandingan nyer (aku gi nanti, aku bet aku akan paham :D)

alifah@along October 17, 2011 at 2:58 AM  

wahhhh...tips baik dari blogger2 faveret i nih..fatt, ko dah balik ke? tak sabau ooooo...pergi mt.sorak tak?

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP