26 Fakta : Kompilasi 30 entries and YES, you may vote!

November 22, 2011

Dengan ini maka tamatlah sudah peperiksaan SPM kertas 26 fakta dan syabas diucapkan kepada semua bloggers yang berani menyahut cabaran tersebut. Dari malam tadi hingga ke subuh aku terima 3 entry yang baru dan tahniah sebab berjaya berhempas-pulas menjawabnya. Yang menokok tambah dan touch-up entry masing-masing pun ada termasuklah aku. Hehehe.

Mulai hari ini aku dan judges lain akan membuat rondaan ke semua blog yang mengambil bahagian dan print skrin semua jawapan. Tujuan print skrin ni adalah bagi mengelakkan pengubahsuaian jawapan selepas tarikh tamat di samping memudahkah kerja review. Almaklumlah ada 26 soalan pastu jawapan memasing panjang lebar macam karangan SPM, tak juling nak membacanya? Hahaha.

Pada mulanya aku buat kuiz ni sekadar suka-suka kononnya nak menebas sawang kat blog orang dan pada masa tu cuma beberapa belas orang saja yang sudi menyahut cabaran ni. Walau pada mulanya masing-masing merungut sebab soalan banyak gile tapi akhirnya dorang berjaya jugak habiskan. Kuiz ni semakin happening bila ramai yang sudi participate dan oleh kerana sambutan yang hangat maka beberapa individu berminat nak sponsor hadiah. Well, that's a good news! Aku terima dengan tangan terbuka dan suruh dorang judge sendiri. Hadiah apa dorang nak bagi aku tak tau, misteri katanya.

Berikut adalah senarai 30 orang kaki jalan yang berani menyahut cabaran yang aku berikan (aku pun termasuk ok sebab aku pun jawab!). Susunan adalah mengikut turutan siapa yang submit dulu dan nampaknya 3 tempat teratas dibolot oleh peserta lelaki dan pihak penganjur boleh tahan lembap sebab duduk kat hujung. Hahaha.

8. Jie
9. Ely
12. Liz
14. MasMZ
16. Anash
17. Iina
18. Anne
21. Lily
22. Fird
23. Anis
25. Fatt
26. Ainul
27. Byya
29. Nita
30. Salsabila 

Sebenarnya aku terfikir nak buat kategori "Readers Choice" untuk readers pilih satu favourite entry daripada 30 entries yang dipertandingkan. Kalau ada readers yang berminat nak participate boleh emailkan vote kepada aku di backpackerbusuk[at]gmail[dot]com. Dalam email tersebut nyatakan entry mana yang dipilih berserta sebab. Ok, ni bukan sekadar vote suka-suka sebab tukang vote pun dapat hadiah. Vote berserta sebab yang terpilih akan menerima hadiah misteri daripada pihak penaja. So tunggu apa lagi, pegi khatam 30 entries dan vote!

Untuk 30 orang kaki jalan, good luck!

Nota:
#1 - Jangan vote di petak komen untuk mengelakkan undi bocor
#2 - Kategori "Readers Choice" akan terbatal jika vote yang diterima kurang daripada 30
#3 - 30 orang bloggers yang menjawab kuiz ni pun boleh vote, cuma tak boleh vote entry sendiri!
#4 - Keputusan hanya akan dimaklumkan selepas habis kerja review, mungkin minggu depan. Insya Allah
.

56 comments:

Cah Ayu November 17, 2011 at 11:51 AM  

alaa.. ape ni.. ko buat entry time aku pegi cuti! baru semalam balik nehhh.. alaaa... tak leh nak join! huhuhuhu *keciwa*

:P

fatt November 17, 2011 at 11:57 AM  

cah ayu,
aku buat dari minggu lepas sbnrnya. lama dah le. ko baru nak perasan ke? klu gitu sila cuba tahun depan. hihi

Liz Rohaizat November 17, 2011 at 12:04 PM  

fuh, 30 entries tu! esok aku jelajah sorang2. insya Allah

Cah Ayu November 17, 2011 at 12:32 PM  

hehehe beginilah namanya takde jodoh.. tapi kalau takde mende nak update, aku guna la idea 26 fakta ko ni sebagai next entry kay.. :D

good luck semuanya!

Janggel November 17, 2011 at 1:01 PM  

Ya ampunnnn Fatt aku tak sangka pulak sampai ada 30 entries yg join!!!! Hhahahaahhh good start! Bagus..sama2 kita fikirkan yang positif daripada aktiviti ini ye!~

Good luck semua!~ (sambil tarik beg troli macam kak Anash)

Anash November 17, 2011 at 1:12 PM  

Fatt
leh vote lebih sorang tak?
or ada minimum no ?
(cis...tak de nuffnang daa...waaa..)

Ainul Arina Madhiah November 17, 2011 at 1:12 PM  

akak, readers vote tu open sampai bila? better bubuh dateline kot sbb hujung minggu ni saya ada program mengklinikkan orang kat Amman nun. So kena bajet masa. hehe..

Travel&Food Lovers November 17, 2011 at 1:29 PM  

dapat jugak ku selit biarpun tertinggal kapal terbang...giler last minit...akhirnya, habis jua n aku lah yg last skali...

fatt November 17, 2011 at 1:45 PM  

liz,
ko compile buat komik....hahaha...kot2 bosan bleh baca :P




cah ayu,
nak guna idea? boleh, tapi jgn lupa backlink ke sini ye. nti jadi plagiarism...makacih!




janggel,
kannn...memula aku ingt 11 org ok pastu sekali berjangkit2 dorg menjawab..sekali hamik ko 30! pitam aku nak review sume jwpn. even klu tolak entry aku pun still 29! pening @__@




kak anash,
nuffnang? ketikla nuffnang saya! hehehe

takleh...satu je kak...tak aci nanti. pilih yg akak paling suka je pastu kata sbb nape akak suka. let say akak suka koleksi gmbr diva dia ke akak ckpla sbb gmbr...cam gitu. nanti pening sy nak review kalau pilih byk2 ni. ok?




ainul,
dateline takde. once dah habis kitaorg punye kerja review dan bila keputusan diumumkan barulah consider dateline. itupun klu vote lebih 30 or else takde kategori tu. rsanya mau makan 3-4 hari jgk kami review sbb ada 30 entries...pening! @__@

btw thanks sbb inform coz masa tu akak pening sbb ada 30 org nak link sume entry cari sana sini berterabur sume link..hahaha..TQ

fatt November 17, 2011 at 1:48 PM  

sal,
nasib ko mmg baik sbb ko sempat submit sblm kul 8pg...hehehe...sama2 la kita tunggu siapa yg kenaaaa! :P

AKO @ retna November 17, 2011 at 2:07 PM  

perghh dasat wooo 30 org yg sahut cabaran ko ni ek..

gud luck ye..!!

kemang November 17, 2011 at 2:21 PM  

fatt ! aku ke janggel yg submit dulu lepas john ni? muskel nehhhhhh... hahaa

Janggel November 17, 2011 at 2:25 PM  

Ahahah aku № 3 la Fatt....

fatt November 17, 2011 at 2:32 PM  

ako,
aku dah pening ni...hahaha...tp tula..ramai plak. tak sangka. terima kasih korang :)




kemang,
ye eh? sbb aku tgk pd turutan dlm komen entry tu. aku tgk janggel yg komen dulu tu pasal aku buh dia dulu.




janggel,
janggel Nov 9, 10.06am
kemang Nov 9, 1.116pm

ke aku tersalah pandang? aku ikut sape yg buh link dulu sbnrnya. klu kome nak bertukar tmpt ckple..aku tukarkan

Janggel November 17, 2011 at 3:01 PM  

Fatt:

Takpela mana² la ...eh ke ada hadiah untuk penghantar paling cepat??? Wakakakak... Ikut la mana masa yg hantar dulu.mak tak kesahhhh noq~ *buat gaya kak sendok.

Biqque November 17, 2011 at 3:05 PM  

huyuh! tak sangka sungguh 30 orang! kalo camni, 30 orang ni jugak la yg kena masuk fakta kaki jalan versi aku :D hahahaha! okeh?

Anash November 17, 2011 at 3:06 PM  

Fatt,
ok..satu pun..satu laaa..
btw...akak tetiba dah ada nuffnang...
gigih tak akak?
sila tepuk dahi..er..tepuk tangan...hahahaaaa...
Janggel,
..pehal nak tarik beg troli? akak sorang aje tau yang guna sana sini..lenlain 29 travellers tuh sume guna backpack...kan?

fatt November 17, 2011 at 3:33 PM  

janggel,
tak hade nok...kekdahnye mak nak tunjuk sape hantor paling awal dgn sape hantor paling lambat...hahaha....sbb judges skrg dah ada 5 org ok...terkjut? hahaha..so nti biarla deme pilih entry yg deme suka. mak tak kisah pun kalau tak menang (walhal nak menang!) HAHAHAHA




biqque,
30 org ok..ramai yg sporting..bagus. nti aku paksa deme ni jwb kuiz ko...err, dah ada soalan2nya? bleh aku tgk? hahahaha




kak anash,
la ngape baru nak buat nuffnang? sy ingt akak dah ada. klu tak bleh byk traffic masuk aritu. takpe2...in future kita buat lagi kontest...kontest syok sendiri namanya. hahahaha :P

fatt November 17, 2011 at 3:34 PM  

kak anash,
chop! ramai le kak bwk troli bag...cthnya biqque & na...deme sume stewardess...tp kan, mmg ramai yg bwk..nti sy review...hehehe :P

AKO @ retna November 17, 2011 at 4:16 PM  

eh ako pun beg troli daaaa ;-)

AKO @ retna November 17, 2011 at 4:22 PM  

jenuh gak ni nak baca sorang2 punya cerita .. hahaha...

tapi gigih gak la selak satu blog ke satu blog..

missbehave November 17, 2011 at 4:25 PM  

fatt...sedeyynyerr terlepas nak buat entry nih...been very bz this 2 weeks before wth project kat opis...
mmg tak jenguk2 langsung here
sobb sobbbb rase cam nak buat jugak tapi dah tgk tarikh tutup
takpee tkde rezeki ..redha redha

kemang~ November 17, 2011 at 4:29 PM  

gila, 30???!!!! kepale biul la nanti..ahaha... aku pon x kesah no mane2...

aku harap bleh tiket flight freeeeeeeee!!!! hahaha

Anis November 17, 2011 at 6:03 PM  

Sebab 26 fakta nilah .. Wa tahu byk blog pasal travel and tersangatlah syoknya membaca ... U open my eyes ... Hihihihi... Yg participate tu cite2 u all memang hebak hebak belaka.. Tabik ...

fatt November 17, 2011 at 6:38 PM  

ako,
bacaaa...jgn tak baca. pastu ko bleh vote feveret entry....email kat aku tau. cuma syarat takleh vote entry sendiri...hahahaha :))




missbehave,
rugi! hahaha...sbb ada org nak sponsor hadiah ni. tp nti tunggu la biqque ckp dia pun nak buat contest. y'all bleh join contest dia. tp ive no idea camne jenis soalan dia nak buat. stay tuned!




kemang,
tiket flight? idok le wei...ni pun org sponsor. terima dgn redho la ye...ko pun jgn lupa vote feveret entry. aku nak suruh sume participant vote so bleh ada kategori tu (aku set min 30 vote so nti takkan ada org cheating..bijak tak?)...readers choice...hahaha...takmo dpt hadiah? tapi syarat dia takleh vote diri sendiri. kena vote org lain. ok!




anis,
itule...dorg ni memasing sorok cerita...bila dah korek barula tau mcm2. jgn lupa submit your vote for readers choice. cuma takleh vote diri sendiri...terms and cond ada kat notes. tq!

Biqque November 17, 2011 at 7:00 PM  

kemang, tiket flight HANYA exclusive dalam photo challenge balik raya aku jerrrrrrrrrr hahahaha!

aku harap untuk versi aku nanti, ramai jugak yang masuk. untuk meluaskan jajahan, sape yg ko kenal, bleh ko bgtau skali. baru berkembang :D

oooo contestant bleh vote jugak ek? ingatkan readers jer...kalo camtu, kena vote la ni ek? undi anda adalah rahsia kah? nanti sape dpt undi plg banyak, sila kuarkan komen2 undian dia ye, baru best nak baca :D

btw, aku stuju bebenor gi redang tu, aku pun tak penah pi ok! aku dah lama teringin siut!

fatt November 17, 2011 at 7:08 PM  

biqque,
buat masa ni aku bagi je hadiah yg ada (eh?). sbb at first aku pun tatau benda ni akan end up gini...so kalau pasni bleh la aku kasik hadiah yg best sikit...tp kena tunggu tahun depan le...boleh jadi tiket flight atau accommodation kat mana2 ke...anything can be but related to travel.

ok no problem bab cari mangsa tu ko serahkan kpd aku. hahaha....aku ramai list kaki jalan yg belum kena tag....klu dia terlepas tag aku pasni tag lain dia kena. hahaha....

aku saja suka2 nak buat kategori readers choice sbb aku pasti ada yg nak vote. so kiranya entry yg terpilih tu adalah entry yg epic! kononnya...hahaha....saja suka2 giveaway kat readers

ok aku mmg plan camtu gak supaya nampak telus. aku akan reveal sume reason knp entry tu dipilih supaya bleh la korang kembang kempis hidung dipuji. hahaha.

klu ko setuju utk program redang tu nti aku carik tarikh umum yg sume org bleh cuti. memandangkan thn depan ko tak pegi mana sgt so aku rasa ko wajib join!

iina November 17, 2011 at 7:51 PM  

Boleh jek nak vote..

Tapi memang ramai sungguh sampai 30 orang.. memang jenuh nak baca tuh ;)

fatt November 17, 2011 at 9:01 PM  

iina,
pelan-pelan kayuh...aku pun baru mlm ni nak mula..ahaks~

YanTie AhMad November 17, 2011 at 10:36 PM  

redang??..menarik!!..laut!!...hitam!!..dah ala2 reunion!..:)

masMZ November 18, 2011 at 12:48 AM  

mana ntah beg Akademi Fantasia kaler merah ambe eh...... nak ikot k.Anash dgn Janggel..... hahahahhaa

Ramai jugak yang hantar tapi tak sempat larr nak pi ronda2 semua.... Sok mula keje, sampai 26hb memang akan pack gilessss....

Pepun Fatt, aku rasa bila semua kaki jalan submit fakta ni dan kuar muka memasing, 26 Fakta ni dah jadi pre-gathering.... so, tahniah buat penganjur dan tahniah juga pada semua yang buat submission.... Jomssss JALAN :D

*pusing kiri kanan cari balik mana beg troli

by.ya @ Traveller's Anatomy November 18, 2011 at 6:42 AM  

yay, exam dah habis!!
good job all!
sempat jugak I jawab w/pun agak ketinggalan. Neway, bagus gak sbb dpt kenal kaki2 jalan. Bila kaki jalan jadi tangan jalan, ni la hasilnya, semua gigih taip jawapan masing2 :)

Biqque punye raye contest slalu je miss :( sempene christmas ni tak nak buat ke? hehe...

NITA November 18, 2011 at 7:21 AM  

issshhh mmg best gila sgt semua entri --- byk tol info dan gambar2 yg sgt best! Bravo!!!!

walau blogku kosong, nak jugak masuk contest. created the blog kol 11 mlm, lagi 9 jam tarikh tutup.

So please excuse me, malu plak tgk entri aku yg sungguh plain haha. Tujuan nak share experience, tu jer :)

langkah kaki.. November 18, 2011 at 7:26 AM  

gile!! 30 entri? ohmai..terkangkang kangkang nak bace...assignment x hengat hengat nak buek *pengsan*

but congrate kepada penganjur (sis fatt) and kpd yg menyertainye.. insyaAllah cukup mase semua entri akan saye bace. wah! @_@

Anonymous,  November 18, 2011 at 3:18 PM  

nk join readers choice jugak tp rs cm xsmpt nk hbskan.. dh psg niat nk bc semua utk bedtime reading konon2...tphehe

seronok bc pengalaman org. tahniah kpd penganjur dan semua yg terlibat.ni yg tertibe nk berblogging jugak neh. kes kes...

misal lah, kalo sy ade blog kelak (misal je), nk buat tag ini jugak boleh? hehe

serius sudah ketagih sama ini blog. adeih

regards,
ala

Nowwa Fitri November 18, 2011 at 5:02 PM  

Fatt..lagi sekali aku kena komen.Mak aku yang baca blog kau tu, suh aku baca satu2 and vote.Adoiyai...untuk pengetahuan kau, mak aku tu bukan pandai bukak internet pun.Bila dia nak baca blog kau aku kena duduk, tunggu and bukakkan sebelah dia.Haish..omak den.
Dan aku dah khatam baca 30 entries yg happening tu.Nantilah kalau aku ada masa aku vote la mana satu favourite aku. Tungggggggggggggu!

bdk2 @ John November 18, 2011 at 5:35 PM  

fatt!
walaupun aku dpt rasakan yg aku takkan menang kontes ni. tp aku dgn bangganya cakap nama aku first!!! hoyehhhh!

fatt November 18, 2011 at 8:46 PM  

yantie,
nanti aku usha tarikh & pakej yg sesuai. klu ko ada ctc yg bleh bagi pakej munasabah, bleh bg cdgn. aku tak penah lg smpai sana so mmg tatau




masMZ,
ramai jgk yg join kuiz ni. okla not bad. cuma aku dah mula pening sbb nak review bleh tahan gak ni. haha

okla so far sume bg kerjasama. so memandangkan respon yg baik mebi aku akan buat lagi contest2 camni thn depan. hadiah pun akan upgrade. so bersedialah!

ps : ko ada tgk tak LP jepun?




byya,
haaa..im happy u join this contest. byk jgk yg i tau psl experience yg u tak citer dlm blog..this quizzies is an eye opener, i think so :P

biqque nak buat contest pasni. right after i announce the winner. so stay tuned! sila asah pensil masing2 sbb ada paper julai. hahaha




nita,
i pun surprise bila u submit entry. i tot u buat lawak je nak join. somehow ada jgkla 2-3 org yg tarik, yg no response pun ada...a bit sad about it but nvm. kedekut ilmu mgkin, tak sporting. tp rugi la kan tak join coz inila masa nak build network, rite?

pasni sambung la share ur exprience dlm blog tu. though itu entry yg first but who knows one day blog tu bleh jadi resource utk org lain :)




jie,
terkojut? hahaha...nti jgn lupa vote ok! mebi rabu or khamis tarikh tutup. apapun nti akak akan announce so sume org sempat nak buat last min vote




ala,
join je! masih boleh vote sampai next week, khamis. insya allah. wiken ni byk masa...dig it!

mana tau vote terpilih dpt hadiah misteri. takmo cuba ke? rugi tu!

buatle, itupun ada yg bukak blog semata nk jwb soalan. hahaha. gigih :)

fatt November 18, 2011 at 10:14 PM  

nowwa fitri,
hahaha...nape smpai gitu sekali? tapi takpe, take ur time..aku tau mmg byk yg nak dibaca tp rasanya aku tutup contest utk readers ni minggu depan hari khamis

wiken ni klu tak buat pape ko baca la. takpun sblm tido, buat komik. hehehe. aiseh segan aku mak ko baca. dahle bebudak ni punye cerita bleh tahan sengal :P




john,
ala ko ni cpt benor give up. tp aku masih terkejut ok sbb haritu ko berjaya jwb dengan pantas...rasa aku tak sampai 24jam. kan? mmg hebat. *clap clap clap*

masMZ November 18, 2011 at 10:15 PM  

Fatt,

Contest tahun depan!? Hihihi aku bulan Jan dah nak standby larrrr..... Hahahahahhaa......

* Sori tak sempat nak usha LP tu sebab esok tu kitaorang pi Mekong tour... Huuuuuu

Anash November 19, 2011 at 1:12 AM  

Fatt,
akak dah start baca..sampai blogger no 5, akak dah terlupa citer blogger 1.
Baca blogger sampai no 16..eh..itu akak..ops..blogger no 26, dah lupa blogger no 11nyer citer..
sengit nak vote yg mana satu..
tapi akan vote juga...
secara jujur, akak enjoy dgn usaha ni dijalankan..tak pasal2 akak dpt berkenalan dgn blogger yg kaki jalan(hehe)...jurang dunia dirapatkan dgn semangat 'sporting' masing2..yg akak perasan, tiada hasad dengki sesama sendiri...suka tau...(panjang plak bebel...opss)

Lily Riani November 19, 2011 at 5:40 AM  

fatt/biq,

on the Redang trip tuh i agree. i pun tak nah gi but jenuh dok kurus kan badan dolu ler nih....ehhehhe...

but nak buat bila? if awal tahun sempat ke org save duit sbb am sure yr end depa nih travel. eh! bukan monsoon season depa close kejap ke? ignorant talking nih.

anyway, if buat later next year, should we do the gathering first then dah mesra2, then oni do a trip.

would a trip for a first time meet be too gungho and hard? was just wondering on the practicality.

Ainul Arina Madhiah November 19, 2011 at 1:30 PM  

okeh! dah vote. pagi2 buta lepas 8 jam belasah tidur kerana kemengantukkan amik darah orang kat klinik, pagi2 buta saya bangun awal nak khatamkan segala entry. haha, kalau Dr Hospital saya tahu nih, jenuh kena ligan sebab tak study habis tapi baca entry habis. huahuahuahua..

till then, tata!

Biqque November 19, 2011 at 6:43 PM  

lily, redang tu me and na pun ok. i think the rest pun stuju. kalo nak pegi, kena gi june la kot, the best...awal tahun mmg tak leh, ada plan...lepas bln june nanti nak pose and raya plak...ujung tahun kang ujan...so june la kot...ok?

plannyer mmg nak jumpa lepak2 dulu sume orang, kasi warm up...hahaha!

lenlain, ready for july paper ok! hahaha!

fatt November 20, 2011 at 7:41 AM  

masMZ,
it's ok. no problem though :)




lily,
actly aku tak kisah pun ada gath @ warm dulu ke tak coz aku rasa between aku, kemang, john, biqque, na, janggel & mas..we all mcm dah slalu berborak2 kat sini so aku rasa aku ok je dgn dorg, im not sure about u tp klu ko nak buat gath dulu pun ok.

fyi aku penah je buat trip camni dulu. kitaorg dlm 7org sume tak penah jumpa tp dh lama kenal dlm forum. it was fun. aku rasa aku takde problem bab ni.

anyway aku decide nak buat trip ni by invitation so takdelah nak kata it's open to everyone. aku pun takmo handle big groups, pening aku nanti. anyway klu nak buat aku prefer bln 8 ke atas sbb klu bln 6 aku ada trip awal & hjg bln so aku tak prefer. takpela benda ni kita discuss later sbb lambat lagi tp kiranya benda ni dah ada dlm perancangan.

apa2 nti kita communicate through email yup!




ainul,
wah baca sume entry ke sblm vote? hahaha...thanks anyway. akak dah check ur & terima kasih byk2. pasni dah bleh tarik nafas lega sbb dah selesai. hehehe :)




biqque,
june tak ok utk aku..sori or y'all hv to proceed without me. anyway nti kita communicate through email la k...senang nak follow up the progress. korang bleh suggest mana2 date nti aku check sama ada clash atau tak dgn trip(s) aku :)

tq!

Biqque November 20, 2011 at 4:37 PM  

fatt, aku rasa kena tgk season SERTA triplist sume...mmg season yg cun utk pulau is june-july, tapi kalo sume ada plan, kita cari tarikh lain. aug, raya plak.

takpe, plg senang mmg kena tanya sume orang and tgk tarikh yg sesuai...aku tau korang banyak jalan next year, mcm aku ngan na, kitorang awal hujung jer ada...tengah2 tatau la kot2 gatai tangan beli lagi hahaha!

ok, pape kita discuss dulu, aku ngan na laki bini dah ok bebenor sbb sume tak penah gi redang, patu dah lama tak snorkeling, then kita leh bbq ke hape ke sambil lepak cite benda kelakar masa travel...smlm pun dah kelakar bila bukak citer india ngan nz hahahahaha!

tak sabar weh nak melepet kat pantai sambil kejar anak ikannnnn!

Biqque November 22, 2011 at 10:43 AM  

kemana kau menghilang dinda...?

*bunyi cengkerik kembali bermaharajalawakmega*

fatt November 22, 2011 at 3:55 PM  

biqque,
sorryla mia...byk benda nak setel wiken aritu.

anyway aku rasa pas raya pun boleh sbb pulau tutup bln 10..nti aku collect email address sume org, tunggu aku free skit. alamat aku pun tak email lagi kat ko sbb asik terlupa. aku rasa elok kita check propose date so that kita bleh cross check dgn trip masing2. but so far klu nak buat bln 6 aku tpksa tarik diri sbb aku ada aktivit awal & hjg bln. kalau bln 7 dah posa kan? so paling elok aku rasa pas raya.

Biqque November 22, 2011 at 6:55 PM  

takpe, nanti kita discuss reramai...wa no hal, janji kita sume on...kalo takat separuh2, tak best jadinya...yg penting, korum kena cukup! :D

Ely Hasrul November 23, 2011 at 1:02 PM  

ketepiiii ketepiiiiii makcik telah kembali haha

assalamualaikum adik abang

fatt, ape2 aku email eh aku sumpah tak sempat nk buat ape2.. tido terbalik kat tilam aje yg sempat hehe..

atun's November 23, 2011 at 1:14 PM  

Salam,

Fatt, minggu lepas terlalu bz utk baca blog ni..dan baru berpeluang baca hari ini, banyak jugak yg tertinggal ni..baru tgk ada kategori Readers choice..cuma nak tanya untuk vote salah satu drpd 30 entries yg d pertandingkan tu masih lagi d buka atau dh tutup utk undian? Klu masih d buka boleh sy hantar email utk undian.. ;) ;)..

langkah kaki.. November 23, 2011 at 11:54 PM  

kenapa cepat sgt tarikh totop?? baru habis 10 blog..T_T. pengsan dah nei..haha.. sabo..sabo...:D

Anonymous,  November 24, 2011 at 9:16 PM  

wuwu...
cm xsempat je nk hbskan seblom due date
setakat yang dibaca, semua pun hebat2 belaka. tak bisa untuk saya memilih

-ala-

fatt November 25, 2011 at 2:12 AM  

atun,
masih dibuka smpai ahad ni. memandangkan beberapa org judge bz wiken ni so kita akan announce next week. so sempat lagi kalau nak vote. tq :)




jie,
ahad ni tutup, 27hb




ala,
kalau sempat cubala ya...ahad ni last day utk vote, 27hb. isnin kita announce :)

gadisBunga November 26, 2011 at 11:42 AM  

aku nak vote tapi aku tak sempat baca semua, tapi ada la yang aku dah baca. aci tak? adil tak?

Azizan Zolkipli November 29, 2011 at 8:28 PM  

phewwww ... dari lepas Asor, membawa ke Maghrib, kemudian postponed jap untuk solat Maghrib, tonton Tentang Dhia (ooppsss) dan kemudian disambung kembali. barulah habis membaca kesemua artikel.

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP