26 Fakta : Update terkini!

November 16, 2011

Sekali lagi terima kasih kepada mereka-mereka yang sudah menjawab set soalan 26 fakta. Esok, 17 November 2011 pukul 8pagi adalah waktu terakhir untuk submit link masing-masing. Sesiapa yang masih belum submit, yang nak amend dan ubah apa-apa masih lagi sempat berbuat demikian sebelum tarikh tutup.

Selepas tarikh tutup aku, Ely dan Lily akan pegi meronda semua entries di semua blog dan buat judgement. Biqque aku tak pasti dia nak sponsor gift atau tak tapi so far kami bertiga akan come out dengan kategori berbeza dan pilih pemenang yang berbeza. Kategori yang menjadi pilihan kami adalah rahsia dan hanya akan diumumkan semasa result nanti so korang semua masih ada masa untuk touch-up apa-apa yang patut sebelum 17 November pukul 8pagi.

Sesiapa yang berhajat nak touch-up sila maklumkan dan submit semula link kat dalam entry ni. Dalam entry ni bukan entry lain. Harap maklum.

Aku nak tekankan lagi sekali memandangkan ada yang baru submit dan mungkin tak update dengan syarat baru yang telah dipersetujui sebulat suara iaitu blogger wajib keluarkan gambar sendiri untuk soalan #21. Gambar kaki, tutup/blur/tampal muka dengan objek-objek lain secara automatik akan disqualify. Gambar yang tak jelas pun otomatik akan disqualify. 

Gambar macam mana yang diterima? Gambar yang dimaksudkan ialah blogger itu sendiri ie. solo. Kalau nak letak gambar beramai-ramai pun boleh tapi tak fair untuk blogger lain so aku harap sila amend (atau otomatik disqualify). Kalau nak bubuh gambar dengan orang lain BOLEH tapi WAJIB tambah gambar solo ie. sendiri dan gambar tu mestilah menunjukkan muka blogger, jelas, bukan jauh sebatuuuuuu. 

*tujuan syarat ini diadakan adalah untuk mengenali siapa blogger tersebut. sporting la skit! ok!

Kalau korang tengok entry aku pun ada gambar sendiri yang takde cover punya. Hahaha. Ciss! Sebab tu jugakla korang dapat tengok muka aku (kalau tak jangan harap le). Aku pun tak terkecuali dengan syarat ni so aku harap semua dapat beri kerjasama atau secara otomatiknya akan disqualify.

Sekali lagi diingatkan sesiapa yang perlu buat perubahan untuk soalan #21 (gambar diving diterima tapi tolong tambah gambar lain), sila berbuat demikan sebelum esok, 17 November 2011, pukul 8pagi.

Keputusan akan diumumkan setelah kerja review selesai. Harap maklum.
.

39 comments:

Anonymous,  November 16, 2011 at 3:33 PM  

makcik dah betul2 ketinggalan ketapi ni, apa cerita ni? jap gi baru nak khatam baca yg tertinggal.


zany

Janggel November 16, 2011 at 4:31 PM  

Good luck! Semoga penganjur tak pening. :)

kemang,  November 16, 2011 at 4:40 PM  

garang nye cikgu niiii !!!! report kat GB kang....

;)

cheers !

Ely Hasrul November 16, 2011 at 4:46 PM  

xsure pasnih aku sempat tak tinggalkan komen, hilang status aku sbg mulut murai kt blog ko nih. tapi aku dh la letak muka solo dgn beg troli cuma aku rasa cam weird plak sbb aku kan nk sponsor hadiah misteri so ape kena mengena aku qualify ke idak? hahahahhahah


http://mrspapi.blogspot.com/2011/11/2006-kerana-cinta.html

fatt November 16, 2011 at 5:07 PM  

zany,
tudiaaa gi nz sampai lupa nk singgah sini. kena selak page belakang ye kak....byk dah tu..hahaha




janggel,
aku dah pening sbnrnya. nasib baik ada 2 org volunteer nak tlg review




kemang,
gb tu sape? gadisbunga? nape ko nak repot kat dia? konpius. hei ni hapa cerita login pakai anon punya akaun?




ely,
sponsor hadiah tak semestinya ko tak bound by rules. rules totap rules or else disqualify. aku pun follow rules ok! jgn over dari aku! hahahaha

kemang November 16, 2011 at 5:26 PM  

fatt


gb tu guru besar... ahahhaaha !

entah la, aku punye blogspot bengong sikit..kalo aku terclose window , nak bukak blogger mesti kena log in balik..kalo aku terclose lg, mesti kena log in balik...tensen aku kena log in byk2 kali...aku x tau la nak setting kat mane.. sbb mls sgt , so aku log in pakai anon je..ahaha.. x pe kan?

Ninie Hanis November 16, 2011 at 5:44 PM  

hi beb,

susah nak borak ngan ko skrg sejak ko katup pesbuk.terpaksala aku nyibuk kt sini..hahaha!

Aku nak bgtau,poskad Bali dah sampai.tenkiu so much..aku boleh rasa tempias2 pissed off ko kat Bali tu..heh.take care beb..happy dpt poskad ko lagi. :)

~uG0giRL~ November 16, 2011 at 6:05 PM  

huh, sye la yg letak gambar kaki tuh. ps/kaki sye xbau k...

muka dah jelas tepampang kat header blog tu. xpe2 nnt sye hapdate ye cikgu fatt

BlueEwoke November 16, 2011 at 6:25 PM  

Wah dah ada juri yek..bagus2..aku tak sabar nk tgk sapa pemenangnya.. hik hik hik.. apa2 pun tahniah la ke semua orang yg submit kisah2 diorg tu, memang best aku layan sekor2!

Anash November 16, 2011 at 6:26 PM  

Fatt,
akak rasa kali nih akak banyak sangat abiskan masa di dunia blog sejak terkeluarnyer 26 soklan (dan tetiba followers pun betambah-ade le sorang dua...)..hehe...
dan tetiba akak kenal ramai blogger yang tegar bertravel...
Bagi akak, sapa yang akan menang...akak no hal sebab eksersais nih telah buka minda akak nengok betapa ramai muda-mudi yang berani sebenarnya...tumbs up for you gals and guys out there...

Ely Hasrul November 16, 2011 at 6:35 PM  

aku pon xtau gb tu ape hahahaha

fatt November 16, 2011 at 7:01 PM  

kemang,
aku rasa aku tau. ko kena save pword..next time login ko tick remember me...takpun ko pegi kat setting utk ubah. tp klu ko clear cookies mmg le dia akan slalu clear pword




ninie,
hola! tulah..sejak aku takde pesbuk ni aku tau ramai yg marah2 tak tau nak cari aku katne..ekeke...email aku pun bleh klu nak stori panjang..ym pun ok..tp sblm ym ko kena roger dulu...takpun ko buatla twitter..pape kita bleh borak sana.

poskad bali dah sampai ke? hahaha...tu dia jauhkan ko kena tempias...ampunkan mak! nti klu aku ke tmpt lain cam biasala aku anta..ko kan sahabat aku, tak lupa punya :)

take care!




ugogirl,
tak aci...hahaha.nti ko tukar header gmbo lain dah...ok nti aku jenguk lagi ye..makaseh :)




na,
nasib baik le lily & ely nak join aku kasik judgement..dorg nk sponsor gift tp aku suh dorg pilih sendiri kategori ape & pemenang sendiri....sporting betul :)

aku pasni gelabah nak hadap soalan biqque pulak..dia kata soalan dia senang..tp aku bleh agak dia kelentong...tak caye kita tunggu...




kak anash,
alamak...yeke? dah addict eh kak? sekali sekala sy drive readers ke blog2 lain apa salahnya. mesti masyuk duit nuffnang akak pasni...hehehe

sbnrnya ramai yg kaki jln tapi dorg takmo jwb so sy takleh paksa. sbnrnya klu dorg join dorg sendiri bleh promote blog dorg tapi dorg takmo so takpelah. hak memasing. tp okla korang sume sporting...dlm pada tu bleh hebah2 kan blog yg baru, kan? pasni katanya biqque nak buat soalan...so baik kita ready...hehehe




ely,
kemang kata gb = guru besau

kemang November 16, 2011 at 7:10 PM  

beb,poskad bali dah smpai..

BALI CAMTA*K ! hahahaa...

tocey nyahhh ! haha .. yg korea blom smpai lg..aneway mekaseh fatt..nnti emel aku alamat ko eh,aku nak bg adiah,, aku escape kejap bln doblas ni..

fatt November 16, 2011 at 7:17 PM  

kemang,
hahaha...sume org dpt benda tu...BALI CAMTA*K!!! hehehe

ui lamanya poskad korea tak smpai lagi ke? aku dah dpt, kengkawan aku sume dah dpt. sesat mana poskad ko ni?

aik, ko nak kasik aku hadiah? besday aku lambat lagi. hadiah ape? aik, nak escape ke mana plak ni? stori mai..tak sini stori kat twitter...

AKO @ retna November 16, 2011 at 7:20 PM  

soalan#21???

jap nk tengok balik..

AKO @ retna November 16, 2011 at 7:22 PM  

gmbr yg ako tu x ok ke?
rasa nya dah solo dah tu...
kena jelas lagi ker? hehe

kemang November 16, 2011 at 7:31 PM  

ahaha ye ke... eh ye eh? alamak..mane sesat weh? aku rase posmen tu kebass...kot???!!
mebi lmbt smpai skit kot..xpe, aku tunggu..

aha..nanti aku twit

Ainul Arina Madhiah November 16, 2011 at 7:45 PM  

kak fatt, yg gambar saya tu semua dah qualified dah kan? gambar sorang dgn adik yang lelaki tu kira gmbr solo la kan? boleh eh. boleh eh. beza jauh tu lelaki perempuan. hehe

~uG0giRL~ November 16, 2011 at 7:52 PM  

sye dah update yg gambar sye

http://ugogirl8.blogspot.com/2011/11/26-fakta-ini-kali-petama-saye.html

tu kalo xnampak lagi tu xtau la hahaha very the close up tau hehhe

fatt November 16, 2011 at 8:22 PM  

ako,
ko punya dah ok..aku dah slalu tgk gmbr ko hahahaha...tp klu ko nak tambah lagi silakan...




kemang,
aku ingtkan ko dah dpt sbb aku punye dah smpai, pastu kwn2 aku sume dah dapat. janggel mmg aku tak anto sbb masa tu dia tak kasik aku alamat. aku rasa posmen kebas le poskad ko sbb aku hantar poskad2 tu sekaligus




ainul,
gmbr kamu ok cuma byk gmbr ramai2 so tak tau mana satu orgnya dlm gmbr. judge lagi 2 tu akak tatau dorg nak kata qualify ke tak. entry yg kena ubah tu sbb dorg tak buh gmbr dia cthnya yg tunjuk kaki, gmbr blurkan muka, yg pakai suit diving...sbb kita nak kenal blogger tu. tapi takpelah akak terima sbb gmbr thn ke-3 tu nmpk mukanya.tq




ugogirl,
okok! nti mlm skit aku ronda. makasih :)

Lily Riani November 16, 2011 at 8:33 PM  

jenggel,

aku serious pening, leh delegate dak? ehehheh....

fatt,

SOLO MAKNA NYE SINGLE KAN?!??!?! ADA HARAPAN AKU MENANG!!! MUAHAHHAHAHHA... sapa single cepat declare! else eliminated.

saja cap nak bg biq and na dengki! kuang kuang kuang....

fatt November 16, 2011 at 8:54 PM  

lily,
HAHAHAHA..abihtu gmbr aku tak SOLO? gmbr aku sume aku sorang kot. sape gmbr reramai otomatik dah potong markah...hahaha...ko mmg licik! but klu baca between lines pun aku still SOLO jgk...HAHAHA...so yay! go singles go!




ako,
sama2 lah kita tunggu keputusannya...kikiki...

Janggel November 16, 2011 at 8:56 PM  

Lily-

Deligate??? Boleh ke? Aku boleh je... Hahahaha

iina November 16, 2011 at 10:13 PM  

Aku sempat juga p jejalan blog org lain.. adakala tuh sempat baca jek xsempat pun tgl komen.. busylah skrg nie tiap mggu sv aku bg dateline.. baca pun tahap buat syarat jek..

Aku ada rasa nak tambah lagik cite hahahaha... (mmg aku tgh kemaruk nulis pjg2 sebab tgh ambik mood tulis thesis).. terutama pasal pengalaman pahit aku.. actually baru aku teringat ada 3 kisah tragis yang aku lalui masa aku mula2 dtg UK dan 1st travelling oversea sebab masa tuh aku smpi london lepas peristiwa 11 september 2001 dan airport heahtrow baru bukak 2mggu... Tgh fikir nak tambah kat entri tuh atau buat entri lain hahahaha... tarikh tutup ada masa lagik kan.. tgklah mood aku camna krg lagik 1 jam nk ngadap sv kalau dia bg aku kerja2 yg nyesakkan kepala otak aku, xdelah kot hahaha... idak pun nnti aku buat entri lain jelah... muhahahaha mood suspen jek kan ;)

Apa pun best baca pengalaman org macam-macam.. sesekali share pengalaman bersama camnie mmg bagus..

Ada amaran tuh dah ada gaya GB.. hahahaha... tapi aku rasa lebih pada gaya cikgu displin jek ;)

anne November 16, 2011 at 11:09 PM  

fatt, aku dah tambah macam yg kamu minta. nanti meronda jgn lupa bawak rotan, ekekeke...!

fatt November 16, 2011 at 11:18 PM  

iina,
ok nti aku email kat ko resepinya ok!

sbnrnya kan, aku pun tgh kalut menukar+menambah jwpn...hahaha...sementara sblm dateline so masih sempat. esok aku nak print skrin sume jwpn..so sbrg amendment pastu kiranya tak valid...ekekeke....wlpun aku penganjur tp aku kena fair...ekekeke...so mari kita tambah jwpn sbb ada ramai judges ni. yg pasti aku takleh judge jwpn aku sendiri..tak aci namanya




anne,
ok anne...terima kasih. nti aku dtg meronda bwk rotan :P

Ainul Arina Madhiah November 16, 2011 at 11:40 PM  

takpe2... gambar tahun 2 pun saya dah tukar solo sebab ada kawan suruh tukar sbb dia dalam gmbr tu tak comel katanya. erk. adeh. layan je lah.

YanTie AhMad November 16, 2011 at 11:56 PM  

baaaiiikkkkk..*sila baca ngan nada sin chan*..

nanti dah edit, aku roger2 korg..

YanTie AhMad November 17, 2011 at 12:07 AM  

ok..sudah di tambah gambo nya..

http://yantieahmadblog.blogspot.com/2011/11/26-fakta-pasal-traveller-diver.html

fatt November 17, 2011 at 1:11 AM  

ainul,
hahaha....cam gitu pun ada? adoyai..ok2 nti akak tgk..tq! :)



yantie,
orait..aku dah tgk...tq!

Ainul Arina Madhiah November 17, 2011 at 4:28 AM  

tengok akak, jangan tak tngok. ;p

ha, saya update sket. lupa plak nk tulis impian nak pergi bosnia. Canada. penting tu penting. =D

NITA November 17, 2011 at 4:44 AM  

tiba2 je aku ada blog, kerna nak jawab soklan fatt hahaha.

JUst for fun jer :-)

Here is my link:

http://littlewanderer88.blogspot.com/2011/11/my-26-travel-facts.html

Travel&Food Lovers November 17, 2011 at 5:55 AM  

fatt...

ni link aku..gigih siapkan smp ke subuh...

mytravelmyfood.blogspot.com/2011

Biqque November 17, 2011 at 9:49 AM  

aku bukan tanak edit, kang aku edit, AKU TAMBAH LAGI GAMBAR, bertiang-tiang korang sume kena tinggal HAHAHAHAHAHA! *riak*

takpe, aku redha jer sape pun yg menang...yg nyata, aku sorang je buat aksi berbilang jenis utk #21 tu yeahhhhhhaaaa!

fatt, aku ingat nak kasi hadiah untuk versi aku nanti...bleh?

shah_rule November 17, 2011 at 10:27 AM  

Akhirnya tutup jugak penyertaan.. cisss rajin aku buat rupanya time baru balek arituh... aku kene dapat hadiah bonus nie fatt hahahaha!

Janggel November 17, 2011 at 10:36 AM  

hhahah aha gile la Biqque nak bg hadiah untuk diri sendiri! Cissss...

gadisBunga November 17, 2011 at 11:16 AM  

tetibe banyak lak org sebut sebut GB kat sini. hahaha!!!

aku tunggu keputusan korang. as usual..aku baca je. heheh~

Biqque November 17, 2011 at 7:02 PM  

janggel, bukan laaaaaaaaaa...kan nanti akan kuar fakta kaki jalan soklan versi aku plak, ko tatau ke??? rugiiiiiiii kalo ko tak join! hahahaha!

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP