Update berkaitan 26 fakta

November 10, 2011

Pengumuman rakyat jelata!! 

Aku nak ucapkan terima kasih untuk semua yang telah berjaya menjawab small test berkaitan pengalaman dalam dunia travel. Walaupun banyak, susah dan ramai komplin kata soalan tricky, macam jawab karangan SPM, soalan SPM lagi senang, tapi masing-masing berjaya jugak habiskan. Hehehe. Terima kasih! Sebenarnya aku memang sengaja buat soalan camtu sebab boring dengan typical tagging question yang tak mencabar. Lagipun aku confirm masing-masing ada pengalaman sendiri dan itu yang membuatkan test ni menarik.

Buat masa ni, test masih on-going dan sekali lagi diingatkan tarikh tutup ialah pada 13 November 2011, pukul 8pagi. Jangan memandai buat dateline sendiri dan aku tak layan sebarang entry yang disubmit selepas tarikh tersebut. Pengecualian hanya diberikan kepada 2 orang sahaja iaitu Hannan dan Shahrul sebab pada waktu ni dorang tengah travel. Once kaki dorang jejak tanah Malaya, jam randik aku akan start mengira...HAHAHAHA. 

Bagi yang berminat untuk mencuba, sila digest soalan betul-betul dan bagi yang telah di tag tapi give-up (tak boleh jawab) boleh bagitau dan aku akan keluarkan nama dari list. Tapi rugi le sebab tak cuba sebab by the end aku akan buat summary dan poll bagi mencari entry yang paling menarik. Pada awalnya aku buat test ni sekadar suka-suka, maksudnya takde hadiah, just for fun tapi response yang diterima amat memberangsangkan dan tetiba ada orang bermurah hati nak sponsor gift. Gift apa aku tatau, kena tanya ehem...Ely. Yeke Ely? Hehehe. Kalau dia kasik penginapan sepanjang hayat di rumah sendiri maka semua kena REDHO okay! Hahaha

Sementara itu blog ni akan sunyi seketika sebab aku sibuk blogwalking dan review entry yang telah disubmit. Semasa entry ini ditulis, aku masih belum berjaya habiskan Part I sebab tak menang tangan, apapun aku akan submit sebelum dateline. Takde hak keistimewaan di sini walaupun aku adalah pihak penganjur, so sebab tu korang tak boleh memandai-mandai lawan tokey, ok!

Sebelum mengundur diri, sekali lagi aku ucapkan terima kasih di atas kerjasama semua pihak dalam menjayakan soal selidik ini. TQ!


ps : submit link entry yang telah siap di bawah, bukan di sini. harap maklum!
. 

30 comments:

Biqque November 10, 2011 at 3:43 PM  

tu la, nak tebas sawang sangat semua orang, hamik hobat! hahahaha! gile best!

*mengetuk2 jari kecilku yang halus dan mulus bak sutera cina ni ke meja, menantikan entry kesayangan hamba...CIK FATT!*

SKIN KASI HADIAH YE??? *peluk ely kuat2 tanak kasi lepas tamo tamo tamo*

Daddy Ziyyad November 10, 2011 at 3:48 PM  

Saya dah baca "26 fakta" oleh Mas Zuber...lepas ni nak baca fakta otai otai lain pula...bagus..kerja rumah yang bagus...banyak info boleh didapati dari kerja rumah ni..hehehhe

masMZ November 10, 2011 at 4:49 PM  

pas ni ingat nak bior sawang lagi larrrrrr.... waakakakaka opssssss

Janggel November 10, 2011 at 5:26 PM  

Wow tak sabar tunggu Entry EPIC dari Fatt! Eiii tak sabonyer...

*sambil mengetuk-ngertu ibu jari kaki di hujung meja.

bdk2 @ John November 10, 2011 at 5:26 PM  

Wahhh!!! sambutan hangat nih! tapi aku dpt predict mcm aku x menang je...sob sob sob..tp tak kisah lah. jnji...besttt!!!

langkah kaki.. November 10, 2011 at 6:01 PM  

haha..siannye..sampai x menang tangan..=D. bukan slalu dapat soklan mencabar cenggini.. pastu kene imbas segala memori daun pisang.. tuyg macam teruja sesangat. =P

fatt November 10, 2011 at 9:33 PM  

biqque,
aku taktik je tu...supaya sume org lupa psl apa2 entry yg tengah ditunggu..wakakakaka~ licik tak? licik kan?

aku harini tido je tak sempat review. malam ni la kot aku bleh buat kerja. hrp2 takde sape kacau aku mlm ni klu tak aku kasik penendang bertubi2...

ko bodek skin kasik hadiah best skit contohnya voucher makan ke...kan? sume org suke makan kan? apa lagi? pau la dia!! hehehe

mana dia eh? tak muncul plak arini..merajok dgn aku ape




ako,
sivaji the boss? hehehe




dz,
mcm2 cerita ada...bleh korek kat blog dorg. tp rupa2nya masing2 sorok cerita best rupanya...berhasil jgk kerja rumah ni :)

dz takmo cuba?




masMZ,
biq ckp dia nak buat soalan pasni. bersiap sedia la eh...klu aku punye soalan tu biasa, dia punya aku gerenti gila..so be prepared!




janggel,
EPIC eh? aku rasa entry aku biasa jek. aku baca Chibi punya aku dah ternganga, blum kuar si Lily...kita tunggu. aku rasa cerita dorg bdua paling best...so far aku rasa Chibi punya syok sbb pglmn dia byk..aku ni hanya traveller marhean jela..blog ni hidup sbb korang jgk...aku syg korang...memuahhh ok! :D




john,
makin lama makin sengit..aku yg blum jwb ni dah gabra sbb memasing punya experience lagi otai. aku pun rasa aku kalah laaa...cerita biqque pun bleh tahan..wlpun dia queen of drama..hahaha...tp syok tak john sekali sekala layan benda ni? klu dah ckp psl benda yg kita passion mmg enjoy, tul tak? :)




jie,
tak menang tgn..sungguh! ni sis pun tgh korek2 gambar yg sesuai bajet diva nak tepek kat blog..apakah ada gambar bermuka? who knows? nantikan sama2 :)

Janggel November 10, 2011 at 9:44 PM  

Wah Epic adakah Fatt akan mempamerkan wajahnya??? tu yg aku tunggu tu...walaupon hanya verangan muka d vader (alamak aku tatau spell) hahahaha yg akan kuar.

Aku pon insan marhain jugak fatt lagi la kudus dan terpinggir, tatau nak citer apa kat blog aku yang maha daif tu. Tu la aku kagum ngan Chibi n lili tu...siyes kagum tahap nak hempuk gugusan FM aku ke lantai...Harap2 dapat mrasa pengalaman yg derang rasa satu hari nanti. Jom kite bertekad !!

John aku pon rasa cenggitu...cam nak delete je entry tu.

kemang~ November 10, 2011 at 9:44 PM  

aku tunggu gambo bermuka ko..kan kan hensem kacak bergaya.. hahaa ;p

fatt November 10, 2011 at 10:16 PM  

janggel,
mana ada john ckp dia nak dilit? ko dilit siapla ko! aku tamao kawan dgn korang dah pastu #sentap

kengkawan sume, jgnla down, tak rock la korg ni! kita seronok2 je benda ni...jgnla memasing mengukur itu ini, takmo la camtu, ok! aku pun marhean jgk..belum lagi smpai europe. india yg maha murah tu pun aku tak smpai lagi ok...so siapalah aku. tp aku nak pegi sume2 tmpt tu. pglmn setiap org berbeza2...itu yg membuatkan semua org istimewa...apa gunanya pegi oversi tp msia pun tak habis cover..mcm aku cthnya..huhu...

so jgnla give up ok! jadikan itu satu cabaran utk kita!! OK! :D




kemang,
toya la kemang. klu berani ko tunjuk la muka ko...sume org sporting tunjuk muka. baik ko edit entry ko tu. zilla yg pemalu tu pun dah tunjuk muka..aku potong markah sape tutup muka...siyes...

Janggel November 10, 2011 at 10:19 PM  

Fatt aku gurau kasar je la.. Tamau la delet sebab aku rasa entry tu yg paling banyak org komen dalam sejarah hidup aku tau. Tak penah ada komen2 yg banyak camtu dan dah jadi satu sejarah tau. Aku takkan delete... Sayang gile ngan entry tu walauponnn tak seberapa. Makin semangat aku nak travel!! Hehehe
Thanks la sebb ko buat soalan2 tu.

Janggel November 10, 2011 at 10:20 PM  

entah kemang ni! apa la hahahah *bakar line....

fatt November 10, 2011 at 10:59 PM  

janggel,
sama2...jgn dilit ok!
pasni sama2 kita tunggu plak soalan dr biqque. aku hrp dia tak buat soalan gila2...kang naya..dia kan gila skit...hehehe...takpe leh ngutuk sbb dia takde ;P

aku punya komen kat blog byk sbb korg jgkla. mostly regular aku korang la jgk..sape lagi? hahaha...kdg2 aku tak sempat blogwalking, aku mtk maap..tp aku cuba utk kasik korg trafik & tag..hopefully ada la kena skit tempias2 duit nuff :)

kemang aku rasa tak berani nak sahut cabaran...john buat, ko buat..sume sporting...aku? tunggu...tp aku akan kasik yg terbaik la..sbb aku tukang reka soalan :P

shah_rule November 10, 2011 at 11:27 PM  

wah sronok nye smbutan hangat.
fatt akk x bwk laptop. susah nk blogging. tggu ak balek yer. insyaallah ahad mlm ak bubuh. hehe

Janggel November 10, 2011 at 11:31 PM  

Haah la Fatt. InsyaAllah aku akan cuba elakkan daripada mendilit. Kite tunggu soalan2 Biqque..itupon kalau dia sudi tag aku hahahaha demand tak aku tunggu kena tag baru nak buat? Tapi siyes sebelum ni mmg aku x layan tag2 ni Fatt, aku abaikan je.

Hmmm kemang ni memang la, aku rasa pon camtu... Tak berani nya dia tu...cakap je lebih!!!! Hahhahaah

Betul tu fatt, aku faham kesibukkan ko fatt. Kalau ada masa baru boleh blogwalking. Aku ni pun sama, untung keje depan kompiter je, kalau tak, haremm gak nak bukak blog.

fatt November 11, 2011 at 1:01 AM  

shahrul,
ok takpe, aku mengerti. aku kasik ko buffer sbb ko tgh holiday..spesel ni tau...hahaha. aku rasa jwpn ko mesti berbeza skit lepas ko balik dr pengembaraan solo yg pertama...kan? kan? kan? aku nak dgr sume cerita yg lain tu...lagi2 pasal apa yg ko observe dan apa yg ko rasa bila pes time travel solo :)

dan jgn lupa, gambar bajet diva...hehehe >:))




janggel,
nsib baik ko layan tag aku...kalau tak!! tapi soalan aku lain kan? kan? kan? aku pasti biqque tag kita semua...confirm :)

aku masih menungggu kemang counter attack, mebi dia dah tido. takpe, kita tunggu esok...ekekeke

aku baru nk jenguk blog org ni...dari kul 11pm tadi aku berusaha tp asik terbabas ke tuiter dgn balas komen...huhuhu...okla aku chalo dulu...

Janggel November 11, 2011 at 2:17 AM  

Fatt aku layan tag yang aku rasa kena ngan jiwa aku je, sebab banyak sangat tag-tag yang ala hadek-hadek eiiii tak kose nak layan. hahaha. Ye macam tag ko ni ilmiah, pastu kene pulak dengan jiwa, tu yang aku layan tu.

Ok selamat menggigihkan diri fatt! Caiyokkkk!

Liz Rohaizat November 11, 2011 at 8:42 AM  

wah, tiba2 ely rajin nak sponsor hadiah. *peluk cium ko ely*

good luck to all. aku mmg kerdil la sebab tiada gambar hot dan gambar overseas.

fatt, nanti lepas tarikh tutup, ko list semua links. senang nak baca. aku suka baca cerita org lain.

Biqque November 11, 2011 at 8:54 AM  

ha jaga, jaga, biq dah mari ni *sambil kayuh beskal terhuyung-hayang akibat baru lepas buat wilie*

KORANG JANGAN NAK DELETE OK! AKU STARLITE SORANG2 KAT DAHI KANG! HAHAHA!

ala john, jangan la begitew...kalah menang adat manusia...chong wei pun kadang2 kalah ngan mamat cinapek baru blajar main badminton...aku ok, cuma kalo aku kalah, mmg aku bakar jugak la kiki tu kan hahahaha!

janggel! cam haram ko ketuk2 jari kaki ke meja! KAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAH AKU TAK BENTI GELAK OK!

kemang letak gambar ala2 katun jepun tu pe cer...tak lazat la...stuju2, mas pun letak! terkujat gak aku :D bagus2!

ala sume, lek luhhhhhhhh *gaya rempit* tak leh ar nak compare2 kan...benda ni sume takde kasta...nanti kuar soklan aku, ha korang berbangga la puas2 dengan diri sendri ok? mesti korang rasa korang la yg paling hebat kat tanah malaya ni :D

Ely Hasrul November 11, 2011 at 1:21 PM  

ketepiii ketepiiii your higness dah datanggggg


ha aku dh bagi hint dah part hadiah. tp sume kena sabar ye sbb aku rasa paling cpt blk KK la baru leh kasik sbb specialnye nnti hadiah tu aku terus buat initial sapa yg menang.

satu lagik aku nk mintak kebenaran sumr org yg submit jawapan sbb aku nk compile n suh papi pilih (selain ko fatt), kalu aku pilih nescaya la kiki takkan terbakar hahahhahahaha

Ely Hasrul November 11, 2011 at 2:12 PM  

p/s fatt, markah aku lebeh tak sbb tutup dada? awwww

kemang~ November 11, 2011 at 3:13 PM  

hoiiii !! nama gua disebut2 di situ..ngapa in???


UPDATED UPDATED !!! kahkah.. pi tengok kat blog aku cepat !

sori baru balik keje..

BlueEwoke November 11, 2011 at 9:08 PM  

(sambil menguap)..emm bila la tuan rumah ni nk post pasal 26 fakta dia nih....cer kabor!!

Anash November 11, 2011 at 10:08 PM  

To all,
seronok baca komen sensorang...
jiwa kembali muda rasanya...hahah...
sume sporting..

iina November 11, 2011 at 10:23 PM  

Weihhh ko ye entri pasal 26 soalan tuh bila mau buat nie???

Ok aku dah siap aku ye entri.. leh link ;)

langkah kaki.. November 11, 2011 at 11:35 PM  

menunggu sis up jawapan kpd 26 soalan..x sabor dah nei nunggu nyer..:D

btwn..thanks utk soalan2 ni.. dari sini, org dapat kenal lebih byk traveller/tourist/diver/hiker..masing2 ade xperience masing2.. seronok bace.

Lily Riani November 12, 2011 at 1:19 PM  

Fatt, ko nak aku sponsor hadiah dak? Satu jek. Practical nye lah confirm.

fatt November 14, 2011 at 3:34 AM  

janggel,
aku pun. tag hadek2 aku boring jgk nak layan. tp tgk jgk soalan. klu kena dgn mood aku layan jgk. tp aku tak penah lg tgk tag psl travel yg challenging. paling2 5 soalan habis...boring. pasni kita tunggu biqque plak



liz,
OK! sure will



biqque,
aku kalau baca komen ko siap leh terbayang2 camne agaknya kalau real...sumpah lawak. HAHAHA

beb, ko jgn buat soalan gila2 ok, aku tobat ni pes en las. pasni klu aku nak tanya paling byk pun 10...dah cukup....aku migrain ni ha...caye tak? hahaha...migrain siot! phew~



ely,
syarat nk jadi judges ialah mcm standard kontes2 yg ada kat msia yg mana adik beladik, sedala male atau pekeleje-pekejele yg sama kompeni takleh vote...kena fair utk org lain nooo...aku ni tgh pikir hadiah ape yg aku nak keluarkan...iskk...serabut dah pale otak aku ni...iskk..



kemang,
SUDEH PAK!



Na,
SUDEH. wlaupun aku tau aku reply lambat gile...hahahaha~



kak anash,
akak pun sporting sbb keluarkan gmbr2 khazanah lama...hehehe



iina,
mengikut pd perkiraan aku dgn jwpn yg telah disubmit, aku jadi kagum sbb sungguh cepat! WOW!



jie,
insya Allah kita akan buat kuiz spt ni dari masa ke semasa. sbnrnya mmg ramai jgk kaki jln cuma masing-masing sorok cerita. hehe



lily,
BOLEH! SANGAT DIALU-ALUKAN =D

Ely Hasrul November 14, 2011 at 8:16 AM  

fatt, eh mesti jadik judges kena adil dan saksama. jgn bimbang aku selalu hilang ingatan so bile aku review karang ko ingat aku tau ke sapa punye blog tuh kahkahakhakha.. ko nye blog add pon kenkadang aku lupe kahkahkahkah (okek, no plat kete aku pn aku xhapal.. huyuh ape masalah aku neh??)

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP