Currently away for another solo adventure

February 03, 2012

Assalamualaikum!

Aku sekarang tengah menggigil-gigil sambil mengetuk huruf-huruf di papan kibod di sebuah hostel yang terletak di sebuah bandar di negara berkod +86. Segan plak dengan budak yang duduk kat sebelah aku ni sebab dia rilek je tapi gaya aku dah macam kena siram air batu. Mana taknya, malam ni suhu -6°celcius! Baju 3 lapis yang aku pakai pun tak boleh nak handle gigil ni.

Kalau diikutkan blogspot memang langsung tak boleh nak access dari negara ni tapi dengan bantuan seorang kawan aku berjaya crack dan taip entry ni. Bukan blogspot je takleh access tapi banyak website lain yang tak boleh di access termasuklah Twitter, Facebook dan lain-lain.

Sebenarnya aku tak planning langsung nak ke sini sebab haritu aku ingat nak guling-guling je kat tepi pantai. Anyway, tolong doakan semoga perjalanan aku lancar dan selamat pulang ke Malaysia. TQ!

ps: kepada semua yang menghantar emel, balik nanti aku akan balas. harap bersabar.
.

28 comments:

bdk2 @ John February 3, 2012 at 9:49 PM  

aku first aku firstt!!! aku tau ko nk pegi mana!!!! semoga ko selamat dan berjaya dlm expedisi ko kali nih. nnt jgn lupa sambung travelouge ko yg tertunggak dah beratus episod tu ok...

have a safe journeyyy~

bdk2 @ John February 3, 2012 at 9:50 PM  

xinnian kuaile...ni jiao shenme mingxi? shengri kuaile!!!

ni de pengyou.

BlueEwoke February 3, 2012 at 9:58 PM  

China le tu.. :)

Selamat berjuang!

Nowwa Fitri February 3, 2012 at 10:04 PM  

wah...kemana kau?China yea?

Wadi AR February 3, 2012 at 10:07 PM  

ko pegi mane? ole ole ade? haha

pineapple February 3, 2012 at 10:17 PM  

fatt,
take care ok.nnt ada masa dan access jgn lupa update okie.

MasZuber February 3, 2012 at 10:18 PM  

shi shi ni!!!

travel safe and sound k.

masMZ February 3, 2012 at 10:39 PM  

alaaaa suma anto bahasa cina....

aku nak anto Gong Xi Fatt Chai jer larrrr...... Hahahahaha

zila February 4, 2012 at 12:02 AM  

Wa ai ni..ha amikk..heheh

zila February 4, 2012 at 12:02 AM  

Wa ai ni..ha amikk..heheh

Ely Hasrul February 4, 2012 at 12:29 AM  

hahaha John siap ckp entry tertunggak yg beratus terbaekkk..

aahh xdpt access blog ciss xleh la update secara live.. hishh xsabo.. have fun!!

jimmy February 4, 2012 at 1:12 AM  

selamat bercuti fatt...:)

shah_rule February 4, 2012 at 2:02 AM  

china ke?? hmm cuba try link ni, maybe dapat masuk facebook'

www.f3.proxymice.com

Aku belajar dari sorang membe time kat vietnam sbb negara tuh pun block fb twitter etc..

travel safe fatt!!!!

Janggel February 4, 2012 at 6:43 AM  

Fuyoooo aku pon tau ko kat mana Fatt!!! Selamat bergumbira sambil guling2 atas air batu!!!! ahahahahaa..

Jeles!

Mijoe February 4, 2012 at 8:44 AM  

fatt..belikan keychain!!! ha ha ha
just kidding!

happy travel fren! semoga selamat di sana dan selamat kembali. Amin.

MULAN February 4, 2012 at 11:08 AM  

safe journey bro & enjoy..!!!

Biqque February 4, 2012 at 12:13 PM  

I know your style bebeh hahaha!

wa February 4, 2012 at 3:04 PM  

Fatt, aku pernah rasa -12 o celcius.Bangun pagi memang berdarah hidung hehe... tapi aku suka sebab tak pernah rasa macam tu. Sejuk tu menyakitkan tapi tetap bestttt pada aku..

gadisBunga February 4, 2012 at 3:55 PM  

bebaik di perantauan fatt.


haha, gaya ucapan macam la ko baru fes taim buat travel solo cenggini. cembese, aku tunggu update ko nanti!

eKa February 5, 2012 at 5:06 PM  

have a safe journeyyy

dekdaa February 6, 2012 at 7:19 PM  

halaaaa time aku dah buleh tingggal komen ni, ko pi bercoti pulak.. sedehhhh aku :P

ko tanya la org sebelah apa rahsia rilek tahan sejuk tu :D

atun's February 6, 2012 at 10:40 PM  

Salam,

Fatt,smg perjalanan pergi dan balik selamat..AMIN..x sabaq aku nk tau pasai solo trip hg kat negara berkod +86 tu..hehehe..terbaekk..

kairulizwan February 7, 2012 at 9:01 AM  

take care and have a safe journey fatt!!! :)

~uG0giRL~ February 7, 2012 at 7:34 PM  

gigih sye carik kod +86 tu kat google. hahaha. kat china rupanya ko. save journey and have fun ya

d_yanz February 14, 2012 at 1:47 AM  

haaa... tula aku pun pelik ko blh update blogspot dr negara berkod +86 tuh. setau aku mmg takleh bukak.
ok, kalau mcm tu aku blh try lah nnt.
selamat pergi + selamat kembali. :)

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP