Silk Road : Xian

February 07, 2012

Alhamdulillah syukur sebab perjalanan aku setakat ni lancar. Aku berada di Beijing 2 hari lepas dan sekarang ni aku berada di Xian. Suhu di sini boleh tahan sejuk tapi tak sesejuk Beijing. Semalam aku melawat Terracotta Army. Seeing is believing! Sangat-sangat mengujakan dan highly recommended!

Sebenarnya aku nak share gambar dalam entry ni tapi malangnya  takde cable nak transfer so jangan marah aku ye. Hehehe...

Xian sangat-sangat best! Kat sini muslim traveller tak perlu risau sebab populasi muslim sangat besar so bab makanan halal takde masalah. Tadi aku cuba banyak makanan lazat. Yummayyy~

Signing out!


ps : aku harap kaki kiri aku sembuh sebab aku tak dapat nak berjalan sangat sebab sakit. doakan kaki aku sembuh!
.

28 comments:

Koqinqaremo February 7, 2012 at 8:23 PM  
This comment has been removed by the author.
Koqinqaremo February 7, 2012 at 8:28 PM  

selalunya aku baca je travelog ni.. salah satu travelog terbaik penah aku baca...aku tak penah drop komen.. ni first time...so...semoga perjalanan sis fatt sucess dan selamat.. take care

dzuchan February 7, 2012 at 9:16 PM  

semoga ko selamat & sakit ko sembuh...
aku sangat teringin nak p Xian lepas tgk rasa halal oriental dulu...
can't wait for your travelogue..
selamat mengembara..

Cik Adek Manes February 7, 2012 at 9:27 PM  

can't wait for your update.. ;]

norh February 7, 2012 at 9:44 PM  

awat dgn kaki tu fatt? moga cepat2 sembuh dan tak mengganggu trip..

Wadi AR February 7, 2012 at 10:00 PM  

fatt cepat sembuhh. miau miau

Mie February 7, 2012 at 10:21 PM  

Jauh berjalan kaki sakit... :)

Apa2 pun moga kakimu cepat sembuh...

kairulizwan February 7, 2012 at 11:00 PM  

fatt!

cepat sembuh so that ko bley jalan2.. nnti ley bace cerita travel ko!! ya Allah, sihatkanlah kaki fatt! take care weyh.. ;)

dekdaa February 7, 2012 at 11:10 PM  

sejuk berapa degrees weh?
gi beijing panjat GW tak?

eita February 7, 2012 at 11:26 PM  

Brapa lama plak ko kat sana fatt? x sabo plak aku nk tggu entri ko pasal Xian nih...:D by the way, moga cpt sembuh kaki tu n hv a safe journey dear....

Biqque February 7, 2012 at 11:50 PM  

woohoo! dah sampai xian!

Fid Abdullah February 8, 2012 at 1:40 AM  

Xian ni memang ada dalam list nih.. bestnyerr.. sabar menanti hapdet..

dakS February 8, 2012 at 8:35 AM  

fatt,
dalam diam dah sampai xian... patut le lama x hapdet... xpe balik nti tepek gambo banyak2 especially yg bab makan tu...
anyway enjoy the max and jaga kesihatan... jgn kena frost bite sudah... sian pulak dengar kau sakit2 masa tgh kat tpt org ni...

Ely Hasrul February 8, 2012 at 8:44 AM  

wooo beshnyeee.. alhamdulillah ko selamat smpai Xian.. xpe xdek gambo, entry pendek xpe asal update.. so aku tau ko selamat hehe.. cpt balik aku rinduuu!!!!

princesslavender February 8, 2012 at 9:09 AM  

Fatt, nanti ambik gambar panda yang paling cute k.. aku nak letak dalam album.. hehehe.. kalau leh, bawak la balik panda sekali...

sku dah selamat tiba di malaysia.. Alhamdulillah, balik je ke sini, dengar bunyi azan.. adusss, syahdunya.. dah lama aku tak dengar suara tu..

anyway, ko jaha diri bebaik tau... nanti aku nak copy gambar2 kite tu. hehe

p/s : thanks for the shot :-)

jay jamil February 8, 2012 at 9:29 AM  

wah! terracotta army macam citer the Mummy...ada jampi-jampi tak suh depa jadi hidup?

Enjoy your trip Fatt!

~mrs azmi~ February 8, 2012 at 9:39 AM  

moga selamat semuanya...

kaki ko kenapa fatt??

Lily Riani February 8, 2012 at 10:57 AM  

take care and congrates on discovering xian. i believe its cold and snowing there. is it tough?

Fatt February 8, 2012 at 12:38 PM  

Dear Readers,
thanks a lot for the pouring thoughts! aku baca komen semua dan terima kasih banyak2, tak sempat nak balas satu persatu tapi terima kasih!

it's freezing in Xian...serik la travel time winter @__@

BYE ALL!!

ps : ptg ni aku akan ke Chengdu

MasZuber February 8, 2012 at 1:32 PM  

tetibe aku menggigil ksjukan di sini. hihihi

nwys, take car n safe travel

Miss. Tina February 8, 2012 at 2:14 PM  

Terracota Army real belum pernah tengok just watched movie The Mummy from that moment memang treingin giler nal tengok real life.....anyway drink more hot coffee and moga kaki cepat sembuh..

Biqque February 8, 2012 at 5:41 PM  

sampaikan peluk cium aku kat panda gemuk kat sana tau! sila pegang sambil tepuk2 peha dia! gerammmmmm sgt!

wa February 8, 2012 at 7:21 PM  

Fatt, aku sampai Xian dulu tahun 2005 ..agak2 nya dah banyak berubah kot Muzium Teracota tu...ke sama je ek ?

~ Xian mmg best sangat, lagi2 kat Muslim street tu , barang2 murah sangat2..tapi tu tahun 2005 la..hik..hik

Fatt, tak pegi Harbin ke ?

Rozita February 9, 2012 at 12:29 PM  

Moga kaki tu cepat sembut. Really enjoy ur blog.

MULAN February 9, 2012 at 1:40 PM  

tak sabar nak tengok pics... enjoy & take care..!!!

BlueEwoke February 9, 2012 at 3:09 PM  

Part makanan lazat tu pun best gak nak dengar nih, selain terracotta army tuh..lalalalalaaa

Ha jgn meloncat byk sgt, kang tak baik plak kaki ko tu hehehe

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP