Made In China : Koleksi video kontot di Great Wall dan dalam keretapi Beijing West-Xian

March 28, 2012

Aritu ada orang komen katanya lepas tengok entry bergambar pasal Great Wall barulah dia boleh imagine macam mana rupa tempat ni. Pastu semalam aku godek-godek memori kad terjumpa pulak video kat Badaling. Rezeki kome la nak tengok video ni...walaupun kontot tapi jadi laaa....kan?



Video seterusnya pulak aku rakam waktu naik keretapi dari Beijing West ke Xian. Dalam video ni aku nak tunjukkan keadaan dalam keretapi untuk compartment 6 buah katil. Abaikan pelakon tambahan dalam ni.


.

21 comments:

Rozita March 28, 2012 at 4:41 PM  

Ehh.. akak first bagi komen (wahh..tetiba dah terjangkit penyakit si john)

Lama menunggu sambungan entri, tu yang tak sabar sabar nak tulis komen.

Tapi ..tak dapat nak tengok video ni kat opis, kena block, so balik rumah baru dapat tengok.

missSenget March 28, 2012 at 4:49 PM  

kt great wall tu, mmg org akn berjalan sepanjang2 tu eh..?

ke camne..?

wa March 28, 2012 at 5:14 PM  

ooo...ada yang 3 tingkat ke katil dalam ketapi ni, baru aku tau.
Masa kitorang ke Xian dulu , ada 4 katil je , tapi sebab hb terpaksa share ngan orang German, malam krismas pulak tu,takut gak diorang mabukkan... , so 4 katil tu kitorg tido 5 orang,,hahaha,,,

Fatt March 28, 2012 at 6:39 PM  

rozita,
wah akak pun terkena penyakit first ke? hehehe

sy takde masa nak taip ni kak...cerita Xian panjang skit...sebelum Jumaat le sy cuba okeh



miss senget,
tak...kalau deme malas deme bleh lompat ke bawah.
.
.
.
.
.
hahaha....aku tipu je!
.
.
mana bleh...kene jalan le sampai ke hujung. tapi kalau malas ko bleh guling sampai ke bawah :P



lavender,
aku lupe nak amik video bercakap2 dgn ko. hahaha..ripitla apa lagi!



wa,
ada 3 tingkat..mcm low cost flat la ni..kalau 2 tingkat kira cam bungalow le..hahaha

masa ko pegi Xian dulu bayau berapa utk 4 compartment? mesti mahal ni

gadisBunga March 28, 2012 at 6:53 PM  

kacak gak eh pelakon tambahan tuh? heheheh!

wa March 29, 2012 at 1:46 PM  

Fatt , dulu aku g ngan TA ..RM1900 utk 10 hari Beijing , Xian .. bwak duit sopping jek :)

Anash March 29, 2012 at 10:52 PM  

tinggi plak katil tuh...
mau terasa cam nak jatuh aje...
hehe

AndaQue March 30, 2012 at 2:53 AM  

Ya sepatutnya bila kembara ini lah yang perlu kita buat... selain merakam photo kita kena juga merakam video...kontot pun kontot lah....kan :)

mama ju, March 30, 2012 at 10:33 AM  

Aslkm

Mama baru jumpa blog ni. Mama suka sgt! salam kenal.

Mijoe March 31, 2012 at 5:20 PM  

kaki sape la tuh... :p

lena ke x tdo dlm tren tuh?

Rozax Aniey April 1, 2012 at 9:19 PM  

Hai fat!

sy da lame jadi silent reader blog ni :) awesome trip la!

i follow u k!
rozainiabdullah.blogspot.com

kak mah April 4, 2012 at 5:33 AM  

Bila saling berkongsi gambar baru lah kita dapat melihat budaya tempat orang.

m.u.l.a.n April 4, 2012 at 4:45 PM  

katil dia tu atas sekali ke? camna dia panjat agaknya..

seronoknya baca your journey ni..

L!yANa April 8, 2012 at 2:47 PM  

tgk video bandaling ni...teringt masa merabat great wall bulan 10 thn lps..siap stop makan oreo lg kt tgh2 jalan...:)

fatt April 8, 2012 at 11:15 PM  

gb,
aah ye. aku baru perasan. hahaha...bleh la jambut jugak..tp kategori nerd. hihi



wa,
rm1900? huhuhu..lumayan gak tu. apa nama TA tu? aku nak usha utk parents aku. klu aku bawak deme pesen aku kang pengsan pulak



mode honey,
boleh le tahan..



kak anash,
tinggi jgk kak, kalau paling atas lagi gayat



andaque,
mu ada amik video tak masa gi tibet?




mama ju,
wsalam. salam kenal. terima kasih singgah tp sy dah tak rajin update mcm dulu



mijoe,
agak2 kaki sape? memula nak tuning tido mmg payah, tapi dah dapat rhythm dia bleh hanyut



rozax aniey,
hai rozax!
terima kasih. blog awk takde button follow ke?

trip ni agak awesome cuma sy takde masa nak maintain taip cerita ni utk pembaca..sorry about it. busy skit nowadays..anyway thank u! :)



kak mah,
sebab gambar boleh bercerita.. :)



mulan,
katil mamat ni ke? aah..dia dok paling atas sekali...ada pemanjat kat tepi dinding tapi halus bebeno..kalau kaki lebar mmg tak muat. thanks for reading..akan berusaha menaip sambungannya



liyana,
10tahun lepas? wah lama dah tu...kami takde masa nak makan, meneguk air je sempat. hehe

kevin April 15, 2012 at 8:19 PM  

fatt , memang cun lar journey kamu. congrats !!!

fatt , kalau ada idea nak travel india , i mean seluruh india , boleh arrange travel dengan i pasal i dah habis travel seluruh india dan banyak lagi tempat di asia termasuk china dan tibet.

boleh check kat i punya address

blog : www.kevinasiantrip.blogspot.com

facebook : lovelybutserious@gmail.com

.bulan may i ada planning nak ke nepal untuk border crossing dan nak ke sikkim dengan nathula pass, nak join tak ?

fatt : cheapest flight nak ke india

dari bangkok ke kolkata : ( two way ) - rs 6800

dari kl ke chennai : ( two way : rs 8000 ).

kalau datang ke india , bagitau yer. kita boleh travel bersama.. take care.. tujuan i senang. nak tolong orang malaysia ku untuk travel di india senang senang. temp i tengah buat social service kat delhi dan chennai. i dari kl. add i kat facebook lar. boleh tengok travel pic i.

Rozax Aniey April 26, 2012 at 1:40 PM  

fatt,
xpasti la ade ke x button follow tu,mcm ade jer..tp,xsure,almaklumlah, baru nak adapt dgn bloging ni,,slalu bace org punye je..hehehe

btw,nak ucap terima kasih sbb awk byk bg inspirasi utk sy p travel..nnt sy update pasal hatyai trip,yg memang sy study yr blog b4 pergi...hihi. nasi minyak akk tu mmg sangattt sedap! pulut mangga akk ninja mmg terbaik! hehehe

fatt April 30, 2012 at 8:47 PM  

kevin,
hi kevin! sorry it took me so long to reply. i memang ada plan nak ke india tapi since AA kansel route ke Delhi i stuck skit since i tak pasti nak turun ke mana. tahun depan u still dekat india ke? kalau ye then maybe we can meet up. cheapest flight ke india tu dgn Air Asia ke? atau flight lain?

bln 5 ni i dah ada 1 big trip, sorry kev. maybe next time since i also ada plan ke nepal...i rasa negara dekat sebelah sana more interesting rite? kathmandu u dah sampai ke belum?

i will put ur blog in my blogroll. hopefully ur experience will help others too. thanks kev! have a great trip :)



rozax,
i tak jumpa button follow. maybe u bleh check dkt "manage blog>add follow button"?

awk pegi hadyai sblm ke selepas bombing? sy pun masih ingt lagi rasa nasi minyak tu...mmg sedap wlpun tepi jalan. hehehe...pls write about it. nak baca :)

Rozax Aniey May 15, 2012 at 6:19 PM  

Fatt,

Thanks..da berjaya add button follow.hehe.

Saya p hadyai bln 7 tahun lepas..lama da. sebelum insiden bom tu. Tapi, b4 bombng tu, baru plan nak repeat hadyai dalam masa terdekat. nampaknya kene tangguh dulu la. Kalau keadaan da ok,memang akan repeat! Nanti sy update pasal hadyai,sy roger k!

India pon ada dlm perancangan sy jugak! bestnye2!!!

Thanks a lot fatt sbb inspire utk backpack. and u also give me strength untuk travel sorang2... :)

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP