The Fifth & Final

May 21, 2012


Same place. Different direction. New Experience. Kia Ora!

"The Last Journey" (really?)
Ermm...ok aku tau last year aku cakap benda yang sama...
Setahun sebelum tu pun aku cakap camni jugak...
Sebenarnya tempat ni hard to resist and that's why i keep coming back again & again
Tapi aku rasa ni betul last....kot!
Nope seriously. Heh!


ps : sori lama tak update sebab sibuk sikit lately. travelog China akan disambung selepas balik
.

29 comments:

Danny / John May 21, 2012 at 8:05 AM  

have fun! jumpa kat sana nnt!! hahah

MasZuber May 21, 2012 at 8:14 AM  

lagi?

hehee aku rase ko dah kene mandrem nie fatt ngan org sane..hehee

nways take care!

hanie May 21, 2012 at 8:39 AM  

cis!! pergi sana rupanyaaaaa hahahaha patut la tak berhapdet2.. ampeh.. haha

kem salam dengan lebai DD. ;p

Anna May 21, 2012 at 9:09 AM  

wau...

take care :)

Fird May 21, 2012 at 9:10 AM  

Have fun Fatt! Tak dapat nak pass baton hari tu :(

Biqque May 21, 2012 at 10:02 AM  

cantek lah pegi jugak! woohoo! pastu sila ke jepang ye :D

retna yusof May 21, 2012 at 10:45 AM  

wallaaa...
ko dah gi ke ni??
Jadi ke ko drive kat sana?

enjoy!!

Janggel May 21, 2012 at 11:14 AM  

Huh? Berapa kali last daaaaaaaaaaaaaa.

Rayyan Haries May 21, 2012 at 12:29 PM  

fattttttttt... patutlah ko menghilang...bawak diri ke NZ lagi..haha.. nak postcard satuhhh...


btw, aku tagged ko kat blog. ;)

hajiMete May 21, 2012 at 1:23 PM  

chantek gila tuuu.. uhhuuu

gadisBunga May 21, 2012 at 2:19 PM  

aku rasa setujudgn mas. ko dah kene mandrem. haha!

takpe, balik karang sambung citer china hokeh!

arepeace May 21, 2012 at 9:05 PM  

Fatt, ada rezeki nanti kita wat road trip kat sana ek (saja bakor!!).. heeee.. makanya tak ler yg last!

m.u.l.a.n May 21, 2012 at 11:08 PM  

i baru re-post citer NZ utk kawan yg nak ke sana this weekend.. old post dah hilang akibat slide.com tutup kedai..

NZ sangat awesome kan..!! kami dapat cover north island je.. south belum lagi..

rara May 22, 2012 at 1:38 AM  

u really love that place eh? i jugak yg still tak sampai sana lagi..

anyway, enjoy ur trip babe!

jay jamil May 23, 2012 at 7:13 AM  

wah, ke sana lagi? akak nak pi sana duit masih lagi tak cukup ehehheheh

Anash May 23, 2012 at 8:41 AM  

haish?
gi oversea lagi?
laaa....
ok le
selamat bercuti eh!!!
(senang plak dapat cuti??Mode jeles...hahah)

Mie May 23, 2012 at 8:48 AM  

Last? Boleh caya ke ni... :D

Ainul Arina Madhiah May 23, 2012 at 2:53 PM  

hi kak fatt!

haha.. kak fatt, give me five! konon last2, akhirnya last tak menjadi-jadi~ selamat pergi sana lagi kak. tertinggal hati ler tu. hehe

btw, ni ha baru nk menjawab koleksi soalan akak haritu. lupa plak nk update =p

1. saya balik elektif sekali june sampai ogos tu. tu pasal jadi lama. hehe
2. jordan banyak kot akak tmpat nk pergi, tapi smeinggu cukup more than cukup. boleh pergi petra, laut mati, aqabah, wadi rum (tmpat filming nur kasih dgn transformer. muahaha), jabal qal3ah, jerash, makam2 nabi dgn sahabat. banyak lgi lah. hehe. kalau nk pergi egypt, sy selalu bajet 2 minggu. egypt tu terlmapau bnyak benda boleh pegi tengok. nk list jadi karangan plak. hehe. ikut akak la mcm mana kalau nk dtg. nk cmpur semua pun ok je. mcm ada sorang lecturer saya aritu, dia ronda middle east sebulan kot- redah semua habis Jordan, syria, lubnan, turki, egypt. alang2 sebab semua dekat2 je kan boleh guna darat except turki ngan mesir yg kena naik flight. cool giler ah dgr travel dia.
3. taiwan actually sy taktau la dia femes dgn apa. muahahaha, boleh plak gitu. sbb pergi sana skali dgn ikut progrm medik kat situ. jimat sket. sambil pergi program sambil jalan. 2 in 1. tu yg pergi je la. nnti dh nk pergi bru nk google2 apa yg ada kat situ. hehe

Ely Hasrul May 23, 2012 at 4:07 PM  

ko kt ne skang? sungguh lama kite xbetepok tampo. aku jumpak ko nye pots kt umah aku! hahaha terus aku guna buat rebus spagetti!

alifah@along May 23, 2012 at 5:06 PM  

fatt.....best nyer jadik ko ... apapun, semoga menemui apa yang dicari ....

BlueEwoke May 25, 2012 at 2:05 PM  

Oh ke NZ rupenye ko..patut aku cam kenal je gambar di atas, gunung2 diliputi salji itu dan jeti itu.. ko pasti ke ni yg last cik kak oiiiiiii? Pasti? Pasti?..heheheh..ha nanti balik update dengan gambar dari hasil camera baru okehhhhhhhhhh

atun's May 26, 2012 at 1:47 AM  

Salam,

Fatt, smg selamat pergi dan balik!!!wahh best toi..dpt p NZ berulang-ulang kali..mmg terbaek la..pasni Air Asia nk tarik balik dh flight ke NZ..x dpt la p NZ tiket murah pasni..nway..selamat..selamat k!!!

fatt May 27, 2012 at 4:39 AM  

danny,
ripit?



maszuber,
manderem dgn kambing biri2 la kot..hahaha



hanie,
lebai tu mana kenal member dah. balik mesia pun tak roger. so aku kirim salam di angin lalu jela sbb tak jumpa kot..hehe



anna,
tengkiu!



fird,
oit skrg ni Queenstown tengah lebat. isskk sunggoh la tak best weh



biqque,
jepang insya Allah aku nak pi...tunggu~



retna,
dah nak balik dah weh



janggel,
entah daaaa...infiniti daaa...



rayyan,
balik kampung katanye..setahun sekali jenguk kambing & lembu..hehe..poskad tak sempat kot weh, sbb aku nak blah dah



hajimete,
kamera haji mesti lagi cung terangkat!



gb,
kalaulah apa yg dikatakan itu bener...hahaha..wau bahagianya gb!



arepeace,
orait! bole! sbb mmg ada planning nak trekking kat sini in future. lets! lets!



mulan,
skrg ni ada competition utk select which island lagi awesome. but for me, setiap satu ada keistimewaan tapi in future i hope u dapat touring keliling south sbb scenery kat sini much nicer



rara,
I DO! sangat2. but maybe this is the last one



morbid,
malas



jay jamil,
takpe kak, jetstar masih ada...takde AA pun still bleh sampai. tapi turun kat Auckland la



anash,
mana ada kerap pegi kak, dah kurang dah ni..hehe...alhamdulillah, cuti senang approve :)



mie,
jangan. hehehe



ainul,
gimme 5! takkan ada yg last agaknye. hahaha. shushah



ely,
kann..lama dah tak bertepok tampo..aku kat nz ni ely..jenguk kampung...eceh....



alifah,
itulah, yg dicari tak jumpa tu pasal asik kena cari. huhu



na,
tak pastiiii!!! hahaha...acane trip UK ko? bleh celen dgn NZ tak? aku terkial2 guna kamera baru ni sbb tak berapa reti nak setting. mohon tunjuk ajar



atun,
wsalam..sama2 beb. takpe atun, wlpun AA dah tarik flight ke sini, masih ada Jetstar...datangla NZ...surely akan jatuh chenta :)

klynnismail May 28, 2012 at 9:39 AM  

Wah tak sangka kembali lagi
Ni macam nak buat jugak lah...

Travel&Food Lovers May 29, 2012 at 11:38 AM  

fatt..

aku dh bosan dgr ayat last...sebab den mmg xcayo ni trip last...

uMi aishah May 30, 2012 at 3:52 PM  

hahahahahaha tu je la yg mampu i komen sis...

nz sangat dekat ngn jiwa u.

fatt June 1, 2012 at 1:35 PM  

klynnismail,
buat jgn tak buat...selagi passport idup. hehe



travel & food lovers,
kah kah kah...mcm ahli nujum le beta ni. tau2 je



umi,
dekat di jiwa tapi jauh di mata..sob sob sob...u bile lagi?

uMi aishah June 2, 2012 at 11:59 AM  

insyaAllah sis...i akan menyusul

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP