From the land of Tin! Tin!

June 19, 2012

Tak pasti kenapa aku ke sini.
Aku datang bersendirian tanpa tahu apa yang bakal menanti. 
Di sini aku bertemu dengan seorang traveller dan tak sangka rancangan yang aku susun berubah 360 darjah.

land of skinny buildings

Dan aku pasti ada kejutan lain yang sedang menunggu esok....
.

23 comments:

dzuchan June 19, 2012 at 9:40 PM  

all the best..(even aku tatau ape2 :-))

Rayyan Haries June 19, 2012 at 10:35 PM  

What fatt???? Ko kat na? Ulang again, land of tintin????? Homaigawd!!!! And ko takda. plan apa pun? Sungguh lah...haha....weh gi europe aku nak poskad seketui... hehe.... apa2 pon buat beb, jgn ko masuk meminang jejaka eropah sudeh... pitam woh..hihi...enjoy. ur trip in tintin's land belgium! Jaga dir beb! :)

Ninie Hanis June 20, 2012 at 12:03 AM  

uiks ko g mane kali ni.aku tgk movie tin tin tu p separuh je,so tak pasti ko d mana.lama siot tak burak ngn ko..miss u my pren..cepatla dtg uk.

Daddy Ziyyad June 20, 2012 at 12:27 AM  

Waluwehhh...! Tak sabar nak baca kisah berikutnya..:-)

gadisBunga June 20, 2012 at 8:17 AM  

ya Allah ko fatt....! takpe, papehal pun take care and jgn pula stori moriiii!!!

Biqque June 20, 2012 at 10:44 AM  

rayyan, i think it's vietnam :D naik AA kan...cuba tgk bangunan2 diatas tu. kompom vietnam tu...(tin tin was brought to vietnam during french occupation) kalo gi eu, harus aku pun mintak FM hahaha!

fatt, which part of vietnam nih? hanoikah? saigonkah?

tak sabar tunggu cite ko. aku nak gi danang nanti hehehe...

Hairi Tahir June 20, 2012 at 11:14 AM  

ini yang gua hangin post tetiba letak gambar lepas tu tulis sikit2.. cet! cepat story!

Hulubalang June 20, 2012 at 11:26 AM  

ehh ehhh....entree china x abes dah masok entree tintin plak dahh... heheehehe apa2 pon enjoy ur life to the fullest.... errr destinasi ko gi ni dalam wishlist aku....hcm-danang-hanoi by train.. whoaaaaa......

areeplogue June 20, 2012 at 11:38 AM  

nampak macam Vietnam. Erm...??

niL June 20, 2012 at 11:51 AM  

Tin Tin tu mana ah?? **Garu2 kepala

Illias Masri June 20, 2012 at 12:22 PM  

fatt, mathematically kalau 360 degree turning maknanya kembali ke point asal. patutnya 180 degree turning je baru merujuk kepada pergi ke direction bertentangan... hehe

cik gold June 20, 2012 at 2:35 PM  

semoga selamat kembali!

morbid5447 June 22, 2012 at 10:48 AM  

Gulp!!..baru je bikin panas gambo NZ ko tu,...ni sambung plak VVTS...perghh..superb....terbaekk

Anash June 22, 2012 at 1:57 PM  

Tin Tin ...musti dah angkut kamera baru nih
heheh
tepek gambo cepat!!
(arahan nih...sila laksanakan..)

uMi aishah June 24, 2012 at 9:17 AM  

tin tin!!! best..caya la sis

shah_rule June 26, 2012 at 12:01 AM  

VIETNAM!!! kan? kan? fatt ak slamat pulang.. ko lak menghilang.. hehe

fatt June 27, 2012 at 2:09 PM  

dzuchan,
uih memang best! hahaha



rayyan,
fail! biq dah bagi jawapannya. aku ke vietnam & cambodia jela..tak mampu lagi nak ke belgium. nak sponsor? hehehe



ninie,
iyelah. lama dah tak borak..apecer weh? insya Allah tahun depan aku datang.



gb,
stori tu pasti, cuma....hahaha...tunggu habis sume yg tertunggak



biq,
aku ke saigon & pp la biq...bila ko ke danang?



hairi,
gua memang buat gini with purpose...kakakaka...lu bila nak blanje gua pizza 8 tingkat?



hulubalang,
aku akan habiskan entry cina...cayala cakap aku ni...no more pending entry dah, janji habis asalkan lambat. weh ko bila nak buat route hcmc-danang-hanoi??? jeles...aku cuma sempat ke hcmc je..len2 tu kendian aku bikin



areeplogue,
ya tepat sekali tekaan sedara. nah cekelat sekeping!



nil,
vietnam la nil...kan kat sana asik tin tin ton ton. hehehe



illias masri,
hah, inilah dia kalau asik menghadap thesis! itu kalau mengikut teori matematik, tapi kalau dalam penulisan nak tulis pusing 180 darjah tu mcm chachat pulak ayatnye. but technically ure right



cik gold,
amin...selamat kembali suda. makasih di atas doa iteww



janggel,
mesti paper geog ko dapat A1



mulan,
panas melekit2



morbid,
cer kabo pebenda VVTS tu? kod rahsia?



anash,
ahaha..mestila kak, kamera lama dah pass ke adik...nak tanak kenala usung. nasib baik ringan



umi,
best sampai pekak tinge rasa nak penampor muka drebar sekor2



shahrul,
ya betul!! wah ko dah pulang ke? amacam trip?

Biqque June 27, 2012 at 6:16 PM  

oooo saigon n pp. okeh. aku gi danang sept ni. tak prepare apa lagi...

kairulizwan June 29, 2012 at 12:57 AM  

bestnya pegi vietnam. xkesempatan nk pegi lg. pegi blum. FM ada.. haha.sbb member aku baru blk nnti update weyh. dah lama x komen kat sini, sebab keje macam harom banyaknya..

Kenyalang Celup June 30, 2012 at 10:00 AM  

Nice..i love backpackers also. Do visit my blog at the www.kenyalangsigat.blogspot.com tq

Rayyan Haries June 30, 2012 at 12:54 PM  

hahahhaa...memang fail! hahahahahha....aku dok taksub tgk Amazing race tin tin tu hah!!1 hihihi.tunggu lah duit juta2 aku sponsor!

biqque,
alamak, gue tak nampak lah comment tu..hahaha

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP