Azan Di Xian

August 01, 2012

Assalamualaikum dan selamat berpuasa!

Minggu lepas aku ada janji nak post satu video klip orang China azan.
Maka bersempena dengan bulan yang mulia ini aku hadiahkan klip video amatur laungan azan dari Masjid Besar Xian sewaktu ke sana bulan 2 yang lepas.


Amacam, rare tak bunyiknye? 
.

20 comments:

BlueEwoke August 1, 2012 at 4:21 PM  

bunyinye sangat lain macam!!! tp ape pun bunyi dan bangsa org yg laungkan azan tu xpenting, dia dh jlnkn tugas murni dia, jom la kite ramai2 tunaikan solat kekeke

*mode setazah

Janggel August 1, 2012 at 6:16 PM  

Wah syahdunya rasa...tenang je...]

Setad Dun.

dzuchan August 1, 2012 at 9:47 PM  

sangat2 rare..cara dia azan pun rare, alunan dia lagilah...
we..the beauty of Islam kan, pelbagai bangsa..

Nashua Ibrahim August 1, 2012 at 10:39 PM  

memang rare! lambat gak la nak tangkap ape benda dia sebut. thanx for sharing :)

Ely Hasrul August 1, 2012 at 10:41 PM  

mode setazah? setad dun? hahahhahahah

mari lah kite sembahyang, beshnye sure syahdu time nih

Lily Riani August 1, 2012 at 11:48 PM  

good sharing... always wanted to take portraiture here. apparently its the best.

Naramas Aman August 2, 2012 at 3:17 AM  

Saya baru pulang dari Masjid Besar di Xian ni 2 hari lepas. Memang macam nilah saya dengar, pertama kali dengar barisan pertama saja yg saya faham, yg lain tu memang tak berapa nak faham.

Hulubalang August 2, 2012 at 7:43 AM  

aishh...pertama kali dengar langsung x paham...tp bila dengar kali kedua baru dpt tangkap sebutan dia....

mamyharraz August 2, 2012 at 9:10 AM  

mmg pelik bunyi bg pertama kali dengar..tp pertengahan laungan tu dah boleh tangkap dan faham..

hmm sgt syahdu...

saza August 2, 2012 at 10:55 AM  

dah pi sini...bila masuk masjid je rasa tenang kan :)

saza August 2, 2012 at 10:57 AM  
This comment has been removed by the author.
Biqque August 2, 2012 at 5:13 PM  

diorang azan mmg lain bunyi skit...banyak negara camtu kan? sbb tu kadang mesia menang tilawah sbb katanys sedappppp je alunan :) syukran...

kak mah August 9, 2012 at 5:38 AM  

Bunyi lain sebab slanga depa lain.

uMi aishah August 10, 2012 at 8:25 AM  

yg betul2 clear n dapat faham 'muhammad rasulullah'

miss u :(

Azizan Zolkipli August 12, 2012 at 2:54 AM  

memang unik & tersendiri !
tapi kalau dengar dengan telinga sendiri kat sana, lagi menjiwai kan ...

fatt August 16, 2012 at 2:45 AM  

na,
setazah sgt...ustaz dah ada..apa lagi! kekekeke...aku tingin nak dgr org india azan...lain mcm tak bunyiknye?



janggel,
bukan...ko setad janggel..kekeke



dzuchan,
ala2 sengau pun ye. siap tambah2 lagi tang ujung...hehe



nashua,
"shiiii"..entahlah apa mksd pkataan tu tapi dia ada sebut dalam tu..notice tak?



ely,
gaya penyampaian tu ala2 mcm tengah menyanyi pun ye...kan?



lily,
sure u will



naramas,
hehehe...perkataan "shiiii" tu mmg tak pasti dia tambah ke apa, kan? org yg sama azan ke?



hulubalang,
hahahaha...gitewww. camtulah aku rasa waktu pes time dgr. lepas dah lama2 baru aku notice oh azan rupanya =)



mamyharraz,
muda kan tukang azan ni? tapi rasa sgt overwhelmed bila dgr bangsa lain azan



saza,
ada cuba solat di dalam masjid ni tak? tapi cantik kan masjid ni?



biq,
part ni aku setuju...aku rasa org mesia azan mcm org arab...sebutan dgn lagu pun sedap...klu ko dgr azan kat mekah pun lain jgk..aku ada rekod ke? kena korek balik archieve...tskkk



gb,
makasih gb!! rindu dibalas!! kekekeke



morbid,
motip?



kak makh,
sbb apa ya? sbb mkn pakai chopstick kah? hehehe gurau je kak



umi,
rindu iols ke uols? heh bila nak together2 ni? umah bukan jauh pon!!!



wakjan,
ye wakjan...sy pegi 2x sbb nak dgr dia azan...hehehe =P

fatt August 16, 2012 at 2:45 AM  

na,
setazah sgt...ustaz dah ada..apa lagi! kekekeke...aku tingin nak dgr org india azan...lain mcm tak bunyiknye?



janggel,
bukan...ko setad janggel..kekeke



dzuchan,
ala2 sengau pun ye. siap tambah2 lagi tang ujung...hehe



nashua,
"shiiii"..entahlah apa mksd pkataan tu tapi dia ada sebut dalam tu..notice tak?



ely,
gaya penyampaian tu ala2 mcm tengah menyanyi pun ye...kan?



lily,
sure u will



naramas,
hehehe...perkataan "shiiii" tu mmg tak pasti dia tambah ke apa, kan? org yg sama azan ke?



hulubalang,
hahahaha...gitewww. camtulah aku rasa waktu pes time dgr. lepas dah lama2 baru aku notice oh azan rupanya =)



mamyharraz,
muda kan tukang azan ni? tapi rasa sgt overwhelmed bila dgr bangsa lain azan



saza,
ada cuba solat di dalam masjid ni tak? tapi cantik kan masjid ni?



biq,
part ni aku setuju...aku rasa org mesia azan mcm org arab...sebutan dgn lagu pun sedap...klu ko dgr azan kat mekah pun lain jgk..aku ada rekod ke? kena korek balik archieve...tskkk



gb,
makasih gb!! rindu dibalas!! kekekeke



morbid,
motip?



kak makh,
sbb apa ya? sbb mkn pakai chopstick kah? hehehe gurau je kak



umi,
rindu iols ke uols? heh bila nak together2 ni? umah bukan jauh pon!!!



wakjan,
ye wakjan...sy pegi 2x sbb nak dgr dia azan...hehehe =P

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP