Ucapan Raya 2012

August 16, 2012

**entry ini adalah sequel dari entry khas ucapan raya tahun-tahun yang sebelumnya.

Bersempena dengan hari raya yang bakal menjelang aku ingin mengambil kesempatan menyusun sepuluh jari memohon maaf kepada semua pembaca blog BackpackerBusuk di atas segala salah dan silap selama blog ini bersiaran dan juga di atas progress entry yang lembap (apa boleh buat, masa sangat mencemburui aku). 

Pengumumuan penting buat ahli jemaah #Travelholicawesome dan kengkawan yang menghantar kad raya serta menunggu balasan daripada aku, tadi aku mendapat berita kad raya yang aku kirim untuk korang tersesat sampai ke Pejabat Pos Ulaanbataar, jadi sila jangkakan kelewatan. Untuk tidak menghampakan semua maka terimalah kad raya elektronik yang spesel ini sebagai penganti diri. Kehkehkeh. 


Juga tak lupa buat semua yang mengenali aku sama ada di alam maya mahupun di alam nyata (maaf tak dapat nak sebut nama satu-persatu), tak kira di mana jua korang berada kita tetap melihat bulan yang sama....cewaahhh! Apapun, pokoknya di sini marilah kita buang yang keruh dan ambil yang jernih. Hidup ini sekadar persinggahan, mungkin tahun ini bakal jadi tahun terakhir kita merasai nikmat berpuasa dan berhari raya.

Untuk yang pulang jauh ke kampung halaman terutama sekali yang memandu, sila hargai nyawa orang di sekeliling. Akhir kata, Selamat Hari Raya Aidil Fitri, Maaf Zahir & Batin. Insya Allah panjang umur kita akan bertemu lagi di dalam entry yang lain.


Ikhlas,
Fatt BpB
.

39 comments:

dzuchan August 17, 2012 at 12:34 AM  

selamat hari raya & maaf zahir batin utk ko jugak fatt

almaklumla,diri ni baru lebih kurang setahun mengenali ko di alam siber.
mungkin ada salah silap aku dengan ko dialam maya & di alam nyata

so semoga ko enjoy this raya, drive carefully,enjoylah makanan yang sedap2 dikampung ittew.

and
thanks
sebab
sudi
menambahkan
memori
Ramadhan
aku
tahun ni:-)

*hopefullyukhwahituberpanjangansampaibilabila*

ikhlas jugak
dzuli

Sarah Asshila August 17, 2012 at 12:43 AM  

Selamat Hari raya aidil fitri kat fatt..Saya nak ke jepun raya ke 3 ni,doakan yang elok2 untuk saya ya..hehhe..Neves ni, 1st time pi sana..hehe..

zaraab August 17, 2012 at 12:45 AM  

Selamat Hari Raya,Maaf Zahir Batin to you too Fatt!

Drive carefully, rejoice the time since we're successfully observing Ramadhan,eat moderately and Happy Holiday!

Fird August 17, 2012 at 2:45 AM  

Selamat Hari Raya Aidilfitri Fatt ;)

Maafkan daku jika ada salah dan silap sepanjang perkenalan kita di alam vitual.

Lapyuh! Heheh

niL August 17, 2012 at 6:05 AM  

Slmt Hari Raya Fatt!

Hang Dhamin August 17, 2012 at 7:45 AM  

selamat hari raya ! tuan tanah pun jgn makan byk sgt ! nnt x larat jalan jauh

Hulubalang August 17, 2012 at 7:50 AM  

Slamat Hari Raya Fatt...

Pecah Kaca Pecah Gelas
Sudah Baca Harap diBalas
:p

Hulubalang

Koqin Qaremo August 17, 2012 at 7:53 AM  

Selamat Hari Raya Aidilfitri Fatt...

Janggel / Rain August 17, 2012 at 8:07 AM  

Selamat Hari Raya Aidil Fitri. Maaf la sebab aku selalu mengutuk ko! (eh ada ke?) dan selalu mengata depan-depan ko (ada jugak ke?)

akhirkata...hayatilah rendaang, lemang dan ketupat itu selagi ianya masih di depan mata.

WASSALAM.

en_me August 17, 2012 at 8:22 AM  
This comment has been removed by the author.
en_me August 17, 2012 at 8:31 AM  

selamat hariraya aidilfitri maaf zahir bathin cikfatt yg hebat berjalan2 solo tuuu..

Mya August 17, 2012 at 8:38 AM  

selamat hari raya aidilfitri fatt :)

Naramas Aman August 17, 2012 at 9:20 AM  

Selamat Hari Raya dari Beijing :)

mrs gold August 17, 2012 at 9:26 AM  

Selamat Hari Raya Fatt!

Mie August 17, 2012 at 10:01 AM  

Salam lebaran Cik Fatt BpB...

Anash August 17, 2012 at 11:36 AM  

hoh..
mana kad raya?
tansree sentap nih!!

hehe
selamat maju jaya
eh
selamat hari rayaa...

masMZ August 17, 2012 at 11:56 AM  

huhhhh gigih aku tak balik kampung lagi nih tunggu kad raya yang tak sampe-sampe... #sentap #sentap nehhhh. hahahahhaaa

selamat hari raya fatt

BlueEwoke August 17, 2012 at 2:07 PM  

Amboi panjang speech! hahahah apa2 pun selamat hari raya, kes yg dulu2 tu kire kite 0-0 je la, nanti jgn lupa buat laksa bwak dtg open house umah aku kekekeke

Biqque August 17, 2012 at 2:34 PM  

sama la kita ye maap2 0-0. yg penting, nanti sila buat laksa slurp ko tu lagi ye :D

KAMI TETAP DEMAND KAD RAYA ORIGINAL!

morbid5447 August 17, 2012 at 2:48 PM  

orait2...selamat hari raya jugak fatt dan kawan2 lain ni ye...

faizal August 17, 2012 at 3:48 PM  

fatt...ehe..sempena bulan puasa dah nak abis... aku nak mintak ampun maap..semoga apa yg hg cita akn tercapai..amin...selamat hari raya!
kosong kosong ok...owh kosong....kosong....kong..(versi najwa latiff berlagu)..

Illias Masri August 17, 2012 at 4:51 PM  

selamat hari raya fatt...
selaku pengikut fanatik kau, aku nak mintak izin utk publish gambar kad raya panda kau ni kat fb aku, n aku nak buat profile picture skali la... boleh ye? keh keh keh~

jay jamil August 17, 2012 at 5:37 PM  

Selamat Hari Raya, Fatt!

Raya kat mana tahun ni?

Fatt August 17, 2012 at 9:19 PM  

dzuchan,
aku pun! selamat hari raya, maap zahir batin jgk kalau sepanjang kita berkenalan ni ada tergurau2 kasar dgn ko. semoga raya ini akan lebih bermakna dgn kehadiran ketupat, rendang dan lemang diatas meja..kekeke...

oso, terima kasih utk haritu..hopefully ikatan ukhwah ini berkekalan. take care! =)



sarah,
selamat hari raya jgk sarah. wah beraya di jepun, best tu! insya Allah sumenya baik2 saja..amik byk2 gambar tau..have fun! =)

ps: tak dpt lg address kamoo!



zaarab,
u too! drive carefully & enjoy this special time with families & loved ones!

Selamat Hari Raya, Maap Zahir & Batin =)



fird,
ambui lamanya menghilang...hampir2 aku pikir ko hilang terus..hehehe

anyway, aku pun sama..klu ada salah silap harap dimaafi...lapyutu...kakakaka



nil,
Selamat Hari Raya niL...semoga selamat pulang ke kampung halaman =)



hang dhamin,
heh siot je...aku tak mengesot la. mkn byk pun takpe. hahaha....selamat hari raya kat hang!



hulubalang,
itu bukan pantun!! ko tgk ni aku berpantun..

buai laju-laju
sampai pokok sena
melantak laju-laju
kalu tercekik padan muka

kehkehkeh...amacam?



koqin,
Eid Fitr Koqin...Maap Zahir & Batin

Fatt August 17, 2012 at 9:21 PM  

janggel,
wah giteww, statement kontroversi sangat. hahaha..aku pon! kot2 ada terpukul ke, termengata ke, terumpat ke, ter....lain2 ke...(aku rasa takde sbb aku suci kudus..kekeke)..maka aku mintak maap byk2 ye. jangan berduka di hari lebaran ni, aku pasti ia akan jadi kenangan terindah yg akan ko ingt sampai bebila..nanti pakai baju melayu pastu posing dgn makwe pakai kimono tau...pastu publish...kompem meletop!

Selamat Hari Raya Janggel...aku hrp ko pun dapat makan ketupat, rendang, lontong dan kuih-muih waktu raya nanti...take care! (sob..sob..sob...sedih sbnrnya)



en_me,
selamat hari raya maap zahir batin juge utk en_me yg hebat memetik gambar itewww...maap zahir & batin



mya,
hi mya, selamat hari raya maap zahir & batin utk uols sekeluarga! =)



penunggag bulan putih,
cik yg menunggang bulan...selamat berhari raya. tahun ni raya di bulan ke? kihkihkih



naramas,
cik jgn sedih2 raya di perantauan...pengalaman ni...apapun selamat berhari raya di tempat org...take care! =)



mrs gold,
cik gold beraya pertama kali dgn asben ye...selamat beraya, jgn gaduh2 balik kampung sapa dulu naaa...hehehe ;)



mie,
encik mie, maap zahir batin ya kalau ada salah silap sy...dan juga selamat hari raya utk encik mie sekeluarga =)



kak anash,
tansree, kad raya terlajak ke pejabat pos ulaanbataar..mgkin sampai masa raya nanti...kekeke...hati2 memandu pulang ye kak...klu ada salah silap sy harap dimaafi...memuahhhh #tetiba



masMZ,
jgn sentap..kang lagi lambat sampai..hehehe...ko dah balik kl ke? (ambui kampung kat kl kelas ko jah). selamat hari raya ye mas...ampun maap zahir batin (ada batin ka?)



na,
mestilah, bukan senang nak berucap..hahaha. ye kita kosong-kosong najwa latip giteww...aku nak masak lain pulak le pasni, asik laksa je kome tak bosan ke? lol!

selamat hari raya utk korang sefamily :)



biq,
amboi yg CAPS tu gerun aku baca..lol!
kita 0-0 ye biq, halal makan minum aku ye dan tambang van redang. lol! =P



morbid,
utk ko jgk sekeluarga, selamat hari raya!



faizal,
makasih atas doa yg dititip...selamat hari raya jgk, aku nak mintak maap kalau ada terckp kasar kat hang, jgn simpan dlm hati nooo...kita dah kawan lama. kim salam org umah...0-0 oke!



illias,
selamat hari raya encik...hah, ko kopilah gambar panda debab ni aku tak kisah. cuma jgn mkn byk sgt nanti jadi mcm panda dlm gmbr ni. lagi satu, sori sbb tak reply lg emel ko, aku sibuk skit.



jay jamil,
selamat hari raya cik jay..sy tahun ni raya kat utara. anda? hati2 balik kg ye...makan kenyang2! =)

Rayyan Haries August 17, 2012 at 11:41 PM  

Selamat hari raya fatt! :)

maaf kalau salah silap terkasar bahasa ya! ;)

Rayyan Haries August 17, 2012 at 11:42 PM  

Selamat hari raya fatt! :)

maaf kalau salah silap terkasar bahasa ya! ;)

Rayyan Haries August 17, 2012 at 11:42 PM  

Selamat hari raya fatt! :)

maaf kalau salah silap terkasar bahasa ya! ;)

Rayyan Haries August 17, 2012 at 11:42 PM  

Selamat hari raya fatt! :)

maaf kalau salah silap terkasar bahasa ya! ;)

Danny / John August 18, 2012 at 2:01 PM  

motif sgt komen sampai 4 kali? hahaha ;p

selamat hari raya fatt! maaf sbb mmg ade kutuk2 ko dulu. biasalah kan tak kenal ko lg dlu. anggaplah khilaf aku sendiri, maaf zahir dan batin!!!

aku smpai kul 4 pagi td. tak jem sangat...kete byk tp moving laju. have a blast hari raya!

Siti Noridah Ab Rahaman August 18, 2012 at 6:13 PM  
This comment has been removed by the author.
Et August 18, 2012 at 6:22 PM  

selamat hari raya Fatt! semoga gembira di hari raya ^^

Mijoe August 19, 2012 at 9:45 AM  

salam aidilfitri 1433H Fatt!
maaf zahir dan batin :)

atun's August 21, 2012 at 6:32 PM  

Salam,

Selamat Hari Raya Aidil Fitri Fatt!!!maaf zahir dan batin..baru hari ini aku berkesempatam bukak blog ni setelah sekian lamanyerr..(sejak2 smua jenis blog ni di block di ofis aku..so mmg hampeh toii..dh susah nk follow pkembangan para traveller n blogger skrg ni..

Tp yang best nyer bukak2 jer tgk follower meningkat arrr..TERBAEK laaa..aku suka!!aku suka!!..teruskan dgn citer2 hang ok!!

norh August 24, 2012 at 7:27 PM  

Selamat hari raya fatt.. Maaf zahir dan batin..

Rayyan Haries August 25, 2012 at 12:03 AM  

Hahaha...google suka pedajal aku..siot tolll...ni kira aku semangat nak wish fatt..haha..weh, happy raya john

Fatt August 25, 2012 at 1:24 AM  

rayyan,
wah 4x!

Selamat Hari Raya! (x4)
aku pun, kalau ada tersalah silap harap dimaapkan :)



john,
lazer seperti selalu....kekeke...

ah takpelah john, aku pun ada jgk kutuk ko...kiranya fair & square letteww...kekeke....tapi tu sume cerita lama. anyway, selamat hari raya maap zahir & batin



et,
selamat hari raya Et! maap zahir batin kalau ada tersilap kata...



mijoe,
selamat hari raya mijoe...lama tak nampak mung...lepak blog ninie ke? maap zahir & batin ye..



atun,
wsalam, selamat hari raya atun. owh gitu kesahnye...bos taknak korang mengular lettewww...aku pun dah tak laju update blog mcm dulu...sibuk dgn keje. part follower tu aku tak kisah, ramai ke sikit sama je. yg penting ada communication gitewww....peace Vv



norh,
hai norh...beraya kat mana? selamat hari raya jgk..maap zahir batin..kosong-kosong!

atun's August 26, 2012 at 7:25 PM  

Fatt,

Hehehe..mgkin rahsia aku dok baca2 blog kt ofis dh tbongkar tu yg kna block trus tu..heheh...keep blogging k..aku suka blog ni!!!byk info yg aku refer kt blog ni..nway thanks yerr!!!x buat open house ke??lupa nk tnya satu benda..jadi x projek ke Sabah tu??heheh...

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP