Travelog Tertunggak. Sila Undi!

September 05, 2012

TERKINI : UNDIAN TELAH DITUTUP DAN KEPUTUSAN AKAN DIUMUMKAN DALAM ENTRY SETERUSNYA

Lepas habiskan travelog China semalam aku pun memulakan operasi mengorek senarai travelog yang tertunggak. Boleh tahan banyak rupanya....adoi! Walaupun terfikir nak sambung travelog Gangnam Si Kuda Kepang, tapi rasanya mungkin lebih fair kalau suruh korang yang vote. Amboi suke ye bila suruh vote! Korang boleh pilih 1 atau 2 di antara 4 travelog yang dipertandingkan. Harus diingatkan bahawa pilihan terhad pada travelog yang sudah ditaip. Yang belum taip tak dikira sebab aku nak clear semua yang sekerat jalan.

Berikut adalah senarai travelog yang dipertandingkan :

1. Lost In Translation (Korea) *last entry 4/11/2011
2. Umrah *last entry 5/10/2011
3. The Overland (KL-Hadyai-Bangkok-Siem Reap-Ayuthaya-Bangkok-Butterworth) *last entry 5/8/2011
4. Mekong Overland (Ho Chi Minh City-Phnom Penh) *last entry 19/7/2012

Aku rasa benda ni akan lebih menarik kalau setiap vote disertakan alasan kenapa travelog tu patut didulukan. Korang boleh taip alasan kat tempat vote atau kat petak komen di bawah entry ni. Alasan yang paling kreatif akan dapat seprais tapi aku belum pikir secara spesifik nak bagi apa, tapi yang pasti benda yang runcit-runcit je.

Undian terbuka kepada semua yang membaca blog ini tak kisahlah sesiapa sekalipun. Aku bagi chance untuk vote sampai hari Jumaat 7 September 2012, jam 11.59mlm dan selepas tu semua talian undi dan talian hayat akan ditutup (sempat lagi kalau nak marathon semua travelog seround dua). Travelog yang terpilih akan diumumkan dalam entry yang seterusnya. Keputusan juri adalah muktamad dan sebarang komen tak puas hati atau surat layang akan di bo-layan. Sekian terima kasih!

ps : ada yang confuse, watak Mr. German bukan dalam travelog Mekong. ni sah tembak jawapan...pfft!
.

33 comments:

Hang Dhamin September 5, 2012 at 8:06 AM  

Saya Vote Korea ..sbb saya suka Oppa gangnam Style ! hehe..

Anash September 5, 2012 at 8:10 AM  

go for umrah...
abiskan perkara yang baik...(share good experience for good deeds)..
bukan kata tempat lain tu tak baik tau...semua tempat ciptaanNya..
lagipun baru abis citer benua asia kan???(china/pandacomei?)

Waida Yusof September 5, 2012 at 8:27 AM  

Saya sokong travelog Mekong Overland didulukan.

Saya mula tertarik dengan Vietnam selepas mendengar Vietnam juga mengalami musim sejuk. Negara yang dekat, namun, saya sendiri tidak betul-betul kenal negara itu.

Lalu, saya percaya, Vietnam punya tarikan tersendiri. Sayangnya, cerita Vietnam yang saya pernah dengar hanyalah tentang keseronokan membeli-belah di sana. :)

Farikica September 5, 2012 at 9:07 AM  

Lost in translation...coz baca tergantung nih... nak tunggu ending...

Travel&Food Lovers September 5, 2012 at 9:13 AM  

bagi aku pikior sat dulu...nnt aku vote...

dzuchan September 5, 2012 at 9:24 AM  

aku dah vote..tapi sebenarnya aku nak vote 2 (overland dgn korea)
sebab dia aku dah drop kat vote box.

so, vote korea kira tak? haha

penunggang.bulan.putih September 5, 2012 at 9:24 AM  

fatt..
aku nak mekong overland...huhu

Hulubalang September 5, 2012 at 9:57 AM  

fatt...aku nak semua serentak boleh?? hehehe...

Miss Lavender September 5, 2012 at 10:25 AM  

saya cadangkan umrah dahulu...bersempena dengan musim haji yang dah nk dekat ni. at least org yang membca boleh ambil feeling2 sikit apa yg awak rasa sepanjang awak berada di sana.

:)

MasZuber September 5, 2012 at 10:47 AM  

skang mode tengah alim, maka aku vote UMRAH! :-)

kasi feel sebelum musim haji nie weh..:-)

cik kodok September 5, 2012 at 10:51 AM  

salam aidilfitri sis fatt.. vote for korea dulu.. hehehehe....

Nur Atiqah September 5, 2012 at 11:11 AM  

of course vote for the overland..dalam banyak2 entry, entri tuh la yang xjemu nak baca...bila baca siap tersenyum sorang2..hahahhaa....memang best ahh..siap rekemen kat kawan suh baca..hahahahhahaha

R.a.W | Ramble and Wander September 5, 2012 at 11:47 AM  

Voted 2 options:
(3) The Overland
(2) Umrah

Reasons: Come on lah! Dah setahun lebih tu! This is worse than yours truly! Nanti tak pasal2 your president tweets, "I'm not impressed!", hahaha! (Harap2 dia tak baca komen ni, hahaha!)

Okay, so where shall I send my address to? :-)

Biqque September 5, 2012 at 12:10 PM  

aku kejam skit, so aku vote KESEMUA diatas termasuk sume yg ko tak draft lagi!

SOKONG RAW! SOKONG RAW! HIDUP RAW! (tetiba)

twayblade September 5, 2012 at 12:14 PM  

aku tak igt trip ko yg mana. tp aku rasa mcm aku tatau kesudahan abe german ko tu. ke ko dah citer, aku yg tak baca? kalo dah ada, takpe ler aku carik le balik older posts. ketinggalan ketapi kut.

Danny / John September 5, 2012 at 12:57 PM  

ehem2... aku dh klik vote. abeskan aje yg mekong yg mamat germany ni. aku bet ramai2 perempuan "ustazah pilihan" nak tau ape ending dia. hahaha

btw, bak kata RAW, i'm not impressed. all these should be done wayyy long ago. hahaha

BlueEwoke September 5, 2012 at 1:10 PM  

Agak gigih jugak ko nk tulis entry yg tertunggak nih. Aku ikut majoriti la senang...heheheh

Apapun aku nk wish, Selamat berjaya menulis entry2 tertunggak tu..

p/s: jadi ke kek cekelat ko tu? (soalan tiada kene mgena ngn entry ni)

f i d a j a c o b September 5, 2012 at 1:25 PM  

Ustazah pilihan yang satu ni nak tahu ending mamat germany hehehe...

kisah chenta masa travel memang sgt fun to read! kekeke...

Good luck! keep on writing...

Rozita September 5, 2012 at 1:44 PM  

Akak nak tau pasal mamat germany tu... so vote tuk mekong.

hidaya hui September 5, 2012 at 5:15 PM  

sy vote korea..tp ibadat mesti diutamakan.umrah dulu pon x pe fatt.

Fatt September 5, 2012 at 7:19 PM  

hd,
eeeeee....tak senonoh!



kak anash,
oke kak...undian diterima. nti tunggu result sabtu =)



waida,
tapi masa sy pi bukan musim sejuk..camne tu? cuma sy pi bukan atas sbb sopping...main reason sbb nak tengok negara org..ok, vote counted!



farikica,
hehehe...sori...nanti tunggu resultnya k, vote counted! tq



travel food,
sal, ko dah vote ke? makasey...



dzuchan,
boleh vote 2 la..takpe aku count both. thank u!



pbp,
ok, vote counted!



hb,
tamak. ko taip meh...



miss lavender,
thanks 4 opinion, vote anda diterima =)



maszuber,
gituuuu....kalu tak alim camne? hehehe



cik kodok,
salam aidul fitri jgk..ok vote dikira..makasih



nur atiqah,
sengih2 berangan letewww...kekekeke...tapi masa tu sempat baca sampai entry mana?



raw,
hahahaha....nak buat camne, sibuk. malas pun ada...tapi takpelah, ni tengah rajin so rasa nak habiskan, cuma nak tgk readers nak baca mana dulu. somehow sy akan habiskan jgk semua empat2 ni...thanks for voting!

address? u sure ke bleh menang? hahaha....ok joking =)



biq,
amboi tetiba mak esah ni....ko meh jadi assiatant aku. aku cakap, ko taip...nak? =P



ida,
citer tu blum abis la weh...aku gantung. lol!



john,
hei mekong takde mamat german...tu overland punye citer. ko jgn, kang ko kawin dgn setazah nanti! hehehe...

tak impress takpe, aku tak kesah. pelan2 kayuh le (taktik nak bagi tak putus2 entry). lol!



na,
tentunya...ramai dah bising kat aku...harusla aku clear sume...azam 2012 katanya!

ps : kek cekelat jadi kot?!! (sebab aku takde penyukat...aku main agak2 je...). tapi okla, habis jgk sume bdk opis aku tapau. nanti ko buat lagi time kat umah biq oke!



fida,
ko setazah pilihan ke? hihihi...tu cinta monyet je fida...okla utk penambah perisa =P

tq!



rozita,
tu bukan mekong, tu "the overland"...



hidaya,
haaa....nak bocor result takleh lagi, nanti tunggu keputusan ye. thanks 4 voting!

R.a.W | Ramble and Wander September 5, 2012 at 8:36 PM  

@Fatt, aik? Presiden dah sokong dan tweet lagi. Seksateri merangkap bomoh Mak Esah pun sokong. Talian hayat dapat. Talian undian pun dapat.

Tu pun boleh tanya lagi sure ke boleh menang?? Confirmed punya la... hahaha!

Janggel / Rain September 5, 2012 at 9:16 PM  

seperti biasa...selagi KO tak habiskan entry UMrah ko aku tetap akan ulang... ulang.... ulang.... se but sampai habis hahaha.
TITIK,

YanTie AhMad September 5, 2012 at 11:56 PM  

aku vote for umrah and the overland...sbb 2 tempat ni aku belum pergi lagi...and sangat la berimpian nak pegi..siap kan cepat yek cik fatt..:)

Hairi Tahir September 6, 2012 at 12:47 AM  

umrah. sbb ai ada dalam itu gmbr #eh #kbai

morbid5447 September 6, 2012 at 10:43 AM  

aku undi Umrah dan the overland dan ko bg la bonus Lost in Translation serta mekong..hehheh..joke

AjlaA September 6, 2012 at 11:11 AM  

sy vote umrah dan overland. baca entry umrah mst cam nak tacing. lol.
umrah didahulukan overland dikemudiankan.
p/s : xde vote entry 1 percuma entry 1 ke kak. hahahahaha

~Lieza~Yan~ September 6, 2012 at 11:14 AM  

vote for the overland....
semangat nk thu camne fatt menerjah segala pelusuk tempat tu dengan cara yg rasanya jarang orang buat....
skill travel yang rasanya boleh tiru sikit2 tuk next year punye trip ke? (ohhh berangan sungguh mampu buat mcm tu)

Biqque September 6, 2012 at 12:23 PM  

ni beria2 mintak org vote, ko dah draft lum? tunggu nak tekan publish je kan? ko tak buat ko siap! aku paksa ko buat laksa lagi utk kitorang!

(dap nyer...)

ha raw kalo menang, kena la turun mesia blk, katanya for good kan? pasni kena slalu la dia lepak ngan kita hahaha!

Fatt September 6, 2012 at 12:39 PM  

raw,
kejam sangat. oklah, terpaksa angkat bendera putih sbb mr presiden & mak bomoh belot (siappp le korang aku nak asah parang!)

hadiahnya pakej bercuti 3h2m di rumah sendiri dan pusing2 di banda kolumpo naik lrt. amacam? okla tu jgn komplin. hahahahaah



janggel,
garangnye. yelah, yelah...jgn lupa FM seketul. kekekeke...(cubaan off topik)



yantie,
aku ingt ko nak vote korea sbb aritu ko ckp nak cari sambungan cd pasar malam takde copy...haahahaha



hairi,
motippp sangat. belanja makan!



morbid,
bek ko ckp taip je semua!!!



ajlaa,
ko meh cni jadi assitant tukang taip. tak daya dik...kang patah jari akak dok menaip tak berenti2. takpun kibod ni yg berasap...lol!



lizayan,
overland mekong ke the overland? ada 2 tu...sy assume the overland la eh...nti tunggu result sabtu ni...hehehee



mak esah,
heyyy!!! alasan sangat nak suh aku wat laksa. ko sedia bahan nanti aku masak. hehehe...eh aku dah siap siap edit gmbo tau, tinggal nak tekan publish je

ape motip raw menang kena balik msia sbb kena lepak dgn kita? #takpaham

MasZuber September 6, 2012 at 4:23 PM  

sku sebenarnye nak gak ko tulis ending citer mamat germany *petir* tuhh..hahahaaa

dah ingat2 lupe dah aku kes lama giler tertunggak oi..

Hulubalang September 7, 2012 at 9:25 AM  

biasa citer kisah2 chenta ni last2 kannn...biar citer heroin dulu pastu last hero enter frame hehe. Aku vote bab chenta tu last sekali...baru la leh feeling2 hehehehe..

Bibu Wilda September 7, 2012 at 9:45 AM  

akk vote Umrah dan haji (bende wajib dulu)ehhehe

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP