What a cheapskate do in Odaiba?

November 15, 2012

Hari ini adalah hari terakhir aku di Tokyo dan malam ni aku nak grak ke Kyoto. Tadi aku ke Odaiba tengok giant ferris wheel, statue of liberty dan rainbow bridge. Aktiviti aku kat sini semuanya yang free of charge sebab Tokyo ni mahal serba-serbi. Bukan aku je cakap, sembang dengan sorang mat saleh dari US pun dia mengadu benda yang sama. Jadinya memang betul la Jepun ni mahal (one day metro & subway pass je dah RM40. mahai tak?). Oleh sebab semuanya mahal jadinya aku banyak ke arah menembak. 




Aku suka gila tengok ferris wheel ni. Ya aku tau kat tempat lain pun banyak ferris wheel tapi aku suka yang ini sebab teringat satu citer anime tajuknye apetah...tapi intro dia ada tunjuk ferris wheel ni. Selain ferris wheel, kat sini jugak ada jambatan San Francisco. Statue of Liberty pun ada. Hebat. 





Sebenarnya kat Odaiba ni ada macam-macam. Cuma sediakan duit aje. Tapi pada aku sightseeing pun best jugak sebab aku tak into scene shopping dan taman tema (amusement park). Oklah aku nak bersiap dah ni. Kang tertinggal bas. Kbai!
.

19 comments:

morbid5447 November 14, 2012 at 9:49 PM  

terbaekkk.kasik kad jepang satu....

Janggel / Rain November 14, 2012 at 9:58 PM  

Aku paling suka Odaiba... sebab ramai orang romen2.

syieda November 14, 2012 at 10:57 PM  

kbai.. jgn sampai tertinggal bas pulak.

John November 14, 2012 at 10:59 PM  

Hi kak fatt, cntik gmbr mlm tu...pakai tripod ke? Ferris wheel tu mcm scary lak sbbnya mcm tercongek pulak kapsul dia...heheheh

norh November 15, 2012 at 8:16 AM  

Suka gambaq ke3 ferris tu...lawaaaa...

BlueEwoke November 15, 2012 at 8:17 AM  

Fatt!!!! gambar ko dh semakin berseni..keep it up bebeh!!

niL November 15, 2012 at 9:11 AM  

owh fatt..gambo ko dh makin upgrade...ko g menuntut ilmu di mana? xmau buka kelas kah?

m.u.l.a.n November 15, 2012 at 10:27 AM  

wowwww....!!!! great shots...

alifah@along November 15, 2012 at 1:51 PM  

oit fatt...lama benor ko lepak kat depan bridge tu gayanya... layan jiwa apa..hehehhee.... apapun, gmbr superb beb!!

Azra November 15, 2012 at 3:49 PM  

Anime Honey & Clover kah yg ko cakap tu? Coz aku perasan mase opening / closing anime tu ade la ferris wheel ni...

Azra November 15, 2012 at 3:50 PM  

Ehh tambah sket... gambo2 ferris wheel tu cun ohhhhh!!!!

dzuchan November 15, 2012 at 10:09 PM  

anime honey & clover kan?
pasal citer bebudak college art tu..?

aziahmk November 15, 2012 at 10:10 PM  

fatt....mula2 scroll gambo ko yg ada statue liberty....ingat ko kt US....

Fatt November 16, 2012 at 12:46 AM  

morbid,
insya Allah. klu tak sempat aku pos guna setem mesia jelah. bleh?



janggel,
kaki skodeng rupanya. lol! aku tak jumpa plak org beromen aritu..sbb sejuk gile kot time tu mgkin takleh nak stim sangat. haha



syieda,
giteww...klu tertinggal caye tak?



john,
motip ko nak berkak-kuk-kik dgn aku? ko tau, aku bwk je tripod tapi aku tak guna. gmbr ni aku tak pakai tripod..sandar tangan kat tembok je..malas kekdahnye...gmbr ferris wheel tu aku amik senget sbnrnya...obviously dia tak sepatutnya begitu..lol :))



norh,
lawa tapi klu suruh naik pree pun tak sanggup. gayat!!



na,
yoyo je ko ni...gmbr aku amatur je. blum bleh celen ko & chawan :P



nil,
iskk yeke? aku main tembak je nil. klu asik tembak je lama2 ko pun boleh. sure lah!



mulan,
arigato gozaimas!



alifah,
haaa boleh tahan la jgk..dari matahari tak benam sampai dah habis terbenam. menggigil2 aku dibuatnye sbb sejuk gileee



azra,
YUPPP!!! ya Allah jenuh aku dok try recall nama anime tu.thanks a lot beb! aku suka gile cerita tu...suwit sangat..oh makasih gmbr ferris wheel ni buat aku tersenyum sbb warna-warni. hehe



dzuchan,
yoshhh!!! azra dah jawab..betoi. aku suka citer ni sbb kiut



aziah,
gitewww...tak mampu lagi kak nak pi US..part visa dia tu yg lemah sangat. huhu

Biqque November 16, 2012 at 9:04 AM  

kitorang pun tak guna tripod, main letak jer atas batu la railing la, patu sejuk ketar2 jenuh dok tahan napas tanak goyang hahaha!

cantik gile kan bridge ni? aku nganga jer tgk waktu malam...

gadisBunga™ November 17, 2012 at 1:14 PM  

aku pi tempat murah pun aku gila menembak jugak. lagi cheapskate kot. hahaha!

Fatt November 18, 2012 at 12:09 AM  

biq,
ko tau..wat penat je aku beli menatang alah nama tripod..penat jgk aku usung sana sini menatang tu tapi harommmm sekali pun aku tak guna...hahaha. tp siyes...sejuk gila kat viewing deck tu

bridge ni mmg cantik. aku mampu tgk yg ni jelah..nak pi USA tu ntah bile gamaknye. nak dapat visa pun susah nak mampus



gb,
klu org gila amik gmbr mmg penyakitnya sama ek gb...tapi aku rasa ko lagi kronik. hahaha

wafi alhaq November 19, 2012 at 12:20 PM  

hebat blog ni,,
mcm mana nk pegi jepun..visa x problem k??
bukan byk mana pun,,kata mesti ada fd 35ribu??
betul k?

Fatt November 19, 2012 at 9:24 PM  

wafi,
kalau kena ada fd 35k rasanya sy pun tak sampai. bleh rujuk entry psl visa jepun dlm blog ni. klu tak jumpa tgk kat tag belah kanan dlm blog. tq

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP