The Overland : Siem Reap (Part 10)

December 20, 2012

Nota :

Sebelum aku teruskan, aku nak bagitau kalau ada sesiapa yang rasa diri tu sensitif atau underage sila ketik button "X" di penjuru kompiter sebab aku takkan bertangungjawab jika ada yang emo, meroyan atau mengalami halusinasi melampau selepas membaca entry ni. Read responsibly!

Sambungan dari Episod 9.

Kami meneruskan perjalanan sambil mencuci mata melihat souvenir yang dijual di night market. Dari pemerhatian aku harga sekeping fridge magnet di sini USD1, tapi ada kedai yang jual USD1 untuk 2 keping. Harga sehelai t-shirt agak murah, cuma USD2 tapi kualiti kain agak nipis dan boleh teropong dalam (jarang). Memandangkan bajet yang dah sampai ke paras tengkuk jadi aku tak beli apa-apa. Selagi tak sampai di Bangkok selagi tu aku tak boleh nak berbelanja sesuka hati beli itu ini. Ah takpelah, yang penting aku dah hantar poskad. Itupun dah cukup memadai untuk diri aku sebagai tanda yang aku dah sampai di Siem Reap.

Tiba-tiba dia menarik aku ke sebuah kedai. Eh, benda apa dalam botol ni? Setelah di amati rupa-rupanya makhluk tersebut ialah haiwan eksotik seperti ular, kala jengking dan lipan yang disumbat ke dalam botol yang berisi air. Yikes!! Kembang tekak!!

Dia : Do you know what is this?
Aku : Water globe? Hehehe (sambil mengangkat bahu)

Sebenarnya aku tau tapi sengaja bagi jawapan yang bangang

Dia : Excuse me. Can I know what is this? (sambil memegang sebotol jeruk ular)

*petir*
Are you kidding me?? 

Aku mula memasang telinga sambil berdebar menanti jawapan yang bakal diberikan. Harap-harap takde orang yang akan mati sakit jantung malam ni.

Tokey : This is tonic for men (senyum lebar)
Dia : Tonic for what?

*petir*
Why so curious??? Aku starlite jugak dahi mamat ni

Tokey : This tonic is good for *tooottt*. It can improve your *toootttt*. Gives you more power so you can *toootttt* longer!

*petir. kilat sabung-menyabung*
Sumpah tatau nak sorok muka ni kat mana. Kalau ditoreh-toreh sekalipun confirm tak berdarah

Eloklah tu. Yang tanya pun sengal, yang bagi jawapan pun sengal. Dua-dua sengal. Berterus-terang memanglah bagus tapi jawapan yang ko bagi ni jawapan nak membunuh tau tak???

Dia : Really?? (muka terkejut)

*petir*
Amboi berminat nampak!

Aku masih lagi buat-buat sibuk pegang itu ini konon-konon tak amik port walhal telinga tengah tekun menangkap perbualan dorang berdua.

Tokey : Why don't you buy one?

*petir*
Tidakkkk!!! Don't ever think about it! This stuff will kill you idiot!!!

Dia menoleh ke arah aku sambil tersengih-sengih macam kerang busuk.

*petir*
Motip sengih kat aku? Saiko siot. Habis meremang bulu-bulu aku

Aku sengih balik macam kerang busuk. Harap-harap dia tak tersalah tafsir sebab ini bukan bermaksud galakan!

Dia : How to use it?

*petir*
Warghhh!!! Aku rasa macam nak off-balance. Perlukah tanya soalan ni? Perlukah???

Tokey : Just drink it. If the water runs out, add more water

*petir*
Hahaha. Boleh top-up rupanya. Ingatkan bila habis terus campak ke tong sampah pfttt...

Aiseh, dia ni nampak gaya macam nak beli je. Tapi nak buat ape? Sekarang zaman moden la. Orang dah tak pakai tonik-tonik ni, orang sekarang pakai viagra, takpun tongkat ali. Kot ye pun nak mulakan hobi kumpul water globe, belilah yang senonoh sikit, bukan jeruk ular-kala jengking-lipan ni!

Aku : Do you really want to buy it?
Dia : This stuff is interesting (angkat kening)
Aku : EH??? (interesting?)
Dia : But I can't buy it because definitely the custom will seize it

Fuh nasib baik takleh beli. Kalau ko beli sekarang jugak aku lari #eh

Kami ucapkan terima kasih kepada tokey kedai dan terus beredar. Aku harap dia berpuas hati dengan jawapan padu dan jitu yang telah diberikan. Walaupun tak dapat dibuktikan secara saintifik akan keberkesanannya tapi sekurang-kurangnya dia dah tau apa fungsi benda tu. Aku sangkakan lepas kejadian tu dah takde episod sambungan tapi rupa-rupanya ada. Sewaktu kami melintas di depan sebuah kedai yang menjual ukiran tiba-tiba dia berhenti.

*petir*
Perlukah kita berenti depan kedai ni?*tepuk dahi* Benda ni kan hari-hari ko tengok? Tak payah tengok yang pelesu tu lah. Proceed jom! Proh-ceed!!!

Tapi yang terjadi sebaliknya. Kami gelak berjemaah di depan kedai ukiran tu. Aku terpaksa gelak sebagai tanda support dan dalam pada masa yang sama untuk meredakan perasan nebes. Gile weh, kalau dengan member pompuan boleh la gelak-gelak tanpa rasa bersalah. Dahla aku gelak benda yang ada pada dia tapi takde pada aku!

Ukiran yang dibuat punyalah banyak. Ada macam-macam saiz dari yang kecik kemetot sampailah ke saiz sebesar batang pisang! Hahaha. Aku rasa orang yang mengukir ni mesti sex goddess. Taksub gila sampai abadikan dalam bentuk ukiran. Eh tapi kan, dia ukir ikut contoh sape ek? Hahahaha. Maaplah kalau ada yang sensitif tapi aku rasa benda ni lucu. Aku takleh nak handle sampaikan waktu menaip ni pun aku tergelak.

Dia : Woohooo! This is crazy!
Aku : Memang pun! (dalam hati)
Dia : Who want to use this?

*petir*
Hoi benda ni buat dari kayu kot! Ini alat menyula namanya!

Aku : Maybe someone put them on display at home?!

*petir*
Display kat rumah? Hahaha. Cuba imagine letak ukiran ni dalam almari kaca kat ruang tamu. Tak ke gile namanya?

Dia : Who put them on display at home?

*petir*
Sex goddess barangkali? Takpun orang gile yang psycho?

Aku : I guess. But I don't think it's for pleasure

*petir*
Pleasure pejadahnya. Ko nak berdarah burit ke guna kayu? Budus!

Dia : Yeah, I don't think so! But for what purpose is actually?
Aku : Errr...excuse me. Is this for....pleasure?

*petir*
Berani mati tanya soalan membunuh!

Tiba-tiba datang biol aku pegi tanya tokey kedai fungsi benda alah tu. Aku tengok dia pun speechless bila dapat soalan yang tak bajet macam ni. Eloklah tu...tiga-tiga pun sengal! Nasib baik dia tak kata yang dalam seluar ni lah for pleasure. Pengsan!

(aku terpaksa kaburkan gambar ini untuk kebaikan sejagat)
Gambar ni aku amik kat Bangkok, bukan kat Siem Reap. Agaknye sape yang gigih ukir benda ni? 
Dan yang paling penting apakah kegunaannya terutama yang sebesar kucing tu? 


bersambung.....
.

74 comments:

fatt August 22, 2011 at 5:42 PM  

fird,
oit ko laju betul. baru je aku publish nih.

ko suka part tonik ke sculpture bodoh tu? hahahaha :P

Fird August 22, 2011 at 5:45 PM  

haha 2-2! :))

kat bali siap ada buat keychain ok sculpture tu! & surprisingly kwn aku ada beli. pompuan *pitam*

fatt August 22, 2011 at 5:47 PM  

fird,
erk! kwn ko mmg gile. hahaha :))

kalau aku pun belum tentu nak beli...nak wat korek hidung ke ape?

ko rasa yg besar gajah tu nak buat apa agaknye? lesung kayu??? *pitam*

Fird August 22, 2011 at 5:52 PM  

aku rasa yang besar tu dia nak export gi s*x museum. aku pernah masuk museum camtu kat jeju island & amsterdam. siap label sculpture tu buat dari mana haha. eh agak2 kurus x poser kita ckp pasal mende ni ahaha

fatt August 22, 2011 at 5:56 PM  

fird,
lol! biar betik!! tp aku penah jumpa gmbr kat dlm LP ada sculpture *batuk* tu kat korea..i mean, org korea ni gile ke???

aku rasa pahala kita dah kurus...hahaha...ko tunggu satgi masuk lagi 2-3org blogger yg sama cam kita, dorg tu lagi tak betul. ekekeke :P

AKO @ retna August 22, 2011 at 8:29 PM  

erkk arkk,,, gurlpp.. uhuk uhukk..

ako ako.. nak kata apa ek?
speechless kejap sebab dok terbayangkan situasi pada masa itu..

*melopong

tapi siyes klu kat bali tak heran arr mende2 mcm tu... siap patung bogel pastu air pancut kuar dari anu dia..

adehh byk dah mak abah ako amek gmbr kat situ.. penuh patung2 camtu...

betul betul, kena open minded arr ngan mende2 ni, nama pun kita gi tempat orang..

*melopong lagi....tinggi sungguh imaginasi ako

bluwekkk :p

iina August 22, 2011 at 8:30 PM  

Kalau aku kat sini tak pelik hahaha.. kalau lalu pun buat biasa jek.. tapi yelah mungkin ada yg suka kot beli untuk display.. tak mustahil utk koleksi sendiri.. kalau untuk pleasure I don't think so lah.. gile apa hahahaha ;)

dzuchan August 22, 2011 at 8:30 PM  

fatt..
nasib baik baca lepas bukak posa...hahaha..
lawak pon ada..nak tengok or pegang pon rasa geli kat ukiran2 tu kan...

fatt August 22, 2011 at 8:51 PM  

ako @ retna,
aku ni sbnrnya kalau tgk benda2 ni dgn geng sekepala aku tak kisah..boleh gelak2 je tnpa rasa bersalah...tp ni, mmg aku rasa awkward gila sbb aku rasa segan..dahla benda tu kiranya sensitip la jgk utk org lelaki..hehehe...nsib baik tak jadi pape pastu. hahaha :D



iina,
uik..org sana pun gigih mengukir benda yg sama ke? haih gile...dorg ni ada masalah dlmn ni...kena bwk ubat cecepat. tp kan, punya byk benda leh letak as display nape la benda pelik ni jgk dia nak display...arghh!!! >__<



dzuchan,
syukran..klu tak pahal ko kurus. hehe. aku tak pegang benda tu..nti ada yang *batuk* pulak susah...hohoho...tp tulah, aku tgk camtu je, nk gi dekat mmg aku tak berani..bkn apa, pelik sgt



wadi ar,
benda yg org pompuan takde tp lelaki ada. cer teka?

zany August 22, 2011 at 9:05 PM  

adoiiii! giler mereng orang siam reap nih, seni apa kejadahnya diaorang ni Fatt?

apa pun kau memang pandai tulis, i like! gelak aku membacanya.

Ely Hasrul August 22, 2011 at 9:40 PM  

kalu diikutkan entry pendek yg kata lps dating masing2 blah ke destinasi memasing mmg cam siot sbb sambungannye sunguh panjang skalik haha.. yg xpahamt tu ngapa pi tanya is this for pleasure hahahhahahahhahahahhahah lawak siot hahahhahahahahhahahahah

kt sana kan byk gambo pompan naked. ade skalik tu g money changer dgn kakak, sbeso2 alam gambo 4-5 pompan kenkonon cam angel kt heaven lah dok naked memacam gaya.. selamba aje dgn kakak kaji gambo tu lukis tangan ke print hahahaha

fatt August 22, 2011 at 9:59 PM  

zany,
gamaknya dulu zaman sekolah lain yg cikgu suh ukir, lain yg dia buat. dah macam citer 3 abdul tu...hahaha :D

fuh, nasib baik u boleh handle joke camni...risau jugak nak publish entry ni tadi..takut ada yg sensitip. tp mmg kelakar jgk klu diingtkan balik time tu :P



ely hasrul,
mmg la pjg...dah ku kabor aritu pjg lagi...hahahaha :))

erk...ada gmbr org vogeh ke? ya rabbi..nasib baik tak jumpa. kalau jumpe malu la ai....sbb dari awal dok gelakkan dia...fuh nasib baik takde bhn2 memalukan org pompuan...hahahahaha :))

tp aku pun sengal jgk pegi tanya soalan tu...mmg bukan pleasure la kan? nasib baik mamat tu tak bukak seluar dia dan ckp, nah dlm seluar ni...amik!
pitam @___@

hahahahahahaha :))

AKO @ retna August 22, 2011 at 10:29 PM  

betul2 klu dapat geng sekepala konpom mmg gelak kaw kaw punya.. silap haribulan jadi bahan borakan ..

hahahaha.. adehh :p

Nieda August 22, 2011 at 10:37 PM  

tengok gambar baru faham rupa benda tu.Memang atok lembap sikit.

Pijah Pelangi August 22, 2011 at 10:38 PM  

wah dah lama x menyiggah sini, da 2 3 entri aku terlepas ni,nasib lom final lg,kiki.

uish nasib aku baca entri ni mlm, kalo siang tgh posa td, dah kurang sket pahala posa aku,haha. Sensored entri ni,hihi.

fatt August 22, 2011 at 11:11 PM  

ako @ retna,
kan...nti asik gelak je smpai org ckp depa ni gile ke hape. hahahaha :))



nieda,
tpksa sensor, kalau tak sume org pitam. huhuhuhu...



pijah,
sbb tu aku ckp sape sensitip jgn baca entry ni. tp sume rasanya dah besar kot...joke org besar...chill lah, ok? :)

Janggel August 22, 2011 at 11:18 PM  

hahahah lawak tol la korang dua ni< masing2 macam cuba menyembunyikan seswatu! I like! hahhaha

Tapi kan fatt aku rasa benda alah tuttt tu sempena s** goddest la. Sebb masa aku pi Bali haritu pon memang banyak gile benda alah tu pelbagai saiz dan beraneka warna dan bentuk..bila aku tanya mmg ada tuhan2 sebegitu untuk dipuja. Maklumla Bali kan terkenal dengan dewa-dewinya. Tapi tak sangka pulak sampai ke Siem Reap ada mende alah tuttt tu.

best entry ni banyak petir dan siap tambah guruh berdentum lagi! naseb bek tak hujan kan...eh ke entry lepas ni ada hujan plak???? jeng jeng jeng! tak sabau aku.!

Janggel August 22, 2011 at 11:20 PM  

Lupa nak tanya, menatang yang atas kotak tu kucing kan?? kene awet jugak ke tu?

fatt August 22, 2011 at 11:27 PM  

janggel,
aku bc komen ko yg first aku ok lagi..sekali masuk komen ko yg ke-2, aku dah gelak besar....hahahaha :D

kucing tu hidup le...dia tumpang tido je kat situ. aku dah confirmkan. ngeri aih klu kucing kena awet...sedeh T___T

oke aku jwb komen ko yg 1st,

sbnrnya dia jadi gitu sbb lepas aku tanya u EAT kopi? kiranya dia saja nak tease aku ko tau...pastu elok lah pulak jumpa benda2 pelik ni. patutnya dia yg malu tp ai yg malu..hish!

tp betul ke ada dewa dewi *ttooootttt*? *lepuk dahi*, mmg kretip dorg ni ye? nape la tak makan je viagra kan setel...aih!

mau ko tak guruh berdentum..klu ko dgr tokei kedai tu explain aku rasa ko pun pitam jgk itu jam. hahahaha :))

Janggel August 22, 2011 at 11:31 PM  

Hahahaha tu la pasal...kompius aku tetiba ada kucing atas tu hahahaha>

tapi betul la kat sana memang ada dewa dewi tuttt tu. Hahaha aku kekadang dengar citer2 cenggitu depan org yg baru kenal pon aku rasa uncomfortable pastu mesti siap gempa bumi bagai hahah (bukan setakat petir)...kalau dengan kengkawan lain la..

Haa ah elok la memasing meng tease memasing kan... hai apa la pulak lepas nih... makin mencabar imaginasi nih!

fatt August 22, 2011 at 11:56 PM  

janggel,
masa aku gi bali aritu tak perasan la pulak benda2 yg ko ckp ni..nti kalau aku ripit bali lagi aku cari..hehehe :P

ko jgn pikir bebukan janggel...aku tau apa yg ko pikirkan. hahaha :))

divasweet August 23, 2011 at 12:00 AM  

ooo.. tak terjumpa la pulak time pegi bangkok dulu.. nanti pegi Jeju nak melawat toot toot toot park tu ekr?? ai tak bleh pegi sebab bawak underage sorang.. wakakaka..

apa pun dah tanak tengok dah benda2 tu.. letih mata tengok kat Europe dulu..

masMZ August 23, 2011 at 12:07 AM  

Adakah kalao aku yang ternampak ukiran-ukiran itew, aku akan fengsan serta merta???

Janggel, ooo sah masa nampak kat Bali tuh diam2 jew...

cengkerik menjerit-jerit dalam kepala aku sekarang, muahaha *sengal~

fatt August 23, 2011 at 1:59 AM  

divasweet,
ada. dkt belakang grand palace. ada antique market kat ctu, mmg byk la benda2 pelik camni. hahaha...bkn kat jeju je ada benda alah ni..kat tmpt apa tah ada jgk...kalau pegi mgkin la bleh amik gmbr :)



masMZ,
ko akan masuk icu terus. time aku nmpk pes time kat bkk aku nak sengih kena pegi jejauh, klu sengih terus kat ctu kang org chop aku gile s*** walhal aku straight kot.

janggel dia berlakon je tu..aku rasa la.

eh?

Niza Zainal August 23, 2011 at 6:21 AM  

Haha...
Hari tu pun I jumpa kat Bangkok, siap yg for pleasure punya pon ade...walaupun dah kawen still merah padam jugak la muka bila nampak dia jual tepi2 jalan jer...
dalam hati nak amik gambar ke tak, nak amik gambar ke tak.. wakakak..last2 tak sebab maluuuuu...:P

bdk2 @ John August 23, 2011 at 7:21 AM  

dush dush..."pengsan"! hahaha
lawakk wehh...mmg awkward kot kalo dlm situasi mcm tu...biaselah, mat salleh ni slalu curios kalo bnda pelik2, xdenye nk nk cover2...tnye direct terus senang! hahah...setel!

btw, i dont think "bnda" tu for pleasure, mybe nk letak dlm kotak kaca kot. kuikuikui

afja August 23, 2011 at 8:08 AM  

bila nak habis daa ini punya cilita... hehehe

anyway, suwit la telenovela innew...

afja August 23, 2011 at 8:09 AM  

bila nak habis daa ini punya cilita... ekekeke

but suwit!

Janggel August 23, 2011 at 8:38 AM  

Ehemmmm...saya pemalu. *tetibe petirrrrr.

cik gold August 23, 2011 at 8:54 AM  

beli la 1, wat kenangan.haha

june August 23, 2011 at 9:36 AM  

sculpture tu penah tgk kat bali.. byk kat tanah lot nye market. huhu.. tp yg tonic tu, euwww sanggup nya la diorg minum air perapan bangkai.

VFN August 23, 2011 at 9:36 AM  

ala..nape takde gambar ular jeruk tu? ekekekekee

Biqque August 23, 2011 at 9:44 AM  

owh aku kalo hal2 ni aku mmg open...sbb aku dah biasa sgt tgk benda2 pelik kat luar...guess what, sah2 benda tu bukan utk pleasure la, gile ko kayu tu, kang kena selumbar baru padan! and mmg ada orang beli utk souvenir letak buat perhiasan and aku tatau la agama apa yg diorang anuti kahkahkah! (masa kat kolej, aku ada kawan pompuan yg beli menatang ni letak atas tv, bleh???) tu tak kira lagi ada orang beli gambir sarawak kasi kebas, ko gile ke hape kang ngan ko2 skali terbotox! kahkahkah!

part batuk kahak berdarah sampai pengsan tu i still loikeeeee! hahaha! tapi serius, experience ko ngan uhuk uhuk uhuk ni mmg rare :D kalo aku tak kawin lagi, mau aku pun cam ko kot...hahahaha! *lariiiiii*

Food&Travel Lovers August 23, 2011 at 10:50 AM  

fatt...sila check email kamu...

mcm manelah aku mau contact kamu klu mcm ni...haha...
ayat xpuas ht...

jelita78 August 23, 2011 at 11:42 AM  

bwahahahhahaa
aduhhhh..
nasib aku uzur hari ni!
slamaattt pahala poser ku!
hahahahhaa

fatt August 23, 2011 at 12:04 PM  

niza zainal,
yg ni jumpa kat belakang grand palace. hahaha...masa jumpa tu kan terkejut. amik gmbr pun dari jauh ni...zoom kasik dekat. klu amik dkt2 x sanggup rasanya. nti dituduh gile..hahaha :))




bdk2 @ john,
yg kecik tu? for pleasure boleh agaknya...hahaha...dia tak mampu beli yg dil** beli la yg kayu..opss! aku berpeluh2 tau tunggu soalan membunuh dia tu...rasa nak pitam bila dia berminat psl benda tu...iskkk! @___@




afja,
sume org taknak habis cpt...katanya nti bosan. ilek aaa..jgn anti klimaks...layan saje!




janggel,
ko pasti ko pemalu? nti kita tunggu mas jwb. hahahaha :))




cik gold,
tak koser!!! hahaha...nti org ingt aku gila s** @___@




june,
apsal sume org ckp kat bali byk nih! ah rugi tak jumpa (erk bole ek cenggitu? hehe).

itulah psl, air perapan bangkai ni tak busuk ke? pastu tak beracun ke? konpiden je dorg ni kan? gilo! @___@




vfn,
aku kembang tekak nak amik...ko bygkan jeruk petai je sudah. haha




biqque,
letak atas tv??? gulp! gila dia mmg s** goddess hahahaha :D

itu yg saiz besar bleh la kot letak kat atas tv, yg kecik2 saiz *batuk* regular tu...ko rasa??? mana tau kot2 dia tak mampu beli dil** dia pakai kayu?? hahahaha :))

ko jgn, aku rasa dia ni mmg pembawak la. dari awal...hujan la, pengemis la, *batuk* kayu la, ular jeruk la....apapun, mgkin kebetulan saje..tp mmg kelakar :))




sal,
nti aku cek!
ko tak puas ati part mana? komen utk anon dah disable kah? hehehehe :P




jelita78,
heeee....tak senonoh! hahahahaha :))

Food&Travel Lovers August 23, 2011 at 12:47 PM  

fatt...

aku rase comment utk anon dh xde...sbb tulah aku kene letak nama blog aku yg cacat ituh....

Food&Travel Lovers August 23, 2011 at 12:48 PM  

fatt...

glh pulak komen aku td...xde dh nama anon tuh...sbb tu aku kene masukkan nama blog aku yg cacat nih...mcm mana mau edit??

fatt August 23, 2011 at 12:57 PM  

sal,
folo nih :
dashboard > edit profile > display name

kasik tukar display name...setel!

ps : aku dah remove komen utk anon sbb aku nyampah dgn anon yg komen tp tak ckp dia tu sape. cam tahik! takde anu ke nyorok2...

langkah kaki.. August 23, 2011 at 1:57 PM  

wah..byk gile dah tertinggal nie..jenuh saye bace semua..hahaha..nice! ok..suke gile ngan part 9..suwwit...:P..tp still tegantung lagik..x sabo plak.:P.

er..agak malu disitu..kalau saye la kan sis...hahaha..lari jauh2 dah kalo jumpe benda ridicouls cm tu..:P..x pe..tmpt org je ade..:P tmpt kite x der..hehe

Travel&Food Lovers August 23, 2011 at 2:13 PM  

fatt...

thanks ya...dh byk kali aku coba sblm ni...tp still mcm mangkuk ayun....thanks again dear...

kemang~ August 23, 2011 at 2:25 PM  

*pengsan

err haha tobat kelako...and cara ko sampaikan cerita tu buat cerita ni hidup n lagi kelako..ahaks

sori beb baru bace, hihi,

Travel&Food Lovers August 23, 2011 at 2:31 PM  

masih wujudkan lagi sicacat itu?

fatt August 23, 2011 at 3:03 PM  

langkah kaki,
dah abis le part 9. lepas cerita EAT coffee tu kami jalan kaki ke night market. dlm perjalanan ke night market tu ada la berborak skit2 tp dah lupa..

nasib baik org Msia ni tak buat kerja mengukir pelik2 tu..klu jeruk2 tu tak pasti la ada ke tak...tp mmg kat sana tu byk leh jumpa..tp klu fikirkan balik kelakar+malu sbnrnya :)



sal,
boleh le...ko tak save kot. cuba lagi. aku try jap tadi kat profile aku boleh je

err..sape si cacat yg ko mksdkan ni? aku takde jumpa org cacat rasanya kat sini *blur*



kemang,
ko bz kerje ke? patotla tak nmpk ko aktif 2-3 menjak ni.

hah, kalau ko la jadi aku itu jam...agak2 camne reaksi ko? pitam jgk kah? hahahaha :))

ms a August 23, 2011 at 3:08 PM  

mesti ada sesuatu dalam budaya mereka hingga mereka anggap ukiran toot tu signifikan. boleh buat souvenir lagi :)

but who would want a wooden toot, better the real one, eh? :)

fatt August 23, 2011 at 3:17 PM  

ms.a,
lol! lmfao!! :))
yup...who want the fake one?? @___@

bunburry burn August 23, 2011 at 3:26 PM  

adik aku penah bagi 1...kayu..XS..keychain...saje suke2..haha

BlueEwoke August 23, 2011 at 3:45 PM  

Hahahah baca entry ni buat aku tergelak2..macam haram betul la.. Aku ada jumpe ukiran cam ni gak kat Krabi, masa tu pegi dengan Biqque..adoii laa :))

kemang~ August 23, 2011 at 3:58 PM  

haah wei,,, minggu lepas 7 days aku keje, takdek cuti pongggggg :( ari senin je cuti sebab ahad tu keje malam..

then just find out yang bile aku keje nanti amat lah payah nak buleh cuti.. sangat2!nanti fah kerja, 3 tahun kerja time raye, agak2 aku nanges x? HAHA

kadang2 dah plan baik punye , tetibe kena masuk keje balik sebab x cukup staff..

err camane aku nak travel next time ni???

pfffftttt!!

eh kalo aku kann, aku buat aksi main ngan kucing tu ke, x pon belek2 bunga yang ade kat situ ( kot-kot ade),, malu kotttt,, ahahaha,,

fatt August 23, 2011 at 4:04 PM  

bunburry burn,
baru ku tahu rupa2 ramai yg penah encounter pglmn camni...aku ingt aku sorg jek. tp korang lagi dasar la sbb siap ada keychain...hahahahaha :))



blueEwoke,
sah2 kalau dgn si biqque dia punya gelak tu cam nak rak. aku boleh bayangkan. hahahaha :))

tp kan, aku ada terpikir gak...dorg ni jadikan sape punye *tooootttt* sbg model ek? hahahahaha :))

larikkk.....



kemang,
whattt?? aiseh cam gitu susah la ko nak cuti...cane ni tahun depan plan ko sume tu? tp yelah keje cam ko kena standby 24hrs...kene available selalu...aku pun tak tau nak express camne klu raya 3thn tak beraya dgn family...sedih gile kot...apapun aku hrp ko bertabah...mmg nature kerja ko camtu. tp klu ada alternatif lain tryla carik.

takyah susah2...ko beli jek kamera yg lens dia pjg sedepa..pastu ko shoot la dari jauh...hahahaha :D

masMZ August 23, 2011 at 4:54 PM  

iklan jap....
Kemang, ko keje ke raya nih??? muahahaahaha..... Hari Malaysia keje dak??? jom wat hal... hahahaha.... jom Fatt...

Fatt,
Hahahaha Janggel pemalu erk??? Hemmmm... Hurmmmmm... Pemalu ker???? Lalalala~

kemang~ August 23, 2011 at 5:25 PM  

yo ler..aku pon konpius macam mane nak pi travel nanti...

aiyoooo

masMZ

ehh sy student lagi so buleh la balik beraye... tahun 2013 baru ler keje time raye, so kena la manfaatkan sepenuh nye ;p

fatt August 23, 2011 at 9:19 PM  

masMZ,
aku menunggu janggel masuk membela diri. kah kah kah :P



kemang,
nti ko kumpol coti ko kasik menimbun pastu ko cuti pjg2 travel lama2...kalau le bulih...cer ko tgk bulih ke idak kumpul coti pjg2..aku tak pasti sgt gomen ni..ko keje gomen kan?

Janggel August 23, 2011 at 10:41 PM  

saya mmg pemalu..hanya org2 yg kenal saya je tau saya pemalu hahahah* amacam best tak belaan diriku?

Fatt kembali kepada cerita asal, yg tarian2 khmer tu kat bangunan 2 tingkat tu kan? dia kat tingkat atas tu ke?

Leez M. Saaid August 24, 2011 at 12:43 AM  

hahahah...benda alah tu memang sangat banyak di Bali....
nampak so real hehehe.

p/s- nak mintak tolong ko cpt2update entry umrah...coz aku Insya Allah nak gi awal tahun depan.

fatt August 24, 2011 at 4:00 AM  

janggel,
yelah...aku percaya. mas, ko caye?? hahaha

yup, benda tu kat tingkat atas Temple Club. ko masuk dlm club dan ada staircase tepi tu




leez,
indeed..so real. aku tatau dia refer sape punya time mengukir. gulp!

ok..akan ku pertimbangkan. tp rasanya nak habiskan entry jogja dulu kot sbb tu dah sikit..bln brp ko gi umrah? syoknye :)

kemang~ August 24, 2011 at 7:18 AM  

ihihi buleh kumpul,,,, nasib baik :D tp kempunan la yek nak rembat tiket murah AA nih, aku nih pantang tekan button ENTER tu...sape tahan tengok flight pegi india rm430 return??

aku separa.. half gomen, half private..

*sigh

MasZuber August 24, 2011 at 8:43 AM  

adoi,

dari kayu? biar betik. abis tropikal la diorang nak ukir ngan kayu..obviously not for the purpose of pleasure. hiasan jea kot bagi yg suke mende2 neh ;p

nanti kat korea, kalo ko pegi jeju island kan fatt, ade satu tempat nama loveland. lagi dahsyat tau taman+muzium tue. sume pasal sex and related.

aku x sure aku nak masuk dalam itinerary aku ke idak. tp curiosity aku memang tinggi tahap gaban. ;p

kemang~ August 24, 2011 at 11:05 AM  

masZuber

saya tau tempat tu,..hihih.... teruk bebeno, aksi real gila!!! hahaha


kalo nak begambo pon malu, nanti org kate gila s** ke hape... muaahahaha

fatt August 24, 2011 at 12:50 PM  

kemang,
aku pun jumpa gak tiket 430 tu tp sbb date tak cun, aku ketik button X kat page AA...huhuhu...




masZuber,
feed your curiosity!!! hahahahaha :))

kalau ada duit lebih mebi aku p kot jeju...nak jgk smpai sbb org asik ckp cantik, cantik...so aku nak pastikan cantik ke idak..hehehe...eh bila ek trip ko?

MasZuber August 24, 2011 at 2:12 PM  

trip aku nanti 19th-28th sept. aku harap dah ade la dedaun autumn yg cantik dah tukor warne. tp chances are very low. biasenye second week of oct onwards baru cantik daun pokok kat sane.. hmm takpe la, aku akan tempat meng'enjoykan diri nanti!

fatt August 24, 2011 at 5:18 PM  

masZuber,
kiranya trip ko pas raya la mas...nti aku tunggu ko repot psl trip ni ek :)

aku hrp time aku p nanti dah kaler merah. apapun aku suke tgk daun maple sbb chantek. ko pegi sana sorg ke nanti? ada buat couch surfing tak? :)

ZaiZai August 25, 2011 at 10:16 AM  

hahaha..entry paling kelakar kot.. dari mula aku baca sampai sudah pasal *totttt* jer..hehe benda mcm tu banyak kat bali kot.. anyway fatt u made my day..heehee

fatt August 25, 2011 at 12:24 PM  

ZaiZai,
hehehehe...tau xpe zai..mmg takleh blah dorg ni. buat malu je kan ukir benda tu :P

alifah@along December 20, 2012 at 3:58 PM  

hahahaaa...tolong!! nak pengsan ni... kesimpulannya, ketiga2 tu sengal ...

Hulubalang December 20, 2012 at 4:20 PM  

ohhh baru nampak new posting bila dh nak off lappy...adoiyaii.. komen dulu baca kendian la...balik umah baru baca secara inzal hehehehe...

Hulubalang December 21, 2012 at 8:18 AM  

wakakakakakakaka.....gile lawak korang berdua kan?

adoiyaiii...kalau baak besor cam dlm gamba tu motif la utk pleasure? giler rabak... wakakakakaka

twayblade December 21, 2012 at 12:21 PM  

baca entry ni baru aku teringat ha ah laa ko dah penah post pasal citer ni thn lepas. nampak sgt keseluruhan impact citer siem reap ni kat kepala aku bukan laa abe german tu semata2. rupa2nya benda lain. kahhhh!!!! *dasarotakblue*

Don't Afraid to Try December 21, 2012 at 5:29 PM  

aku ni dh senak gelak2...mode control sbb dlm ofis...nnt org ckp aku gile...

kairulizwan December 26, 2012 at 3:09 AM  

haha..

fatt, tergelak sorang2 kot aku tgh2 mlm ni baca entri ni! hahaha

Fatt December 27, 2012 at 9:28 PM  

alifah,
eceh nak pengsan...walhal sbnrnya baca 40kali. kannnn??? :))))



hulubalang,
yg besor tu watpe cer ko bagi idea sikit. wat sendal pintu umah ke ape? aku konpius sgt ni. hahahahaha



twayblade,
hebat jgk memori ko ida. biasala benda2 yg blue mesti laju je ingat. kakakakakaka....ha cepat baca episod last. kang ketinggalan ketapi pulak



sal,
aku gelak dpn kompiter jgk waktu menaip sbnrnya. nasib baik sorg tapi sah2 jiran aku terkejut sbb memalam bute kan..ada langsuir ke ape mengekek



kairulizwan,
jaga2...nanti ada yang join ko gelak satgi...kakakakaka....

Fellah'D Lieez January 6, 2015 at 4:02 PM  

hahahahahahah.. sampai sy sekali ikot jatuh cinta dengan mamat ni...
ok back to reality.... hihihihi

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP