The Overland : Siem Reap (Part 11)

December 25, 2012

Berjela pulak cerita ni. Bertabahlah.

Sambungan dari Episod 10.

Kami beredar dari Angkor Night Market sebab banyak premis sudah mula ditutup. Berbeza halnya di pub street yang masih meriah dengan bunyi muzik yang berdentam-dentum dan manusia yang tak reti nak tido.

Aku : So where are we going now?

Aku mula mati kutu sebab taktau nak buat apa. Lagipun bukan ada apa tengah-tengah malam ni kat pekan koboi Siem Reap. Aku memang tak gemar nak panjangkan langkah ke pub street yang serabut dengan asap rokok, orang mabuk kiri kanan, hooker yang bersidai kat tepi jalan, lampu liplap liplap, pastu dengan muzik bingit yang sampai nak bercakap pun terpaksa pekik macamlah jauh sebatu walhal duduk sebelah-menyebelah.

Dia : I want to show you some photos from my camera
Aku : Haaa...that's a good idea because I bring mine too

Semalam kami janji nak bawak kamera masing-masing konon nak tengok gambar sama-sama. Aah, yelah tuuuu....

Dia : Do you have a laptop?
Aku : A laptop? Err...why we need a laptop anyway?
Dia : For slideshow
Aku : Slideshow? (blur)
Dia : Slideshow for photos...!
Aku : Aah yeeaaaa...??!! (slow poke) Sounds cool but....I didn't bring my laptop. Sorry!
Dia : Nevermind. We can view it from camera although the screen is small
Aku : Wokay!
Dia : Well let's find a place to sit
Aku : How about the place we went yesterday?
Dia : Pub street? Naah, I don't think so
Aku : Oh sorry I forgot! But do you have any other place to suggest?

Nampaknya dia masih paranoid dengan hooker semalam

Dia : Ermm...how about my room?

*petir. kilat sabung-menyabung*
Tiba-tiba rasa nak lempang muka sendiri. Betul ke apa yang aku dengar ni? My room?? Eh, his room?? 

Aku : Your room??
Dia : Yeah but it's a little bit messy. I hope you don't mind

*petir*
Aku tak kisah bilik ko macam kapal karam ke macam tongkang pecah sebab aku cuma kisah ape yang ko nak buat

Serentak itu aku berenti. Jantung aku berdegup. Kencang. Dupdap dupdap dupdap. Aku yakin apa yang aku dengar tadi bukanlah mimpi.

Eh, bawah tu kan ada kerusi? Boleh je lepak-lepak kat situ
Eh, ke dia ada agenda lain? Takkan dia nak....iskk, takkan lah!
Eh, bukan haritu dia penah cakap dalam bilik dia ada katil extra ke? 
Eh takleh jadi ni! Takleh! 
Eh berapa banyak EH daaa!!
Eh, janganlah tenung macam ni. Malu ai! Tapi mata awak memang cantiklah #tetiba

Aku hilang fokus bila tiba-tiba dia berdiri di hadapan aku. Cantiknya mata dia. Selama ni aku tak perasan pulak yang anak mata dia kaler hijau.


Aku : Hjahavajahavahajahajahaajhaa (gelak bersepah)
Dia : How about your room?

*petir*
Aik, apasal tukar bilik aku pulakkkkk????

Aku : I had housekeeping today so I guess my room is better than yours!

Kami : Hvajajahalalajlhajajajahahjahajjhaa (gelak sepah berduet)

Eh apa yang aku merapik ni? Oh tak boleh! Tak boleh! No! No! No! Walaupun wajahmu suci dalam debu tapi aku tetap rasa was-was. Chop! Adakah sebab tonik ular tu dia rasa *batuk-batuk*horny? Atau sebab replika kayu tu buat dia rasa *batuk-batuk* horny? Takkan sebab berpayung bawah hujan haritu buat dia rasa *batuk-batuk* horny?

Arghhh vavvviiiviviivivilaaahhhhpppftttffftpppptt!!!!!








bersambung.....

ps : sori siaran tergendala. sementara menunggu sambungannya boleh baca ramalan episod akhir di petak komen
:-)
.

151 comments:

WOBY September 5, 2011 at 8:29 PM  

fatttt..honestly aku bgtau..sebabkan ko n crite telenovela ko nih la yg membuatkan aku baru balik dr siem reap-phnom penh n vietnam..siap aku raya sana lagi tau..sebab kan ko laa..aku pndang sume mat saleh teringat kt ko..hehheheh

Fird September 5, 2011 at 8:32 PM  

stress! haha!

aku bersangka baik. dia nak privacy sbb tu ajak gi bilik. kang kat luar ramai pulak penonton tak perlu :P

Inah September 5, 2011 at 8:44 PM  

yeargh! nothing would happen though :)..tapi kalo ade like button kat entry ni..aku nak like 100000000 kali! comel gile entri ni..sukaaaaa! :D

fatt September 5, 2011 at 9:14 PM  

woby,
hai woby! kih kih kih...yeke? alamak terinfluence pulak, camne holiday kat sana best tak? psst...ada sangkut dgn mat saleh tak masa kat sana? :P



fird,
stress ye fird...hihihi...stress ko berbaloi punye..hehehe...aku pun tak tanya dia nape nak masuk bilik takut salah tanya nanti lain jadinya...hahaha...apapun, tinggal 1 lagi..rasanya la..1 lagi..takpun 2 lagi... :P



inah,
secara kilat aku buh button like. haritu aku dah cuba tp jap kuar jap takde..nyampah. ko suka part kartun ke ape? hahaha..kretip kan kartun aku? :P

~uG0giRL~ September 5, 2011 at 9:25 PM  

ni kalo kat tiwi, abis je dia ajak p bilik mesti terus kuar iklan, saspen sunggoh! tapi penonton yakin, heroin xkan tegoda punyelah!

iina September 5, 2011 at 9:32 PM  

Tgk karton tuh teringat cite twilight (bella & edward).. dia tgk warna mata tau hahahaha... tak kisahlah janji pandang mata..

Alah bagi aku.. kalau kat sini biasalah benda2 tuh.. tapi ikut diri masing2.. kalau rasa xselesa baik duk kat luar je.. aku biasa jek duk sebilik ngan mat saleh kat ofis nie hahahaha... takde pun..

Nak tau gak apa ending.. kalau kat sini tetiba ada cite cemolot hahahahaha... aku confirm xpitam tau fatt ahaks ;)

zany September 5, 2011 at 9:36 PM  

sampai aku tersalah komen kat cerita lama, punyalah teruk kena petir. mana taknya, baru tengah baca tetiba bersambung, apa kes? macam orang tengah sedap mandi shower tetiba terputus bekalan air.hehehe

WOBY September 5, 2011 at 9:59 PM  

fatt!
camna nk sangkut..aku g dgn hsband..hikhik..tp bile aku g sume tmpat yg ko g tibe aku dok bygkan camna ko buat tu buat ni..muhahah tp siem reap mmg best!

fatt September 5, 2011 at 10:11 PM  

ugogirl,
hahaha...ala, jgnla hangin. aku takde mood la nak sambung. nti la aku sambung...ok?




iina,
yeke? aku tak ingtla citer twilight camne sbb aku tak brp follow sgt movie tu.

wahahaha iina, ko pun biasa ye dok sebilik berdua2an, dasat! ekekeke...

pasni apa jadi aku takleh nak reveal apa2, tunggu next entry




zany,
jap2 nk gi byr bil air..ekekeke...mood menyambung ke laut ni. entry ni pun kuar sbb biqque gertak nak rotan aku. hahahaha




woby,
pokok kat Bayon temple tu woby...klimaks cerita...ekeke...ko dah tgk kan pokok2 kat area situ? tinggi2 cam pokok getah...haaa, kat situ la aku berteduh..habis kuyup :)

alaa, gi dgn hb ke...ingtkan outing dgn kengkawan :)

Biqque September 5, 2011 at 10:32 PM  

jap...

jappppp...

JAPPPPPPP!!!

TANPA MEMBACA APA2, AKU NAK KOMEN DULU SIAP2!

AKU TERUJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

*sambung baca line by line...owh sayangnya nak habiskan!*

Biqque September 5, 2011 at 10:33 PM  

*stop kat satu line*

aku nampak satu ayat yg mengatakan BILIK!!!!!

*sambung baca dgn lebih berhati2 agar tidak tertinggal satu pun perkataan yg berunsur batuk*

masMZ September 5, 2011 at 10:36 PM  

hari nie aku posa Fatt walaopun dalam mesorat pagi tadi dekat sepinggan aku makan buah melaka.... jadi aku baik hari nie... kalau takde nyamuk ngeng ngeng mungkin aku dok bawah bulan purnama eh, jangan jangan tapi cam best gak kalao bulan lawooo... bawah tiang lampu pun wokeh, sambil sandor-sandor kat tiang lampu, tengok skrin kamera yang sinonet tu.... (hahaha okey tak???)

Biqque September 5, 2011 at 10:36 PM  

*tak tahan, nak komen dulu tanpa habiskan*

DANGGGGGGGGGGGGGGGGG!!! GET A ROOM!!! AND I DON'T EVEN CARE WHO'S ROOM IT IS!!!

*masih mengharap*

Biqque September 5, 2011 at 10:39 PM  

NO!

*nganga*
*bunyi cengkerik*
*tengok kiri kanan*

NOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

*TIKAM BANTAL BERTUBI2*

U R TORTURING ME! DEMYUH! HAHAHAHAHA!

plis cemolot, plis!

*pekup muka tatau nak nangis ke nak libas ko*

Ely Hasrul September 5, 2011 at 10:41 PM  

AKU CAKAP TERUS TERANG! KALU TAKDE ADEGAN BATUK MAHUPON COMOLOT AKU RELA BUAT SAMBUNGAN SENDIRI!! TIPU PON TIPU LAH ASAL CITE CINTA ANTARA BENUA NIH MEMUASKAN HATI AKU. OKEH OVERST. BESELAH IBU MENGANDUNG CPT TERUJA.

kalau biqque nih aku dh tau ape ending nye.. tp kalu ko agak susah sket.. jgn keciwakan kamiiiii!!!

~uG0giRL~ September 5, 2011 at 10:42 PM  

kekeke..no problem lah, boleh tunggu punye. tapi ko xkan post ep12 esok kan? kalo ko bgtau siap xde la sye nak refresh page ko tiap jam...eh? kantoi :p

Biqque September 5, 2011 at 10:43 PM  

srettt...sretttt...

*setapak demi setapak, mengheret rotan, kuku menguris dinding, dengan mata yang merah, pandang skrin laptop, menunggu...*

fatt September 5, 2011 at 10:48 PM  

biqque,
uit, ko gile arr...hahaha...sabo2...aku tak buat lagi sambungan ni...penat den gelak baca komen2 korang...hahaha..adui, keras perut aku tahan gelak :D



ely,
kan...aku punya cerita susah nak predict. tp hrp korang tak pitam la nti..atau tak srot sret kesat hingus yg meleleh nanti...bwahaha~



ugogirl,
setakat ni aku belum lagi taip sebaris ayat utk episod 12. mgkin tu episod last...wallahualam. :)

fatt September 5, 2011 at 10:50 PM  

masMZ,
ko ckp ko posa tp nape ko mkn buah melaka sepinggan? konpius aku ni...hahaha.

weh, baik tul komen ko...ko tgk dorg2 ni sume suh aku comolot...takleh blah. hahaha... :D

Ely Hasrul September 5, 2011 at 10:50 PM  

hahhaha budush arr biqque. aku tensi tau! part ajak bilik tu aku dh 'yes' dah la kan.. xkesah la bilik sapa! aku dh tbyg xdek laptop so duduk begesel2 getik2 sbb lens kecik nk tgk sume gambo. aku rasa patut pilih bilik fatt, sbb bilik tu berhantu so lampu bleh tetiba mati or ade bunyik2.. senang la nk terkejut takut bleh terus peluk erat.. eeeii seeii aku imaginasi tinggi kang aku smbung kangg hahahah

Biqque September 5, 2011 at 10:52 PM  

*angkat jari telunjuk*

sehr gut, dann ... solange du mir sagen, bevor ich nach Neuseeland zu gehen ... was werden ... bald!

Biqque September 5, 2011 at 11:00 PM  

hi, i'm biqque
(hi biqque)
i'm a fattholic. i cut my wrist when fatt didn't tell me what happened that nite...to be exact, fatt didn't tell me what i want her to tell me...i mean, what i wanted to hear...you know...that kind of story...so i spammed her comment slot...
(it's ok biqque, we understand)

*clap clap clap*

AKO @ retna September 5, 2011 at 11:01 PM  

muahahaha adoiyaiii ako gelak baca komen2 kowang...

Masuk bilik terus kena TERKAM!
erkk... eh jap jap...

Masuk bilik duduk kat birai katil, malu-malu.. jeling-jeling...
erkk klu camtu xde ending... jap jap..

Masuk bilik, tutup pintu, main tolak tolak, pasang muzik, tutup tingkap, tutup langsir..

erkkk... asal tetiba cam ngeri lak ako nak sambung ayat ni..

fatt September 5, 2011 at 11:02 PM  

biqque,
nanti arr..aku nk tgk citer ANTU BERANAK DLM LUBANG KUBOR ni..ekekeke...daa~

Biqque September 5, 2011 at 11:13 PM  

ako, camni2...masuk bilik, fatt duk kat katil...mamat jerman tu datang...cakap...

"assalamualaikum..."

KAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAH!

BlueEwoke September 5, 2011 at 11:18 PM  

Hahahaha adoiii..komen sekor2 macam haram jadah betul hahahahahha....

Fatt, confirm ramai tak tidor malam mengenangkan kisah ko ngn mamat german tu agaknya malam nih...

P/S: tahap imiginasi biq ngn ely hasrul tu memang tahap langit ke 7, ha jaga2.. hehehe..

kemang~ September 5, 2011 at 11:19 PM  

haha, lawak bile ko tuleh nate dalam seluar tu tak ilang,,, errr HAHAHAHAHAH!!!

bunburry burn September 5, 2011 at 11:25 PM  

ahahahahahaha...xbleh thn bc komen Ely ---> "aku dh tbyg xdek laptop so duduk begesel2 getik2 sbb lens kecik nk tgk sume gambo"!!! Bwarhghhahahahahaha....bapak lawak siottt!

weh email aku alamat umah ko, nk anto benda2 alah kinabalu ni...

fatt September 5, 2011 at 11:31 PM  

hahaha...berborak la korang dulu ye...aku reply satgi...

oi biqque, aku block ko nanti spam blog aku.

camnila, aku takmo sambung? bleh?

hahahaha...spam la aku tak sambung

KoQ September 5, 2011 at 11:32 PM  

aku nak gelak boleh?

kahkahkahkahkah! uhuk! uhuk!

kemang~ September 5, 2011 at 11:36 PM  

aku rase la weh, die tu paham bm agok nye, mane tau kot2 die jumpe blog ko ni, then die bace pasal *comolot* tu

maybe die nek try??

kih kih

dzuchan September 5, 2011 at 11:37 PM  

ooooemmmmgeeeeeee.....
bilik? batuk2? horny???
ko mmg pandai buat pikiran kitaorg kelain....
nak sambungaaaaannnnnnnn.....
alamak aku terbaca lmbat la sbb layan pretty little liars tadi....

Janggel September 5, 2011 at 11:40 PM  

Hmmm gaya penulisan ko fatt kali ni lebih tersusun dan nampak sinar bahagia! I Like!

Pastu ada pulak iklan2 katun which is sesuatu kelainan dari entry-entry sebelom ini, cuma entry ni lebih menjurus kisah telenovela tanpa info-info mengenai siapa nama tukang buat housekeeping, nama makcik jaga basikal, dsb. Kesimpulannya:-
*aku teruja! Cepat sambung! hahahaha

Janggel September 5, 2011 at 11:42 PM  

Kemang...aku pon rasa dia tengah skodeng blog fatt yg glamer ni..sebb kalau dalam firasat aku la, kite akan tau kalo ada orang seru2 nama kite kan?? hahahaha...

mungkinkah dia pakai google translator???

fatt September 5, 2011 at 11:46 PM  

janggel,
bila masa aku sebut nama dia dlm blog ni? cer cari perenggan mana? tarak weh...hahahaha :D

ps : takat initial tak aci la...bleh jadi Hamid Gurkha, takpun Jalil Hamid atau Hamdan?? lol!

kemang~ September 5, 2011 at 11:47 PM  
This comment has been removed by the author.
anne September 5, 2011 at 11:51 PM  

u kan fatt, suka seksa2 camni. tengah2 syok baca t.b.c plak, aduss. pape pun i malas nak teka. kang tak pasal2 menyimpang ke lain plak.

psst.. seb baik u sambung part ni bila dah abis posa.. :p

Janggel September 5, 2011 at 11:52 PM  

Hmmmmye tak ye gak kan ko takde sebut nama dia..tapi...aura dia memenuhi segenap ruang blog ko ni fatt hahahha....mesti ada sipi2 dia dapat hidu kekeke.

Kemang:

Agaknya jenuh dia carik dalam kamu tak jumpe maksud nate tu kan....

WOBY September 5, 2011 at 11:57 PM  

fatt!!

kat bayon tuh ker..perghh rmntik siot..nak wat camna.dah ade laki ni kene la ajak bersama (batok batok batok)

weh dr ko dok reply2 ni baik g sudahkan citer..xsabarrrrrrrr

Ely Hasrul September 6, 2011 at 12:04 AM  

38 comments one min before midnite?! wallaweii hahhaha..

sbnrnye korg jgn salah paham. yg pervert biqque bukan aku, tu pasai dia bg salam (cm lahabau okeh kalu mamat tu kasik salam hahahhaha).. pas isyak tadik aku dh termenung.. dh tuka haluan imaginasi aku. masih di dlm bilik tp lebeh kepada perasaan dalaman (huh main dlm la plakk), memasing tgk gambo tp xbyk borak, alih2 dh tertido si fatt kat bahu mamat germen nih.. patu mamat germen nih tak tido smpai pagi sbb dok tolong tepok nyamuk, concern la konon, dh kawin karang ko tido luar pon aku xkesah.. patu esoknye sama2 mellow ah berbunga lalang saling mengemas baju (tp fatt lebih malu ah sbb air liur meleleh) patu decide pegi bangkok sesama.. ha kat bangkok kite cite lain ek sbb time sampai sana memasing dh decide nk sewa satu bilik aje! jimat belanja! to be continued..

pas nih aku nk mimpi nk buat ape seterusnye..

hahahahhahahaha

fatt September 6, 2011 at 12:10 AM  

ako,
amboi ako...diam2 ko punye imaginasi bleh tahan gak..bwahahaha~




blueEwoke,
tula..habis dorg spam aku punye blog..sng jek aku ugut takmo sambung...ekekeke....




kemang,
nate mu nih! otak biru. bwahahaha~




burn,
baru ko tau burn dorg ni camne..kang aku buat review komen2 dorg ni mau terkekeh2 gelak..nti aku email alamat kat ko. tp tak nyusah ke? brg ape yg ko nak pos tu?




koq,
gelak le...aku tau ko nak nanges sebenarnya...hahaha. aku pulak yg nak nanges dgn dorg ni...waaa Y____Y




dzuchan,
berat mata memandang, berat lagi mahu memikul...aku kat situasi tu lagi panik...huhuhu...takut pun ada. dahla dia tinggi, besar. aku ni kecik, pendek plak tu Y____Y




janggel,
sinar bahagia? ko tau aku gelak cam haram kat sini bc komen korang. nasib baik takde sape, klu ada mak aku mesti dia wonder pehal aku gelak besar tetengah malam...iskk..




anne,
saje je anne...sekali sekala syok gak tgk dorg2 ni meneka...meriah skit. tp nanti habis citer ni dah takleh bergurau senda dah...




biqque,
ko jgn majok ek...gurau je...nanti aku sambung ek...hehehehe




ely,
woh! gile arr imaginasi ko...aku story nanti jgn korang guling2 dpn kompiter sbb tak puas hati...hahaha :P

kemang~ September 6, 2011 at 12:18 AM  

opsss sori,, teruk sgt ke weh ayat aku tu? aku delete lah kalo gitu, kang kontrobesi pulak

Biqque September 6, 2011 at 12:19 AM  

*ikat molot dgn kain kapan sambil angkat kain putih*

aku tak leh cakap pape dah...kang fatt tak nak sambung...hahahahaha!

kemang, janggel, dia google nate...kuar nate de coco :)

fatt September 6, 2011 at 12:22 AM  

woby,
romantika di tampoi kan? hihihi....nti aku nak ripit balik la, duduk bwh pokok tu pegang payung sambil feeling hari hujan. hihihi :)



kemang,
aku gurau jela..ah takyah dilit..biar jek..komen bebudak ni lagi X-rated...no hal la weh. nti aku compile korang baca la komen korang ni...hahahaha :D



biqque,
ekekeke...aku gurau jela..ko baca tu ape si ely punya skrip...lol! :D

kemang~ September 6, 2011 at 12:23 AM  

hihi nate de coco takpe lg, karang kot2 kat jerman sane tu, nate tu memang refer ke benda tu, tak ke haru?

kih kih kih

Leez M. Saaid September 6, 2011 at 12:28 AM  

huhuhu..ko sajer bikin panas punggung kami menunggu climaxnya.

bab batuk2 tu....memang gerun dengor tapi beshhhhh...hehehe
cepat ler fatt menyambung telenovela ko tu....aku dah tak sabaq naaa.

Janggel September 6, 2011 at 12:30 AM  

kemang suka buat kontrobersi hahahaha....

Fatt: Ya sinar bahagia , mesti ending dia pon bahagia...eh jap..mana ada ending2 lagi kan???? sebb skg pon masih bertelenovela jarak jauh kan?? Kan kan??

Janggel September 6, 2011 at 12:34 AM  

Bibique:

Kalo kuar nate de coco boleh gak kongsi makan semangkuk berdua...tapi buatnya dia google kuar Nate citer Gossip Girls tu??? tak keruan si mamat German tu ingat Fatt ada skandal lain hahaha.

bunburry burn September 6, 2011 at 12:37 AM  

aku suke criter ely kalo jadik bebetul best gak...adoiyay..sibbaik laki aku outstation sminggu...kalo x sure die stress aku dok gelak beso..

tp serius aku tbyg gak crite twilight part edward comolot bella 1st time kat bilik bella tuh..fuiyyyoo!! (konpem fatt kelam kabut cr cd twilight tgk balik! wakakakaka)

aku nk anta list packages, tmpat tggl, brochure...malas aku nk scan2...

masMZ September 6, 2011 at 1:32 AM  

opsss.... walaopun dah tengah malam, aku tetap posa.... aku pun tatau nape atau caner aku leh makan buah melaka yang gulanya cayor di molot tu... haihhhh molot? molot tu dekat tak dengan comolot? comolot tu hape?? ececece wat2 tak faham... rasa2 aku pernah sebut dulu, walaupun aku tak pernah tahu apa tu comolot, ke eh ke aku suh ko letak je walaopun tade.... haihhhh apa aku merepek nih??? batai posa aku.... hadui haduiiiii.... hahahaha *fengsan


psst : fatt, tadi aku nampak ada flag german kat traffik ko... aku rasa larrr dia memang ada terbau-bau ko seru dia

fatt September 6, 2011 at 2:15 AM  

kemang,
hahaha...aku dah cek kat gugel translator, takde maksud utk perkataan "nate" so we all safe :P



leez,
peluh naa leez...hahaha...aku pun peluh juga itu jam :)



janggel,
Nate dalam citer GG tu merecik2 kot...hahaha..opss!

blom! blom ending lagi buat masa ni..masih bertanya kabare lagi..smlm baru dia tegur aku....heeee~ <3



burn,
owh gitu...nti free skit aku email. tak rushing lg wat masa ni sbb plan tu utk thn depan. thanks a lot burn! (selamba jek pgil nama burn..boleh?)

ely tu mmg kuat berangan. aku rasa dia boleh wat skrip cerita cinta la pasni..ilham dari kisah aku. tp skrip dia mmg lain skitla..stok hindustan skit...bwahahaha~



masMZ,
ko posa ape smpai tgh mlm...puasa 6?

oit ape ko merepek ni aku pun tak paham

harini takde lagi flag dari german. bkn dia, aku tau..ada reader dr sana sbb aku dah track balik..hahaha. student msia. tp dia tak penah lagi park komen kat sini, mgkin dah kena seru ni dia park la kot..

Hallo, wie geht es dir?

Janggel September 6, 2011 at 7:27 AM  

Fatttt aku dah try gugle maksud merecik2 tu tapi x jupe la... *blurr nihh , bleh tolong jelaskan?

Ely Hasrul September 6, 2011 at 8:00 AM  

aku purposely suh papi tunggu pagi2 sbb nk tgk berapa byk komentar nih. 51?? hahahhahaa


jgn bimbang aku punye imaginasi mesti ade unsur terbatuk.

alamak sami boy dh bgn. ok babai!

Cik Gold September 6, 2011 at 8:26 AM  

haha..part best sudah mai...cepat kasi sambung.haha

Fantabulous Mommy September 6, 2011 at 8:54 AM  

adoi dah tergolek dog bace post ni... lepas senyum senyum hish macam orang tak betul. keep on writing fatt

june September 6, 2011 at 8:59 AM  

ingatkan dah final dah. haha pagi² masuk ofis tgk entri ni dah ada 51 komen.. mmg rancak. sy guess xde apelah yg belaku

Biqque September 6, 2011 at 9:08 AM  

janggel, kongsi semangkuk dua siap dua2 hulur sudu kat jelly yang sama eh kebetulan lagi? *petir* hahahaha!

hahahaha macam tau2 je, smlm aku pun dah google translate nate ke natte ke ape ke, mmg takde :D

oooo masih bertanya kabar? kim salam kat dia...

AKO @ retna September 6, 2011 at 9:14 AM  

dodok tepi sambel kunyah kuih raya, tengok kowang berborak kat sini...

eh eh jemput makan kuih raya ya fatt n kengkawan...

burrlppppp wwoopppss...

sambel dogak dagu, angkat dedua kaki kebelakang... goyang2 kaki sengih2...

krrohHhhhhhhhhh zzzzzzzZZZ

leleh air liur basi dok nantikan sambungan telenovela ni

Inah September 6, 2011 at 9:45 AM  

yeah!! dah like! :D katun tu sgt comel! adehh.gelak guleng2 aku baca komen2 bebudak ni :D..sume suruh comolot..adoyai :P

apepun..ko dpt tak email aku? aku email guna email official sbb aku x check sgt gmail and yahoo :)

scrlettfr September 6, 2011 at 9:58 AM  

gosh..! nape la leh 'continue' tetiba nih... can you finish this telenovela... hahahaha...

what happened next...?!
saja kan..

hurm... let me guest...

+ve thinking...
1) lepak kat bawah jer...
2) minum, lepak sambil layan picture...
3) nothing happend

-ve thinking..
1) masuk bilik u..
2) kena sepak bila adegan batuk2
3) nothing happend...

OMG.. what happened, sis...?

^^

Merah Baldu September 6, 2011 at 10:23 AM  

btul la fatt..ur readers mmg pandai wat cte..i rse klu u wat contest ending cte u..cnfm mcm2 cte yg kuar kan..

fatt September 6, 2011 at 10:44 AM  

janggel,
merecik2 tu mksd dia HOT gila babeng..tu bahasa mak nyah le. hahahaha....mmg le takde dlm gugel translator :P




ely,
itu ko tgk pukul 8am, aku approve sume komen ni pukul 10am. terkejut aku bila bukak blogger ada 10...hahaha




cik gold,
cik gold bagi la version cik gold dulu...mcm bebudak ni...amacam? hahaha




f.mommy,
pastikan takde sape yg perasan anda tergolek oke! hahaha




june,
alaaa...takde apa2 yg jadi ke? pasti?




biqque,
kan...siap silang2 tgn lagi mcm pengantin...bwahahaha~

aku takleh citer kat dia korang tau psl dia. matilah aku...




ako,
ko jgn smpai berakar menunggu dpn kompiter ek...hihihihi




inah,
hah, suh masuk bilik buat *tooootttt* pun ada gak....hahaha...sakit jiwa aku. aku tak cek lagi email...nti ada masa aku cek..thanks eh :)




scrlettfr,
wat heppe nek? tungguuuu~
anyway...nice guess :D




merah baldu,
haaa...baru tau depa2 ni cane...klu suruh dorg sambungkan citer, mmg kompem la masing2 akan come out with their own version yg dirty...im very sure. lol! :D

Biqque September 6, 2011 at 10:50 AM  

scrlettfr, looking at the post-relationship (where the mamat jerman still chatting with fatt till date), i think more or less, the ending SUPPOSED to be quite positive :D we just need to know how the firecracker sparks that night jer...eh tak, how the lightning strikes, hahahaha! so we have no choice, to sit back and relax, while she spilling the beans, kan? kan?

(fatt, daging dengan fish n chips kat NZ mana lebih murah?)

masMZ September 6, 2011 at 11:03 AM  

hahahhaha..... ko check jugak rupanya.... yang tego tu student tu ke atau mamat german tu? ke mamat german tu advance giles babas -> der Student hat sich seine Annahme Bruder / Schwester, wuhuuuuuuu....

Janggel, anda blur kerana terlebih makan laksa ke?~ wahahahaha...

Hana September 6, 2011 at 11:49 AM  

hehehe...mesti duk kat bawah guesthouse..budget citer spektra je ni..

p/s : Selamat Ari Raya Cik Fatt

Janggel September 6, 2011 at 12:12 PM  

LOL patutla gue tatau hahahaha! Maknyah rupernyer...

Anonymous,  September 6, 2011 at 1:12 PM  

hati lebam bile baca ko nyer post....tibe2 bersambung plak..aku tak de mode nak keje dah...geram sampai tarik2 rambut aku depan pc ni hahahaha...tp kan..err bape inci ekk? hahahahaha

-nona manje-

june September 6, 2011 at 1:46 PM  

fatt, ada apa² haa.. i smell something fishy.. jeng jeng jeng

bunburry burn September 6, 2011 at 2:02 PM  

fatt, bagus jugak ide komentar2 ko nih... Ko buatlah pertandingan menyambung cerita telenovela ko nih!!! Aku suke gak nk bc komen melalut dak2 nih..hahahahahaha...

fatt September 6, 2011 at 2:31 PM  

biqque,
haip! ko buat ulasan pulak...haha..nah tunggu je nanti..aku wat post entry

harga depends..dia mcm tesko jgk..slalu wat sale. tp klu ko nak jimat, beli je sekor ayam..daging mmg a bit expensive..klu ayam ko beli Brinks, tu je yg halal. fish fillet pun depends...dlm 5-6dollar gak utk 4-5 pcs. tp chunk dia besar2



masMZ,
student. confirm!
mkn laksa hulur2 la aku skit..lama dah tak mkn ni..



jelita78,
saspender!



hana,
selamat hari raya cik Hana!
erk...anda pasti? hihihi :P



janggel,
ko nak upgrade vocab ko rajin2 la pegi blog kak senduk...best gile!



nonya manje,
erk...ape yg brp inci? skrin kompiter ke? *buat-buat blur*



june,
hahaha...makan ikan tak cuci mulut mmg bau ikan :P



burn,
tulah...aku pun dah terpikir gak ni...nti aku cari idea camne nak buat entry camtu...hahaha :)

tp aku bleh agak dahla sape pemenang dia..tak ely, mesti biqque...klu ko nak masuk bleh gak...hadiah dia aku kasik tiket penginapan 3h2m di rumah sendiri :P

Anonymous,  September 6, 2011 at 2:36 PM  

x..bape inci tv dalam bilik otel dia? plasma ke LED? *sambil siul lagu tiga kupang*

-nona manje-

Biqque September 6, 2011 at 3:04 PM  

fatt, ok, akan ku tgk nanti kat paknsave.

ko nak buat soalan objektif ke karangan ke gambarajah ke lakon semula? hahahaha!

kemang~ September 6, 2011 at 3:46 PM  

tergelak aku bace komen nona manje.. siap tanye lg brape inci..

hahaha*devil laugh

fatt September 6, 2011 at 3:52 PM  

nona manje,
ada ke tv LED? LCD la!! hahaha
saiz tv ke saiz *ttooootttt* dalam suar?

astaga...merapik dah ni..lempang muka sendiri



biqque,
aku nak buat soalan karangan dan lakon semula lah...menarik skit klu camtu...hahahaha :D



kemang,
berani ko gelakkan hok nate dalam seluar tu! hahahaha.opss! :D

haih mana ely ni...aku nk baca komen merapu dia...biqque, cpt suh ely masuk!

kemang~ September 6, 2011 at 3:56 PM  

kah kah kah... tanye janggel ape benda nate tu! hik hik

eh fatt, kat mane eh buleh dpt brg2 protective ger cam wrist guard sume tuh? aku x tau ler wei nak beli kt mane,, aku tgok kat ebay, kna pakai kad kredit ler plak,,aku ni mane la ade kad kredit,,aku nak cari yg mura2 jek, x khose aku nak amek yg mahal2..

columbia jacket tu, camane?

Biqque September 6, 2011 at 4:06 PM  

ada la fatt LED tv...baruuuuu punya, gambar mmc cun abis, mahal ok! aku tunggu harga runtuh baru ganti balik tv aku yg kena rompak tu (babi nyer perompak!) as for now, aku redha je ngan tv bertiub gemuk itu...

ely ni kalo tak masuk, meaning dia gi muntah2 la tu hahahaha! dia ni mmg screenwriter dari dulu, tukang karut pun ye gak, bab2 merepek mmg kasi dia...tu tak kira dia cemolot lagi ngan kitorang! hahahaha! buduh! jap aku cuba mantera dia suh dia masuk :D

~mrs azmi~ September 6, 2011 at 4:33 PM  

*batuk**batuk**batuk*

bila nak cemolot ni fatt! hihi

Farihah September 6, 2011 at 4:47 PM  

hahaha..rasanya baca entry u kejap je fatt..tapi baca komen kat entry ni makan masa hampir 8 jam..pecah perut aih...panjang betul angan2 kawan2 mu ni Fatt oii!! hahaha

Anonymous,  September 6, 2011 at 4:50 PM  

eh..x kesah la tv jenama apa..janji incinya besauu n impot...terbaekkk dari ladanggg

*hurming..lagu tiga kupang
Dayang tepi kolam
Mahu jemur tepung
Datang burung pink
Pagut batang hidung
Hidung... hidung... hidung*

hahahahaha fatt jgn cursing akuuu tau

-nona manje-

Janggel September 6, 2011 at 4:52 PM  

Oit Kemang , nape kena tanya aku?? Ko maksudkan nate yang mana ? hahaha nate Nate ke nate German? muahahahaha! *alamak.

Fatt: oo blog kak senduk tu mmg slalu gak aku masuk tapi lately dia macam jarang update tu yang aku pon suam2 kuku je masuk...ni dah 3 minggu aku tak singgah kot2 dah ada entry baru hehehe.

Ely Hasrul September 6, 2011 at 5:03 PM  

ketepiiii ketepiiii (gaya ucop wilcha)

sapa? sapa yg suh masuk tuh?? hahahaha

woahhh 80 komen to date?? kalah mr. manager punye blog haha. skang nih fatt nk nyamnbung ke tanak? kalu tak aku smbung! aku punye smbungan dh naik bus ke bangkok dh nih!

tp sori la ye jgn high expectation. aku suka menyimpang dr jalan yg benar. bak kata biqque kadang aku nih tukang karut haha. ingat tk cite2 ala mis tres hermanas? selain suka suki iklan kat scene yg bdebar, pelakonnye juga seksi secara azali.

jadik memula aku dh terasa scene lain dimana fatt berpakaian seksi & abg G (G for germen bukan Grissom, tp aku rase fatt penah mention H bukan Horatio kan biqque? :P) berpakaian serba lawa. walaupon spender tak basuh tp anggap aje la dua kapel nih mula nk buat2 wangi sbb dedua tgh asyik kannn..

'are sure we make the right decision?' (eceh spiking, grammar kelaut) tnya fatt smbil mengenggam kuat tgn Abg G

'yeah baby, u jump i jump' jawab abg G

dedua diam smbil merenung pintu bilik motel kat bo bae bangkok (situ senang nk carik makanan halal) peluang di siem reap tlepas begitu saja tapi sgt2 bermakna. adekah peluang terbatuk akan tlepas juga di bangkok.


eh dh kul 5pm!. aku nk kena blk amik papi. mlm kang aku smbung. tp sori la aku punye ending kompom ade terbatuk. sapa xtahan sila pangkah kuar!

xoxo

kemang~ September 6, 2011 at 5:03 PM  

okay fatt, aku dah tau name ko..ekekek

janggel : kah kah, kan fatt dah ckp nate dlm sluor tu, ngahahaha

Ely Hasrul September 6, 2011 at 5:07 PM  

jap nk p/s

p/s - ely (x-convent klang)

fatt September 6, 2011 at 5:08 PM  

kemang,
nate wrist guard tu mmg takde jual kat mesia sbb benda tu snowboard punye brg. mmg ko kene sampai gi sana baru leh jumpa. itupun time musim winter. musim lain dia tak jual.

nate hok baju columbia tu nti aku emel..sabau

erk..pehal asik guna perkataan nate je nih?? lol!




biqque,
haip! pecah lobang. nama aku bukan itu lah...nama aku syarifah safiah latijah..ha, sedap tak?

eh jap, sape yg skola convent ni? ko batch spm thn brp? klu malu nak mengaku umor sila email saja aku...kah kah kah... :P

aku dah berpeluh2 ni sbb takleh nak bajet ely nak komen camne. kang2 aku pitam baca cerita dia..miahaha




esah,
siot esah ko pecah lobang kat sini...hahaha...dorg ni tak boleh klu komen lain skit jek habis dorg baca sume ko tau...hahaha.

aku camni jela esah, nothing special dgn life aku, camni gak..bujang terlajak lalalitamplom...tah bila nak maju ke depan cam korang...sob sob sob...anyway, ko camne skrg? :)
hope ko stonger than before, wish u all the best old fren :)




mrs.azmi,
jap naaa....aku print gmbor dia besau2 pastu aku cium..kekekeke




merah baldu,
ada eh? nampak nau aku ni dok dlm gua..hihihi




farihah,
haaa...itula pasal..entry ni pendek je tp komen nak dekat 100 dah...kita bukak warung yamchaa kat sini...hihihi




nona manje,
"janji incinya besauu n impot...terbaekkk dari ladanggg" <- haih, takleh blah! hahaha....ku paham mksdmu ittew :P




janggel,
haaa..nasib baik ko tau...aku mmg suke la especially entry yg anak buah dia ckp ada pakcik pontan tu (pelat)




kemang,
ko percaya la ckp dorg ni. nama aku syarifah safiah latijah...ko caya la weh...

eleh, aku sebut nama ko nanti...haaa, mohamad akman bin abdul rahman! hihihi :P

Liz Rohaizat September 6, 2011 at 5:21 PM  

aku tau dari blog ely! ely, time kaceh sbb share link ni. esok nak baca dari part 1. mcm best je. hahah

bunburry burn September 6, 2011 at 5:31 PM  

adoiyayay...pecah perut aku gelak.."Ely: sila sambung criter fatt ni segera, aku xpedulik a ko nk letak byk mana adegan batuk kokol pearu berdarah skalik pon!" ahahahahaha...

fatt ko jgn ngade nk delete comment2 die ek...

Biqque September 6, 2011 at 5:44 PM  

aku mmg tak penah rahesia kan umor aku...best ok dah tua, dulu asik kena mark under age je kat duncitduncit (u know where)...aku dah 33 tahun (late 70s kid ni gempak2 skit) tapi masih agak cun la untuk mamak kat kedai kasi ayam goreng murah daripada laki aku KAHKAHKAHKAH! aku spm tahun 95, kakak aku spm tahun 92, sorang lagi spm tahun 90...ha pilih2...ko?

syarifah safiah latijah...perghhhhhhh! stok bini lindungan kaabah tuuuuuu! ko tak kira nama bakal anak ely "suci sonia maryam"! tanak kalah ok!

tu ely dah kasi intro...cam haram! kahkahkah! kalo ko nak tau, aku kalo kuar ngan dia, tak payah pasang radio! ko tanya la dia! dah la bawak cam pelesit! hahahaha!

kemang~ September 6, 2011 at 5:45 PM  

ohh? sedap name ko..syarifah safiah latijah..

err maksud ko, nate yg mane satu tu? kih kih kih

Janggel September 6, 2011 at 5:54 PM  

Hahahaha aku ingat entry pakcik pontan tu! Aku guling2 baca entry tu sama macam aku mengguling2 baca telenovela ko fatt!

Eh nama macam tu eh??? wow klasik..
kemang??? adakah??? nama itu???hahahahhaa.

fatt September 6, 2011 at 6:08 PM  

ely,
blog mr. manager mana plak ni?

apsal citer ko aku dah sampai kat bengkok? aku kat siem reap lagi..blum lagi naik bas gi bengkok! muahaha...cis kuang hasam tuduh spentot aku tak basuh. aku ganti 3x kot...hahaha!



liz rohaizat,
kwn ely eh...haaa, baca dari stori kl-hadyai sbb tu yg permulaannya :)



burn,
aku tak dilit..aku approve je selagi cerita dia mengikut skema...hehehehe



biqque,
klu gitu aku muda lagi le...aku babies early 80s..malu nak ngaku umur wlpun belum 30s lagi...hihi..tp aku slalu dianggap budak U sbb aku awet muda...hahaha

duncitduncit tu mende weh? aku siyes tak paham & tatau katne

peh nama bakal anak ely mmg vass habis...sonia mcm hindustan..ekeke..matilah kita kena pukul kalau dia baca komen ni...baik kita sembunyikkan diri cecepat. larikkk!!



kemang,
nate hok yg nu la...hok nu! hahaha



janggel,
epic gile entry tu..nak beli pakcik pontan kat kedai...adeh...takleh blah. boleh krem rahang mulut gelak baca cerita kak senduk tau. tp tula skrg dia jarang update, geram je aku

kemang~ September 6, 2011 at 6:08 PM  

janggel

ape die ? ko refer name yg mane satu ni?

kemang~ September 6, 2011 at 6:11 PM  

hok nu.. hok nu...hok mane se??

kah kah.. lawok gila fatt...adui...

langkah kaki.. September 6, 2011 at 6:14 PM  

oh mai...asal mcm lewat bace jerk??????? bile dpt tau sis dah update.. balik je umah trus on lappy..haha.. penangan siem reap.. adess... bace entry ni sambil mulut melopong..hahaa. gile gelak guling2 bace..x x x x x ..:P x mampu nak tekan x. :P

Janggel September 6, 2011 at 6:16 PM  

Kemang: nama yang mohd akman abdul rahman tu la hehehehe

kemang~ September 6, 2011 at 7:00 PM  

oooo.. kih kih... mohamad okay... :D

kemang~ September 6, 2011 at 7:40 PM  

beb aku rase aku tau dah..bundleoutdoor kan.. x pon masihbaik.blogspot :D

ke guane?

sebab aku nampok ko jd follower bundle outdoor tu.. kih kih kih

dzuchan September 6, 2011 at 8:11 PM  

fatt..ni da komen ke 100 ni..xde hadiah ke haha..
x yah hadiah la..sambungan pon bolehhh :-P

fatt September 6, 2011 at 9:43 PM  

jie,
haaa....mana p? baru bukak laptop ke? ko baca lah dik akak2 mu kat dlm ni buat skrip sendiri..lagi dasat...sis rasa nak pitam pulak tgk dorg punya idea yg tebabom ni...hahaha



kemang,
aku sume blog outdoor aku folo...tp mostly rege dorg tak munasabah gak..biasala nak mark-up. ada bundle kat umah aku jual brg outdoor gak..klu ko nak cari bundle, ko gi kat tmpt ni nama dia btg berjuntai tak silap aku..kedai tu tepi jln...besar gile..brg2 situ lagi murah dr dlm website



dzuchan,
hahaha..komen ke-100 jatuh pd kemang. ko punye komen no.101. tp klu nak tau juara bulanan bleh tgk cara mulut murai...hehehe

Ely Hasrul September 6, 2011 at 10:01 PM  

nih ape kes aku plak yg naik nama? dengki tul haha. tapi biqque ckp mmg betol, kitorg xkesah bgtau umur sbb cemana pon kitorg semulajadik muda.. haha.. cinabeng la aku nk masuk club umur 27thn kena tunjuk ic.

liz, ha sila la baca dr awal. ekceli fatt punye cite mmg berpaedah tapi para pembaca aje yg imaginasi tinggi sgt haha


ekceli aku dh nyimpang jauh smpai ke bangkok. memandangkan hadiahnye penginapan 3D2N kat umah sdr, aku rasa kisahnye begini:

fatt serba salah & xtau nk jawab ape. setan kiri kanan hasut suh setuju dedua option. bilik dia kah bilik aku kah? patu barulah fatt tingat dia blum semayang lagik. ape2 pon semayang dulu baru buat keputusan

'err i need to pray first' fatt mberi alasan

'oh am i that bad till u need to pray first? kahkahkahkah mmg la ko teruk smpai nate ko pon dok diperkatakan

stlh peluh jantan abis fatt bg penerangan, abg G setuju menunggu fatt di lobby hotel

fatt pon naik la atas solat jamak, doa byk2 kat Allah spy tak terikut nafsu para readers yg suh dia comolot & batuk berdarah.

10menit
20menit
30menit

'tuk tuk tuk' tiba2 pintu bilik fatt diketuk. dag dug dag berdebar okeh. seram nk bukak takut abg G tpacak dpn pintu. fatt cpt2 kutip lutut longgar dia betol2kan baju dan buka pintu.

fiuhh lega, muka staff hotel yg masam mencuka, mamai ngantuk tp kena jaga counter mlm2 nk relaxs xpsl2 kena jadik pak posto

wahhh bagus betol la abg G nih, snggup suh staff hotel pi carik. nmpak sgt budi pekerti mghormati org dgn kata lain dh xsabar sgt lah tuh. 30menit tunggu okeh. penuh dh mulut dgn air liur

fatt cpt2 turun ke bwh, mintak maap & masih serba xkena

melihatkan keadaan fatt spt mghadapi mlm pertama, abg G dgn machonye meredakan keadaan.

'its ok if u r not comfortable, we can change plan' wahh time nih nangis segala setan kt siem reap, jgn kan setan readers pon mau gigit keyboard

'but i really wanted to spend our last nite together' smbung abg G tanpa sempat fatt menjawab

ha part nih sume setuju. readers dh tersenyum kembali.

'lets go swim, there's pool in my hotel' tetiba aje hotel budget ade pool. sadap u! nih aku sedapkan cite. nk scene comolot tak? ha nak kan.. haha

'i dont know how to swim' balas fatt manja tp mcm setuju aje tuh (kalu ko tau swim pon buat2 xtau)

'& i dont have proper attire' smbung fatt lagik

'its ok, i oso just wearing my boxer' suka kan??

'setuju!!' tanpa fatt sedari tbalas ckp melayu sbb excited. org teruja nih bleh buat memacam

tersipu2 la si gadis memakai tupis tp sbb mlm so pool pon gelap rasa lega la sbb si jejaka takkan nampak bekas kudis kat kaki..

brrr sejuk okeh.. air pool memalam.. dh la open pool, bersaksikan bulan & bintang. si jejaka perkasa memimpin si gadis. tak mau lepas seh..

'dont weri, i wont let u go' bila fatt ala2 nk tenggelam sbb malu2 nk paut pada si jejaka yg memakai boxer nipis..

eh silap! itu kisah aku dgn Lars! okeh kansel2.. kang aku buat cite lein..

nk siapkan photo challenge dulu. baik korg komen smpai 150 baru la fatt nk smbung aku rasa hahahhaa

fatt September 6, 2011 at 10:13 PM  

ely,
HAHAHAHAHAHA!!!! cam sial je citer ni...hok nate dalam suar pun keluar..takleh blah wei..HAHAHAHA!!

aku rasa nk tergelak kat part

'oh am i that bad till u need to pray first?

mmg terbaik la wei...HAHAHA..adui, nangis dah aku ni...sabo jelah...ko mmg terbaik la ely, bleh menang pembuat skrip terbaik!

aduih aduih...krem perut aku...aku suke citer ko!


ps : aku pandai berenang la! tp klu aku dlm citer ko ni aku setuju jela ko reka watak aku pura2 tak tau berenang..konon2 leh la aku lentok2 kat bahu dia ke...nak tenggelam tetiba tercabut seluar dia ke? bleh? HAHAHAHA!!! lol!

dzuchan September 6, 2011 at 10:17 PM  

fatt..smbgn cik ely hasrul tu lagi menarik la...chare gak aku baca cerita dia sementara tggu smbungan ko haha....

to cik ely..yey to u hahaha...

Janggel September 6, 2011 at 10:20 PM  

OMG!!! Aku suka cite versi Ely tu hahahhaha ... Part dalam pool tu paling aku suka ahakssss... Nak berimaginasi jap....


*PETIRRRRRRRRRRRR!!!!!

fatt September 6, 2011 at 10:23 PM  

dzuchan,
tu dia baru tulih skit tu...aku tunggu gak sambungan dia..hahaha...tp mmg best la citer dia...aku rasa aku takyah cerita dah la..biar ely cerita.. :D



janggel,
amboi janggel...ko suke kan citer2 X-rated ni..diam2 ubi berisi ko ye...satgi Mas masuk siap la ko..hahahaha

Ely Hasrul September 6, 2011 at 10:24 PM  

p/s - part kat pool tu cite benar tau cuma aku dh Finaskan banyak hahahhahahha

dh la korg.. penat aku refresh! photo challenge aku xsiap2 lagik tau! binawe tul!!

Janggel September 6, 2011 at 10:31 PM  

Ala fatt, sape yang tak suka cite camtu!!! Bukan stakat aku, reader2 lain aku yakin mesti suka! Terutamanya kemang! Hahhaha

Malu la tu ada orang imiginasi - imiginasi kan??? Hahahha

Mas tu pon mesti suka punye hahahah *sambil ngunyah buah melaka.

fatt September 6, 2011 at 10:35 PM  

ely,
wah ely...aku kena menuntut dgn ko ni...hahaha...gigih ko dgn photo challenge...aku rasa aku tak masuk kot. harini aku nak kuar outing amik gmbr hujan...haih! aku doakan ko menang ely. fuh! fuh! amin...



janggel,
kemang yg diam2 tu suke ke? ececece... :P

ala rilek la janggel, kita sume dah besor, mmg takde mende la citer2 camni dah cemuih dgr, tgk dlm tv la..biasa la...aku gurau2 na jgn majok dgn aku

mas paling takleh blah le, komen dia tu betoi ke dia leh thn takmo komen dasat2..aku tak caye..mesti lah..mesti nak punye citer yg tebabom...hahaha :D

Janggel September 6, 2011 at 10:41 PM  

Hahaha tau takpe...Kalo ko nak tau si kemang tu bukanmain lagi dalam fb aku hahaha..citer2 macam ni laju je dia nyelit! kahkahkah.

Aku pon takde la nak kaver2 mana, saje j bak kata org tua2 masuk tempat orang beradap la kan heheh.. sopan tak aku? hahaha

Ko jangan tatau si Mas tu, bab bab cite tokok tambah, petir kilat guruh ni mana maunya dia nak skip! hahaha.

*alamak aku termengumpat 2 org sekaligus...!!! Ampun!

Pijah Pelangi September 6, 2011 at 10:41 PM  

perh da ratus2 da komen,haha. aku suka efek2 ko + kali ni ade elemen komik lak, mmg cukup rencahnye untuk sebuah telenovela haha. Tekaan ak, korang lepak2 tgk gambar je,haha. Habiskan mlm terakhir dgn lepak2 sampai lebam,hehe.

fatt September 6, 2011 at 10:59 PM  

janggel,
oh gitu rpanye kemang & mas...ekekeke...pecah lobang sudah! hehehe :P

sopan bebeno...tp gmbo ko lompat tapak sulaiman tu mmg takleh blah...sengal la korang...

cpt sambung cerita ko, aku nak beraya kat blog ko plak..biar blog aku penuh dgn komen, nti dah penat "beraya" baru aku update blog ni




pijah,
komen menyembang je ni pijah..tp klu ko rajin ko baca la..yg panjang2 tu ely punye cerita versi dia...hahaha. versi aku tunggu...belum habis taip lagi..nanti ada yg gigit kibod punya..takpun tersipu2 malu kemiangan...hahahaha :D

kemang~ September 6, 2011 at 11:18 PM  

amboi hangpa berdua mengumpat yekkkk!!!

bak aku tiket pi beijing satu, cepat!! sponsor sume!!

janggel kalo bab x-rated ni mmg no 1.. ko nak tau tak fatt.. ritu dlm fb janggel................... ( x sggup nak cite)

janggel siap ko nanti!

ehhh jom kite plan travel sesame nak? mesti havoc gila kan... tp mesti masing2 bz.. haih... janggel bz ngan **** **** die tu... fatt pulak bz ngan mr G nate dalam sluor tu..

huahuahua

Ely Hasrul September 6, 2011 at 11:27 PM  

hahaha takde le gigih mana. saja b2b (buat2 bz) aje. aku g tolong papi sidai baju tadik.. opss nmpak sgt aku xbuat keje umah wakakakkaka

kemang~ September 6, 2011 at 11:31 PM  

ohhh... pe lg blog outdoor yg ko tau? yg aku tau, bundle outdoor, masihbaik, ade 3 lg aku lupe ape name die.. ade jual backpack, fleece sume tu...

ohh ye ek? aku x bese pegi btg bjuntai..aku sampai ijok je, btg bjuntai tu x penah pegi lg..since ko dah ckp cenggitu mebi aku cari lah kot..

jap specifically, kdai tu kat mane? kat area mane? dpn blkg die ade bgunan ape?

:D

Janggel September 6, 2011 at 11:42 PM  

Kemang:

Oittt hamboi balas dendam nampak? hahahah takpe aku cool~ hahaha aku mana ada citer2 x-rated tau..aku suci!

nanti kalo ada masa aku emelkanla replika tiket kapalterbang g beijing kat ko yer kemang...fatt nak jugak ker??? aku bg replika tiket g German nak??? *nak letiew!~

aku tak kisah kalo nak travel janji plan betol2 supaya urusan cuti muti boleh dibuat dengan lancar...lagipon cuti aku ada 30++ hari lagi ni, tatau nak buat apa hahaha.

gadisBunga September 7, 2011 at 12:12 AM  

potong la!!! cepat sambung! tak sabar aku. hahaha!!!

langkah kaki.. September 7, 2011 at 1:23 AM  

minggu nei bz lor sis.. ye la..minggu depan dah nak start klas.. ni la baru tekedek kedek nak gi basuh kereta yg dah sebulan lebih x basuh.. baru la tekedek2 nak gi servis kereta..T_T.. gi tgk umah sewa..oh mai..

hahaha.. harusla bina skrip sndri.. sbb semua pong nak ade di tmpt sis.. :P. adoi. melting...:P

Anonymous,  September 7, 2011 at 1:33 AM  

J))))))))))))))))))))))... Kau ni budak baik betul..
Based on my experience. Mamat German and Belanda tak terkam terus kalau duduk 1 bilik. Dari kecik lagi depa dah belajar about opposite jantina. Some parents mandi naked together with their kids.
Saya pernah pi holiday on the beach kat Northern Netherland, most of them half naked for sunbathing. Sorang pun tak pandang kat benda alah tu sebab dok sibuk nak hitam kan kulit.

Bum

fatt September 7, 2011 at 2:40 AM  

kemang,
oi mengata aku pulak!! siap ko! aku jumpa ko nanti ko kena belanja aku makan+minum. paling2 pun kfc snack plate. hahah

idea ko menarik, aku dah kasi cdgn aktiviti cam rock climbing, paint ball, water rafting..cam best gak kan? klu main paint ball mmg aku nak tembak ko nanti..aku akan pastikan ko kena tembakan paling byk punye...hahahaha

tmpt yg nama tak senonoh tu, yg nate tu, mmg jauh gila babas, dia jauh lagi dari rawang..klu nak pegi sesaja mmg tak baloi la..tp klu ko lalu kebetulan2 tu ok la nak singgah. tmpt tu mmg tepi jalan je, besar bangunan dia, kat jambatan, ada trafik light kat situ




janggel,
amboi byk gile cuti ko smpai 30++, ko tak guna gi travel memana ke thn ni? ni AA kasik promo 30% utk luar mesia, grab la wei...aku tgk harga bagus je tu..




gb,
hai gb! mmg aku saje kasik potong kat saspen...klu habis cepat nti takde benda yg nak dibahankan




jie,
owh nk masuk blaja balik dah ke? blaja kat mana? MMU ke?

adoyai...dorg ni mmg kretip..klu baca skrip dorg buat mmg leh keras perut ni dok gelak...adeh....




bum,
owh mmg camtu ke? dahsyat jgk eh cara dorg ajar pasal opposite gender ni..barulah sy tau...thanks for informing this.

but this guy mmg nice but too hot to handle if u know what i mean. *meowwww* hihihi :P

Ely Hasrul September 7, 2011 at 7:22 AM  

jap jap jap..fatt,

sumpah aku tpikir plak smpai tcabut seluar dia.. U nih tak senonoh tau! hahahhaa

ZaiZai September 7, 2011 at 10:17 AM  

fatt, hahaha.. ari tu batuk batuk jer.. ni dah sampai pengsan dahhh... petir pulak sabung menyabung... hahaha memang x bole blah betul.. aku tau sudahnya bilik dia x, bilik ko pun tak.. korang lepak kedai makan ari tu.. betul tak? hehehe

masMZ September 7, 2011 at 11:01 AM  

hamboih hamboihhhhhh.... padan larrr telan panadol nam bijik pun tamao fengsan malam tadi.... nama ku diseru-seru.... ahaksssss

ko tahu fatt, Janggel benda takde kena mengena pun dok sebut -sebut nate.... Nate mu Janggel, kechek bukang-bukang time orang pose... Kurang pahala pose kawe... [aik???? naper buah melake kawe laju je kughang nih???? haip!!!!! pencurikkkkkkk!!!! tulun tulunnnnn!]

Weiiii tetiber ada citer dalam pool larr pulak kan??? Hahahahaha... dah dalam pool ce tetiber ujan gerimis pulak turun... dah lerr Abg G (eh bukan dulu namanya ko letak Abg H ke Fatt??? Abg G tu nama dia bila dah masuk islam nanti yerrrr!!??!!!), baru gapai tangan ko (yang kengkonon tak tau berenang tu???) Hailarrrr dah basah, basah lagi pulak..... time nih sah ko dah pasrah da Fatt.... huahuahua.... (haduiiiiii abessss kurang pale pose lagi, hahahahaha owhhh tidakkkkkkkkkk)

Liz Rohaizat September 7, 2011 at 11:05 AM  

aku dah khatam baca dari pagi tadi. terperasan pulak satu entry yg kalau nak private kan tu. dah keluar ke entry tu? kalau belum, nanti nak baca juga. sweetttt arrr

Janggel September 7, 2011 at 12:54 PM  

ahaks nate muuuu Masmz! Wa bukan pechurik wa pengebas jer hahaha.

Nak sambong citer MasMZ la:

Dalam kebasahan hujan di dalam pool itu, tetiba hujan makin lebat, Kilat sabung-menyabung sambil diiringi PETIRRRRR! Fatt pon makin buat-buat lemas tapi Abg G merangkul Fatt dengan erat sambil membawa Fatt ke tengah-tengah pool! Motif ke tengah pool????
(masa ni boxer Abg G dah tercabot ke belom tah)

*jap nak pikir~

Biqque September 7, 2011 at 1:25 PM  

mana cite versi i yg panjang2 tu fatttttttttttt? sob sob...

fatt September 7, 2011 at 1:28 PM  

biqque,
citer ko tak senonoh...aku tpksa tapis..huhuhu....ko saje je kenakan aku kan....sob sob sob

bunburry burn September 7, 2011 at 2:09 PM  

wehhhh!! email aku crite biqque! kejam ko fatt...

kang aku plak mengarang kang...

Liz Rohaizat September 7, 2011 at 2:10 PM  

sambung la cepat. hehehe. dah brp kali refresh ni

Biqque September 7, 2011 at 2:39 PM  

cencored la pulokkkkkk! ok la ok la...

fatt September 7, 2011 at 2:53 PM  

burn,
kejam tak kejam hak aku le. laju je korang bab mengumpat...haish..


liz,
tahun depan gua sambung


biqque,
have to beb...sorry!

Ely Hasrul September 7, 2011 at 3:28 PM  

aku dh tau dh cite biqque tuh xyah publish pon aku dh tau haha.. part Janggel kasik hujan tu aku suka sbb pertemuan dorg nih byk hujan. memori daun pisang. tapi aku agak seram nk masuk hujan2 nih.. takut kena panah petir.. hehe

dulu aku ade mmber sorg, nak lalu depan mesjid pon takut sbb dia kata dia byk dosa, so dia kata kalu lalu dpn mesjid dia takut terbakar hahahhaa

fatt September 7, 2011 at 4:30 PM  

ely,
syushhhh!!! biqque buat citer blue..aku kena sensor, kang blog aku ni jadi blog porn pulak...huhu..

isk...ape bidaah kwn ko ni..mana la tau pas dia lalu dpn masjid tetiba dpt hidayah ke...kan bagus gitu :)

*

IKLAN!

OK SEMUA, TQVM DI ATAS SMBGN CERITA YG KORANG REKA. SKRG NI AKU TGH FOKUS MENAIP SESUATU. JUST WAIT! ARIGATO GOZAIMAS!

kemang~ September 7, 2011 at 6:25 PM  

janggel : wa tak nak replika punye, wa mau yg betul punye.. kalo x , pecah rahsia lu,. kihkih

fatt : uish? jauh bebeno! kat area kl tarak ke wei? ko beli jaket tu kt situ la ek?

ha tu la...mesti sume gila2.. ahhh berani ko nak tembak aku! takpe aku pakai reflector, ko tembak aku, nanti bullet tu melantun kena janggel.. kite hentam janggel kaw2.. amacam? kite shoot nate janggel.. hahahaaa

Janggel September 7, 2011 at 7:31 PM  

Wahwah kemang ko nak shoot nate aku eh!!! Kuangasam!!!! Kite tengok nate sape kene shoot nanti!!!! Hahahaha*gelak setan!

kemang~ September 7, 2011 at 8:46 PM  

kah kah kah *devil laugh

tengok sape yg kena..

fatt September 7, 2011 at 9:49 PM  

kemang & janggel,
aku gelakkan aje...aku geng dgn mas nti tembak korang..bwahahaha~

Mya September 7, 2011 at 11:09 PM  

tak sabar nak tau sambungan!
tapi tiba2 ai plak yang nervous acaner tu..

bdk2 @ John September 9, 2011 at 5:29 AM  

fatt!!! ni ke entry yang kene private tu? ke yg ade lagi yg aku xtau??? hahaha

fatt September 9, 2011 at 1:26 PM  

mya,
sambungan dia tatau bila. hrp bertabah



bdk2 @ john
bukan..klu private aku kasik link..nti aku dah buat aku invite ko..hahaha

d.angel December 25, 2012 at 2:27 PM  

kalau jd novel ni pasti laku...mengalahkan ombak rindu...comei sgt2 watak bertentang mata tu..

Leena RB December 25, 2012 at 8:05 PM  

Alahaiii bersambung la pulak isk :-)

Leena RB December 25, 2012 at 8:12 PM  
This comment has been removed by the author.
nash December 25, 2012 at 11:52 PM  

aku bukan nak ckp ape la.., tapi entry kt bawah ni 12 comment je, entry ni 142 comment. eh betul ke ni? wahaha
teruskan fatt! kami tabah nak bace lagi ni! hahaha

Fatt December 26, 2012 at 12:51 AM  

d.angel,
ong-bak rindu! kehkehkeh...nanti ai pikior nak buat novel ke idok :P



leenaRB,
sok lusa abis jgn riso



nash,
ko tengok tak tarikh komen2 tu bila? cer tengok...ni entry republish dari tahun lepas (2011). lama dah..ko yg ketinggalan ketapi. lol :))))))

smoothiesices December 27, 2012 at 12:35 AM  

ok,sangat ketinggalan bila tgk org comment punya la ramai and actually this post since last year,
anyhow..saya akan tabah menanti episode seterusnyee..yes..i akan tunggu dgn tabah..:)

AjlaA December 27, 2012 at 1:19 AM  

kak, saya g angkor isnin lepas pun pandang monyet, basikal, pokok teringat telenovela akak. hehe.

xpuas ke sana. pagi2 sejuk. terima kasih di atas tips2 dlm entri sebelum2 ni.

sy xsabar nk tunggu ending, tapi tak nak lah jugak telenovela ni hbs cepat sgt. ^^

Fatt December 27, 2012 at 9:27 AM  

smooth,
gile deme tu siap buat cerita sendiri itu pasal byk sangat komen. hahaha


ajlaa,
pegi angkor? bestnyaaa!!! naik basikal ke tuktuk? heee..segan ai tetiba ingt pasal drama telenovela bila ke Angkor..apapun terima kasih jgk sbb terkesan jgk cerita ni. sad to say is today is the last episode :(

nash December 27, 2012 at 10:06 AM  

wakaka! no wonder la, lol

AjlaA December 27, 2012 at 10:09 AM  

seharusnya naik tuktuk kak. hehe. xckp gigih rasa nk berbasikal. nmpk sgt tak fit. keke. xckp lah sehari je di angkor. insyaALLAH ade rezki boleh datang lagi.

sy dah bc dah last episode. sy mendoakan ending yang terbaik juga untuk akak. amin.

Fatt December 27, 2012 at 9:00 PM  

nash,
naik ketapi wap!!!



ajlaa,
aah mmg tak cukup klu sehari sbb tmpt tu besar. myself teringin sgt nak tgk pink temple tapi apakan daya jauuuhhhh gila. anyway tqvm..hard to predict the future but who knows :) tq!

Muhammad Khairul Amini Nasir January 30, 2014 at 2:41 PM  

hi owner of this blog,

I'm interested in your stories. If you don't mind, can you share with me the itinerary for travel overland Malaysia-Thailand-Cambodia. And any other information which is necessary.

Planning to start my solo travel. You can contact me at muhammad.khairulamini@gmail.com.

Hope to hear from you soon.

Thanks! ;)

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP