The Overland : Siem Reap (Part 9)

December 19, 2012

Sambungan dari Episod 8.

Perbualan kami masih lagi berkisar pasal kejadian yang berlaku semalam. Mungkin waktu kami berulang-alik ke pub street hooker-hooker tu tak mengganggu sebab kami berdua. Tapi semalam disebabkan dia berjalan sorang diri jadi mungkin itulah punca dia diganggu.

Aku : I think maybe you were alone so that's why she came after you
Dia : I'm thinking the same thing too
Aku : They won't disturb if they see us together
Dia : I think so. Maybe they think you're local
Aku : Maybe they think I'm your tour guide
Dia : Or maybe they think you're my girlfriend

*petir*
Your girlfriend? Hai...bagus kan kalau bukan "maybe"?

Semakin lama aku rasa semakin sedih nak tinggalkan tempat ni. Esok semuanya akan berubah. Kami akan berpisah dan meneruskan perjalanan ke destinasi masing-masing. Aku akan ke Bangkok dan dia akan ke Phnom Penh dan selepas tu kami akan balik ke negara masing-masing, jauh di antara 2 benua. Tanpa sedar aku mengeluh.

Dia : Are you ok?
Aku : Yeah, yeah, yeah...I'm ok!

Aku senyum dan cuba mengawal air muka yang sedih. Jauh betul aku berfikir sampai tak sedar yang aku sedang mengeluh di depan dia. Pelik betul. Padahal ini bukan kali pertama aku berjumpa orang lain sewaktu travel. Tapi...ada sesuatu yang menarik tentang dia yang membuatkan dia berbeza dari orang-orang yang pernah aku jumpa.

Aku : Hah! I remember something!

Cubaan aku menukar topik perbualan supaya dia tak lagi menyoal

Dia : What?
Aku : Remember yesterday we plan to watch the cultural show?
Dia : Yeah!!! I almost forgot. What's the time now?
Aku : 8.30pm
Dia : So when the show started?
Aku : 7.30pm
Dia : We could missed it already. Do you still want to go?
Aku : I'm not sure but maybe it's not over yet
Dia : Well lets find out!

Kami selesaikan bayaran makan dan terus menuju ke Temple Club yang terletak di pub street. Di sinilah cultural show akan diadakan pada setiap hari dari jam 7.30pm-9.30pm. Kalau ke Siem Reap jangan lepaskan peluang melihat Apsara Cultural Show sebab ianya percuma kecuali cultural show di tempat-tempat lain yang semuanya berbayar.

Lokasi Temple Club ini terletak di pub street (row kedai sebelah kiri kalau datang dari arah gerai makan). Cari banner "Recommended by Lonely Planet" sebab itulah landmark Temple Club. Oleh kerana venue cultural show ini terletak di tingkat atas maka korang kena masuk ke dalam club untuk ke atas. Takde bouncer club yang akan check passport so you're free to go in & out anytime. Sebenarnya aku pun tak penah masuk ke club sebab tak suka dengan keadaan yang hingar bingar dengan muzik techno & trance, tapi memandangkan inilah satu-satunya cultural show yang free so I just deal with it.

Sila rujuk gambar di bawah untuk lokasi (credit goes to photographers, link to the website stated below the photos).

[source] locate this!

[source] pub street pada waktu malam tapi ni belum cukup crowded

[source] pub street pada waktu siang

Waktu kami sampai show dah pun separuh jalan. Meja-meja grand stand semua dah penuh jadi kami duduk je kat mana-mana meja yang kosong sambil mengintai di celah-celah kepala manusia. Dia takde masalah sebab tinggi, aku ni ha!! Benci!!!

Memandangkan tempat ni adalah sebuah club jadi akan ada pelayan-pelayang yang datang untuk amik order. Untuk mengelakkan rasa bersalah sebab layan free show maka orderlah paling kurang setin Coke. Harga setin Coke di sini lebih kurang USD1.50, memang mahal tapi apa boleh buat sebab negara Cambodia ni feeling USA.

Pada aku Apsara Cultural Show ni banyak persamaan dengan tarian tradisional di Malaysia dari segi costume dan alat muzik yang digunakan. Budaya masyarakat Asia kan banyak yang bercampur-aduk jadi sebab itulah ianya hampir sama. Kata orang selagi tak tengok kita takkan tahu so aku suggest pegilah tengok, lagipun free. At least kita boleh compare tarian tradisional di antara Malaysia dan Cambodia. Cuma jangan terkejut bila nampak gamelan. Selama ni aku pikir gamelan cuma dimainkan di Malaysia tapi rupanya alat ini jugak digunakan dalam muzik tradisional Cambodia. Hebat!

Lagi satu, hati-hati kalau nak marah atau mengumpat terutama dalam Bahasa Melayu sebab orang kat sini paham apa yang kita cakap.


Apapun show ini bukanlah sekadar show biasa sebab setiap tarian ada cerita yang tersendiri, alah...macam teater muzikal. Movement penari pun cantik sebab tarian dorang sangat graceful dan flawless. Ada satu scene di mana ada adegan pujuk-memujuk di antara sepasang kekasih dan scene tu sangat cute sampaikan kami pun tersenyum-senyum.

Dia : Can you dance like her?
Aku : Me? Dancing? No! I dance like a robot!

Dia ketawa. Arghh...jangan suruh aku menari. Memang kayu. Teringat waktu zaman sekolah rendah bila aku dipaksa menari untuk satu persembahan akhir tahun. Serius takleh blah. Cikgu tu asik lah suruh aku hayun tangan lemah lembut. Aku ni keras tau, keras! Hari-hari berpencak-silat dengan adik-beradik aku yang semuanya lelaki so macam mana aku nak grafecul?

Aku : Can you?
Dia : No way!
Aku : Are you sure? (rolling eyes)
Dia : I'm very very sure! HAHAHA

Eleh, ye ke?

Selepas show tamat ada sesi bergambar dengan para penari di atas pentas. Aku suruh dia bergambar dengan penari-penari tu tapi dia taknak, malu katanya. Pastu dia suruh aku pegi. Watpe aku nak amik gambar dengan dorang? Kami lebih kurang sama je kot!

Tiba-tiba ada sorang mat saleh naik ke pentas. Dia cuba letak tangan ke atas bahu lead dancer dan secara refleks pompuan tu menepis. Semua audience terkejut sebab tak sangka dia akan bertindak sebegitu. Pada aku setakat amik gambar tak jadi masalah. Dia sepatutnya kena bersikap profesional sebab bekerja dengan public. Lagipun aku rasa tu cuma friendly gesture. Lainla kalau mamat tu peluk pastu cium. Ye tak? Kesian mamat tu, confirm dia malu sebab kena humiliate kat public. Selepas insiden itu berlaku kami pun beredar.

Aku : Poor guy. I couldn't believe she insulted him in front of the crowd
Dia : I'm sure he feel embarrass
Aku : She didn't look guilty at all
Dia : I didn't see anything wrong because he just want to take photo with her
Aku : He didn't even hug her
Dia : That's the thing
Aku : Unbelievable
Dia : By the way is there such dance in your country?
Aku : OF COURSE!!!
Dia : Hahahaha. Okay, okay

Gelak pulak. Saje tau. Itulah...sape suruh duduk dalam epot KLIA je?

Aku : So do you enjoy the show?
Dia : Very much. We're lucky although we were already late
Aku : Indeed. Now you must think about dancing after watching the show

Sambil buat gaya cucuk-cucuk langit dengan jari telunjuk

Dia : Hahaha. No! No! No! I don't even know how to dance
Aku : Really? So what you're good at?
Dia : Football!

Bola! Bola! Bola!

Aku : Besides football what else you can do? Can you play a guitar or drums?
Dia : I can play a guitar but just a little
Aku : Cool! Next time I can ask you to play me a song!

A song! Pejadah aku ni!

Dia : Maybe! (senyum)
Aku : But I want you to sing along!

Overst! Demand lagu pulak! 
Tapi aku boleh bayangkan dia menyanyi sambil pegang gitar, "Vraghhteghuavuuu...Prgheenivanzuaaa...."
Wahh...mesti kachakkkk!

Dia : I can't sing because I don't have a good voice
Aku : Aaaahhh...You're just shy!
Dia : Really! My voice is not good

Takde. Lu totap kena nyanyi kat gua. Gua tak kira. Sumbang pun sumbanglah!

Dari pub street kami terus Angkor Night Market sebab dia paranoid takut terjumpa hooker semalam.  Dalam perjalanan ke sana kami singgah di convinience store dan dia belanja aku kopi.

Aku : Do you eat coffee?

*petir*
Aku baru tersedar yang soalan aku tu salah tapi apakan daya sudah terlambat

Dia : Yes, I EAT coffee. HAHAHA

Aku cebik mulut. Eleh, suka la tu kenakan aku

Aku : Wrong question. Actually I want to ask if you DRINK, not EAT coffee!
Dia : I EAT coffee. It's really good, you should try! (sambil menahan gelak)

You should try eh? 

Aku berenti tepi jalan sambil cekak pinggang. Dia pun berenti sambil tengok gaya aku yang konon-kononnya piss off. Ah drama sangat aku ni. Tak kisahlah. Yang penting aku memang geram (geramlah sangat...??). Bhahahaha....

Dia : I'm sorry. Actually I know you mean something else but I just love just teasing you (senyum)

*petir*
Love? (mata bulat Puss In Boots)

Aku : You're.....!! Errrghhh!! (antara nak senyum dan terpaksa tahan senyum)
Dia : Hahahaha

Siyes aku takleh control senyum kali ni. Arghh!! Memang aku selalu tersasul cakap tapi tak bajet yang dia betul-betul pasang telinga dengar apa yang aku cakap. Pffttt!!

Kami berdiri di tengah-tengah kaki lima tanpa menghiraukan orang yang lalu-lalang. Biarlah semua orang memandang sambil tertanya-tanya kenapa kami diam membisu sambil tersenyum-senyum. Eat or Drink coffee? Naah....who cares anyway :-)


bersambung.....
.

57 comments:

Fird August 21, 2011 at 9:31 AM  

awwwwww! aku baca entry ni sambil dgr lagu raya. boley? haha

fatt August 21, 2011 at 9:36 AM  

fird,
hey, ko refresh blog aku setiap minit ke? belum kuar feeder lagi ni. motip ko bc entry aku smbil dgr lagu raye? apakah relationnya? =___=

Fird August 21, 2011 at 10:10 AM  

ha pembaca tegar kan aku ahaha.
haha takder relation nak cari lagu german tak tau tajuk :P

fatt August 21, 2011 at 10:23 AM  

Fird,
yeke? makasih. nti aku belanja ko lolipop! tp ko kena dtg jumpa aku la...hahaha.
aku pun sbnrnya tak pnh dgr lagu german, tah sedap ke idak..takde reader aku dr german so aku takleh nak confirm..huhu...

kemang~ August 21, 2011 at 11:27 AM  

fatt, i'me here...sori aku busy giler,,penat bekerja.,..

anyway aku suka entry ni ! hihi

pandai ko mengarang yek :)

fatt August 21, 2011 at 11:58 AM  

kemang,
ko bz keja ke...patutle..slamat bekerja di bln posa! :)

makasih...lama aku mengarang ni tau, 3 hari! hahaha :P

shah_rule August 21, 2011 at 12:28 PM  

comel nye part EAT coffee~ hahaha
merah x muka fatt?
:-)

bdk2 @ John August 21, 2011 at 12:35 PM  

Fatt!!! hahaha....awesome punye telenovela. aku hrp ade laaa mana2 producer amek crita ko ni jadikkan cerita. ^_^

fatt August 21, 2011 at 12:49 PM  

shah_rule,
bkn merah je, dh mcm2 kaler ada...takleh blah btol. hahaha :)



bdk2 @ john,
david teo mgkin...tp pastu hancor! hahaha :D

Wadi AR August 21, 2011 at 1:06 PM  

pjg betol esei kau beb

kemang~ August 21, 2011 at 1:07 PM  

ye ler....kdg2 tu aku x sempat buke pose pon..... mekasih! :D

ehh kejap sampai part berapa ko punye overland trip ni?

fatt August 21, 2011 at 1:10 PM  

wadi ar,
kan...mcm karangan SPM 2011 :)



kemang,
uish...kesian betol tu...takpe, nti raya ko raya la puas2 :)

brp part ek? erm...jap aku kira...SR rasanya lagi 2 episod, belum masuk kat Bangkok lagi..erm...aku bajet mau lagi 10, kot? aku kan saja tulis meleret..kang dah habis bosan pulak tatau nak hapdet ape...amacam? berpeluh menunggu ye? :P

Ely Hasrul August 21, 2011 at 1:25 PM  

baik cpt2 smbung! kang dosa org tak maapkan hahahhaa

kemang~ August 21, 2011 at 1:37 PM  

perghhh...


waiting 4 ur bungy jumping entry :)

AKO @ retna August 21, 2011 at 1:41 PM  

wow sweet nya!!!
hahhaah tak sabar nak tgu detik malam sebelum say gudbye ni..

*sabar menanti mendongkak dagu depan lappy

Janggel August 21, 2011 at 1:53 PM  

Hi fatt

Kisah kali ni menampakkan sisi nakal di kedua2 belah pihak dann ikatan2 ehem tu bertambah erat. Bagus2 semakin mencapai klimaks ksah ko ni fatt. Mesti kalau bfren ko tu tengok tarian bangra dia teruja gile sebb musik dia kan havok! Hahahah tak pon kalo dia dtg malaysia nanti ko ajak dia tengok tarian zapin, happening kan.

Anyway suka tengok korang punya relationship. Mesti sedih nak berpisah kan bila sayang tu dah ada eehem ehem hhahahaha.

fatt August 21, 2011 at 2:18 PM  

ely hasrul,
tak maapkan tamao la sambung...lalala~ :P



kemang,
ekceli kemang...waiting list pjg lagi...aku lum habiskan trans java, cerita kat jogja blum tulis lagi..so mebi aku nak habiskan yg tu dulu..ekeke :P



ako @ retna,
jgn....detik paling sedih kot...sob sob sob T____T

sila gigih menunggu...jgn jadi tukun sudah :)



janggel,
hai!
hari2 kot bergurau pesen gini..tak mgusik sehari tak sah :)

ko jgn bebukan..klu tarian bangra kalu...nti dia berangan nak jadi shah rukh khan. aku nak dia tgk tarian kuda kepang lah...takpun tarian cak lempong...ada ke tarian cak lempong? lempar cakera ada le..hahaha :))

mestila sedih janggel...bkn dkt, jauh2 benua kitaorg...tp tkpe, ada rezeki jmpa lagi..insya allah

Anonymous,  August 21, 2011 at 2:56 PM  

sib baik cookies aku dah habis bakar tidakkan hangus sebab dok melayan telenovela ni.

jauh nampak gurau senda tu, seolah2 akan berpanjangan.so sweet!


zany

Lily Riani August 21, 2011 at 3:13 PM  

soheh kene gi lagi skali, tempat tuh lalu dah cuma tak msuk jek... takuuut

kemang~ August 21, 2011 at 3:20 PM  

uish? byk bebeno..takpe2 i'll keep refreshing ur blog hokayyyy ;D

Janggel August 21, 2011 at 4:09 PM  

Hahahah memang, aku sure both of u bergurau cenggitu sepanjang masa tapi entry kali ni macam spesel sket hehehee.

Wah kalo dia mintak jadi shah rukh khan, ko kena jadi kajol la fatt! Seswai *terus aku terbayang korang menari dalan hujan kat tengah pekan siam reap tu sambil nyanyi2 heheheh. Sure romantik. * petirrrr (rindu ngan ayat petir ko tu)

Tarian kuda kepang ok gak, sure dia suka, but tarian cak lempong aku tatau ada ke tak ..rasanya cak lempong tu just alat musik..maybe ada, ko try la carik.

Apa kata malam perpisahan punya cerita ko buat feel sedih punya kasi pembaca nangeSsss sedu sedan bila baca!

fatt August 21, 2011 at 4:37 PM  

zany,
i like ur 2nd sentence....tersenyum simpul dibuatnye. ngeee~ :B



lily riani,
kalau ada member oke kot...klu sorg mgkin tak sesuai unless u amik tuk-tuk...tp tmpt ni mmg sunyi skit, kat angkor wat je busy ramai tourist, temple lain a bit slow



kemang,
hahaha...baiklah...aku try speed episod 10 :D



janggel,
kajol? okelah....nasib baik dia comel..padan lah tu...hahaha :P

aku kasik petir satu kali tu...takpe, ko punye pasal aku kasik petir extra skit utk episode 10...kih kih kih :)

nak ending feel sedih ye? hahaha...aku cuba la..based on what actually happen la sbnrnya stori aku ni...takdela sok sek sok sek bagai tp dlm hati tu mmg sedih la tak tipu. ko tunggu la nanti...hehe :)

jelita78 August 21, 2011 at 5:16 PM  

Best best best!!!
Kalu aku yg baca ni pon dub dab dub dab berdebar, inikan plak ko sendiri fatt..
Aku pon wish hepi ending !!

dzuchan August 21, 2011 at 6:08 PM  

fatt,
malam yang panjang lagi indah,...
ooh jelesnya daku...

fatt August 21, 2011 at 8:36 PM  

jelita,
debar tang mana tu? habaq mai! :)



dzulichan,
klu nak mlm lagi panjang kena tunggu time winter. hehehe :)

Leez M. Saaid August 21, 2011 at 11:49 PM  

nampaknya telenovela bertambah panas dan hangat.
cinta sudah berputik yeaaa??? hehehe

Inah August 22, 2011 at 6:15 AM  

oooo..i just like how you write up the story! :) slamat berpuasa hari ke-22 fatt! :D

MasZuber August 22, 2011 at 9:13 AM  

things are getting more and more sweeter.

u both!

yuyu-hè August 22, 2011 at 9:47 AM  

hahahaha...EAT coffee..klaka.dia bleh kaco fatt lak lps tu.hehe...boleh bayang mcm mn korg gurau.comel...

Farihah August 22, 2011 at 9:55 AM  

me too...i love to EAT coffee...hahahaha... fatt fatt...ketaq ek??

fatt August 22, 2011 at 10:54 AM  

leez,
hahaha...flirting! :)



inah,
thanks. im just pouring my memories based on what happened that time. too sweet to handle :)

yup, slmt bpuasa juga!



maszuber,
indeed! thanks :)



yuyu-he,
mamat ni nmpk je camtu tp dia mmg suka bgurau :)



farihah,
mmg ketaq le. punya gelabah smpai tersalah ckp. hahaha :)

Biqque August 22, 2011 at 2:38 PM  

hahahahahaha part EAT tu aku bleh bayangkan gedik2 dia kaco ko! hahahahahaha! sbb aku ada kenal sorang mamat german ni, dia kira guru lotusnotes (application yg aku support la) dan dia mmg kelakar kalo dia kaco aku. rasa nak lempang pun ada sbb cam cute gile orang german ni hahaha! dah la tu, lawak sarcastic plak tu!

masa kat bayon, aku buat aksi lucah kat apsara dancer...KAHKAHKAHKAH! patung la tapi :D kalo betul, harus kena makan selipar tu!

Zaira Abd Razak August 22, 2011 at 4:17 PM  

senyum sudah di bilik opis sambil mengkaver-kaver gelak..

fatt August 22, 2011 at 5:40 PM  

biqque,
tp org germany mmg cute kan? ntahla..aku dah jumpa 2-3 tp mmg sume stok hensem la..gen apa agaknya dorg ni ek?

hurm, aku stress oke bila dia wat gitu. aku ingt dia tak tangkap apa aku ckp tp dgr jugak. hinss!

heh ko wat aksi ape ek? ceciter? ada gmbau tak? :)



zaira,
jgn terlepas gelak nti sume org akan pandang slek. hehehe :)

iina August 22, 2011 at 8:36 PM  

kopi bean banyak kat depan bilik aku nie.. kalau ko nak eat coffee ok jek hahaha.. leh jak mamat german tuh sekali ahaks..

Biqque August 23, 2011 at 9:53 AM  

stuju! tah diorang ni, tatau camne leh good looking. aku mmg tunggu masa je nak jejak germany ni...aishhhhhh!

ni link aksi2 yg aku buat. ko tak tau, punya la takut kena halau ke kena marah ke, tapi pegi ku ke negara orang HANYALAH sekali, so baik aku buat apa saja yg aku nak utk abadikan gambar2 aku :D (ye, aku ni gile2 skit...laki aku normal, tapi aku paksa dia jadi gile cam aku gak hahahahaha!)

http://biqque.blogspot.com/2010/06/siem-reap-anna-marina-and-king-at.html

http://biqque.blogspot.com/2010/06/siem-reap-face-off-at-bayon-angkor-thom.html

fatt August 23, 2011 at 12:54 PM  

iina,
tak koser! kalau kopi dah grind jadi serbuk pastu bancuh dgn susu & air aku suke...ekekeke



biqque,
aku dah terjah!
hahahahaha...korg ni mmg le..kalau org nampak mesti dia geleng kepala..ekeke..aku suka gak wat benda2 camtu klu travel dgn geng sekepala...tp klu dpt partner yg sekepala lagi seronok.. :D

Biqque August 23, 2011 at 2:48 PM  

dulu masa kat GC, ramai, mmg best la lompat sakan. since then, makin berkurang...aku ngan Chawana jer...skang lagi dah tah ke mana, aku ngan laki aku jer hahahaha! Tu yg kena gak buat aksi2 bengong tu untuk memeriahkan majlis! takde nyer aku nak romantik2 lah! buang karan hahaha!

haila August 23, 2011 at 11:57 PM  

fatt..sorry nak tanya skit...kalau tgk map..hotel u duduk dgn pub street tu mcm jauh jugak jer..tp u jalan je kan ke situ..agak2 dlm brp minit? sy nanti akan stay di golden villa temple..

fatt August 24, 2011 at 12:14 AM  

biqque,
GC = gold coast?
dah sampai ye ko...aku tah bila..patutnya thn ni tp kansel. tgkla nanti kalau aku dah berlaki bleh la join group korang pulak...aku hrp aku jumpa org gile..bosan la kalau skema jek..tak life la kan? hahaha :))




haila,
tanya je cik haila sy tak makan org :)

dlm map mmg nmpk cam jauh tp tak jauh mana pun sbnrnya. klu tak silap tmpt yg u nak duduk ni dkt dgn Artisans d'Angkor. klu duduk kat tmpt i tu tak smpai 5 min pun jalan kaki..kira tmpt tu still walking distance ke mana2...still dlm pekan

haila August 24, 2011 at 8:40 AM  

ohhh map mengaburi mata nih heheheh tp kira hotel yg i akan stay nanti lagi jauh skit la kan...

masa u pi sana..hot balloon tu ada ke kat angkor tu? plan mcm nak naik je nanti..hopefully tak hujan la nanti nih... tak sabar dah nak ke sana nih..

fatt August 24, 2011 at 1:00 PM  

haila,
tak silap i, jalan ke hotel u mcm terceruk sikit. klu malam2 i tak sure terang ke gelap sbb dia bkn jalan besar..but my fren penah duduk ctu..review dia ok.

hot balloon tu i nampak from distance, tp i tak sure dorg pacak kat mana benda tu sbb masa i cycle pusing dalam tu i tak jumpa. tp klu u jumpa pegilah naik..

bila tu nak p? sewa basikal ke amik tuk-tuk?

haila August 24, 2011 at 4:49 PM  

ohhh...terceruk rupanya..tak per la..sebab pi ramai ok kot..

akan pi masa malaysia day nanti..ingat nak naik tuk tuk..tak cukup stamina kami ni tak macam u :)

tu la..igt nak cari jugak hot balloon tu la

fatt August 24, 2011 at 5:21 PM  

haila,
takla ceruk sgt tp kira ok je location dia. so far review tmpt tu ok kan? cuma katanya ada nyamuk...so nanti uols bwkla ubat nyamuk yg cucuk kat plug tu..

owh tak lama lagi la trip ni..gi brp hari? nti amikla pass Angkor Wat 3 hari..sbb klu gi sehari tak puas..i mean, if u suka archeology u mesti suka tmpt ni :)

haila August 24, 2011 at 10:15 PM  

ermm...ok..nanti kami bwk ubat nyamuk tu..pi tak lama pun..5 hari jer...pastu mcm nak pi phnom penh jugak..jadi terhad je masa..pack gak la tu.bus 6 jam lagi..byk abis masa kan..jadi mcm x boleh yg pass 3 hari tu...kena kaji ala kadar je la :)

fatt August 25, 2011 at 2:06 PM  

haila,
owh pegi PP ke...nti visit la Killing Field, i tak p aritu rasa rugi jgk. tp klu korg tak tahan tgk benda2 gore camtu kena kuat semangat la ek..enjoy ur trip :)

haila August 25, 2011 at 4:10 PM  

tu la...tu antara tpt yg terasa nak pi nanti kat PP nanti..

thanks yer rajin jawab soklan yg tak brp nak bijak nih :)

pas ni baru nak baca entry NZ u pulak sbg pedoman nak pi oct nanti..kalau ada soklan i tanya lagi yer..:))

fatt August 25, 2011 at 7:16 PM  

haila,
no worries...small matter.
orait, do come back again...hv fun in Cambodia! :)

dzuchan December 19, 2012 at 4:41 PM  

okay, sakit perut gelak baca part ni...

alifah@along December 19, 2012 at 5:00 PM  

hahhaaa... inilah akibat penyakit org yg tgh angau.. hahha... best la ko, ada org belanja MAKAN kopi =)

Cujie December 19, 2012 at 5:25 PM  

lovely... lovely... lovely
ni sampai episod berapa ni

terjatuh cinta dgn belog sebab telenovela ni... ;p

Leena RB December 19, 2012 at 8:13 PM  

Alahai sweetnye :-) setia menanti next episode

Hulubalang December 20, 2012 at 8:48 AM  

seb bek la x tanya.. do u eat cappucino... ihikkk

telenovela semakin ke kemuncaknya... apa akan jadi seterusnya? sila pastikan anda terus mengikuti sambungannya...errrr??

azanov December 20, 2012 at 11:20 AM  

sooo sweeeettt.. waahhh 53 comments dah? sensasi gitu =)

Bibu Wilda December 21, 2012 at 1:53 PM  

wah wah..cik fatt suke kat 'dia' ye teng teng teng teng

Fatt December 27, 2012 at 9:21 PM  

dzuchan,
gitewww



alifah,
aah..aku merasa gak MAKAN kopi. ko hado??? :P



cujie,
sampai episod doblas



leena,
siappp!!!!



hulubalang,
ko buat iklan berbayar ke ape ni sbnrnya?



azanov,
sensasi mcm propaganza azwana alia



abbot cottage,
sy tukau style menaip kali ni hehehe



bibu,
teng teng tengggg....hahahaha :))

Post a Comment

Terima kasih!!

  © Copyright Since 2010 | Backpacker Busuk

Back to TOP